Povežite se s nama

Politika

Alijansa žena DPS: Pravna pomoć za građanke izložene mizoginim napadima, nasilnici moraju da odgovaraju

Objavljeno

dana

Alijansa žena DPS: Suprotstavljamo se svim pokušajima ućutkivanja politički angažovanih žena

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Alijansa žena DPS će u svojim kapacitetima, pružiti neophodnu pravnu podršku građankama i aktivistkinjama koje su izložene mizoginim napadima, kako bi propagatori nasilja odgovarali u skladu sa zakonom, saopšteno je iz te Alijanse.

“Hajke na žene koje iznose stavove suprotne novom klerofašističkom narativu u Crnoj Gori moraju prestati. Evidentno je da se autori primitivnih poruka upućenih ženama, između ostalih i mladim političarkama Demokratske partije socijalista, osjećaju ohrabreno da na ovaj nečastan način ugroze našu borbu za građansku i evropsku Crnu Goru”, ističu u Alijansi žena DPS-a.

Kao Alijansa žena, dodaju one, dijelimo uvjerenje da većina građana i građanki u Crnoj Gori ne pronalazi sebe u ambijentu u kom se aktivno sprovodi projekat klerofašizacije društva a ugnjetavanje manjina u javnoj sferi se prećutno odobrava.

Advertisement

“Podsjećamo autore takvih poruka, kao i one koji ih ćutanjem i nečinjenjem podržavaju, da je Crna Gora demokratska i sekularna država sa Ustavom i zakonima koji je definišu kao takvu. Kao društvo koje svoju budućnost zamišlja u ujedinjenoj Evropi, nećemo dozvoliti politiku koja se sprovodi pod plaštom religije, kao ni diskriminaciju žena i drugih manjina. Nastavićemo da se borimo za evropske vrijednosti jer je to osnov za dalju demokratizaciju našeg društva”, naglašavaju u Alijansi žena DPS-a.

Alijansa žena poziva sve građane i društveno-političke aktere u Crnoj Gori koji dijele njihovu viziju da im se pridruže u otporu prema javno iskazanoj i opasnoj mržnji.

“Pozivamo i međunarodnu zajednicu, da posebno obrati pažnju na ugrožavanje sekularnog karaktera države od strane trenutne vlasti, te pokušaj normalizacije mizoginije i kulture nasilja na nivou institucija. Promocija zapadnih vrijednosti, na svim nivoima društveno-političkog života, od suštinskog je značaja da Crnu Goru sigurno vodimo ka Zapadu i putu napretka”, zaključuju u Alijansi žena DPS-a.

AdvertisementAktuelno
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

Abazović tvrdi da je prvi, a Duško Marković kao premijer 2019. šetao Stradunom

Objavljeno

dana

Autor

Abazović tvrdi da je prvi, a Duško Marković kao premijer 2019. šetao Stradunom

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Premijer Dritan Abazović juče je kazao da prvi crnogorski premijer koji je slobodno prošetao prelijepim Stradunom, što ne odgovara istini.

Bivši crnogorski premijer Duško Marković Stradunom je prošetao 2019.godine.

Premijeri koji su učestvovali na Osmom samitu šefova vlada Centralne i Istočne Evrope i NR Kine koji se odžavao u Dubrovniku, napravili su zajedničku fotografiju, a zatim i prošetali Stradunom prije tri godine.

Političari na najvišim državnim funkcijama bi trebalo da vode računa o onome što govore, posebno kada je riječ o događajima za koje postoje materijalni dokazi.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

DAMJANOVIĆ PORUČIO FILIPOVIĆU: O tvom patriotizmu najbolje mogu posvjedočiti računovodstva medija za koje pišeš

Objavljeno

dana

Autor

DAMJANOVIĆ PORUČIO FILIPOVIĆU: O tvom patriotizmu najbolje mogu posvjedočiti računovodstva medija za koje pišeš

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Obračun na društvenim mrežama između direktora NVO Crnogorska kulturna mreža (CKM) Aleksandra Damjanovića i funkcionera GI 21. maj, i kolumniste jednog od BEMAX medija Ljubomira Filipovića se nastavlja.

Nakon što su se u komentarima raspravljali prije dvije sedmice, u poneđeljak je došlo do novog okršaja.

Funkcioner GI 21. maj Ljubomir Filipović oglasio se na Twitteru povodom Damjanovićevog teksta o SDP-u.

Advertisement

”Aleksandar Damjanović, vođa marginalnog nacionalističkog cirkusa, igra ključnu ulogu u obesmišljavanju crnogorskog otpora. Današnji napad na SDP, kontinuitet je u napadima na CG pojedince, organizacije i institucije poput FCJK. Ako ništa drugo, shvatismo za koga igra ovaj pajac”, saopštio je Filipović.

Damjanović mu nije ostao dužan:

Advertisement

’’Ljupče Dragoljupče, o tvom patriotizmu najbolje mogu posvjedočiti računovodstva medija za koje pišeš. Da sam vođa cirkusa ti bi sigurno bio angažovan u njemu jer si se pokazao kao hodajuća atrakcija kojoj bi pozaviđelo čitavo životinjsko carstvo. DPS, SDP, SD, 21. MAJ koji je sljedeći dres???’’, odgovorio mu je Damjanović.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Bojanić Krivokapiću: Narasle ambicije glavni krivac za raspad tvoje Vlade

Objavljeno

dana

Autor

Ministarstvo kapitalnih investicija objavilo izvještaj o poslovanju privrednih društava

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Kad-tad ćeš shvatiti da su do neba narasle ambicije ovih prvih glavni krivac za raspad tvoje Vlade, poručio je bivši ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić u reagovanju na navode nekadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića.

Prema riječima Bojanića, bivši premijer nije smio da vrši selekciju ministara.

“Dobro jutro, Zdravko! Prvo, nisi smio da dijeliš ministre u 42. Vladi na tvoje omiljene i one druge i, drugo, kad-tad ćeš shvatiti da su do neba narasle ambicije ovih prvih glavni krivac za raspad tvoje Vlade”, objavio je Bojanić na Twitter-u.

Advertisement

Podsjećamo, ranije danas,premijer Dritan Abazović i osnivač pokreta Evropa sad i bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić danas su uslikani zajedno u jednom lokalu u Herceg Novom.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Najčitanije