Povežite se s nama

Tehnologija

Twitter donosi funkcije snimanja i reprodukcije u Twitter Spaces na Androidu

Objavljeno

dana

Twitter donosi funkcije snimanja i reprodukcije u Twitter Spaces na Androidu

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Advertisement

Twitter je krajem 2020. lansirao svog Clubhouse rivala, pod nazivom Spaces, i od tada brzo raste sa novim korisnicima i gomilom novih funkcija. Platforma je snimala i čuvala prethodne prostore do 30 dana, ali nikada nije dozvoljavala korisnicima da ih ponovo reprodukuju. Funkcija je testirana na iOS-u, a sada je zvanično dostupna i na Androidu i dostupna je svim korisnicima.

Twitter podrška je najavila novu funkciju u tvitu, pominjući da je „opcija za snimanje domaćina sada dostupna svima na Android-u i iOS-u. Kada pokrećete prostor, dodirnite dugme „Snimanje prostora“ da bi bio dostupan za javnu reprodukciju 30 dana nakon što se prostor završi.“

Advertisement

 Benchmark
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Tehnologija

iPhone 14 će oboriti različite rekorde, jedan od njih je i cena

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsZakoni tržišta nalažu da se cene koje jednom odu gore teško vraćaju na prethodni nivo. Od kada smo jednom probili barijeru cene flagship telefona od hiljadu evra, više nismo videli perjanicu nekog od renomiranih proizvođača, poput kompanija Samsung, Apple i Xiaomi, da ponude telefon sa stvarno maksimalnim specifikacijama po ceni od ispod 1000 evra, osim možda novog Xiaomi 12S Ultra (mada je i to cena za kinesko tržište). Ako je verovati informacijama koje prenosi GizChina, Apple se tek sprema za konačni cenovni udar.

Advertisement

Prve informacije kako će kompanija Apple povećati cenu svojih uređaja nove generacije, najpre mobilnih telefona iPhone 14 serije, pojavile su se pre nekoliko meseci. U ovom trenutku dolazi nova potvrda od poznatog insajdera TheGalox_ koji tvrdi kako će svi telefoni ove linije mobilnih uređaja koja se očekuje na jesen dobiti povećanje cene od sto dolara.

Dakle, prema ovim predikcijama osnovni iPhone 14 mogao bi da košta 799 dolara (iPhone 13 koštao je 600 dolara). Posle njega očekuje nas iPhone 14 Max sa cenom od 899 dolara, dok se za telefone iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max, koji će se pojaviti sa novim A16 Bionic procesorom, pretpostavlja cena od 1.099 i 1.190 dolara.

Advertisement

iPhone 14

Međutim, sve je ovo sića u poređenju sa tim koliko bi vas mogao koštati iPhone 14 Pro Max u verziji sa 1 TB prostora za skladištenje podataka. Prema trenutnim informacijama koje nam ovaj insajder donosi, to bi mogla biti cena od čak 1.699 dolara, što je apsolutni rekord za jedan mobilni telefon kompanije Apple do sada. Cenovna lestvica se podiže, a svi znamo da nazad ne postoji.

Advertisement

Treba napomenuti i kako je cena ovih uređaja tradicionalno nešto viša kada se pojave u našoj zemlji, pa tako možete očekivati da premijum modeli nove generacije lepo pređu 200.000 dinara u zvaničnim prodavnicama.

Advertisement

U ovom trenutku kompanija Apple nije se oglasila povodom ovih nezvaničnih informacija o povećanju cene, a znajući njih, cene se čuvaju za zvaničnu prezentaciju. Razlozi mogu biti bilo koji, od globalnih problema sa snabdevanjem čipovima do trenutnih tržišnih trendova opštih povećanja cena kao posledica globalne inflacije. Koji god razlog stoji iza toga, činjenica jeste da će novi iPhone uređaji biti najskuplji do sada, a to ne raduje nikoga.

Advertisement
05.07.2022 16:47 |

MobileBenchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Tehnologija

Novi Google Password Manager ima unapređenu bezbednost i omogućava ručno dodavanje šifara

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsKompanija Google otpočela je sa isporučivanjem nadogradnji za svoj Password Manager unutar Google Chrome internet pretraživača i za Android operativni sistem. Kako sama kompanija navodi, unapređeni program će korisnicima doneti olakšanu upotrebu i povećanu bezbednost.

Advertisement

Jedna od najvećih promena koju najnovija nadogradnja za Google Password Manager donosi jeste mogućnost da korisnici Chrome pretraživača i Android operativnog sistema ručno dodaju lozinke u ovaj program. Na ovaj način Google tvrdi kako ćete dobiti poboljšano korisničko iskustvo i unapređenu funkcionalnost jer ćete na jednom uređaji moći da unesete lozinke za nekoliko platformi, kao što su Chrome i Android.

Compromised_Weak_Reused.max1000x1000.jpg

Advertisement

Android korisnici sada mogu i da postave prečicu do ove aplikacije na početnu stranicu ekrana svog telefona za olakšan pristup ka Password Manager aplikaciji, što je još jedan od načina na koji Google teži da olakša korišćenje. Uz to, ovaj program od sada može i da grupiše nekoliko različitih lozinki za iste sajtove i aplikacije, dodatno pojednostavljujući čitav proces.

Međutim, možda i najbitnija jeste tvrdnja kompanije Google kako će nova verzija Password Manager doneti unapređene bezbednosne protokole i smanjenu mogućnost da se vaše lozinke kompromituju. Dakle, ova aplikacija će od sada stvarati sigurnije lozinke na svim platformama na kojima je koristite, pa čak i na iOS. Međutim, za Apple uređaje ćete morati da postavite Chrome kao podrazumevanu aplikaciju za automatsko popunjavanje polja.

Advertisement

iOS_PW_generation01.max1000x1000.jpg

Na kraju, prilikom unosa lozinki tokom pristupa nekom sajtu ili aplikaciji, Google Password Manager će nastaviti da prati koliko je vaša lozinka sigurna i upozoriti vas ukoliko koristite neodgovarajuću lozinku. Pored toga, tu je i mogućnost da Password Manager sam zameni vašu lozinku snažnijom verzijom kako biste osigurali bezbednije istraživanje interneta i korišćenje raznih aplikacija.

Advertisement

Advertisement

05.07.2022 15:42 |

Software/WebBenchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Tehnologija

Samsung priprema CamCyclopedia vodič koji vas uči kako da fotografišete

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsNe, nije u pitanju novi proboj u AI fotografisanju već se radi o vodiču po imenu CamCyclopedia koji bi trebalo da vas nauči kako da poboljšate svoje fotografsko umeće sa telefonom koji već imate u džepu.

Advertisement

Živimo u dobu kada ogromna većina ljudi na planeti u svom džepu ima ekstremno sposobnu kameru kojom može da zabeleži scene iz svakodnevnog života. Štaviše, kamere su postale jedna od glavnih karakteristika mobilnih uređaja po kojima korisnici odlučuju kojim će se telefonom počastiti.

Međutim, važno je naglasiti kako su senzori na aktuelnim mobilnim telefonima sposobni i za mnogo više od pukih fotografija namenjenih društvenim mrežama. Videli smo više puta da mogu flagship telefoni, ali i oni nešto jeftiniji, da naprave zaista kvalitetne fotografije koje dozvoljavaju većini korisnika da se pozabave i nešto ozbiljnijom fotografijom.

Advertisement

Upravo zbog toga kompanija Samsung, zbog čega je razvio vodič CamCyclopedia koji će vam pomoći da razumete naprednije aspekte fotografije i usvojite nešto profesionalniji pristup fotografisanju vašim mobilnim telefonom, piše Sammobile.

Advertisement

Ovaj vodič postaće deo Samsung Members aplikacije i njegova glavna funkcija biće podučavanje. Naime, CamCyclopedia trebalo bi da sadrži tutorijale i uputstva koji bi vam pomogli da poboljšate vaše fotografsko umeće uz Samsung mobilni telefon.

Advertisement

Pored toga, CamCyclopedia trebalo bi da služi kao idealan saputnik za novu Expert RAW aplikaciju za fotografisanje koju je takođe razvio Samsung, a koja može biti komplikovana korisnicima koji se ne razumeju u naprednu fotografiju i podešavanja poput ISO vrednosti, EV, brzine zatvarača kamere i drugih funkcija.

U ovom trenutku nije poznato kako će tačno CamCyclopedia izgledati ni kada će se pojaviti u okviru Samsung Members aplikacije, ali ne sumnjamo da će biti korisna u unapređivanju vašeg fotografskog umeća.

Advertisement

05.07.2022 14:27 |
Advertisement

MobileBenchmark
Nastavite čitati

Najčitanije