Povežite se s nama

Kurir.rs

ISTEKLI ROKOVI ZA IZMEŠTANJE: Zaplena cigareta vrednih desetine miliona evra u Luci Bar

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Shutterstock
Advertisement

Oko 145.000 paketa cigareta uskladištenih u Luci Bar, vrednih više desetina miliona evra danas će biti oduzeto, jer su istekli rokovi za njihovo izmeštanje.

Advertisement

Prema informacijama VijestI, Uprava prihoda i carina (UPC) nije produžila rok za skladištenje duvanskih proizvoda u Slobodnoj carinskoj zoni, a direktor te institucije Rade Milošević dao je instrukciju Carinarnici da ih oduzme.

U Luci Bar ukupno je 165.612 paketa cigareta, vrednosti oko 122 miliona evra (prema evidentiranom carinskom dugu), a prema proceni na crnom tržištu vrede preko 60 miliona evra.

Advertisement

Odluke o zabranjivanju skladištenja duvana u Luci Bar Vlada je donosila u junu i decembru prošle godine, a vlasnicima cigareta je produžavan rok da ih izmeste iz skladišta u Luci.

Nakon što su pre nekoliko meseci istekli i produženi rokovi za iznošenje duvanskih proizvoda, UPC je naložila Carinarnici Bar da oduzme duvanske proizvode na zalihama.

Kurir.rs/Vijesti.me

Advertisement


KurirKurir
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kurir.rs

TEŽAK UDES U CRNOJ GORI: Kamio sleteo sa puta, poginula jedna osoba

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Profimedia / Savo Prelević / AFP
Advertisement

U udesu je povređen vozač, državljanin Crne Gore

Advertisement

S.P. (41) iz Novog Pazara poginuo je u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Mojkovac – Bijelo Polje, u mestu Krstac.

Kako je „Vijestima“ rečeno u Operativno-komunikacionom centru Uprave policije, došlo je do sletanja i prevrtanja teretnog vozila, a u udesu je povređen vozač, državljanin Crne Gore.

Advertisement

Stradali S.P. bio je na mestu suvozača.

Kurir.rs

Advertisement

KurirKurir
Nastavite čitati

Kurir.rs

UBICE NOVINARA VEĆ 18 GODINA NISU PRONAĐENE: Na današnji dan likvidiran Duško Jovanović, urednik dnevnog lista Dan!

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Rojters
Advertisement

Na današnji dan pre 18 godina u Podgorici, ispred zgrade podgoričkog Dana, ubijen je vlasnik i glavni i odgovornik urednika tog medija, Duško Jovanović.

Advertisement

Danas se navršava 18 godina od ubistva glavnog i odgovornog urednika crnogorskog lista Dan Duška Jovanovića, a tužilaštvo i policija nisu utvrdili ko je i zbog čega u njega pucao.

Za učešće u ubistvu dosad je osuđen jedino Podgoričanin ;Damir Mandić, kome je Apelacioni sud u aprilu 2017. potvrdio presudu za saučesništvo i osudio ga na 19 godina zatvora.

Advertisement

„Pored svih datih obećanja od avgusta 2020. godine kada je došlo do promene vlasti, da će se formirati nezavisna istraga sa ekspertima sa strane, pored čvrstih obećanja većine političara u predizbornoj kampanji, ali i nakon osvajanja vlasti, sve je ostalo upravo na obećanjima“, kazala je za RTCG Slavica Jovanović, supruga ubijenog Duška Jovanovića.

Kako je dodala, umesto rezultata, „svakog 27. maja dobijamo samo patetičnu šaradu licemerja političara na mestu ubistva gde se ritualno okupljamo da podržimo slobodu govora, u državi u kojoj se u istom trenutku radi sve da se ista uguši“.

„Sva obećanja nakon 18 godina, data isključivo u svrhu formalnih marketinških izjava, bez ikakve ozbiljne namere novih vlasti, smatram bespredmetnim i nesuvislim. Svaki korak bilo koje strukture koja donese pojašnjenje i dokaze za sve ono što je već rečeno i u postupcima sprovedeno, biće cenjen na adekvatan način. Ovako, ostaje gorak ukus nepravde koja sve više iritira i vređa umesto da donese obećani rezultat, a time i kakav takav mir onome što upravo stasava u punoletstvo“, zaključila je Jovanović.

Advertisement

Predsednik Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama napada na novinare ;Mihailo Jovović kazao je da dok se u potpunosti ne razreši ubistvo ;Duška Jovanovića, crnogorski novinari neće moći da se oslobode tereta koji nose već 18 godina, tereta koji pritiska državu i njene institucije.

„Mogu samo da zamislim koliko je to breme za njegovu porodicu, prijatelje i redakciju Dana“, rekao je on za Vijesti.

Jovović je kazao da se od tada u Crnoj Gori promenilo sedam vrhovnih državnih tužilaca, devet vlada i ministara policije i nekoliko saziva komisije.

Advertisement

„A još ne znamo ko je sve naložio, organizovao i izvršio taj zločin“, kazao je on.

Komisija je, rekao je, preliminarno utvrdila da postoje nepravilnosti u istrazi, ali će nastaviti rad na tom slučaju.

Kurir.rs/Beta

Advertisement


KurirKurir
Advertisement
Nastavite čitati

Kurir.rs

SEASON OPENING CEREMONY PRIPREME ZA SPEKTAKL U BUDVI SE PRIVODE KRAJU!

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Promo
Advertisement

Stari grad u Budvi, 3. i 4. juna odisaće posebnim glamurom na otvaranju sezone 2022. godine.

Turistička organizacija Budva, u saradnji sa SKYMUSIC-om, organizuje prestižan događaj “Season Opening Ceremony” na kom će zvanice imati priliku da uživaju u spoju vrhunske gastronomije i fantastičnog muzičkog programa.

Advertisement

Za muzički doživljaj zaduženi su umetnici: Tom Odell, maestro Bojan Suđić sa festivalskim orkestrom “Virtuozi”, Nevena Božović, Mina Krajnović, Sky Cellos, Tomisha Monae, operska pevačica Marija Nešić, DJ Roger Sanchez, rok operski pevač Mattia Zanatta i drugi.

Budva je godinama sinonim za najlepše plaže Jadranskog mora, gastronomski raj i prestonica noćnog i festivalskog života na crnogorskom primorju. Svetski priznati kuvari pripremaće hranu, u saradnji sa lokalnim proizvođačima, kako bi ukusima raznovrsnih jela doprineli upoznavanju sa bogatom kulinarskom kulturom ovog kraja.

Tokom ove dve večeri zvanice će osetiti fuziju savremenih elemenata uz neizbežna istorijska podsećanja.

Advertisement

Svoje prisustvo na dve ekskluzivne večere obezbedite putem besplatne aplikacije eFinity dostupne za android, iOS i Huawei platforme, ili putem sajta tickets.efinity.rs

Za više informacija pozovite kontakt telefone
Za Srbiju +381 60/66-70-318; Za Crnu Goru +382 69/74-81-37 ili posetite www.seasonopeningceremony.com

Advertisement

KurirKurir
Nastavite čitati

Najčitanije