Povežite se s nama

Novosti.rs

DELIMO I RADOST I BOL: Doniran savremeni CT skener vredan 300.000 evra

Objavljeno

dana

DELIMO I RADOST I BOL: Doniran savremeni CT skener vredan 300.000 evra

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


ZNAČAJAN dan za zdravstveni sistem u Ulcinju i za sve njegove građanke i građane.

Foto Ministarstvo zdravlja CG

Advertisement

Prvi put na nivou primarne zdravstvene zaštite u Ulcinju omogućeno je snimanje na savremenom CT skeneru. Vrednost skenera je tri stotine hiljada evra, a kupljen je od donacije porodice Abazović koja je Domu zdravlja poklonila sredstva koja su prethodno sakupljena za lečenje njihovog sina, koji je, nažalost, preminuo pre dve godine.

Dom zdravlja Ulcinj, tim povodom, danas su posetili potpredsednik Vlade Dritan Abazović i ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović.

“Od danas građanke i građani Ulcinja imaju zlatni standard u dijagnostici, a to je najsavremeniji skener aparat, koji se sada nalazi u Domu zdravlja Ulcinj zahvaljujući ogromnoj humanosti i velikom ljudskom gestu familije Abazović”, navela je Borovinić-Bojović I dodala da želi još jednom da izjavi najiskrenije saučešće zbog bola za prerano izgubljenim članom familije Abazović.

Advertisement

Foto Ministarstvo zdravlja CG

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović ocenio je da je ovo istorijski dan za Ulcinj.

“Delimo i radost i bol danas u Ulcinju, uz veliku zahvalnost ministarki Borovinić-Bojović i njenom timu, timu Doma zdravlja Ulcinj, na čelu sa direktoricom Sadije Holaj. Uspeli smo u nameri porodice Abazović i moga brata Almira da konačno instaliramo i uspostavimo skener u Ulcinju”, rekao je Abazović.

Advertisement

“Ja sam siguran da bi Emro danas bio vrlo ponosan na sve nas i verujem da je on na jednom lepšem mjestu. Na ovaj način vraćen je i dug prema građanima, Ulcinja naročito, ali i Crne Gore i regiona i sa svih meridijana koji su iskazali veliku solidarnost u jednom trenutku”, naveo je potpredsednik Vlade.

Direktorica Doma zdravlja Ulcinj Sadije Holaj kazala je da građani Ulcinja neće morati zbog dijagnostike CT skenerom putovati u institucuje van grada.

“Za svakog od nas je blagoslov biti okružen ljudima koji su dobrotvorni i velikodušni. Neka nam čin porodice Abazović bude putokaz u budućnost”, poručila je direktorica ulcinjskog Doma zdravlja.

Advertisement

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" U CRVENOJ KOVID ZONI U BATAJNICI: Nevakcinisani su u smrtnoj opasnosti, oboleli pristižuNovosti
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Novosti.rs

„NISMO U VLADI JER BISMO ZAUSTAVILI ŠVERC“: Milan Knežević ne želi da pruži legitimitet Krivokapiću

Objavljeno

dana

"NISMO U VLADI JER BISMO ZAUSTAVILI ŠVERC": Milan Knežević ne želi da pruži legitimitet Krivokapiću

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


PREDSEDNIK Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, saopštio je da neće prisustvovati Veću za nacionalnu sigurnost koje zaseda danas.

Foto N. Paraušić

Advertisement

- Ne želim ni na jedan način da dajem legitimitet ni Zdravku Krivokapiću ni Dritanu Abazoviću u njihovoj borbi za fotelje i prevlast u bezbednosnom sektoru. Vlada Zdravka Krivokapića je mrtva i to je svakom jasno. I sad neko pokušava da kroz sednicu veća za nacionalnu sigurnost ovakvoj vladi da zombi status ne bi li pokušali da u borbi za preuzimanje bezbednosnog sektora neke strukture u vladi zauzmu početnu poziciju, a odnosi se na šverc narkotika i šverc cigareta - rekao je on.

Krivokapić trošio vreme na obračun sa DF-om

Knežević je naveo da od dešavanja na Cetinju, DF i lično Knežević su očekivali da će Krivokapić povući poteze koje mu dozvoljavaju ustav i zakon, a to je da pokrene inicijativu za smenu ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i sva odgovorna lica za koja je tvrdio da su učestvovala u puzajućem državnom udaru.

Milan Knežević / Foto V. K.

Advertisement

- Međutim, Zdravko Krivokapić je trošio vreme na obračun sa DF-om preko portala i društvenih mreža koje su vodili članovi njegove porodice ili njemu bliska lica i preko medijskih spinova i različitih konstrukcija koje nisu imale nikakvo utemeljenje u istini, a to je to da DF želi fotelje i želi da destabilizuje ovu Vladu. Ova Vlada je destabilizovana onog dana kada je izneverena izborna volja građana i kada je upravo Krivokapić zatražio da, kroz manjinski koncept on i njegovi ministri koji nisu izašli na izbore, zajedno sa Dritanom Abazovićem koji ima tri poslanika preuzmu 100% izvršne vlasti - naveo je Knežević.

Lider DNP-a je istakao da je Demokratski front nakon dešavanja na Cetinju pozivao Krivokapića da inicira smenu Dritana Abazovića kao glavnog koordinatora svih službi bezbednosti.

DF se ne bavi švercom

- Ali tada nam je Zdravko govorio da je Dritan njegov brat i da više veruje Dritanu Abazoviću, nego što veruje onima koji su ga stavili na prvo mesto izborne liste “Za budućnost Crne Gore". Kao član Veća za nacionalnu sigurnost bio sam protiv imenovanja Dritana Abazovića na Vocap sednici koju je organizovao Zdravko Krivokapić protiv pravilnika i svih postojećim zakonskim propisima. Upozoravao sam na pogubne reklamerske avanture i Dritana i Zdravka, a odnose se na borbu sa organizovanim kriminalom i korupcijom gde je država pala na ispitu. Kulminiralo je kada je Krivokapić optužio Abazovića, da je na osnovu tajnih podataka u koje je imao uvid, došao do zaključka da je njegov prvi potpredsednik povezan sa organizvanim narko kartelima, a njegov prvi potpredsednik optužio njega da je povezan sa švercom cigareta - kazao je Knežević.

Advertisement

Jedan od lidera DF-a je kazao da DF niti švercuju cigarete niti švercuju narkotike i da je svima u Crnoj Gori jasno da nisu mogli biti u vladi zato što bi zaustavili i šverc narkotika i šverc cigareta.

( In4s )

BONUS VIDEO:

Advertisement

PROTEST U NIKŠIĆU: Nemanja Vuković, predsednik nikšićkog parlamenta obratio se okupljenim građanimaNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

KRIVOKAPIĆ GUBI KOMPAS: Napada Srpsku pravoslavnu crkvu!

Objavljeno

dana

KRIVOKAPIĆ GUBI KOMPAS: Napada Srpsku pravoslavnu crkvu!

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je danas da Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) nije potpisan i zbog nekih episkopa koji ne žele da bude potpisan.

Vlada CG

Advertisement

Krivokapić je to kazao odgovarajući na pitanja novinara nakon što je govorio na konferenciji Značaj slobode medija za poglavlje 27 i proces evropskih integracija.

- Temeljni ugovor sa SPC nije potpisan, ne zbog Zdravka Krivokapića, nego zbog političkih igara istoričara, analitičara. Ali bogami i nekih episkopa koji ne žele da bude potpisan - rekao je on.

Krivokapićevo zamišljanje Temeljnog ugovora

U Krivokapićevom pismu od pre nekoliko dana se pominje da se u prvobitnoj verziji Nacrta ugovora koristi pojam „sudska istraga”, pored činjenice da u Crnoj Gori već desetak godina istraga nije u nadležnosti sudova, već tužilaštva. Rečeno je da je ukazano na to da korišćenje termina „mere bezbednosti” u prvobitnom Nacrtu ugovora nije kompatibilno sa određenjima iz Krivičnog zakonika Crne Gore, imajući u vidu način na koji je definisan taj institut. Premijer je u pismu izrazio spremnost da se proces usaglašavanja završi u najkraćem roku, kako bi Temeljni ugovor bio potpisan.

Advertisement

Mitropolit Joanikije je prethodno izjavio da je potpisivanje ugovora "jedno civilizacijsko dostignuće i ne vidi nikakav razlog zašto bi se ta inicijativa prekinula i zašto Temeljni ugovor ne bi bio potpisan".

Patrijarh Porfirije deli isto mišljenje. - To je veoma važan dokument. Mislim da ćemo u najskorije vreme doći do prihvatljivog dokumenta i da ćemo potpisati ugovor pre svega na korist vernog naroda, ali istovremeno i kao jedan demokratski zadatak koji treba da ispuni država Crna Gora. Bavimo se tom temom i mislim da ćemo doći do dokumenta koji je zadovoljavajući za obe strane – istakao poglavar Srpske pravoslavne crkve.

BONUS VIDEO:

Advertisement

PROTEST U NIKŠIĆU: Nemanja Vuković, predsednik nikšićkog parlamenta obratio se okupljenim građanimaNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

KRIVOKAPIĆ SMENJUJE I DIREKTORA POLICIJE? Za danas sazvano Veće za nacionalnu bezbednost

Objavljeno

dana

Autor

KRIVOKAPIĆ SMENJUJE I DIREKTORA POLICIJE? Za danas sazvano Veće za nacionalnu bezbednost

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


PREDSEDNIK Socijaldemokratske partije Crne Gore Raško Konjević tvrdi da premijer Zdravko Krivokapić želi da na današnjoj sednici Veća za nacionalnu bezbednost izdejstvuje zaključak o smeni direktora policije Zorana Brđanina.

Foto Skupština CG

Advertisement

- Pošto mu to neće uspeti, ne bi me začudilo da se u "znak protesta" zaključa u kabinet i otpočne štrajk glađu radi ugroženosti njegovih prava, pardon fotelje. Time bi trajući cirkus doživeo vrhunac - napisao je Konjević.

Veće za nacionalnu bezbednost zasedaće danas u Podgorici, a sednicu je sazvao premijer Zdravko Krivokapić.

Prema saznanjima portala RTCG, na sednici će biti razmatrana aktuelna bezbednosna situacija. Poslednjih sedmica u Crnoj Gori je aktuelno pitanje krijumčarenja narkotika, posebno u svetlu činjenice da je nedavno u Podgorici otkriveno oko pola tone kokaina.

Advertisement

RTCG navodi da treba očekivati da se na dnevnom redu sednice nađe i izveštaj o rezultatima postupanja sektora bezbednosti tokom ustoličenja mitropolita Joanikija početkom septembra na Cetinju.

Mediji su sinoć preneli da se očekuje da Veće, pored aktuelne bezbednosne situacije u zemlji i izveštaja o dešavanjima na Cetinju, otvori i pitanje šefa Biroa za operativnu koordinaciju i koordinatora službi bezbednosti Dritana Abazovića.

BONUS VIDEO:

Advertisement

PROTEST U NIKŠIĆU: Nemanja Vuković, predsednik nikšićkog parlamenta obratio se okupljenim građanimaNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije