Povežite se s nama

Novosti.rs

FOTELJE ZA PROVERENI DPS KADAR: Nova vlada podelom funkcija demantovala da u izvršnoj vlasti neće biti Milove partije

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


NEDAVNO formirana vlada počela je sa raspodelom funkcija u ministarstvima, a na samom startu demantovini su navodi da funkcioneri i članovi DPS-a neće biti u izvršnoj vlasti kako su donedavno tvrdili u GP URA i SNP.

Foto gov-me

Advertisement

Samo u prethodnih nekoliko dana na važne funkcije imenovan je upravo provereni DPS kadar.

Tako su se u foteljama državnih sekretara već našli članovi partije Mila Đukanovića, među kojima je Denis Vukotić, koji će tu funkciju obavljati u Ministarstvu kulture i medija. Samo nekoliko dana ranije, parlamentarna većina imenovala je poslanicu Suzanu Pribilović za predsednicu Administrativnog odbora, i time sa funkcije razrešili Miluna Zogovića (DF). Pribilovićeva je u vladi Duška Markovića bila ministarka javne uprave i jedna od odgovornih, prema oceni tadašnje opozicije, za nerede u Budvi izazvane smenom lokalne vlasti i nasilnim ulaskom DPS u zgradu Opštine.

Da je ovo samo početak predaje odgovornih funkcija DPS-a poručuju Demokrate i ističu da je vlada premijera Dritana Abazovića samo sredstvo za njihov povratak na vlast.

Advertisement

- Dan za danom javnost svedoči o predaji odgovornih pozicija u ruke proverenog kadra DPS-a - navode Demokrate.

- Sada je svima jasno zbog čega je država dobila najglomazniju vladu u istoriji - vraćanje dugova istinski vladajućoj partiji, DPS-u. Otuda i potreba za zakonom kojim je na račun građana omogućen znatno veći broj državnih sekretara, ma koliko nas pojedini "matematičari" ubeđivali u suprotno. Odgovor je jasan - da se što više kadra DPS-a infiltrira, na šta smo pravovremeno ukazali.

Suzana Pribilović/ Denis Vukotić, Foto gov-me/ Danijel Kalezić

Advertisement

Funkcije u najnovijim imenovanjima dobili su još i bivši ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović, koji će biti savetnik premijera Dritana Abazovića za spoljnu politiku.

Državni sekretar tog ministarstva biće LJubomir Mišurović. Generalni sekretar je Dragica Anđelić, dok je Stanica Popović imenovana za vršioca dužnosti generalne direktorke Generalnog direktorata za konzularne poslove i dijasporu u Ministarstvu spoljnih poslova. Bivši direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani imenovan je za zamenika generalnog sekretara Vlade Crne, dok je potpredsednik SDP-a Bojan Zeković imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu pravde.

Foto malesia.org

Advertisement

UVREDE NE SMETAJU IMENOVANJU

ZA državnog sekretara u Ministarstvu javne uprave imenovan je Agron Camaj (na slici), koji je i pre deceniju radio u jednom Vladinom resoru. Naime, Camaj je bio savetnik ministra kulture, ali je dobio otkaz nakon što je na svom fejsbuk-profilu vređao Srbe.Novosti
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Novosti.rs

U BERANAMA BOJKOTOVALI KRIVOKAPIĆA: Na otvaranju Letnje škole za mlade diplomate nije bilo predstavnika lokalne vlasti

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


SKANDAL na otvaranju Letnje škole za mlade diplomate "Gavro Vuković" u Beranama.

Foto: M. S.

Advertisement

Naime, na otvaranju tradicionalnog ''globalnog foruma koji okuplja mlade diplomate iz svih krajeva sveta, koji predstavlja platformu za učenje, povezivanje i afirmaciju spoljne politike Crne Gore'', nije bilo nijednog predstavnika lokalne vlasti u Beranama!

Oni su tako u ime građana ove opštine pokazali svoj odnos prema ministru spoljnih poslova Ranku Krivokapiću, koji je otvorio ovaj skup, a koji je uz čelnike njegove partije - SDP, zbog njihovih antisrpskih i stavova kojima se na najprizemiji način napada SPC, jedna od najomraženijih političkih ličnosti ne samo u Beranama, već i u celim Vasojevićima!

Foto: M. S.

Advertisement

                   Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

BESANA NOĆ ZA HERCEGNOVSKE VATROGASCE: Požar pod kontrolom, ekipe i dalje na terenu

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


POŽAR koji je juče pre podne izbio na Žvinjama, naspram Herceg Novog, za sada je pod kontrolom, ali je noć za hercegnovske vatrogasce i njihove kolege iz Tivta i Kotora koji su im pomagali bila besana.

foto: V. V.

Advertisement

Vetar je stalno menjao pravac, pa se vatra povremeno razbuktavala na različitim mestima i na nepristupačnom terenu.

Prema rečima vatrogasca iz hercegnovske Službe zaštite i spasavanja Ratka Radoševića, četiri vozila i osam vatrogasaca dežuralo je cele noći. Na Špuljama su gasili masline, plamen se u jednom trenutku spustio iznad NJivica do kuća na 200 metara, ali se nije dalje širio. Vatru su gasili i duž magistralnog puta prema granici sa Hrvatskom. Kod tržnog centra HDL u Sutorini plamen se spustio na pedesetak metara do kuća. Vatra se širila ka NJivičkom putu, Špuljama i staroj trasi železnice.

Najvažnije je da su odbranjene kuće i one više nisu ugrožene, kaže Radošević.

Advertisement

Sa svih strana čuju se apeli da građani poštuju odluku o zabrani loženja vatre na otvorenom jer se ljudski nemar skupo plaća. Osim što su ugroženi ljudi i imovina, vatra je ovog puta progutala ogromne zelene površine, a trebaće godine da to bude nadoknađeno.Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

TEMELJI VLADE PUCAJU? Otimači hramova prete nepoverenjem Abazoviću i rušenjem izvršne vlasti

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


NAJAVA premijera Dritana Abazovića da će vrlo brzo na sednici Vlade biti prihvaćen usaglašeni tekst Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom izazvala je pometnju u partijama bivšeg režima, nacionalnim organizacijama i kod analitičara!

Foto: V. Kadić

Advertisement

Na udaru se našlo priznanje osmovekovnog kontinuiteta SPC u Crnoj Gori, kao i odredba prema kojoj državni organi u hramovima i manastirima ne mogu preduzimati bezbednosne mere bez odlaganja crkvenih organa.

Garantovanje nepovredivosti svojine i državnine nad već upisanim verskim objektima, što se među crnogorskim ekstremistima doživljava kao "krađa kulturne baštine i nacionalnog identiteta". U ovaj front aktivno su se uključili i oni koji su izopšteni iz pravoslavne vere, a pre dve godine prizivali i juriše i otimačinu hramova SPC, da bi sada zapretili čak i rušenjem Vlade.

- Ukoliko se premijer Dritan Abazović i njegovi ministri drznu da usvoje ugovor sa SPC u sadržaju koji smo svi videli, ne postoji ni zrnce logike i političkog i bilo kojeg drugog opravdanja da ova vlada opstane - ocenio je predsednik Helsinškog odbora za ljudska prava Miodrag Vlahović, bivši ambasador Crne Gore pri Svetoj stolici.

Advertisement

KONTINUITET

ADVOKAT Mitropolije crnogorsko-primorske Dalibor Kavarić izjavio je da se ugovorom između države i crkve ili bilo koje verske zajednice i države niti uspostavlja niti prekida kontinuitet, niti ugovor može da utiče na to.

- Ovim ugovorom se ne uspostavlja kontinuitet SPC, ona ga već ima. SPC postoji od 1219. godine - kategoričan je Kavarić.

Najglasniji u kritikama su dvojica ministara iz SDP-a Ranko Krivokapić i Raško Konjević, dok logistiku dobijaju iz parlamenta od ideoloških saboraca iz redova Socijaldemokrata.

Advertisement

- Ako ovakav izdajnički ugovor bude usvojen, pozivamo sve državotvorne partije da podrže našu inicijativu i izglasaju nepoverenje Abazovićevoj vladi - poručuju danima iz SD.

Politički analitičar Zlatko Vujović, kritikujući premijerovu posetu Beogradu dodao je da vladajuća većina neće moći da preživi potpisivanje ovakvog ugovora sa "Crkvom Srbije".

HAJKA NA VULINA

IZJAVA ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina da posetu premijera Crne Gore ne doživljava kao istorijsku, ali i da sve one koji su glasali u crnogorskom parlamentu "za to da je Srbija genocidna država treba da bude sramota", izazvala je salve uvreda DPS i njenih saveznika.

Advertisement

- Za one koji do sad nisu čuli argumente zašto je za Crnu Goru dobar "Otvoreni Balkan", samo neka čitaju Aleksandra Vulina - poručio je poslanik DPS Andrija Nikolić, dok je Ivan Vujović (SDO) dodao da je "to ta Vučićeva evropska Srbija na koju se moramo navići".

Socijaldemokratska partija pokrenula je inicijativu za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore ukoliko Temeljni ugovor bude usvojen na Vladi. U međuvremenu pojavila se disharmonija, lider DPS Milo Đukanović pozvao je na što hitnije potpisivanje ovog dokumenta, dok njegovi "belvederci" poručuju da spremni su da učine sve samo da se ugovor ne overi jer bi to značilo "pad i okupaciju Montenegra".Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije