Povežite se s nama

Politika

Лековић: Раичевић без одлагања да достави тражену документациjу ДРИ

Objavljeno

dana

Лековић: Раичевић без одлагања да достави тражену документациjу ДРИ

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Сматрам да општину и грађане нико не смиjе брукати и чинити jоj штету, а нарочито не њен предсjедник, каже предсjедник Клуба одборника Демократа у СО Бар

Предсjедник Општине Бар Душан Раичевић дужан jе грађанима и комплетноj jавности да поjасни разлоге због коjих jе баш он jедан од двоjице предсjедника општина коjи Државноj ревизорскоj институциjи (ДРИ) као надлежном државном органу ниjесу доставили тражену документациjу провоцираjући притом сасвим оправдан и законски утемељен прекршаjни поступак, каже Момчило Лековић, предсjедник Клуба одборника Демократа у СО Бар.

Advertisement

– Наиме, Сенат Државне ревизорске институциjе (ДРИ), на сjедници одржаноj 13. jануара 2021. године, размотрио jе и усвоjио предлог Захтjева за покретање прекршаjног поступка против одговорних лица у општинама Будва и Бар због недостављања документациjе, а у вези са вршењем ревизиjе успjеха „Ефикасност управљања системом отпадних вода“ из надлежности Сектора II.

Овакав потез првог човjека барске општине сматрамо великом срамотом, и то не само личном већ и колективном с обзиром на то да се ради о функционеру коjи представља комплетну општину и њене грађане – каже Лековић.

Наводи да је, уколико се узме у обзир и заприjећена казна за правно лице – субjект ревизиjе, а то jе у овом случаjу Општина Бар, коjа се креће у распону од 1.000 до 20.000 еура, онда сасвим jасно и због чега ово ниjе само проблем поjединца Душана Раичевића већ проблем комплетне општине и њених суграђана у коjи jе све увео онаj коjи jе у ствари био дужан да грађане штити, наjпозваниjи и наjодговорниjи – њен предсjедник.

Advertisement

– Можемо слободно рећи да, с обзиром на катастрофално стање коjе влада у нашоj општини када су у питању отпадне воде и комунална инфраструктура, покушаjи сакривања баш ове предметне документациjе од надлежних државних органа уопште не чуде и за нас у Демократскоj Црноj Гори су потпуно очекивани. Превише jе утрошених милиона и добиjених кредита са jедне стране, а са друге премало резултата и изграђене комуналне мреже, што представља диспропорциjу коjу уочава и лаик.

Међутим, сматрам и понављам да општину и грађане нико не смиjе брукати и чинити jоj штету, а нарочито не њен предсjедник, те сходно томе од њега тражим хитно достављање тражене документациjе и лично извињење комплетноj jавности и свим суграђанима – истиче одборник Демократа.ДАН
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

ДФ Абазовићу: Рјешење тражити унутар парламентарне већине, не смије бити сарадње са ДПС

Objavljeno

dana

ДФ Абазовићу: Рјешење тражити унутар парламентарне већине, не смије бити сарадње са ДПС

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Предсједник УРА-е је саопштио челницима ДФ- а да је постојеће стање у актуелној Влади неодрживо и да ће ова Влада бити смијењена и да има пуно разумијевање за став ДФ- а који ће гласати за његово разрјешење

Предсједник НСД Андрија Мандић и предсједник ДНП Милан Кнежевић разговарали су  вечерас са предсједником УРА-е Дританом Абазовићем и још једном му саопштили јасне поруке о изласку из актуелне кризе и њихов непромијењен став да ће гласати за његову смјену у Скупштини коју је иницирао Здравко Кривокапић.

Advertisement

Портал Дана је раније објавио да су обављени разговори Кнежевића, Мандића и Абазовића.

Како је саопштено из овог политичког савеза, они су затражили од Абазовића да поштује изборну вољу исказану на изборима 30. августа и да се само у оквиру актуелне парламентарне већине може тражити ново одрживо решење.    

Кнежевић и Мандић су обавијестили замјеника премијера да је њима и коалицији “За будућност Црне Горе” неприхватљив било какав договор и сарадња са ДПС-ом, што мисле да треба да буде став и коалиције “Црно на бијело”.   

Advertisement

 – Предсједник УРА-е је саопштио челницима ДФ- а да  је постојеће стање у актуелној Влади неодрживо и да ће ова Влада бити смијењена и да има пуно разумијевање за став ДФ- а који ће гласати за његово разрешење. Али и да Абазовић жели да настави разговоре тражећи најбоља решења за избор нове Владе, превасходно у оквиру постојеће парламентарне већине, и да ће урадити све што је у његовој моћи да договора дође – наводе из ДФ-а.

ДФ ће наставити разговаре са свим другим субјектима актуелне парламентарне већине како би кроз искрени разговор и нови договор зауставили сваку могућност повратка ДПС-а.ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Ђуровић: Европа сад била подржала једино УРА; Ивановић: Нисмо потписали иницијативу

Objavljeno

dana

Ђуровић: Европа сад била подржала једино УРА; Ивановић: Нисмо потписали иницијативу

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Хорде људи вичу „издајници“ јер смо донијели храбру одлуку да мјењамо нешто што не ваља, нагласио је Ђуровић

Посланик СНП-а Драган Ивановић казао је вечерас, гостујући на РТЦГ, да су поједини пожурили да критикују неког(СНП) ко није урадио ништа.

Advertisement

– Нисмо потписали иницијативу и нећемо гласати за смјену Владе. Оставићемо да о одлучује премијер који нас је прозвао како нас је прозвао – истакао је он.

Тужилачки савјет је, како тврди, много прије требао да буде изабран.

– Сви смо свјесни шта је ДПС радио и како је радио… Сви смо криви. СНП је незадовољан са Владом рекли смо неколико пута… Са неким министрима и њиховим радом били смо задовољни, а са некима не. То је разлог зашто причамо о мањинској влади- појаснио је он.

Advertisement

Казао је да подржава став митрополита Јоаникија да се црква не мијеша у политику. 

– Све ово што се дешава има одраза и на наше чланство, притиснути овим информацијама које стижу и пропагандом која је јака, збуњени су и зато смо одржали сједницу да објаснимо о чему се ради. Нисмо потписали иницијативу. Ми нисмо приватна партија, већ самостална- нагласио је он.

Казао је да разговарају са својим чланством и бране партију на коју су поједини жестоко кренули на њих без разлог.

Advertisement

– СНП је подржвала Владу уз примједбу да би Влада боље функционисала да ју је чинило 18 министара. Неће да призна премијер, а неки министри јесу признали, да им је оптерећење са више министарстава у једно – навео је Ивановић.

Потпредсједник Грађанског покрета УРА, Горан Ђуровић, казао је да је да су били једини који су подржавали ову владу.

– Европа сад је била подржана једино од стране УРЕ… Никада ми не би пало на памет да некоме цртам мету и прозивам за издају само зато што различито мисли… Хорде људи вичу „издајници“ јер смо донијели храбру одлуку да мјењамо нешто што не ваља-нагласио је он.

Advertisement

УСКОРО ОПШИРИНИЈЕ…ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Копривица: Мањинска влада враћа ДПС да одлучује; Милатовић: Парламентарна већина да сачува изборну вољу

Objavljeno

dana

Autor

Копривица: Мањинска влада враћа ДПС да одлучује; Милатовић: Парламентарна већина да сачува изборну вољу

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


– Иницијатива није дошла сама од себе, неко је сјео и договорио се. Нешто се крило – додао је Копривица у емисији Акценти

Кад се код народа стекла нека нада, и бољи живот и усвојени закони, прави се покушај да се поново преусмјери ток новца од грађана кад појединим субјектима, поручио је посланик Демократа Момо Копривица.

Advertisement

 – За годину не може да се исправи 30 година финансијске пустоши. Сад кад су се изгласали закони за народ, кренуло се у рушење Владе. Зашто то није урађено раније, него данас. ДПС је прије мјесец говорила да тражи ванредне изборе, они сад то не говоре. Неко их је охрабрио, охрабрила их је понуда мањинске владе. А она враћа ДПС да одлучује. Иницијатива није дошла сама од себе, неко је сјео и договорио се. Нешто се крило – додао је Копривица у емисији Акценти на РТЦГ.

Навео је и да никад нису уцјењивали Владу, иако нису добилки ни једну функцију, а неки су је опструирали од кад је изабрана.

Упитао је посланика СНП-а Драгана Ивановића да ли на ову ситуацију утиче Србија.

Advertisement

Министар економског развоја Јаков Милатовић казао је да су у претходних годину и нешто постигли изваредне резултате.

– Умјесто да се радујемо што ће плате за 200 хиљада радника бити повећане, ми због неких нерационалних одлука које ја не разумијем, дошли у ситуацију подјела. Копривица је јако лијепо рекао, да упркос несугласица унутар парламентарне већине, најбољи резултати су стигли у децембру – казао је он.

Он је истакао да је непријатно изнанађен нерационалним поступцима.

Advertisement

– Ови поступци опструирају пројекат Европа сад и враћа подјеле у парламентарну већину. Грађани су враћени на тему подјела. ДПС има право да се повампирује, позивам све, нарочито посланике већине да буду паметни да сачувају изборну вољу грађана од 30. августа 2020. године – апелује он.

Према његовим ријечима, тачно је да су Демократе подржавале програм Европа сад.

– У Демократама имамо снажну подршку овој Влади. Мене боли потез УРА, ми смо по први пут у последњем кварталу прошле године имали економију у фокусу нашег друштва. Сада је све неко вратио на теме подјела. Ја сам апсолутно особа која ће у сваком тренутку стати у одбрану сваке особе и поједница. Мада се неке ствари морају назвати својим именом – рекао је Милатовић одговарајући на питање Горана Ђуровића из УРА којег је интересовало зашто се неки људи називају издајницима.

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Najčitanije