Povežite se s nama

Politika

Даниловић: Не рачунаjте на нас

Objavljeno

dana

Даниловић: Не рачунаjте на нас

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Лидер Уједињене је истакао да неће ићи на мобу губитницима нити ће подупирати чиjе год болесне политичке амбициjе

Уjедињена ЦГ неће учествовати у малтретирању побjедничке већине од 30. августа 2020. Нећемо се играти политике и правити циркус, а нећемо ни допустити да се, макар без наше jавне осуде и отпора, а толико можемо, праве погубне комбинациjе око рушења постоjеће Владе и изгласавања нове уз помоћ ДПС-а, каже Горан Даниловић, лидер Уједињене.

Advertisement

– Ми нећемо ићи на мобу губитницима нити ћемо подупирати чиjе год болесне политичке амбициjе.

Нећемо гласати за неповjерење Влади, а ова влада jе више оних коjи хоће да jе руше, него што jе наша. Нас у „свjетлу европску будућност“ неће водити они коjи су Црну Гору стрпали у мрак и затвор коjи траjао скоро три децениjе – наводи се у Даниловићевом саопштењу.

Како истиче, понуда Уједињене колегама jе jасна и одавно jе на столу: „сjеднимо да се договоримо у оквиру већине од 41, да се договоримо и да нам обjасните шта хоћете, а да нам поруке не шаљете преко медиjа“.

Advertisement

– Можете на састанак да позовете и колеге из мањинских странака коjе су са неким од вас потписали Меморандум, ако њима ниjе испод части да разговараjу са већином и ако немаjу намjеру да нас демократски едукуjу?

Од 30. августа 2020. постоjи четрдесет гласова за рушење Владе – циjело вриjеме им фали само jедан. Нема потребе да се криjемо и мудруjемо на нивоу полусвиjета.

Додаjте таj jедан, или колико jош треба за маскирање, и прекините ово мучење и прљање свих.

Advertisement

И не брините; народ ће наћи начин да вам се захвали, по заслузи – истакао је Даниловић.ДАН
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Ђуровић: Европа сад била подржала једино УРА; Ивановић: Нисмо потписали иницијативу

Objavljeno

dana

Ђуровић: Европа сад била подржала једино УРА; Ивановић: Нисмо потписали иницијативу

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Хорде људи вичу „издајници“ јер смо донијели храбру одлуку да мјењамо нешто што не ваља, нагласио је Ђуровић

Посланик СНП-а Драган Ивановић казао је вечерас, гостујући на РТЦГ, да су поједини пожурили да критикују неког(СНП) ко није урадио ништа.

Advertisement

– Нисмо потписали иницијативу и нећемо гласати за смјену Владе. Оставићемо да о одлучује премијер који нас је прозвао како нас је прозвао – истакао је он.

Тужилачки савјет је, како тврди, много прије требао да буде изабран.

– Сви смо свјесни шта је ДПС радио и како је радио… Сви смо криви. СНП је незадовољан са Владом рекли смо неколико пута… Са неким министрима и њиховим радом били смо задовољни, а са некима не. То је разлог зашто причамо о мањинској влади- појаснио је он.

Advertisement

Казао је да подржава став митрополита Јоаникија да се црква не мијеша у политику. 

– Све ово што се дешава има одраза и на наше чланство, притиснути овим информацијама које стижу и пропагандом која је јака, збуњени су и зато смо одржали сједницу да објаснимо о чему се ради. Нисмо потписали иницијативу. Ми нисмо приватна партија, већ самостална- нагласио је он.

Казао је да разговарају са својим чланством и бране партију на коју су поједини жестоко кренули на њих без разлог.

Advertisement

– СНП је подржвала Владу уз примједбу да би Влада боље функционисала да ју је чинило 18 министара. Неће да призна премијер, а неки министри јесу признали, да им је оптерећење са више министарстава у једно – навео је Ивановић.

Потпредсједник Грађанског покрета УРА, Горан Ђуровић, казао је да је да су били једини који су подржавали ову владу.

– Европа сад је била подржана једино од стране УРЕ… Никада ми не би пало на памет да некоме цртам мету и прозивам за издају само зато што различито мисли… Хорде људи вичу „издајници“ јер смо донијели храбру одлуку да мјењамо нешто што не ваља-нагласио је он.

Advertisement

УСКОРО ОПШИРИНИЈЕ…ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Копривица: Мањинска влада враћа ДПС да одлучује; Милатовић: Парламентарна већина да сачува изборну вољу

Objavljeno

dana

Autor

Копривица: Мањинска влада враћа ДПС да одлучује; Милатовић: Парламентарна већина да сачува изборну вољу

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


– Иницијатива није дошла сама од себе, неко је сјео и договорио се. Нешто се крило – додао је Копривица у емисији Акценти

Кад се код народа стекла нека нада, и бољи живот и усвојени закони, прави се покушај да се поново преусмјери ток новца од грађана кад појединим субјектима, поручио је посланик Демократа Момо Копривица.

Advertisement

 – За годину не може да се исправи 30 година финансијске пустоши. Сад кад су се изгласали закони за народ, кренуло се у рушење Владе. Зашто то није урађено раније, него данас. ДПС је прије мјесец говорила да тражи ванредне изборе, они сад то не говоре. Неко их је охрабрио, охрабрила их је понуда мањинске владе. А она враћа ДПС да одлучује. Иницијатива није дошла сама од себе, неко је сјео и договорио се. Нешто се крило – додао је Копривица у емисији Акценти на РТЦГ.

Навео је и да никад нису уцјењивали Владу, иако нису добилки ни једну функцију, а неки су је опструирали од кад је изабрана.

Упитао је посланика СНП-а Драгана Ивановића да ли на ову ситуацију утиче Србија.

Advertisement

Министар економског развоја Јаков Милатовић казао је да су у претходних годину и нешто постигли изваредне резултате.

– Умјесто да се радујемо што ће плате за 200 хиљада радника бити повећане, ми због неких нерационалних одлука које ја не разумијем, дошли у ситуацију подјела. Копривица је јако лијепо рекао, да упркос несугласица унутар парламентарне већине, најбољи резултати су стигли у децембру – казао је он.

Он је истакао да је непријатно изнанађен нерационалним поступцима.

Advertisement

– Ови поступци опструирају пројекат Европа сад и враћа подјеле у парламентарну већину. Грађани су враћени на тему подјела. ДПС има право да се повампирује, позивам све, нарочито посланике већине да буду паметни да сачувају изборну вољу грађана од 30. августа 2020. године – апелује он.

Према његовим ријечима, тачно је да су Демократе подржавале програм Европа сад.

– У Демократама имамо снажну подршку овој Влади. Мене боли потез УРА, ми смо по први пут у последњем кварталу прошле године имали економију у фокусу нашег друштва. Сада је све неко вратио на теме подјела. Ја сам апсолутно особа која ће у сваком тренутку стати у одбрану сваке особе и поједница. Мада се неке ствари морају назвати својим именом – рекао је Милатовић одговарајући на питање Горана Ђуровића из УРА којег је интересовало зашто се неки људи називају издајницима.

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Politika

Дритан Абазовић и Андрија Мандић, разговарали о моделима изласка из кризе

Objavljeno

dana

Дритан Абазовић и Андрија Мандић, разговарали о моделима изласка из кризе

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Најављујући покретање иницијативе о мањинској влади потпредсједник Владе и предсједник ГП УРА Дритан Абазовић је казао да ће тражити подршку за формирање мањинске владе од Демократског фронта

Вечерас су се у Подгорици састали представници коалиције Црно на бијело и Демократског фронта и разговарали о рјешењу политичке кризе у Црној Гори сазнаје портал Дана.

Advertisement

Разговоре су водили Дритан Абазовић и Андрија Мандић, а основна тема су били модели изласка из политичке кризе. Најављујући покретање иницијативе о мањинској влади потпредсједник Владе и предсједник ГП УРА Дритан Абазовић је казао да ће тражити подршку за формирање мањинске владе од Демократског фронта, а ако је не добије, да неће одбити ни подршку Демократске партије социјалиста.

Очекује се да представници ГП УРА и ДФ-а обавијесте јавност о детаљима вечерашњег састанка-ж.ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije