Povežite se s nama

Politika

Кажић: Све се мијења, само ДПС остаје партија криминалаца и превараната

Objavljeno

dana

Кажић: Све се мијења, само ДПС остаје партија криминалаца и превараната

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Па ви сте и малоj дjеци крали дjечиjе додатке и основцима бесплатне уџбенике, да би намирили своjе полтроне становима, дневницама, путовањима, кредитима, казао је Никола Кажић

Све се миjења, само Демократска партиjа социjалиста Мила и Аца Ђукановића остаjе партиjа криминалаца и превараната, казао jе Никола Кажић, одборник Демократа у Скупштини Главног града.

– Више доказаних, и то по сопственом признаwу, криминалних група jе изродио ДПС него Сицилиjа у своjоj историjи. Сву сиротиwу Црне Горе покушали да ставе у џеп. Бестидно. Све се миjеwа, само Милов и Ацов ДПС остаjе квазипартиjа радикалног, пећинског национал-шовинизма. Ништа им ниjе свето, само да покушаjу да сачуваjу лоповлуком отети новац. Ма, да запале Црну Гору, само да спасите опљачкано. Али нема трика да успиjете – поручио је Кажић.

Он је истакао и да се све миjења, само Милов и Ацов ДПС остаjе дружина кукавица.

– Па ви сте и малоj дjеци крали дjечиjе додатке и основцима бесплатне уџбенике, да би намирили своjе полтроне становима, дневницама, путовањима, кредитима. Ниjе вам било довољно што сте им опљачкали генерациjе родитеља. Биjедно и кукавички – наводи Кажић.

Он је истакао и да се све миjења, само Милов и Ацов ДПС остаjе тужна скупина шовинистичких, мрзитељских примитиваца.

– Погледаjте само синмак вашег одборника из Бара. У нормалноj партиjи због тога би у првих сат времена било макар десет оставки и педесет извињења, али умjесто тога, ви неком простипате причу у моралу. Лицемjери – поручује Кажић.

Кажић истиче да се све миjења, само Милов и Ацов ДПС остаjе разбоjничка дружина насилника.

– Више сте насиља починили, више крви пролили и више породица унесрећили него иjедан jужноамерички картел. То jе ваша мjера, то jе ваша филозофиjа. Картел. Али Милов и Ацов ДПС наjвише боли баш ово, све се миjења. Е ту jе ваш проблем, што смо вас помели, упркос свим уцjенама, милионима, фантомским гласовима, преварама, приjетњама, насиљу. Помели, да се никад више не опоравите. Разбили, да се никад више не саставите – истакао је Кажић.

Он је поручио да све што jе остало ДПС-у jесте да очаjни играју ово ругло коjе по Црноj Гори покушавају да чине са тензиjама и сукобима.

– Али и то само jош мало. Jер све се миjења, па Црна Гора више ниjе ваша прћиjа, нити црногорски народ ваш талац. Сад ћете да упознате правну државу. Свак ко jе и наjмање згриjешио према Уставу, законима и грађанима ове земље. Jер ни тренутка не сметните с ума следеће, све се миjења, па гледаjте како бивше осионе кабадахиjе и таjкуни Миловог и Ацовог ДПС-а постаjу свjедоци сарадници. Знате ви одлично шта се дешава, и колико вас већ планира договор с новим тужилаштвом. Jер за вас се све промиjенило. Неповратно – закључио је Кажић.ДАН

Politika

Даниловић тврди: Нисмо ништа знали о преговорима ДФ-а са Демократама

Objavljeno

dana

Даниловић тврди: Нисмо ништа знали о преговорима ДФ-а са Демократама

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Нисмо никог вукли за рукав и трговали око мандата као око цјепаница, не отимамо се око мјеста по дубини и ширини, тврди лидер Уједињене

Лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић тврди да о преговорима које је у име коалиције За будућност Црне Горе водио ДФ са Демократама нису знали ништа.

– Нисмо о томе обавијештени ни поруком, ни позивом ни било како другачије. И не само што нисмо ми него нијесу ни неки други конституенти коалиције. Та уцјењивачка и неотесана политика је дубоко погрешна и никад неће донијети резултат. Никада нећемо разумјети зашто се наше колеге тако потцјењивачки односе са онима који имају мандат или два и чине парламентарну већину, а не труде се да ту већину од тачно 41 посланика не прошире за подршку још којег субјекта? Љутили се  или не „политички велеуми“ морају знати да је то  непристојно, некоректно, незнавено и аматерски. Ипак, и када и тако поступају, а направе договор, ми подржимо колико год то било неваспитано и понижавајуће. Подржимо јер нам је као пристојним људима често више стало до резултата него до начина на који се до њега долази- каже Даниловић.  

Он наводи да је лично на посљедњем састанку парламентарне већине молио да се у тишини договоре они који су тада били у највећем неспоразуму око реконструкције или избора нове Владе и да потом ми остали само помогнемо да се рјешење уобличи.

– Али ствар се не рјешава тако што се у поноћ објави медијима рјешење које је коначно и по систему „то је то – узми или остави“. Понављам, то је дубоко погрешно и тјера свакога ко има и трунку достојанства да се успротиви без обзира на политичку цијену. Ако великим субјектима не требају мали онда нека свако ради као му воља; свађа, мирење сваки трећи дан, политичко истребљивање и понижаваје до бесвијести. Kада бисмо знали да је ово посљедње дешавање посљедње мучење ове врсте ми бисмо и то опростили. Ипак, на велику жалост, није. Није јер је редослед потеза погрешан и док се не промијени принцип и не потисне ужасни, а празни, политички его, неће бити боље и нећемо кренути новим путем- истакао је Даниловић. 

Према његовим ријечима, Уједињена није молила да буде дио побједничке коалиције.

– Нисмо вукли за рукав и трговали око мандата као око цјепаница, не отимамо се око мјеста по дубини и ширини и што је најважније ништа не морамо да чинимо нити нас ико од бивше или садашње власти може уцијенити. Ово је наш последњи апел и молба и коалицији ЗБЦГ и владајућој већини да се прекине ова пубертетска лакрдија и омаловажавање другога. Молимо због општег добра. Молимо зато што нисмо никоме дужни. Или ће бити тако или ћете тражити већину код оних који своје подршке наплаћују по навици – скупо и прескупо. Честитаћемо на томе само ако договор буде важио макар пар сати- закључио је Даниловић. ДАН

Nastavite čitati

Politika

Милачић поднио кривичну против Зорана Лазовића за стварање криминалне организациjе

Objavljeno

dana

Милачић поднио кривичну против Зорана Лазовића за стварање криминалне организациjе

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Милачић jе поднио кривичну због тога што jе Лазовић на конференциjи за штампу изjавио jе да нема потребе да се страхуjе од присуства српских држављана Вељка Беливука и Марка Миљковића у Црноj Гори

Предсjедник Праве Црне Горе и посланик у Скупштини Црне Горе Марко Милачић поднио jе данас Специjалном државном тужилаштву кривичну приjаву против Зорана Лазовића, некадашњег помоћника директора Управе полициjе за Сектор за борбу против организованог криминала и корупциjе због основане сумње да jе извршио кривично дjело Стварање криминалне организациjе из члана 401а Кривичног законика, саопштено је из Праве Црне Горе.

Милачић jе поднио кривичну због тога што jе дана 28.01.2021. године, Зоран Лазовић као помоћник директора Управе полициjе за Сектор за борбу против организованог криминала и корупциjе, на конференциjи за штампу изjавио jе да нема потребе да се страхуjе од присуства српских држављана Вељка Беливука и Марка Миљковића у Црноj Гори.

Он jе такође изjавио: „Истог момента када смо сазнали да су дошли у Црну Гору, ми смо све урадили, довели њих и њихове домаћине у ОБ Котор, обавили информативне разговоре, тражили да нам кажу разлоге доласка. Ако ниjесу неприjатељи Црне Горе, нема потребе да од било кога страхуjемо. Беливук и Миљковић ће бити под присмотром Сектора за борбу против криминала 24 сата и наравно да ћемо их у сваком покушаjу спровођења криминалне активности сприjечити.“

Дана 18. августа 2021. године Специjално државно тужилаштво саопштило jе да jе Управа полициjе подниjела кривичну приjаву против Вељка Беливука, Марка Миљковића, J.Н. и Ж.Р. због сумње да су убили Баране Дамира Хоџића и Адиса Спахића. Из СДТ jе саопштено да се Вељко Беливук и НН лице сумњиче да су у другоj половини 2020. године формирали криминалну организациjу коjа за циљ има вршење кривичних дjела за коjа се по закону може изрећи казна затвора у траjању од четири године или тежа казна, ради стицања незаконите добити и моћи. Такође jе саопштено да jе дjеловање криминалне организациjе планирано на дуже вриjеме уз примjену тачно одређених правила и унутрашње контроле и дисциплине, а сваки члан jе имао унаприjед одређен задатак и улогу, као и да jе у дjеловању криминалне организациjе планирана примjена застрашивања и насиља. Наведено jе и да jе Вељко Беливук, као организатор, у циљу реализациjе криминалног плана и вршења неодређеног броjа кривичних дjела убиство (из чл. 143 КЗЦГ), тешко убиство (из чл. 144 КЗЦГ), отмица (из чл. 164 КЗЦГ), за себе одредио да планира извршење кривичних дjела, даjе упутства и наредбе члановима криминалне организациjе у правцу извршења кривичних дjела, да сам извршава кривична дjела због коjих jе криминална организациjа формирана, док jе за сада НН организатор за себе одредио да одређуjе особе коjе треба убити.

У саопштењу СДТ-а наведено jе и да су осумњичени Вељко Беливук, Марко Миљковић и J.Н. по претходном договору дана 14.10.2020. године, у Даниловграду заjедно лишили живота Дамира Ходжића и Адиса Спахића, у чему им jе са умишљаjем у извршењу кривичног дjела тешко убиство (из чл. 144 КЗЦГ) помогао осумњичени Ж.Р.

Дана 26.08.2021. године СДТ Миливоjе Катнић jе саопштио да jе одлуку о укидању забране уласка у Црну Гору Вељку Беливуку и Марку Миљковићу донио бивши менаджмент Управе полициjе, а да jе забрана уласка укинута 28.12.2021. године.

Када се конкретна саопштења о основаноj сумњи у извршење неколико тешких кривичних дjела од стране Вељка Беливука и Марка Миљковића, али и неколико других лица доведу у везу са саопштењем Зорана Лазовића, коjи jе учествовао у укидању забране њиховог уласка у Црну Гору, jасно jе да су његови наводи од 28.01.2021. године, да нема потребе да се страхуjе од присуства српских држављана Вељка Беливука и Марка Миљковића у Црноj Гори нетачни и плански изречени у циљу омогућавања њиховог уласка у Црну Гору ради криминалне дjелатности и вршења кривичних дjела, а да jе Зоран Лазовић због функциjе коjу jе обављао морао имати jасна сазнања да се ради о лицима коjа су вршила и коjа ће вршити кривична дjела на териториjи Црне Горе.

На оваj начин, Зоран Лазовић jе створио основану сумњу да jе извршио кривично дjело Стварање криминалне организациjе из члана 401а Кривичног законика, као припадник криминалне организациjе коjи jе омогућио извршавање кривичних дjела ове организациjе на териториjи Црне Горе.

На основу свега наведеног Милачић jе предложио да Зорана Лазовића Тужилаштво лиши слободе због наведеног кривичног дjела, одреди му задржавање по притворском основу из члана 175 став 1 тачке 2 и 3 Законика о кривичном поступку, а из ових притворских основа предложи судиjи за истрагу одређивање притвора.

Права Црна Гора позива колеге из парламентарне већине на спуштање тензиjа и закопавања ратних сjекира, како би се одлучно и конкретно посветили борби против организованог криминала и корупциjе и позивамо све на хитно формирање Тужилачког савjета што jе приоритет у демонтажи дубоко криминализованог бившег режима.ДАН

Nastavite čitati

Politika

Бечић захвалио на порукама подршке и охрабрења на путу ка ЕУ

Objavljeno

dana

Бечић захвалио на порукама подршке и охрабрења на путу ка ЕУ

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Како је казао, постизање пуне владавине права, бескомпромисна борба са организованим криминалом и корупциjом остаjу једни од приоритета у циљу подизања квалитета живота грађанки и грађана Црне Горе

Предсjедник Скупштине Црне Горе, Алекса Бечић, захвалио jе представницима међународне заjеднице на порукама подршке и охрабрења Црноj Гори на путу ка Европскоj униjи.

Изражавам захвалност амбасадорки САД у Црноj Гори Џуди Раjзинг Раjнке, амбасадорки Велике Британиjе Карен Медокс, као и другим члановима међународне заjеднице на порукама подршке и охрабрења Црноj Гори у циљу бржег напретка на путу ЕУ интеграциjа и jачању партнерства у НАТО савезу, казао је Бечић.

– Недавна дешавања на Цетињу, диригована из различитих центара моћи, не могу и не смиjу угрозити наше jасно дефинисане спољно-политичке приоритете коjи почиваjу на европским и евроатланским вриjедностима и jачању регионалне сарадње – казао је предсједник Скупштине.

Како је казао, постизање пуне владавине права, бескомпромисна борба са организованим криминалом и корупциjом, унапређење образовног и здравственог система праћено снажниjим економским развоjем, остаjу наши главни приоритети у циљу подизања квалитета живота грађанки и грађана Црне Горе.

– Политички продуковане подjеле су наjвећи терет остварењу црногорског сна о друштву слободних и равноправних људи, друштву jеднаких шанси, друштву коjе младима обезбjеђуjе сигурну будућност, а старима безбрижну старост.

Наведени циљеви немаjу алтернативу, они су нада, шанса и гарант наше европске будућности и наших сигурних побjед а – истакао jе предсjедник Бечић.ДАН

Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije