Povežite se s nama

Čitaoci Reporteri

Bijelo Polje : Položen kamen temeljac za izgradnju humanitarnog centra “ Hilal“ u Rasovu

Objavljeno

dana

U prigradskom naselju Rasovo u blizini Bijelog Polja danas je položenkamen temeljac za izgradnju humanitarnog centra “ Hilal“ koji posluje u sklopu Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Centar je namijenjen kao prostor za humanitarne akcije i ostale aktivnosti fonda Hilal.

Enis Burdžović glavni imam Medžlisa islamske zajednice ,je istakao da je došlo vrijeme da se gradi ovakav centar,koji će podmiriti sve potrebe opštine .Predračunska vrijednost izgradnje iznosi oko 240 hiljada ljudi,a izvor finasiranja su ,kako i aktivnosti fonda-donacije.

Advertisement

U sklopu vjerske zajednice podrazumijeva se i vjerski i odgojni edukativni segmenat time što ćemo učiniti ljude šta je dobro“,istakao je efendija Burdžović,on je ovim putem aputio apel ljudima dobre volje,da pomognu izgradnju ovoga centra.

Humanista Hajriz Brčvak je istakao da je izgradnja ovig centra rijeka potreba ove sjeverne opštine.

Radove izvode ‘ Intesa group“ Doo projekant doo “Plan“,a kako planiraju da ,će ovi radovi biti završeni do aprila 2024.godine

Advertisement

J.Š.

Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Čitaoci Reporteri

Bijelo Polje :Bjelopoljski poljoprivrednici svoje proizvode predstavili na Novosadskom sajmu medalje i priznanja otišle Slavku Fuštiću i Vujici Vukoviću

Objavljeno

dana

Autor

Poljoprivrednici iz Bijelog Polja i zaposleni u sektoru za poljoprivredu i ruralni razvoj učestvovali su na međunarodnom sajmu poljoprivrede ,koji od 23 do 25.maja održan u Novom Sadu.

Novosadski sajam ,89 po redu ,bio je odlična prilika da poljoprivrednici iz Bijelog Polja predstave svoju ponudu širem tržištu ,ali i da se upoznaju sa novinama u oblast proizvodnje i mehanizacije ,kazao je sekretar Sekretarijata za ruralni u održivi razvoj ,Jasmin Ćorović.

,,Ponuda sajma je jako bogata sajam je bio takmičarskog karaktera ,pa su se Bjelopoljci Vujica Vuković i Slavko Fuštić vratili sa medaljama i priznanjima.

Advertisement

,,Vujica Vuković je osvojio tri medalje -zlatnu je dobio za šljivovicu ,srebrenu za jabukovaču i bronzanu za kruškovaču .Takođe medaljom se oktio i Slavko Fuštić,dugodišnji proizvođač viskija “,istakao je Ćorović.

Autor :Jovan Šćekić

Foto :Sekretarijat za ruralni održivi razvoj

Advertisement
Nastavite čitati

Čitaoci Reporteri

Bijelo Polje :37 poslodavaca dobilo garantove

Objavljeno

dana

Autor

U sklopu realizacije projekta “ Smanjenje nezaposlenosti u opštini Bijelo Polje “,predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović potpisao je i dodijelio ugovore o dodjeli garantova za 37 poslodavaca.

Za obuke na radnommjestu izdvojeno je 60 i prekvalifikacija 39 nezaposlenih radnika obezbijeđeno je 84.600 eura ,dok je 329 eura obezbijeđeno za 88 radnika sa Biroa rada kojiće raditi kod poslodacaca 12 mjeseci.

Predsjenik Opštine Bijelo Polje mr Petar Smolović,je istakao da je lokalna samouprava na polju unapređivanja biznisa ,te da će ovim projektom po prvi put postići dobre rezultate Opština će šest mjeseci davati platu oko 450do 550 eura ,dok će ih poslodavci iz svojih sredstava isplaćivati preostalih šest mjeseci,kazao je Smolović.

Advertisement

Projekat “ Smanjene stope nezaposlenosti“ u opštini Bijelo Polje realizuje se u dobroj saradnji sa Ministarstvom finasija i socijalnog staranja ,kroz Program EU I Crne Gore za zapošljavanje ,obrazovanje i socijalnu zaštitu.

Tekst :Jovan Šćekić

Foto :Bijelo polje online

Advertisement
Nastavite čitati

Čitaoci Reporteri

Bijelo Polje :Svečano završeni “ Majski susreti “ u Zatonu

Objavljeno

dana

Autor

Tradicionalni 15 po redu “ Majski susreti“ svečano su završeni fustal turnirom u kojem je odigralo šestanest ekipa iz Crne Gore i Srbije.

Ivan Bojović iz NVO “ 21 Maj “ je istakao,da je turnir počeo dolaskom bajkera “ Sokolovi “ koji donose loptu sa kojom se igraju uspješne utakmice.

Uručene su i dvije plakate za povoljan doprinos organizaciji ove manifestacije ,postuhumno Marku Dangubiću bivšem predsjedniku MZ Zaton ,a druga plaketa uručena je i dugodišnjem sportskom radniku iz Bijelog Polja Uglješi Rakočeviću“ ,kazao je Bojović.

Advertisement

“ On je istakao da će ove godine manifesicija biti podijeljena u tri segmenta .

18. i 19 juna obilježavamo Dan rukometa koji su planirana brojna takmičenja za mlade .U dobroj saradnji sa Rukometnim savezom organizivaćemo  ovaj turnir u dobrom cilju da popularizujemo sport kod mladih “,istakao je Bojović.

Majske susrete ćemo okončati 12.i 13.jula Drugim festivalom kratke književne forme koji će biti upličen ispred OŠ “ Braća Ribar “u Zatonu .Planirali smo književno veče ,i promociju novina “ Zaton“ kazao je Bojović.

Advertisement

Pokrovitelj ove manifestacije je Opština Bijelo Polje ,generalni sponzor “ Nikšićko pivo“ ,Bemax “ i “ VM Inženjering “ iz Bara.

Program vodili stručni novinari Milovan Novović  i Milutin Štešević.

Tekst i foto :Jovan Šćekić dopisnik iz Bijelog Polja

Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije