Povežite se s nama

Čitaoci Reporteri

Bijelo Polje :Počinje osnaživanje mladih za pokretanje sopstvenog biznisa

Objavljeno

dana

Ovim inovativnim projektom “ Osnaživanjivanje mladih za pokretanje sopstvenog biznisa “ Nevladina Organizacija Multimedijal Montenegro “ uključiće 15 mladih sa područja opština Bijelo Polje ,Berane i Mojkovac .Kroz projekat koji će se narednih 5 mjeseci realizovati tokom projekta biće organizovane edukacije,u oblasti multimedijalne produkcije ,web developmenta i razvoja bizinis planova,kazao je izvršni direktor  te NVO Željko Đukić.

“ On je istakao ,daće kroz ovaj projekat raditi na pojačanju kapaciteta mladih ,podsticanju samozapošljavanja i uspostavljanje brojnih preduslova za samozapošljavanje .

Na današnjem sastanku prisustvovao je projektni tim ipredavači Nikola Purić,Vojislav Đukić i Adis Đukić.Predstavljena je dinamika realizacije projekta i plan rada.

Advertisement

Projekat je finasijski podržan od strane Ministarsva prosvjete .

 

Autor teksta i foto :Jovan Šćekić

Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Čitaoci Reporteri

Bijelo Polje :Bratsvo omladine “ Sveti Kralj Milutin“ dali krv

Objavljeno

dana

Autor

Bratsvo pravoslavne omladine ,,Sveti Milutin“ ,u dobroj saradnji sa klubom dobrovoljnh davlaca krvi i Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Bijelo Polje organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi .Ovo je treća u nizu tradicionalna akcija koju Bratsvo pravoslavne omladine ,,Sveti Kralj Milutin organizuje,a prikupljeno je dvadest jedinica krvi.

Danilo Palević,organizator ove akcije ovim putem se zahvali svim dobrovoljnim davaocima koji su donirali krv,kao i svima koji su podržali ovu akciju.“ Ovim putem želim da se zahvalim svima koji su se odazvali ovoj akciji i donirali tečnost koja životu znači ,posebno onima koji su to uradili po prvi put .Zahvalnost dugujem i svima koji su nam pomogli da ova akcija bude uspješna ,a Bratsvo pravoslavne omladine ,,Sveti Kralj Milutin“ će kroz ovakve i slične akcije i tokom narednog perioda nastaviti da daje dobre doprinose zajednici u kojoj živimo “,ističe Palević.

 

Advertisement

Autor teksta i foto :Jovan Šćekić

Nastavite čitati

Čitaoci Reporteri

Bijelo Polje : Završen Festival fantastične književnosti Refesticon

Objavljeno

dana

Autor

Da je Refesticon autorski projekat Radija Bijelo Polje ,ističe direktorica Radija Bijelo Polje dr Andrijana Rabrenović .

“ Ona je kazala da decenija organizovanja festivala koji je ujedinio region kroz fantastičnu književnost .Od ideje tvorca fantastike Dragića Rabrenovića uspjeli smo da objavimo 10 festivalskih zbirki autora iz regiona ,četiri festivalske zbirke autora -učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Crne Gore ,nekoliko izdanja poznatih pisaca iz regiona i više od 150 priča djece iz Crne Gore ,kazala je Rabrenović.

Festival fantastične književnosti  Refesticon ima dobar značaj ,kazao je predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović,on je istakao,da ova manifestacija tradicionalno njeguje brige o kulturnom nasleđu u Bijelom Polju ,gradu Rista Ratkovića ,Ćamila Sijarića i Miodraga Bulatovića ,kazao je Smolović.

Advertisement

 

Tekst i foto :J.Š.

Advertisement
Nastavite čitati

Čitaoci Reporteri

Bijelo Polje :Izbjeglice iz Ukrajine zanemarili niko ne brine o njima moraju da rade da bih izdržavali porodicu

Objavljeno

dana

Autor

19 Izbjeglica iz Ukrajine koji borave u Bijelom Polju već tri mjeseca niko ne plaća smještaj i hranu ,broj boravka izbjeglica je smanjem u odnosu prije tri mjeseca kada su došli u Bijelom Polju.

Veliki broj izbjeglica je smješteno na put zapadne Evrope kako bih pronašli udoban i bezbjedniji život ,i pružili bar osnovne uslove za život svojoj djeci.

Ukrajinka Julija Nagieva već mjesec dana radi na recepciji hotela “ Bijela rada “ u Bijelom Polju.“ Danas bih voljela da se vratim u rodni grad ,tamo mi je porodica ,roditelji i brojna rodbina.

Advertisement

Ona je kazala da tačno tri mjeseca boravi u hotelu “ Bijela rada“ sa svojom kćerkom .Imamo veliku želju da se okrenemo rodnom Harkovu.

U Harkovu je sve srušeno ,b+neznam gdje da odem .Tri Ukrajinke rade u hotelu .

“Moramo da radimo da bih bile korisne,dvije žene rade u šanku,a jasam recepcionarka ,zabavno mi je druženje sa ljudima i nadam da ću naučiti jezik“,kazala  je Julija.

Advertisement

Tatjana Strikon,je ostala bez podrške svoje porodice .

‘Neznamo kako je stanje u Ukrajini ,,ne želim mojoj kćerci da pričam o ratu .Ostali mališani uče online školu “,ističe Tatjana.

Niko ne plaća hranu i boravak tonam sada predstavlja veliki problem ,jer je uveliko počela turistička sezona .Donacije su naglo stale ,saopštili su iz uprave hotela.

Advertisement

 

Tekst i foto :J.Š.

Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije