Povežite se s nama

Novosti.rs

LISICE ZASAD SAMO ŠPEDITERU: Posle zaplene pola tone kokaina među bananama u magacinu najvećeg crnogorskog trgovinskog lanca

Objavljeno

dana

LISICE ZASAD SAMO ŠPEDITERU: Posle zaplene pola tone kokaina među bananama u magacinu najvećeg crnogorskog trgovinskog lanca

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


VIŠE od pola tone kokaina u pošiljci banana namenjenih kompaniji "Voli", kojom gazduje Dragan Bokan, bliski prijatelj predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i vlasnik Košarkaškog kluba Budućnost, pronašli su pre dva dana zaposleni u magacinu Logističkog centra kompanije nadomak Podgorice.

zaplena Deo droge otkriven u tovaru banana

Advertisement

Beli prah, čija tačna količina tek treba da bude utvrđena, radnici su pronašli u paketu sa bananama, a potom je uprava ove firme obavestila policiju. U Podgorici se juče nezvanično moglo čuti da iza narudžbine tovara sa bananama za "Voli" stoji "izvesni biznismen iz Slovenije, poreklom iz Crne Gore". Policija je više sati čekala nalog Milivoja Katnića da krene sa hapšenjima, a juče po podne priveden je Đ. D., špediter iz Bara, zbog sumnje da je, navodno, povezan sa švercom više stotina kilograma kokaina.

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović kazao je da posle pet meseci u Crnoj Gori zaplenjena još jedna ogromna količina kokaina.

- Nastavljamo zajedničku borbu protiv narko-kartela. Odlučno, hrabro i bez kompromisa - poručio je Abazović, čestitajući pripadnicima Agencije za nacionalnu bezbednost, Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave prihoda i carine, kao i tužilaštva.

Advertisement

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović takođe je čestitao na uspešnoj akciji u kojoj je zaplenjeno više stotina kilograma droge.

- Saradnja organa na visokom nivou. Snažno u zaštiti građana i građanske Crne Gore.

Milivoje Katnić, Foto: Printskrin

Advertisement

Gradimo poverenje - naveo je Sekulović.

"Pad" najnovijeg "tovara" droge u Crnoj Gori "probudio" je partije na vlasti. Prava Crna Gora zatražila je hitnu reakciju nadležnih u pogledu predsednika "Volija" Dragana Bokana i povezanih sa ovom kompanijom, i po jednakom osnovu kao kada su narkotici zaplenjeni u magacinu Budimira Krstovića i njegove ćerke Marine u Zeti.

- Već drugi put u bananama "Volija" prvo policija, a sada i građani nalaze pakete kokaina.

Advertisement

Vreme je da Dragan Bokan bude uhapšen pod istim razlozima kao i Krstović i njegova ćerka - kazao je lider Prave Crne Gore, Marko Milačić, dodajući da "Volijeve" pakete kokaina plene građani po hladnjačama i rafovima, dok je kokain Krstovićeme firme zaplenjen u akciji policije.

- Dok bezbednosni rizik zaplene jedne pošiljke kokaina u Zeti preuzimaju na sebe specijalne jedinice policije, dotle "Volijev" kokain zatiču građani u njihovim radnjama, ne znajući da li je opasnije prijaviti ili ne prijaviti pakete kokaina, rizikujući svoju i bezbednost svojih porodica. Ako je pošiljka kokaina iz jula 2018. pronađena u hladnjaku kontejnera namenjenog "Voliju", kojom je upropašćena akcija DEA, bila čista slučajnost, ovo je potvrda da sa "Volijem", Bokanom, Đukanovićem i kokainom nema nikakvih slučajnosti, niti je ikada bilo.

On je na svom fejsbuk-profilu napisao da je "Voli" u proteklih pet godina uvećao uvoz banana za 450 odsto.

Advertisement

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, u prvoj reakciji rekao je da je zaplena više tona kokaina iznenadila "vazda spremnog za maštu Milivoja Katnića".

- Ako je isporuka bila kontrolisana od strane Specijalnog državnog tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbednost, policije i carine od 2. januara, što nema ni promil šanse, onda je specijalni tužalac morao biti spreman sa saopštenjem za medije i hapšenjima u trenutku kad je kokain zaplenjen. Činjenica da Katniću, koji je inače majstor izmišljanja, pakovanja i maštarenja, trebaju dva dana da smisli neku priču koju će pokušati da proda domaćoj, a posebno međunarodnoj javnosti, ukazuje da sa ovom isporukom nešto debelo nije išlo po planu državnog kartela, koji jedino i može da ubacuje ove količine robe preko Luke Bar. Čekamo, da čujemo kakvu je bajku smislio Katnić, i koga će dobrovoljca ili slučajnu žrtvu pronaći za ritualno medijsko hapšenje - kazao je Medojević, poručujući da je šverc kokaina i cigareta "državni posao" DPS koji je nasledila i Vlada Zdravka Krivokapića.

