Povežite se s nama

Politika

Danilović: UCG neće učestvovati u maltretiranju pobjedničke većine od 30. avgusta

Objavljeno

dana

Danilović čestitao neustavni Dan RS-a: Na međunarodnoj političkoj eliti je ogromna odgovornost

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Ujedinjena CG neće učestvovati u maltretiranju pobjedničke većine od 30. avgusta 2020, saopštio je lider te stranke Goran Danilović.

“Nećemo se igrati politike i praviti cirkus, a nećemo ni dopustiti da se, makar bez naše javne osude i otpora, a toliko možemo, prave pogubne kombinacije oko rušenja postojeće Vlade i izglasavanja nove uz pomoć DPS-a.

Mi nećemo ići na mobu gubitnicima niti ćemo podupirati čije god bolesne političke ambicije”, navodi Danilović.

Advertisement

Neće, kaže, glasati za nepovjerenje Vladi, a ova Vlada je više onih koji hoće da je ruše, nego što je naša.

“Nas u “svijetlu evropsku budućnost” neće voditi oni koji su Crnu Goru strpali u mrak i zatvor koji trajao skoro tri decenije.

Naša ponuda kolegama je jasna i odavno je na stolu: sjednimo da se dogovorimo u okviru većine od 41, da se dogovorimo i da nam objasnite šta hoćete, a da nam poruke ne šaljete preko medija.

Advertisement

Možete na sastanak da pozovete i kolege iz manjinskih stranaka koje su sa nekim od vas potpisali Memorandum, ako njima nije ispod časti da razgovaraju sa većinom i ako nemaju namjeru da nas demokratski edukuju?”, kaže Danilović.

Od 30. avgusta 2020. postoji četrdeset glasova za rušenje Vlade – cijelo vrijeme im fali samo jedan, dodaje on.

“Nema potrebe da se krijemo i mudrujemo na nivou polusvijeta. Dodajte taj jedan, ili koliko još treba za maskiranje, i prekinite ovo mučenje i prljanje svih.

Advertisement

I ne brinite; narod će naći način da vam se zahvali, po zasluzi”, zaključuje Danilović.Aktuelno
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Ivanović: Podrška manjinskoj vladi u Glavnom odboru SNP ima većinu

Objavljeno

dana

Autor

Ivanović: Podrška manjinskoj vladi u Glavnom odboru SNP ima većinu

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


U Glavnom odboru SNP-a postoji većina za podršku manjinskoj vladi , saopštio je poslanik Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović u emisiji “Akcenti” na TVCG.

Momo Koprivica iz Demokrata smatra da manjinska vlada nije ništa drugo nego vraćanje DPS-a u poziciju da odlučuju.

Ivanović iz SNP-a rekao je da ta partija neće glasati za smjenu vlade.

Advertisement

Odgovarajući na pitanje da li podrška manjinskoj vladi u Glavnom odboru SNP ima većinu, Ivanović odgovara “siguran sam da ima”. Ponovio je da će posebno zasijedati povodom izjašnjenja o inicijativi za manjinsku vladu i inicijativma za razrješenja koja su podnijeta Skupštini.

“Razgovaramo sa članstvom i branimo partiju od onih koji su žestoko krenuli na nas bez razloga”, dodaje Ivanović.

Đurović: DPS neće biti ni u jednoj Vladi dok se ne raščisti sa ljudima za koje se vezuju brojne afere

Advertisement

Demokratska partija socijalista se neće ni u jednoj vladi pojavljivati sve dok ne raščisti sa ljudima za koje se vezuju brojne afere i to moraju da znaju – kazao je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović.

Kazao je da je DPS poražen 30. avgusta i ni u jednoj vladi neće se naći dok se ne suoči sa svojom prošlošću.

“Sve dok ne sagleda šta je uradila minulih 30 godina i ove podjele koje imamo danas dobar dio uzročnika leži u DPS”, istakao je Đurović.

Advertisement

Đurović Milatoviću: Je li moguće da nema druge riječi osim izdajnik

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da je Vlada imala izvanredne rezultate, a umjesto da se od 1. februara radujemo povećanju standarda nažalost smo, kako dodaje, zbog poprilično neracionalnih odluka došli opet u neku situaciju podjela.

Milatović je rekao da je tačno da j URA podržavala program Evropa sad, ali i da su Demokrate podržavale isto taj program i da “u Demokratama od početka imamo podršku Vladi”.

Advertisement

“Mene zaista čudi, iznenađuje i boli potez potpredsjednika Vlade i GP  URA. Zato što njihov potez nas vraća na teren podjela i skreće sa tema ekonomije… Apsolutno sam osoba koja će u svakom trenutku stati u odbranu svakog pojedinca i njegovog ličnog integriteta, ali neke stvari se moraju nazvati svojim imenom”, ističe Milatović.

Na izjavu ministra da se stvari moraju nazvati pravim imenom, reagovao je Đurović.

“Pa je to izdajnik? Pa je li moguće iz oksfordskog rečnika da nema druge riječi bez izdajnik. To je primitivno, to ne smije tvoj rečnik da bude”, kazao je Đurović Milatoviću.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Politika

CGO: Dobra odluka DIK-a da otvori sjednice za javnost

Objavljeno

dana

Autor

CGO: Dobra odluka DIK-a da otvori sjednice za javnost

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Centar za građansko obrazovanje CGO pozdravlja jednoglasno usvojenu Informaciju o potrebi unaprjeđenja transparentnosti Državne izborne komisije (DIK), na današnjoj sjednici, na kojoj je, u svojstvu posmatrača, prisustvovao i Damir Suljević iz ove NVO.

“CGO je nedavno pozvao predsjednika DIK da inicira otvaranje sjednica, a kako bi zainteresovana javnost, organizacije i mediji, mogli steći uvid u postupak donošenja odluka u tom tijelu”, naveo je CGO na Tviteru.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Knežević: U Vladi na djelu moždani, a ne državni udar

Objavljeno

dana

Autor

Knežević traži od Bečića da se Vesni Pećanac dodijeli crnogorsko državljanstvo

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević ocijenio je da se na osnovu onoga što se dešava u Vladi i izjava premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića može reći da na djelu imamo moždani, a ne državni udar.

„Meni se čini da je u Vladi na djelu moždani udar, jer sve što smo čuli od premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, kao i ministara koji podržavaju jednog ili drugog, djeluje kao da je tamo nekakav moždani udar i da se oni nalaze u stanju neke polu-kome“, kazao je Knežević za TV Adria.

Prema njegovim riječima, teško je objasniti grčevito branjenje fotelja u izvršnoj vlasti.

Advertisement

„Sama činjenica da se čuvena Dara sa Smokovca, na protestima, pokazala kao najozbiljniji političar među ministima i najozbiljniji političar među svim ovim funkcionerima koji navodno brane izbornu volju, a čini mi se da brane fotelje i pozicije – čast izuzecima, govori o tome da je, u stvari, taj puzajući državni udar prešao u galopirajući moždani udar, jer teško drugačije možete objasniti ovako histerično i franetično branjenje fotelja i od strane Krivokapića i od strane Abazovića, a pri tom i jedan i drugi optužuju nas iz Demokratskog Fronta da smo ih posvađali“, naveo je Knežević.

Lider DNP-a je kazao da za tu partiju nije prihvatljiv koncept manjinske Vlade.

„Mi ne želimo nikakav koncept manjinske Vlade. Mi želimo ravnopravnu političku Vladu u okviru parlamentarne većine ili tehničku, ako nema dogovora. Ta tehnička Vlada bi pripremila izbore, jer, ponavljam još jednom, ne daj Bože da Krivokapić i Abazović organizuju izbore. Dritan bi ih, vjerovatno, organizovao u subotu, Zdravko u nedjelju, Mickey Spajić u ponedeljak, a Tamara Srzentić u utorak. Svako bi iz Vlade jedan dan organizovao i on bi pobijedio na tim izborima i onda bi stvarno morali da zovemo ovog Eskobara da se uključi i da saopšti koji su izbori legitimni i na kog kandidata treba da se računa“, kazao je Knežević.

Advertisement

Nije konkretno odgovorio na pitanje da je li za DNP prihvatljiva varijanta da predsjednik SNP-a Vladimir Joković bude novi premijer.

„A zašto ne bi neko iz Demokratskog Fronta bio premijer. Mi činimo 67 odsto parlamentarne većine, a svojom snagom, principima i borbom protiv režima Mila Đukanovića mislim da smo zaslužili da, kroz podršku koju smo dobili od građana, makar u drugom poluvremenu imamo premijera“, rekao je Knežević.

Ne vidim, dodao je on, zašto neko stvara narativ podobnosti Demokratskog fronta zato što smo mi, navodno, Srbi i zato što „mirišemo“ na Srbiju i na Rusiju i da to treba da bude eliminatorni faktor makar imali i 40 poslanika.

Advertisement

„Ako želimo da primijenimo demokratske standarde i pravila onda bi bilo prirodno da premijera da DF, isto kao što je bilo prirodno da predsjednik Skupštine bude iz redova DF-a, ali, podsjećam, ja sam u ime DF-a predložio Krivokapića za premijera, a Aleksu Bečića za predsjednika Skupštine i to najviše govori o našoj širini i spremnosti da razgovaramo i da se dogovaramo. Kažem mi smo spremni da razgovaramo i sad“, poručio je Knežević.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije