Povežite se s nama

Novosti.rs

PRVO HAPŠENJE ZBOG 400 KG KOKAINA: Špediter iz Bara osumnjičen za šverc droge

Objavljeno

dana

SUMNJA U NENAMENSKO TROŠENJE NOVCA: Policija u Nikšiću podnela krivičnu prijavu protiv bivše direktorke dečjeg vrtića

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


CRNOGORSKA policija uhapsila je špeditera iz Bara zbog sumnje da je povezan sa tovarom od 400 kilograma kokaina koji je pronađen u magacinu Logističkog centra kompanije „Voli“ kod Podgorice.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Advertisement

To je objavio portal RTCG, navodeći da drugi detalji za sada nisu poznati.

Kako se navodi, policija je čekala nalog glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da krene sa hapšenjima.

Sagovornici portala, bliski istražnim organima Crne Gore, tvrde da je reč o kontrolisanoj isporuci, odnosno da su istražitelji imali podatak da stiže tovar sa drogom i da su pratili njegovo kretanje.

Advertisement

Slučajem rukovodi Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore koje će u petak sa Upravom policije održati zajedničku konferenciju za medije na kojoj će biti predstavljeni podaci iz aktuelnih predmeta kojima rukovodi Specijalno državno tužilaštvo.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

AdvertisementNovosti
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Novosti.rs

OTKAZANA SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST CG: Nisu se pojavili Abazović, Radulović, Sekulović i Knežević

Objavljeno

dana

Autor

SUDIJE I TUŽIOCE VLADA TERA NA PRINUDNI RAD? Upozoravaju da će ova odluka izazvati štetu za budžet Crne Gore

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


SEDNICA Veća za nacionalnu bezbednost u Crnoj Gori nije održana jer se nisu pojavili potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ministri vanjskih i unutrašnjih poslova Đorđe Radulović i Sergej Sekulović, kao ni šef skupštinskog Odbora za bezbednost Milan Knežević.

Foto Vlada CG

Advertisement

Kabinet pemijera Zdravka Krivokapića saopštio je da sednica nije održana, usled nepojavljivanja pet članova Veća, uprkos tome što je održavanje sednice bilo organizovano i prilagođeno obavezama većine članova Veća.

Podsetimo, sednicu je sazvao crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, a zasedanje je trebalo da počne u 17 časova.

Na sednici su trebala da budu razmatrana aktuelna bezbednosna situacija. Poslednjih sedmica u Crnoj Gori je aktuelno pitanje krijumčarenja narkotika, posebno u svetlu činjenice da je nedavno u Podgorici otkriveno oko pola tone kokaina.

Advertisement

BONUS VIDEO:

PRIPREMA ZA SAHRANU VLADIKE LAVRENTIJA: Episkop će počivati u Soko Gradu

AdvertisementNovosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA: „Ne učestvujemo u međustranačkim političkim kalkulacijama“

Objavljeno

dana

ODGOVORNOST PREBACUJU NA MITROPOLIJU: Zvanična Crna Gora traži da SPC predloži da li će ustoličenju Joanikija prisustvovati vernici

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


SAOPŠTENJE Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve prenosimo integralno.

Foto: Z. Jovanović

Advertisement

U vezi glasina koje su se danas čule da Srpska Pravoslavna Crkva daje podršku formiranju manjinske vlade Crne Gore Mitropolija crnogorsko-primorska kao dio SPC u Crnoj Gori, radi pune istine, obaveštava javnost o sledećem:

Mitropolija nije dala rečenu podršku niti želi da učestvuje, ni sada ni ubuduće, u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama.

Za Mitropoliju je dragocena i važna izborna pobeda nad bogobornim bivšim režimom od 30. avgusta 2020. godine koju su stranke sadašnje parlamentarne većine izvojevale na talasu svenarodnih litija. Kao što je svima poznato te mirne, molitvene litije su bile jedinstven jevanđelski izraz borbe za slobodu vere.

Advertisement

Stoga neka niko od Mitropolije ne očekuje da će ona dati podršku formiranju bilo koje vlade koja bi na mala ili velika vrata, posredno ili neposredno, vratila na vlast bivši režim. Podsjećamo da su zvanični predstavnici bivšeg režima zbog ugrožavanja vjerskih prava i sloboda SPC sami sebe izopštili iz Crkve i time ostali van njenog okrilja sve do njihovog iskrenog pokajanja koje se nažalost nije dogodilo do dana današnjeg.

BONUS VIDEO:

OBELEŽENA 80. GODIŠNJICA NOVOSADSKE RACIJE: Položeni venci na spomenik "Porodica"

AdvertisementNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

„NISMO U VLADI JER BISMO ZAUSTAVILI ŠVERC“: Milan Knežević ne želi da pruži legitimitet Krivokapiću

Objavljeno

dana

"NISMO U VLADI JER BISMO ZAUSTAVILI ŠVERC": Milan Knežević ne želi da pruži legitimitet Krivokapiću

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


PREDSEDNIK Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, saopštio je da neće prisustvovati Veću za nacionalnu sigurnost koje zaseda danas.

Foto N. Paraušić

Advertisement

- Ne želim ni na jedan način da dajem legitimitet ni Zdravku Krivokapiću ni Dritanu Abazoviću u njihovoj borbi za fotelje i prevlast u bezbednosnom sektoru. Vlada Zdravka Krivokapića je mrtva i to je svakom jasno. I sad neko pokušava da kroz sednicu veća za nacionalnu sigurnost ovakvoj vladi da zombi status ne bi li pokušali da u borbi za preuzimanje bezbednosnog sektora neke strukture u vladi zauzmu početnu poziciju, a odnosi se na šverc narkotika i šverc cigareta - rekao je on.

Krivokapić trošio vreme na obračun sa DF-om

Knežević je naveo da od dešavanja na Cetinju, DF i lično Knežević su očekivali da će Krivokapić povući poteze koje mu dozvoljavaju ustav i zakon, a to je da pokrene inicijativu za smenu ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i sva odgovorna lica za koja je tvrdio da su učestvovala u puzajućem državnom udaru.

Milan Knežević / Foto V. K.

Advertisement

- Međutim, Zdravko Krivokapić je trošio vreme na obračun sa DF-om preko portala i društvenih mreža koje su vodili članovi njegove porodice ili njemu bliska lica i preko medijskih spinova i različitih konstrukcija koje nisu imale nikakvo utemeljenje u istini, a to je to da DF želi fotelje i želi da destabilizuje ovu Vladu. Ova Vlada je destabilizovana onog dana kada je izneverena izborna volja građana i kada je upravo Krivokapić zatražio da, kroz manjinski koncept on i njegovi ministri koji nisu izašli na izbore, zajedno sa Dritanom Abazovićem koji ima tri poslanika preuzmu 100% izvršne vlasti - naveo je Knežević.

Lider DNP-a je istakao da je Demokratski front nakon dešavanja na Cetinju pozivao Krivokapića da inicira smenu Dritana Abazovića kao glavnog koordinatora svih službi bezbednosti.

DF se ne bavi švercom

- Ali tada nam je Zdravko govorio da je Dritan njegov brat i da više veruje Dritanu Abazoviću, nego što veruje onima koji su ga stavili na prvo mesto izborne liste “Za budućnost Crne Gore". Kao član Veća za nacionalnu sigurnost bio sam protiv imenovanja Dritana Abazovića na Vocap sednici koju je organizovao Zdravko Krivokapić protiv pravilnika i svih postojećim zakonskim propisima. Upozoravao sam na pogubne reklamerske avanture i Dritana i Zdravka, a odnose se na borbu sa organizovanim kriminalom i korupcijom gde je država pala na ispitu. Kulminiralo je kada je Krivokapić optužio Abazovića, da je na osnovu tajnih podataka u koje je imao uvid, došao do zaključka da je njegov prvi potpredsednik povezan sa organizvanim narko kartelima, a njegov prvi potpredsednik optužio njega da je povezan sa švercom cigareta - kazao je Knežević.

Advertisement

Jedan od lidera DF-a je kazao da DF niti švercuju cigarete niti švercuju narkotike i da je svima u Crnoj Gori jasno da nisu mogli biti u vladi zato što bi zaustavili i šverc narkotika i šverc cigareta.

( In4s )

BONUS VIDEO:

Advertisement

PROTEST U NIKŠIĆU: Nemanja Vuković, predsednik nikšićkog parlamenta obratio se okupljenim građanimaNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije