Povežite se s nama

Svijet

PANIKA U PFIZERU! OBRISALI SVOJU STRANICU! PFIZER 2010. GODINE PRIZNAO DA PODMIĆUJE 4.500 DOKTORA, NAUČNIKA I MED. STRUČNJAKA, KOLIKO IH JE ONDA TEK DANAS?!

Objavljeno

dana

PANIKA U PFIZERU! OBRISALI SVOJU STRANICU! PFIZER 2010. GODINE PRIZNAO DA PODMIĆUJE 4.500 DOKTORA, NAUČNIKA I MED. STRUČNJAKA, KOLIKO IH JE ONDA TEK DANAS?!

Najnovije Vijesti iz Svijeta, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Elena Čakar

Da bi nam sadašnjost bila jasnija, dovoljno je da se vratimo samo malo unazad, u 2010. godinu tačnije, NYTimes je objavio vest pod naslovom “Pfizer daje detalje o podmićivanju doktorima”(“Pfizer Gives Details on Payments to Doctors”).

Koliko li tek danas TV doktora i Twitter naučnika Pfizer poseduje i koliko ih plaćaju?! Naravno da nam to neće reći..

Pa da se podsetimao 2010. godine i članka NYTimes-a(31. Mart, 2010.):

Pfizer, najveći svetski proizvođač lekova, rekao je u sredu da je platio oko 20 miliona dolara za 4.500 lekara i drugih medicinskih stručnjaka za konsultacije i govore u njihovo ime u poslednjih šest meseci 2009. godine, što je bio njegov prvi javni obračun isplata ljudima koji odlučuju koji lekove su za preporuku.

(Svakako znamo šta je sve bilo te famozne 2009.godine)

Advertisement

Pfizer je takođe platio 15,3 miliona dolara za 250 akademskih medicinskih centara i drugih istraživačkih grupa za klinička ispitivanja u istom periodu.

Dok su druge farmaceutske kompanije otkrile plaćanja lekarima, Pfizer je prvi koji je otkrio plaćanja za klinička ispitivanja. Objava ne uključuje plaćanja izvan Sjedinjenih Država.

(Verovatno Kon zna, kako funkcioniše van SAD-a to plaćanje mita..)

Zvaničnica Pfizer-a, Kristen E. Neese, rekla je da je većina obelodanjivanja bila potrebna sporazumom o integritetu koji je kompanija potpisala u augustu kako bi se rešila federalna istraga o ilegalnoj promociji lekova za upotrebu izvan etikete.

(Bilo bi lepo da nas opet ovako iznenade, ali da nam daju i imena tih doktora, tzv.naučnika, za ceo svet..Bilo bi to vrlo, vrlo lepo od njih..)

Dr. Freda C. Lewis-Hall, Pfizer-ov glavni medicinski službenik, okarakterisao je otkrivanje i web stranicu kao deo “marša do otkrivanja” koji je kompanija započela 2002. godine.

Advertisement

(izgleda da su imali manjih teh.problema.. poznatijih, sakrivanje..izgled Pfizer-ove transparentnosti danas 13.11.2021.)

Pfizer je četvrta velika farmaceutska kompanija koja je objavila takva otkrića, nakon Eli Lilly, Merck i GlaxoSmithKline. Sve četiri web stranice se mogu pretraživati po imenima lekara ili organizacija, ali su sve postavljene na način koji otežava preuzimanje i analizu cele baze podataka.

(Pa da vidimo kako stvari stoje danas..)

“Svi su oni dobrodošli, ali nijedan od njih nije zamena za jedinstvenu nacionalnu bazu podataka”, rekao je Allan Coukell, direktor projekta Pew Prescription, inicijative Pew Charitable Trust-a.

Počevši od 2012. godine, od kompanija za lekove i medicinske uređaje će se tražiti da otkriju isplate lekarima u iznosu većem od 10 dolara, a prvi izveštaj dostupan je 2013. Zakon o plaćanju lekara donesen je kao deo reforme zdravstvene zaštite. Neke države takođe imaju zakone o otkrivanju podataka.

VELIKA BRITANIJA 2010: POVEZANOST MEDICINSKIH STRUČNJAKA I FARMACEUTSKIH KOMPANIJA IZ ERE SVINJSKOG GRIPA! I NAŠI SU UMEŠANI?!

Advertisement

Neese je rekla da otkrivanje uključuje elemente koji nisu potrebni saveznim sporazumom, poput plaćanja akademskim centrima i medicinskim sestrama i pomoćnicima lekara.

Izveštavanje takođe ide dalje od Sunshine zakona, rekao je Pfizer, jer ne nameće odgodu do četiri godine za finansijsku podršku za klinička ispitivanja. Pfizer planira prijaviti plaćanja bez odlaganja.

Dr. Marcia Angell, bivša urednica The New England Journal of Medicine i pisac o sukobu interesa, rekla je: “Ako to rade – začudilo bi me da rade, ali ako jesu – to je sjajno.”

Dr. Angell je rekla da su se Pfizer-ove količine činile niskim iako nije imala specifično znanje. “Ne mogu a da ne mislim da je nešto pobeglo”, rekla je.

Pfizer-ovo otkrivanje naišlo je na skepticizam jednog specijaliste o sukobu interesa u medicini.

RAZOTKRIVANJE! KAKO KORUMPIRANA SVETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA PROMOVIŠE MEDICINSKU TIRANIJU ŠIROM SVETA

Advertisement

“Mislim da je to dobra stvar, ali apsolutno ne verujem u ono što farmaceutske kompanije dobrovoljno otkrivaju javnosti kada te stvari nisu revidirane”, rekao je Eric G. Campbell, vodeći autor objavljene studije o odnosima između lekara i industrije iz 2007. u The New England Journal of Medicine.

Profesor Campbell, koji je direktor istraživanja na Institutu za zdravstvenu politiku Mongan u Opštoj bolnici u Massachusetts-u i vanredni profesor na Harvard Medical School, rekao je da farmaceutske kompanije pokušavaju izbeći rastuću plimu javnog mnenja za otkrivanje.

Isplate lekarima pokrivale su naknade, putovanja i obroke u vrednosti od 25 dolara ili više i ukupno 500 dolara ili više tokom šestomesečnog perioda, rekao je Pfizer.

Danas:

Sve je sakriveno, iako se zna da..

Advertisement

Nije tajna da Pfizer kompanija drži pod svojom šapom i mnoge lekare iz Srbije. Oni su plaćeni da svesno guraju Pfizer-ove proizvode koji nisu ni prošli sve provere. A za takav aktivizam Pfizer bogato nagrađuje svoje “podguzne mušice”, koje se nalaze na platnom spisku kompanije. A sve to se obavlja pod blagoslovom SZO, koja institucionalizuje i legalizuje svaki vid neetičkog načina poslovanja.

Nulta Tačka/NYTimesNulta Tačka
Advertisement

Svijet

TROJE DECE UMRLO A VIŠE OD 120 DECE U VIJETNAMU HOSPITALIZOVANO NAKON VAKCINACIJE! POVLAČI SE SERIJA SPORNIH PFIZER VAKCINA

Objavljeno

dana

Autor

TROJE DECE UMRLO A VIŠE OD 120 DECE U VIJETNAMU HOSPITALIZOVANO NAKON VAKCINACIJE! POVLAČI SE SERIJA SPORNIH PFIZER VAKCINA

Najnovije Vijesti iz Svijeta, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Igor Mihajilo

Nakon bockanja dece u Vijetnamu, troje je mrtvo, a 120 ima teško savladive nuspojave.

Thanh Hoa je suspendovao upotrebu serije vakcine Pfizer Covid-19 nakon što je više od 120 učenika hospitalizovano nakon vakcinacije.

-Ovaj članak je objavljen 2. decembra, a za samo 3 dana od kada su počeli da vakcinišu decu, 30. novembra, dokumentovali su preko 120 dece koja su patila od neželjenih reakcija. I verovatno je mnogo više njih ostalo neprijavljeno.

Centralna pokrajina od 30. novembra vakciniše decu uzrasta 15-17 godina vakcinom Pfizer Covid-19. Međutim, više od 120 dece primljeno je u bolnice nakon što su pokazivali simptome kao što su mučnina, visoka temperatura ili teškoće sa disanjem, saopštio je u četvrtak pokrajinski centar za kontrolu bolesti (CDC).

Advertisement

Njih 17 je imalo teške reakcije, ali se njihovo zdravstveno stanje stabilizovalo i nastavljaju da se prate u bolnici, saopštio je centar. Vlasti Thanh Hoa tek treba da potvrde uzrok njihovih simptoma.

Direktor CDC-a Thanh Hoa Luong Ngok Truong rekao je da je provincija prestala da koristi trenutnu seriju vakcina. Još imamo druge serije, takođe Pfizer vakcine, tako da ćemo nastaviti sa vakcinacijom dece“, rekao je on.

Obustavljena serija bi bila stavljena u skladište i kasnije bi se mogla koristiti za druge grupe poput odraslih, dodao je Truong.

Vu Van Čin, direktor Opšte bolnice u okrugu Ha Trung, rekao je da su nuspojave nakon vakcinacije normalne, ali je veća verovatnoća da će se desiti kod dece nego kod odraslih.

Advertisement

„One koji imaju reakcije ili se onesveste moraju da se razdvoje kako ne bi došlo do lančane reakcije“, rekao je Čin.

CDC Thanh Hoa distribuirao je oko 117.000 doza vakcine Covid-19 u 27 okruga i gradova. Primenjeno je preko 56.700 doza.

Tokom protekle nedelje, troje dece je umrlo nakon vakcinacije vakcinom Pfizer Covid-19 u Bac Giangu, Hanoju i Binh Phuoc. Uzrok smrti je utvrđen kao “preterana reakcija na vakcinu”.

– Kada eksperimentalni lek ubije više ljudi, to nije „preterana reakcija“, to je dokaz da lek ima potencijal da ubije.

Prošle nedelje, četiri radnika u fabrici cipela Kim Viet kompanije Thanh Hoa umrla su nakon vakcinacije Vero Cell Covid-19, takođe zbog „nuspojava“.

Advertisement

NultaTačka/Sott.net/VnExpressNulta Tačka
Nastavite čitati

Svijet

ŠAMAR DUBOKOJ DRŽAVI! STEPENIK BLIŽE NEZAVISNOSTI! DE SANTIS REAKTIVIRA NACIONALNU GARDU FLORIDE KOJA ODGOVARA SAMO NJEMU I NIKOM VIŠE

Objavljeno

dana

Autor

ŠAMAR DUBOKOJ DRŽAVI! STEPENIK BLIŽE NEZAVISNOSTI! DE SANTIS REAKTIVIRA NACIONALNU GARDU FLORIDE KOJA ODGOVARA SAMO NJEMU I NIKOM VIŠE

Najnovije Vijesti iz Svijeta, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Igor Mihajilo

Savezna država Florida formira ponovo svoje vojne jedinice i preuzima vojnu kontrolu koju je imala iz perioda Drugog svetskog rata.

Guverner Floride Ron DeSantis uveo je budžet koji uključuje sredstva za reaktivaciju Državne garde Floride, odbrambenih snaga iz perioda Drugog svetskog rata odgovornih samo guverneru države.

Kao deo budžeta od 100 miliona dolara za finansiranje Nacionalne garde Floride, republikanski podstrekač Ron DeSantis zatražio je 3,5 miliona dolara u svrhu ponovnog aktiviranja Državne garde Floride. Ove odbrambene snage su prvi put pokrenute tokom Drugog svetskog rata i odgovaraju direktno guverneru Floride.

„Ponosni smo na naše veterane i aktivne pripadnike vojske i ponosni na ono što naše zajednice čine da ih podrže“, rekao je DeSantis. „Florida je jedna od država sa najviše veterana i mislim da postoji vrlo malo mesta na kojima biste radije bili na dužnosti nego u državi Florida. Kao veteran, zaista cenim ono što svi koji nose uniformu rade u našoj državi i uzbuđen sam zbog ovih predloga – oni će daleko preći i imati značajan uticaj. Na Floridi ćemo nastaviti da podržavamo našu vojsku, podržavamo naše veterane i budemo dobri upravitelji naših vojnih objekata.”

Advertisement

Prema saopštenju za štampu guvernera Floride, „Uspostavljanje Državne garde Floride dodatno će podržati napore za reagovanje u vanrednim situacijama u slučaju uragana, prirodnih katastrofa i drugih vanrednih situacija u državi“. Dodaje se: „3,5 miliona dolara za uspostavljanje Državne garde Floride omogućiće civilima da budu obučeni sa najboljom opremom za reagovanja u vanrednim situacijama. Osnivanjem Državne straže Floride, Florida će postati 23. država sa državnom stražom koju priznaje savezna vlada.

Govoreći iz oružarnice Nacionalne garde u Pensakoli na Floridi, DeSantis je citiran rekao: „Takođe želimo da budemo sigurni da imamo fleksibilnost i sposobnost potrebnu da odgovorimo na događaje u našoj državi na najefikasniji mogući način i nešto od toga će od nas zahtevati da budemo u mogućnosti da imamo pristup i da budemo u mogućnosti da koristimo podršku na načine koji nisu opterećeni saveznom vladom ili koji ne zahtevaju saveznu vladu“, rekao je DeSantis.

„Dakle, preporučiću u budžetu 3,5 miliona dolara za ponovno uspostavljanje Državne straže Floride.

Državna garda Floride je prvobitno zamišljena kao privremena zamena za Nacionalnu gardu Floride, dok ju je u inostranstvu rasporedio predsednik Frenklin D. Ruzvelt. Zakonodavno telo Floride stvorilo je Odbrambene snage Floride 1941. godine, a ubrzo su preimenovane u Državnu gardu Floride. Odbrambene snage su raspuštene 1947, nakon što je Nacionalna garda Floride poslata kući.

Advertisement

FLANG | The Official Home Page of the Florida National Guard

Tokom 1940-ih, okruzima Floride je bilo dozvoljeno da osnuju jedinicu Državne garde Floride sa samo 50 kvalifikovanih muškaraca starosti između 18 i 63 godine.

Pre japanskog napada na Perl Harbor, Državna garda Floride je već organizovala svoju Prvu vazdušnu eskadrilu koja se sastojala od 15 pilota „u oko 27 različitih malih planova, nazvanih ‘skakači u lokvi’. koji su imali zadatak da patroliraju obalom Floride, tragajući za nemačkim podmornicama. Nakon napada na Perl Harbor, major Rajt „Ajk” Vermilija, mlađi iz Prve vazdušne eskadrile Državne garde Floride, postao je komandant Civilne vazdušne patrole Floride.

NultaTačka/NationalFileNulta Tačka
Advertisement
Nastavite čitati

Svijet

BELGIJA: POLICIJA KORISTILA VODENE TOPOVE I SUZAVAC PROTIV DEMONSTRANATA

Objavljeno

dana

Autor

BELGIJA: POLICIJA KORISTILA VODENE TOPOVE I SUZAVAC PROTIV DEMONSTRANATA

Najnovije Vijesti iz Svijeta, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Milena Stojakovic

Belgijska policija upotrebila je vodeni top i suzavac da bi rasterala grupu od stotinjak demonstranata koja je gađala policiju naišavši na kordon ispred sedišta Evropske komisije. Preostali učesnici protesta mirno su demonstrirali zbog uvođenja oštrijih korona mera.

Na protestu se okupilo nekoliko hiljada ljudi, od kojih su neki uzvikivali: „Sloboda“ i nosili transparente protiv obavezne vakcinacije i sa natpisom „Ujedinjeni za našu slobodu, prava i našu decu“.

Kada se većina učesnika protesta već razišla, manja grupa od oko 100 demonstranata na kratko se sukobila s policijom ispred sedišta EK, bacajući petarde i baklje. Oni su raznim predmetima, među kojima i biciklom, gađali policiju koja je odgovorila suzavcem i upotrebom vodenog topa, javio je AP.

Za sada nema izveštaja da li je bilo povređenih, preneo je Blumberg.

 

Belgijski premijer Aleksandar De Kro je u petak objavio da će nošenje maske biti obavezno za svu decu stariju od šest godina. Do sada su deca starija od 10 godina bila obavezna da nose masku.

Osnovne škole će biti zatvorene za božićne i novogodišnje praznike nedelju dana ranije, a srednjoškolci će polovinu nastave pratiti od kuće.

Okupljanje ljudi u zatvorenim prostorima je ograničeno na 200. Vlada je prethodno zatvorila noćne klubove i naredila da barovi i restorani budu zatvoreni u 23 sata na tri sedmice.

Advertisement

UČESTVUJTE U BORBI PROTIV CENZURE! PRVI VAŠ KORAK JE DA NAPUSTITE MEJNSTRIM MREŽE POPUT FACEBOOK-a! PRIDRUŽITE SE NAJBRŽE RASTUĆEM KANALU U REGIONU NA TELEGRAMU! NULTA TAČKA VAS ČEKA! 

Nulta Tačka/SputnikNulta Tačka
Nastavite čitati

Najčitanije