Povežite se s nama

Kurir.rs

CRNA GORA: Oko 60 procenata punoletnog stanovništva primilo drugu dozu vakcine protiv korone

Objavljeno

dana

CRNA GORA: Oko 60 procenata punoletnog stanovništva primilo drugu dozu vakcine protiv korone

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Waldemar Thaut / Panthermedia / Profimedia
Advertisement

Dve doze vakcine primilo oko 60 procenata Crnogoraca.

Advertisement

U Crnoj Gori prvom dozom vakcine protiv virusa korona vakcinisano je 62,5 odsto punoletnog stanovništva, a revakcinisano oko 60 odsto, saopštila je crnogorska Vlada.

Prvu dozu vakcine primile su 285.593 osobe ili 46 odsto, a drugu 275.641 ili 44,5 odsto ukupnog stanovništva. Treću dozu primilo je 84.350 osoba.

Advertisement

Masovna vakcinacija protiv kovida 19 u Crnoj Gori počela je 4. maja prošle godine.

Kurir.rs/Agencije

Advertisement

KurirKurir
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kurir.rs

POLITIČKI ZEMLJOTRES U CRNOJ GORI: Knežević: Vlada će verovatno pasti! Krivokapić je lošim potezima omeo svaki dogovor većine!

Objavljeno

dana

Autor

MILAN KNEŽEVIĆ: Krivokapić i Abazović da podnesu ostavku, glasaćemo za skraćenje mandata Skupštini

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Printscreen/Pogled.me
Advertisement

Crnogroski premijer Zdravko Krivokapić povukao je novi potez u svom ratu sa potpredsednikom vlade Dritanom Abazovićem – sazvao je telefonsku sedicu vlade sa jednom tačkom dnevnog reda – smenom Abazovića sa mesta predsednika Nacionalnog saveta za borbu protiv visoke korupcije.

Prema rečima Milana Kneževića, jednog od lidera Demokratskog fronta, Krivokapić je od početka krize povlačio pogrešne poteze.

Advertisement

– On je samo dan nakon što je Abazović podneo inicijativu za njegovu smenu, odmah uzvratio kontrainicijativom, a da prethodno nije promislio i analizirao da li će imati većinu u skupštini za tako nešto. Na taj način je samog sebe doveo u nezavidnu poziciju, i gotovo u potpunosti onemogućio, odnosno sprečio gotovo svaku mogućnost postizanja dogovora unutar stranaka parlamentarne većine. A bilo je očekivano i gotovo najavljeno da će potpisnici inicijative za smenu Krivokapića bojkotovati svaku sednicu skupštine sa drugom inicijativom – kaže Knežević dodajući da će DF pokušati da spasi šta se spasiti može.

– Mi ćemo insistirati na razgovoru predsednika svih stranaka parlamentarne većine i postizanju dogovora ili održivog rešenja koje bi očuvalo izbornu volju građana – istsakao je Knežević i podvukao da je ubeđen da će posle svih optužbi koje su na račun jedan drugog izneli Krivokapić i Abazović včlada pasti, ali da nije siguran da či će doći do formiranja manjinske vlade.

– To ćemo videti, ali vlada će najverovatnije pasti, odnosno biće joj izglasano nepoverenje u Skupštini Crne Gore – zaključuje Knežević.

Advertisement


KurirKurir
Advertisement
Nastavite čitati

Kurir.rs

DEMOKRATSKI FRONT: Nema teoretske šanse da podržimo Abazovića i njegovu manjinsku vladu

Objavljeno

dana

Autor

DEMOKRATSKI FRONT: Nema teoretske šanse da podržimo Abazovića i njegovu manjinsku vladu

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Printscreen/Facebook
Advertisement

Nikakvih teoretskih šansi nema da Demokratski front (DF) podrži manjinsku vladu, poručio je predsednik PzP-a i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević

Advertisement

On smatra da aktuelna kriza u Crnoj Gori može da se reši samo na izborima, te da bi svemu tome trebalo da prethodi dogovor političke elite.

Komentarišući najave potpredsednika Vlade Dritana Abazovića da su opcije manjinske i tehničke vlade za izlazak iz krize na stolu, te da bi prvo trebalo razgovarati sa DF-om, Medojević je rekao da vicepremijer nije imao komunikaciju s liderima DF-a Andrijom Mandićem i Milanom Knežević.

Advertisement

Medojević je rekao i da on nema nikakvu komunikaciju sa Abazovićem, zbog, kako je rekao, neistina koje je ranije izneo u vezi sa predsedničkim kandidatom Milkom Tadić-Mijović.

„Naš stav je jasan. U ovom trenutku mi smo za eventualno dogovor o tehničkoj vladi, i o raspisivanju izbora. To ima smisla. Ja dodajem još jedan uslov. Mislim da pre toga treba da se dogovorimo svi u Crnoj Gori, da razlike koje imamo rešimo tako da se oko njih neće voditi politička borba“, rekao je Medojević.

Medojević je rekao da izbori jedino mogu da reše situaciju u zemlji, uz ocenu da ne postoji poverenje.

Advertisement

„Nikakvih teoretskih šansi nema da DF podrži manjinsku vladu. Šta je to? Imali smo jednu manjinsku vladu, jedan eksperiment, sad treba da napravimo novi koji bi mogao da radikalizuje situaciju u zemlji“, rekao je on

To bi, kaže lider PzP-a, bila vlada koja bi eliminisala 80 odsto pravoslavnog stanovništva u Crnoj Gori.

„To nije dobro. Nemamo ništa protiv toga u smislu teorijskih modela, ali u ovoj situaciji, kad imamo problem s mafijom, sa ekonomskom krizom, sa mogućim eskalacijama nekih nemira, to je nerazumno“, rekao je Medojević i dodao da su opšti dogovor o temeljnim vrednostima i dogovor o izborima mirni put.

Advertisement

„Ne znamo hoće li biti mira, jer kao što vidite, mafija ima svoje planove, ne samo u zemlji, nego i u regionu“, poručio je Medojević.

U ovom trenutku, smatra Medojević, rešenje je da shvatimo da je zemlja u opasnosti.

„Vreme je da politička elita sedne i napravi dogovor o temeljnim vrednostima koje niko neće dovoditi u pitanje, poput državnog statusa, teritorijalnog integriteta zemlje. Vreme je da napravimo istorijski dogovor i da idemo na izbore“, rekao je Medojević.

Advertisement

On kaže da bi u okviru tog dogovora trebalo odrediti termin održavanja fer izbora u Crnoj Gori: „Ovo jedino može da se reši na izborima“.

Medojević tvrdi i da informacije o pripremi atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića nisu o spin, navodeći da postoji rizik od likvidacija i u Crnoj Gori.

Kurir.rs/B92

Advertisement


KurirKurir
Advertisement
Nastavite čitati

Kurir.rs

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ PREUZEO KOORDINACIJU NAD MINISTARSTVIMA PRAVDE I LJUDSKIH I MANJINSKIH PRAVA: Nova odluka premijera

Objavljeno

dana

Autor

AGENCIJA ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE ISPITUJE POREKLO IMOVINE KRIVOKAPIĆA Premijer ne odgovara po kom osnovu ćerka pregovara u ime CG

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: EPA / Christian Bruna
Advertisement

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić preuzeće koordinisanje Ministarstvom pravde, ljudskih i manjinskih prava (MPLjMP) gde je sada vršilac dužnosti ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Sekulović je za to saznao iz MPLjMP, dok je bio na sednici Sudskog savjeta.

Advertisement

Ministar unutrašnjih poslova je potvrdio „Vijestima“ da je ta informacija tačna.

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava je po zakonu i član Sudskog saveta što bi moglo biti sporno jer Krivokapić nije pravnik.

Premijer je ovakvu odluku da koordinira MPLjMP donio u subotu.

Advertisement

Sekulović je nakon obaveštenja koje je dobio preko Vocap aplikacije od kolega iz MPLjMP o odluci premijera obavijestio Sudski savet i napustio sjednicu.

Sekulović je preuzeo poziciju rukovodioca MPLjMP nakon što je Vladimir Leposavić smijenjen sa funkcije ministra 17. juna.

Abazović ostaje bez još jedne funkcije?

Vlada Crne Gore će na današnjoj telefonskoj sednici glasati o predlogu Krivokapića o smeni potpredsednika Vlade Dritana Abazovića sa još jedne funkcije.

Advertisement

U pitanju je funkcija sa mesta predsednika Nacionalnog saveta za borbu protiv visoke korupcije.

Nacionalni savet na čijem je čelu Abazović formiran je 17. decembra 2020. godine, a za njegove članove su izabrani dr Milan Popović, Milojko Spajić, Stevo Muk, a za šefa Stručnog tima Vanja Ćalović Marković.

Kurir.rs/Vijesti.me

Advertisement


KurirKurir
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije