Povežite se s nama

Kurir.rs

TUŽILAC KATNIĆ BRANI VLASNIKA VOLIJA: Kokain nije upućen njemu, Bokanu se pakuje slučaj!

Objavljeno

dana

TUŽILAC KATNIĆ BRANI VLASNIKA VOLIJA: Kokain nije upućen njemu, Bokanu se pakuje slučaj!

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: YouTube prtscr / PR Centar
Advertisement

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je da prvi nalazi istrage ukazuju da krajnja destinacija isporuke oko 400 kilograma kokaina nije bio logistički centar trgovinskog lanca Voli, već deo slobodne carinske zone u luci Bar.

Advertisement

Katnić je novinarima rekao da „do stepena osnovane sumnje“ misli da se „slučaj pakovao“ Voliju, najvećem trgovinskom lancu u Crnoj Gori, i njegovom vlasniku Draganu Bokanu.

„Zašto to nije bio Voli, zato što su u svega pola godine poslali mnoštvo dopisa da je potrebna dodatna kontrola kontejnera“, naveo je Katnić.

Advertisement

Specijalno državno tužilaštvo podnelo je krivičnu prijavu protiv špeditera Djoka Drobnjaka osumnjičenog da je deo medjunarodne kriminalne organizacije koja se sumnjiči za šverc kokaina iz Ekvadora u Crnu Goru.

Sumnja se da je Drobnjak u kriminalnoj organizaciji, koju su formirala dva neidentifikovana lica, imao zadatak, izmedju ostalog, da manipuliše kontejnerima u kojima su bile banane, da dostavlja njihove brojeve sa ciljem izuzimanja kokaina ispod mera nadzora na carinskoj zoni, naveli su tužioci.

Katnić je rekao da je utvrdjeno da je tri puta nedostajala roba iz kontejnera.

Advertisement

„Pitao sam se kako je to moguće. Čitava obaveštajna zajednica je zakazala. Zašto je to tako, zato jer deo policije deluje jednostavno, ali deo deluje kao na okupiranoj teritoriji. Prema procenama, prošle su dve do tri tone, to su stotine miliona evra vrednosti. Droga je 96 odsto čistoće, to je savršenstvo“, naveo je Katnić.

U magacinu kompanije Voli radnici su pre nekoliko dana pronašli sumnjivu supstancu u paketu sa bananama, za koju se ispostavilo da je kokain.

Kurir.rs/Beta

Advertisement


KurirKurir
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kurir.rs

MRLJE NA POVRŠINI MORA U TIVTU: Nadležni reagovali, poslali uzorke žute i bele skrame u laboratoriju

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Shutterstock
Advertisement

U Tivtu su se ponovo pojavile mrlje na površini mora, a inspektori bezbednosti plovidbe izašli su na lice mesta i uzeli uzorke prljavštinom prekrivene morske vode koji su poslati na analizu u laboratorije Instituta za biologiju mora u Kotoru.

Advertisement

Na više lokacija pojavile su se mrlje prljavštine sa skramom bele i žute boje, prenose Vijesti.

Slična pojava evidentirana je u Boki Kotorskoj i proteklih dana, a odmah po prijavi građana reagovale su Inspekcija bezbednosti plovidbe, Lučka kapetanija Kotor, Uprava pomorske bezbednosti i upravljanja lukama Crne Gore i Sekretarijat za komunalni i inspekcijski nadzor Opštine Tivat.

Advertisement

Iako se uzrok zagađenja još utvrđuje, izvesno je da u mrljama koje plutaju na morskoj površini nema prosute nafte i ulja, pa se pretpostavlja da ružna slika koju su juče gledali kupači i turisti dolazi od kombinacije faktora – tzv. cvetanja mora, velike količine polena koji je prisutan u vazduhu i prljavštine koja je u more stigla kanalima sa kopna.

Kurir.rs

Advertisement

KurirKurir
Nastavite čitati

Kurir.rs

ABAZOVIĆ NA SVETSKOM EKONOMSKOM FORUMU U DAVOSU: Govoriće na sesiji posvećenoj Zapadnom Balkanu

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: EPA
Advertisement

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović predvodiće delegaciju Vlade na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu koji se održava od 22. do 26. maja.

Advertisement

Abazović će, kako je najavljeno, govoriti 25. maja na sesiji posvećenoj Zapadnom Balkanu, a planirano je i da, na marginama Foruma, ima niz sastanaka različitih formata.

„Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma 2022. se održava u najvažnijem geopolitičkom i geoekonomskom trenutku u poslednje tri decenije, i u pozadini pandemije koju svet do sada nije vidio“, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Advertisement

Više od 2.000 učesnika, uključujući globalne lidere iz biznisa, medija i civilnog društva, kako se dodaje, doprineće svojom stručnošću u preko 400 sednica.

Forumu će prisustvovati i 300 javnih ličnosti, među kojima su šefovi država, vlada i međunarodnih organizacija, kao i ministri spoljnih poslova, privrede, finansija, trgovine, energetike, članovi G7 i G20.

Tema skupa je „Istorija na prekretnici: Vladine politike i poslovne strategije“, a organizatori očekuju da će „ponuditi vreme i prostor za smislenu, ličnu razmenu koja je bila nemoguća na ovom nivou od početka pandemije“.

Advertisement

Kurir.rs


KurirKurir
Advertisement
Nastavite čitati

Kurir.rs

MILO DOBIO CILJ – SMENI SLOBU! Sve je počelo 1998., odmah je u akciju protiv Miloševića UKLJUČENA MAFIJA, a OVE REČI SVE POTVRĐUJU

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rs


Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore, osvrnuo se na prošle decenije, te spomenuo da se zaokret Mila Đukanovića desio neposredno pre početka bombardovanja Srbije, ali i da je imao zadatak da destabilizuje Srbiju

Advertisement

Crnogorski predsednik Milo Đukanović je, drugog dana zvanične posete lažnoj državi Kosovu, razgovarao sa komandantom Kfora Ferencom Kajarijem i poručio da je očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu od ključne važnost za ukupnu stabilnost Evrope i da Misija Kfora u tome ima posebno mesto i ulogu.

foto: EPA Saša Stanković, Nemanja Nikolić

On kaže da u vremenima najvećih izazova za evropsku i evroatlantsku bezbednost, Crna Gora ostaje pouzdan i odgovoran saveznik i kontributor regionalne bezbednosti.

Advertisement
Milo Đukanović, DPS
foto: Printscreen/YouTube

I predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj sastao se juče sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem. Poručio je da će se Kosovo i Crna Gora zajedno suočiti sa svakom opasnošću od destabilizacije Balkana, kao što će zajedno uspešno završiti demarkaciju granice, uz korekciju u određenim sektorima.

Politika Mila Đukanovića - NAPASTI SRBIJU U SVAKOJ PRILICI
00:59

Politika Mila Đukanovića – NAPASTI SRBIJU U SVAKOJ PRILICI

Gosti Kurir televizije koji su govorili na ovu temu bili su Vladan Glišić, samostalni poslanik u poslednjem sazivu Narodne skupštine Srbije, Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, a putem Skajpa se javio Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore.

Advertisement

– Bio sam i akter kada je 1998. godine kada je Milo Đukanović promenio svoju politiku i kada je postao jedan od bitnijih igrača globalne duboke države. Tada je vlast imala za cilj da smeni Slobodana Miloševića i da destabilizuje Srbiju, što se na kraju završilo smenom Miloševića, a pre toga bombardovanjem Srbije i Crne Gore. Đukanoviću je ova pozicija počela praktično 1999. godine. Pričam o ovome sve vreme – rekao je za televitiju Kurir Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore.

Medojević je to potkrepio i rečima Vilijama Montgomerija u intervjuu koji je nedavno dao.

Nebojša Medojević
foto: Kurir Televizija

– Setimo se i izjava američkog funkcionera Vilijama Montgomerija, koji je delovao, ne samo kao diplomata, već i kao deo operativno – bezbednosnih struktura Sjedinjenih Američkih Država i zapada, koji je pre par meseci u jednom intervjuu rekao da je Amerika tolerisala vezu Đukanovića sa kriminalom, početak formiranja te balkanske konfederacije i organizovanog kriminala, zbog toga što su te skrukture bile važne geostrateški – rekao je Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore.

Ni Vladan Glišić nema suštinski drugačije mišljenje.

Advertisement

– Milo Đukanović je na vlast došao tako što je slušao sa koje strane duva podrška. Karijeru je počeo kao mladi komunistički funkcioner, a onda je njega podigao talas srpskog patriotizma, gde je bio jedan od najgorljivijih. Ali, kada je shvatio da se NATO talas vratio ovamo i kada je 1999. godine osetio da će se pitati oni, a da se srpski narod neće pitati, onda je odlučio da igra tu igru. On je čovek koji bi zbog vlasti sve uradio. Rat u Ukrajini ga je vratio na scenu – rekao je Vladan Glišić, samostalni poslanik u poslednjem sazivu Narodne skupštine Srbije.

Nebojša Medojević
foto: Kurir Televizija

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti ponovo izvrće činjenice govoreći o formiranju Zajednice srpskih opština. On kaže da je dogovor o ZSO postignut u avgustu 2015, ali da nije prošao „test“ ustavnog suda u Prištini. A Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, smatra da je to sve uobičajena retorika.

– To je uobičajena retorika iz Prištni. Očigledno je da Priština nema volju da postigne jedno kompromisno-sveobuhvatno rešenje sa Beogradom – rekao je Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona.

Nebojša Medojević
foto: Kurir Televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Advertisement

Bonus video:

Milo Đukanović se vraća na velika vrata?! Poznavaoci prilika kažu da su izbori najbolje rešenje
02:57

Milo Đukanović se vraća na velika vrata?! Poznavaoci prilika kažu da su izbori najbolje rešenje

Advertisement


Kurir

Advertisement
ĐUKANOVIĆ IMAO CILJ DA SMENI SLOBU Političari otkrili povezanost Mila sa mafijom SVE JE POČELO 1998, a OVE REČI SVE TO POTVRĐUJU
06:02

ĐUKANOVIĆ IMAO CILJ DA SMENI SLOBU Političari otkrili povezanost Mila sa mafijom SVE JE POČELO 1998, a OVE REČI SVE TO POTVRĐUJU

Politika Mila Đukanovića - NAPASTI SRBIJU U SVAKOJ PRILICI
00:59

Politika Mila Đukanovića – NAPASTI SRBIJU U SVAKOJ PRILICI

Advertisement
Milo Đukanović se vraća na velika vrata?! Poznavaoci prilika kažu da su izbori najbolje rešenje
02:57

Milo Đukanović se vraća na velika vrata?! Poznavaoci prilika kažu da su izbori najbolje rešenje

Advertisement
ĐUKANOVIĆ IMAO CILJ DA SMENI SLOBU Političari otkrili povezanost Mila sa mafijom SVE JE POČELO 1998, a OVE REČI SVE TO POTVRĐUJU
06:02

ĐUKANOVIĆ IMAO CILJ DA SMENI SLOBU Političari otkrili povezanost Mila sa mafijom SVE JE POČELO 1998, a OVE REČI SVE TO POTVRĐUJU

Advertisement
Politika Mila Đukanovića - NAPASTI SRBIJU U SVAKOJ PRILICI
00:59

Politika Mila Đukanovića – NAPASTI SRBIJU U SVAKOJ PRILICI

Milo Đukanović se vraća na velika vrata?! Poznavaoci prilika kažu da su izbori najbolje rešenje
02:57

Milo Đukanović se vraća na velika vrata?! Poznavaoci prilika kažu da su izbori najbolje rešenje

AdvertisementKurir
Nastavite čitati

Najčitanije