- DPS kompanija "Voli" je samo kontinuitet osnivanja privatnih firmi za posebne državne programe šverca koje su od ANB osnivane od 1993. godine.

Advertisement

Kako saznajemo, tužilaštvo i policija danas će se u podne oglasiti o aktuelnim predmetima.

Foto MUP

KNEŽEVIĆ: ZAŠTO SE SDT NE OGLAŠAVA

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, zapitao se zašto se SDT tokom celog dana nije oglašavao i zbog čega vlasnik "Volija" Dragan Bokan nije uhapšen.

Advertisement

- Ni presa tužilaštva, ni hapšenja Bokana. Da nije zašteka skener? E, da je Saša Sinđelić u Crnoj Gori, ovo bi bilo rešeno. Uhapsite makar mene i magacionera, nešto se čudno ponašam kad pojedem bananu, a luka nema - napisao je Knežević na svom tviter-profilu.

BARSKA CARINARNICA BEZ UPRAVNIKA

KOKAIN, koji je pre dva dana zaplenjen u magacinu "Volija", u luku Bar stigao je 2. januara, a 11. januara je bila na rasporedu za pregled i pretovar. Zaplenom ovog kontingenta narkotika, obelodanjeno je da Carinarnica u Baru nema upravnika od 1. januara. Vršiocu dužnosti upravnika Carinarnice u Baru Željku Ivanoviću je 31. decembra istekao mandat. B. D.Novosti
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Novosti.rs

OTKAZANA SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST CG: Nisu se pojavili Abazović, Radulović, Sekulović i Knežević

Objavljeno

dana

Autor

SUDIJE I TUŽIOCE VLADA TERA NA PRINUDNI RAD? Upozoravaju da će ova odluka izazvati štetu za budžet Crne Gore

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


SEDNICA Veća za nacionalnu bezbednost u Crnoj Gori nije održana jer se nisu pojavili potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ministri vanjskih i unutrašnjih poslova Đorđe Radulović i Sergej Sekulović, kao ni šef skupštinskog Odbora za bezbednost Milan Knežević.

Foto Vlada CG

Advertisement

Kabinet pemijera Zdravka Krivokapića saopštio je da sednica nije održana, usled nepojavljivanja pet članova Veća, uprkos tome što je održavanje sednice bilo organizovano i prilagođeno obavezama većine članova Veća.

Podsetimo, sednicu je sazvao crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, a zasedanje je trebalo da počne u 17 časova.

Na sednici su trebala da budu razmatrana aktuelna bezbednosna situacija. Poslednjih sedmica u Crnoj Gori je aktuelno pitanje krijumčarenja narkotika, posebno u svetlu činjenice da je nedavno u Podgorici otkriveno oko pola tone kokaina.

Advertisement

BONUS VIDEO:

PRIPREMA ZA SAHRANU VLADIKE LAVRENTIJA: Episkop će počivati u Soko Gradu

AdvertisementNovosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA: „Ne učestvujemo u međustranačkim političkim kalkulacijama“

Objavljeno

dana

ODGOVORNOST PREBACUJU NA MITROPOLIJU: Zvanična Crna Gora traži da SPC predloži da li će ustoličenju Joanikija prisustvovati vernici

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


SAOPŠTENJE Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve prenosimo integralno.

Foto: Z. Jovanović

Advertisement

U vezi glasina koje su se danas čule da Srpska Pravoslavna Crkva daje podršku formiranju manjinske vlade Crne Gore Mitropolija crnogorsko-primorska kao dio SPC u Crnoj Gori, radi pune istine, obaveštava javnost o sledećem:

Mitropolija nije dala rečenu podršku niti želi da učestvuje, ni sada ni ubuduće, u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama.

Za Mitropoliju je dragocena i važna izborna pobeda nad bogobornim bivšim režimom od 30. avgusta 2020. godine koju su stranke sadašnje parlamentarne većine izvojevale na talasu svenarodnih litija. Kao što je svima poznato te mirne, molitvene litije su bile jedinstven jevanđelski izraz borbe za slobodu vere.

Advertisement

Stoga neka niko od Mitropolije ne očekuje da će ona dati podršku formiranju bilo koje vlade koja bi na mala ili velika vrata, posredno ili neposredno, vratila na vlast bivši režim. Podsjećamo da su zvanični predstavnici bivšeg režima zbog ugrožavanja vjerskih prava i sloboda SPC sami sebe izopštili iz Crkve i time ostali van njenog okrilja sve do njihovog iskrenog pokajanja koje se nažalost nije dogodilo do dana današnjeg.

BONUS VIDEO:

OBELEŽENA 80. GODIŠNJICA NOVOSADSKE RACIJE: Položeni venci na spomenik "Porodica"

AdvertisementNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

„NISMO U VLADI JER BISMO ZAUSTAVILI ŠVERC“: Milan Knežević ne želi da pruži legitimitet Krivokapiću

Objavljeno

dana

"NISMO U VLADI JER BISMO ZAUSTAVILI ŠVERC": Milan Knežević ne želi da pruži legitimitet Krivokapiću

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


PREDSEDNIK Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, saopštio je da neće prisustvovati Veću za nacionalnu sigurnost koje zaseda danas.

Foto N. Paraušić

Advertisement

- Ne želim ni na jedan način da dajem legitimitet ni Zdravku Krivokapiću ni Dritanu Abazoviću u njihovoj borbi za fotelje i prevlast u bezbednosnom sektoru. Vlada Zdravka Krivokapića je mrtva i to je svakom jasno. I sad neko pokušava da kroz sednicu veća za nacionalnu sigurnost ovakvoj vladi da zombi status ne bi li pokušali da u borbi za preuzimanje bezbednosnog sektora neke strukture u vladi zauzmu početnu poziciju, a odnosi se na šverc narkotika i šverc cigareta - rekao je on.

Krivokapić trošio vreme na obračun sa DF-om

Knežević je naveo da od dešavanja na Cetinju, DF i lično Knežević su očekivali da će Krivokapić povući poteze koje mu dozvoljavaju ustav i zakon, a to je da pokrene inicijativu za smenu ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i sva odgovorna lica za koja je tvrdio da su učestvovala u puzajućem državnom udaru.

Milan Knežević / Foto V. K.

Advertisement

- Međutim, Zdravko Krivokapić je trošio vreme na obračun sa DF-om preko portala i društvenih mreža koje su vodili članovi njegove porodice ili njemu bliska lica i preko medijskih spinova i različitih konstrukcija koje nisu imale nikakvo utemeljenje u istini, a to je to da DF želi fotelje i želi da destabilizuje ovu Vladu. Ova Vlada je destabilizovana onog dana kada je izneverena izborna volja građana i kada je upravo Krivokapić zatražio da, kroz manjinski koncept on i njegovi ministri koji nisu izašli na izbore, zajedno sa Dritanom Abazovićem koji ima tri poslanika preuzmu 100% izvršne vlasti - naveo je Knežević.

Lider DNP-a je istakao da je Demokratski front nakon dešavanja na Cetinju pozivao Krivokapića da inicira smenu Dritana Abazovića kao glavnog koordinatora svih službi bezbednosti.

DF se ne bavi švercom

- Ali tada nam je Zdravko govorio da je Dritan njegov brat i da više veruje Dritanu Abazoviću, nego što veruje onima koji su ga stavili na prvo mesto izborne liste “Za budućnost Crne Gore". Kao član Veća za nacionalnu sigurnost bio sam protiv imenovanja Dritana Abazovića na Vocap sednici koju je organizovao Zdravko Krivokapić protiv pravilnika i svih postojećim zakonskim propisima. Upozoravao sam na pogubne reklamerske avanture i Dritana i Zdravka, a odnose se na borbu sa organizovanim kriminalom i korupcijom gde je država pala na ispitu. Kulminiralo je kada je Krivokapić optužio Abazovića, da je na osnovu tajnih podataka u koje je imao uvid, došao do zaključka da je njegov prvi potpredsednik povezan sa organizvanim narko kartelima, a njegov prvi potpredsednik optužio njega da je povezan sa švercom cigareta - kazao je Knežević.

Advertisement

Jedan od lidera DF-a je kazao da DF niti švercuju cigarete niti švercuju narkotike i da je svima u Crnoj Gori jasno da nisu mogli biti u vladi zato što bi zaustavili i šverc narkotika i šverc cigareta.

( In4s )

BONUS VIDEO:

Advertisement

PROTEST U NIKŠIĆU: Nemanja Vuković, predsednik nikšićkog parlamenta obratio se okupljenim građanimaNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije