Povežite se s nama

Region

DR BRANISLAV TIODOROVIĆ: ,,NEĆE BITI ZATVARANJA, ZNAMO ŠTA SE DESILO PROŠLOG JULA”

Objavljeno

dana

DR BRANISLAV TIODOROVIĆ: ,,NEĆE BITI ZATVARANJA, ZNAMO ŠTA SE DESILO PROŠLOG JULA”

Najnovije Vijesti iz Regiona, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Mario Bojić

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović gostujući na TV Prva rekao je da kovid više nije zdravstveni problem.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

“Ovo više nije zdravstveni problem. Moram da kažem, ja sam lično govorio da moramo da sprovedemo hitno veoma oštru kontrolu mera sa kažnjavanjem i veoma obimnu vakcinaciju. A ostvario se najgori scenario, i mi se sada nalazimo u situaciji da je ovo socijalno-psihološki problem”.

Tiodorović je rekao da je glavni problem slaba vakcinacija građana Srbije.

Advertisement

“Ovo je sada individualna odgovornost. Moramo da budemo svesni, jedini izlaz je vakcinacija. Da li možemo za 10 do 15 dana vakcinisati još 20 odsto populacije – deluje mi da ne možemo. Ali, ako ne budemo vakcinisali do 20 odsto populacije, imamo dva scenarija”.

NAJNOVIJI INTERVJU UŽIVO! MARIO ZNA I DR MILA ALEČKOVIĆ O ONOME O ČEMU NIKO NE SME DA PRIČA

Epidemiolog i član Kriznog štaba kaže da nove mere ne bi donele puno toga.

“Siguran sam u to, iz prostog razloga što znamo šta se desilo prošlog jula”.

Epidmiolog kaže da je medicinski deo Kriznog štaba svakodnevno u komunikaciji.

Advertisement

“U svakom slučaju neće biti zatvaranja. Zasedanje će biti ubrzo. Mi ćemo sigurno tražiti mnogo oštriju primenu mera i njihovu kontrolu. Pitanje je samo ko će to da kontroliše. Postavlja se pitanje da li normalno organizovati svadbe i proslave u ovoj situaciji. Budimo malo svesni i individualno. Ne želimo da pravimo razliku između vakcinisanih i nevakcinisanih nego da napravimo što bolje okolnosti da svi uskoro možemo da funkcionišemo normalno”, rekao je Tiodorović.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”Nulta Tačka

Region

UHVAĆENI U LAŽI! EVO KAKO ,,BLIC” BEZ PARDONA ŠIRI LAŽNE VESTI! BRNABIĆKA IH GREŠKOM RAZOTKRILA (FOTO)

Objavljeno

dana

Autor

UHVAĆENI U LAŽI! EVO KAKO ,,BLIC” BEZ PARDONA ŠIRI LAŽNE VESTI! BRNABIĆKA IH GREŠKOM RAZOTKRILA (FOTO)

Najnovije Vijesti iz Regiona, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Mario Bojić

U jeku bolješvističko-komunističke politike koja vlada u Srbiji kroz globalnu COVID histeriju već godinama možemo da se susretnemo sa primerima koji opravdavaju početak ove rečenice i koje opisuju sistem u kojem se nalazimo.

Građani Srbije stigli su do nivoa u kojem država zahteva od njih da prijavljuju svoje lekare koji im nisu preporučuli vakcinu protiv COVID-a 19 da bi im Lekarska komora Srbije oduzela licencu i zabranila dalji rad.

Viber broj koji je aktivan od pre nekoliko dana služi pojedincima da bez ikakvih dokaza optuže koga god požele te dovedu njegov posao i život u direktnu opasnost.

Kako bi se što pre naši lekari doveli u opasnost, mediji vrše masovnu propagandu promovišući kako taj broj telefona tako i način na koji pojedinci mogu da prijave doktora, naravno podstrekivajući ih na nečasna i kriminalna dela.

Advertisement

Ono što u većini slučajeva, mediji i njihovo polupismeno uredništvo zaboravljaju da urade jeste da usklade svoje priče sa pričama političara, članova kriznog štaba, histeričnih javnih ličnosti te je tako i ovog puta došlo do propusta koji jasno i po ko zna koji put govori kako se šire lažne vesti, panika, dezinformacije i kako neko stvarno mora da odgovara za to.

Naime, portal Blic koji je u poslednjih 2 godine izgubio oko 30% čitalaca svakodnevno vrši najsramniju vrstu propagande koja ide u smeru direktnog optuživanja nevakcinisanih građana sa smrti nastale nakon oboljevanja od histeričnog virusa. Verovatno na taj način pokušavaju da održe i taj minimalni broj čitalaca koji im je ostao veran ali umesto da porade na uredništvu i načinu izveštavanja, ovaj portal tone sve dublje a poslednje potonuće im je namestila, sasvim slučajno, sama premijerka Ana Brnabić.

Blic je u toku jučerašnjeg dana objavio tekst pod naslovom: ,,STIGLE PRVE PRIJAVE PROTIV LEKARA ANTIVAKSERA Građani šalju poruke na VIBER BROJ koje je otvorilo ministarstvo” u kojem ova redakcija prenosi kako su već pristigle prve prijave protiv lekara koji nisu preporučili vakcine svojim pacijentima.

Advertisement

UHVAĆENI U LAŽI! EVO KAKO ,,BLIC" BEZ PARDONA ŠIRI LAŽNE VESTI! BRNABIĆKA IH GREŠKOM RAZOTKRILA (FOTO)

Ni 24h nakon toga, premijerka Brnabić je dala izjavu nakon što je primila treću dozu vakcine Pfizer a Telegraf je preneo njene reči: ,,do ovog trenutka nije dobijena nijedna prijava o lekarima koji ne preporučuju vakcinaciju, osim što se javljaju antivakseri i prete ljudima koji rade na Viber liniji”

Postavlja se jednostavno pitanje, zašto? Čemu širenje dezinformacija kada već dve godine te dezinformacije ne vode nikuda. Zar ne postoji iskrena želja uredništava mejnstrim medija da makar ukoliko ne žele da budu profesionalni, nešto zarade? Jer ovako nemaju ni jedno ni drugo dok konstantno targetiraju većinski deo stanovništva Srbije.

 Nulta Tačka
Advertisement
Nastavite čitati

Region

TRAGIKOMEDIJA! GRAĐANE SRBIJE KOJI SU REVAKCINISANI MOGU DA VRATE SA GRANIČNOG PRELAZA JER NISU PRIMILI ,,BUSTER” DOZU?!

Objavljeno

dana

Autor

TRAGIKOMEDIJA! GRAĐANE SRBIJE KOJI SU REVAKCINISANI MOGU DA VRATE SA GRANIČNOG PRELAZA JER NISU PRIMILI ,,BUSTER” DOZU?!

Najnovije Vijesti iz Regiona, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Igor Mihajilo

U okviru zelenog sertifikata se, nakon sedam meseci od primanja druge doze, ukoliko niste primili treću, pojavljuje znak upozorenja.

Oni građani kojima je od revakcinacije prošlo više od šest meseci, a nisu primili treću buster dozu vakcine protiv kovida 19 mogu imati probleme prilikom putovanja u inostranstvo, piše “Politika”. Naime, očitavanjem kju ar koda na zelenom sertifikatu, na ekranu se pojavljuje crveni znak zabrane koji može da sugeriše da ovaj dokument u tom slučaju nije validan.

Kako se navedi na sajtu e-uprave, u uputstvu za dobijanje ovog dokumenta koji bi vakcinisanim građanima Srbije trebalo da olakša putovanja, crveni status dobijaju osobe koje imaju pozitivan PCR ili antigenski test u poslednjih 14 dana (bez obzira na to da li su vakcinisani ili imaju podatak o preležanoj bolesti), kao i osobe kojima je prošlo više od sedam meseci od druge doze vakcine.

Na taj način, svi oni koji su se odazvali imunizaciji i do sada uredno primili dve vakcine našli su se u situaciji da pre odlaska u inostranstvo ipak pripreme i negativan test, jer bi se sigurno našli u situaciji da moraju da objašnjavaju “znak upozorenja” koji se pojavljuje prilikom skeniranja koda, bez obzira na to što na njemu stoji da je dokument validan, navodi Politika.

Advertisement

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova jasno je navedeno u koje zemlje građani Srbije mogu da putuju i šta je od dokumenata neophodno. U javnosti se neprekidno govori o zelenom sertifikatu koji potvrđuje da je neko vakcinisan sa dve doze, ali i da li je u prethodnom periodu preležao virus ili bio testiran, kao i da je to dovoljan dokument za prelazak preko granice.

Međutim, niko od nadležnih do sada nije saopštio da oni koji, iz bilo kog razloga nisu primili treću dozu vakcine, imaju “zabranu” prilikom skeniranja zelenog sertifikata.

U e-upravi su juče, na pitanje, da li je moguće putovati u inostranstvo sa dokumentom na kome se očitava crveni znak zabrane, odgovorili da je ovakav zeleni sertifikat važeći i da sadrži informacije o obavljenoj imunizaciji. Međutim, čak i ako je tako i ako je ovo upozorenje samo podsetnik za građane koje čeka buster doza, na granici bi ih u najmanju ruku moglo dočekati neprijatno iskustvo objašnjavanja kako su oni vakcinisani iako se tako ne čini. Vrlo moguće je da bi bili i vraćeni sa granice.

Na primer u Sloveniji, građanima se obavezno pre ulaska u bilo koji objekat – hotele, prodavnice, tržne centre, skeniraju kju ar kodovi koji potvrđuju podatke neophodne za ulazak u te objekte. Juče je ovakav kod, sa znakom upozorenja, prosleđen jednom hotelu u Ljubljani odakle je stigao odgovor da je ulazak, bez negativnog testa, nemoguć.

Advertisement

Direktor Jute Aleksandar Seničić rekao je da se ovaj problem pod hitno mora rešiti jer nije donet nijedan dokument koji obavezuje građane da moraju da prime i treću dozu vakcine.

– Teško bi bilo objasniti bilo kome na granici da je reč o validnom dokumentu. U EU buster doza nije obavezna i građani Srbije koji su vakcinisani i revakcinisani protiv kovida 19 trebalo bi da nesmetano putuju u zemlje koje priznaju zeleni sertifikat. Čak i ako je sistemski tako rešeno da se oni upozore da je vreme da prime treću vakcinu, to nikako ne bi trebalo da se ovako otvoreno ističe na dokumentu koji je ‘zdravstveni pasoš’ – naglasio je Seničić.

NultaTačka/MedijiNulta Tačka
Advertisement
Nastavite čitati

Region

PRED DANAŠNJU SEDNICU KRIZNOG ŠTABA! BRNABIĆ: ,,NISMO ODUSTALI OD KOVID PROPUSNICA”

Objavljeno

dana

Autor

PRED DANAŠNJU SEDNICU KRIZNOG ŠTABA! BRNABIĆ: ,,NISMO ODUSTALI OD KOVID PROPUSNICA”

Najnovije Vijesti iz Regiona, izvor portal: NultaTačka.rs


Pisao Ljudmila Veneditkova

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ponovo je komentarisala ideju uvođenja kovid propusnica nakon što je Aleksandar Vučić za danas najavio sednicu kriznog štaba na kojoj će se rapsravljati o novim merama među kojima će glavna tema biti guranje Srbije u fašizam.

Brnabićka je rekla da Vlada ne beži ni od jedne odluke koja je u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije.

Kazala je da se trude da pronađu najbolji put do kraja pandemije razmišljajući o zdravlju građana.

Advertisement

“Vlada ne beži ni od jedne odluke koja je u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije. Trudimo se da pronađemo najbolji put do kraja pandemije razmišljajući o zdravlju građana, ekonomiji koja je važna da bismo nastavili naše živote i nakon pandemije, i o mentalnom stanju nacije. Vakcinacija je jedini izlaz iz ove pandemije. Ona će prestati kada postignemo kolektivni imunitet – ili zaražavanjem ili vakcinacijom”.Naglasila je da vakcinacija spasava živote ljudi.

“Od kovid-propusnica nismo odustali, već razmišljamo kako da budu najefikasnije ukoliko ih uvedemo”.Nulta Tačka
Advertisement
Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije