Povežite se s nama

Politika

Milačić: Sumnjamo u Katnićevu zvaničnu verziju

Objavljeno

dana

Milačić: Nema manjinske Vlade, vodi se brutalna kampanja pokušaja političke korupcije

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Vijesti.me


lider prave o slučaju zapljene kokaina

Milačić: Sumnjamo u Katnićevu zvaničnu verziju

„Očekujemo što hitnije kadrovske promjene u tužilaštvu kako bi građani Crne Gore bili sigurni i kako bi Crna Gora na pravi način krenula u borbu protiv organizovanog kriminala“, kazao je Milačić

Advertisement

Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Advertisement

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da u toj partiji sumnjaju u „zvaničnu verziju“ glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića povodom slučaja zapljene oko pola tone kokaina.

„Nakon jučerašnje pres konferencije jasna je namjera SDT Milivoja Katnića da skrene istragu o švercu 15 miliona eura vrijednog kokaina pronađenog u Voliju u slučaj podmetanja ‘kukavičjeg jajeta’ od strane nekog anonimnog špeditera u originalne pakete kompanije Derbi, gospodina Izeta Rastodera, a sve to u kontejner kompanije Voli gospodina Dragana Bokana“, saopštio je Milačić.

Advertisement

Kazao je da će Katnić, prije nego nastavi sa „daljom tiradom“ koju mu je „neko skicirao i omogućio“, morati da odgovori na nekoliko važnih pitanja „koja ste prećutali i odveli u pravcu opštih ‘modusa operandi’, nepoznatih počinilaca u Ekvadoru i Sloveniji (ponajmanje u Crnoj Gori), i odgovornosti nekog običnog špeditera koji je i ovako i onako angažovan od istog tog Volija.“

„1. Kako to da u tom, kako ste rekli, mrklom mraku, devet dana zaredom, prije carinske i skenerske kontrole, na mjestu kako rekoste „gdje svako može da uđe“, u slobodnoj carninskoj zoni, niko od navodnih „NN“ podmetača kokaina nije ni pokušao da preuzme tovar vrijedan 15 miliona eura?

2. Kako to, s tim u vezi, da niko nije bio zainteresovan da po svaku cijenu obezbjedi svojih 15 miliona, a sve to u svijetu kriminala u kome se po Vašim istragama glave gube za nekoliko desetina hiljada eura? Pored ove činjenice, navodna falsifikovana plomba izgleda kao cucla za zamajavanje djece, ali i svih građana Crne Gore.

Advertisement

3. Kako to da je tovar sa drogom devet dana bio u mrklom mraku, da ništa nije bilo – kako ste rekli – obavještajno pokriveno, da je već tri puta prošle godine – kako ste rekli – uspjelo, a sada, četvrti put, niko nije ni pokušao da dođe do svojih 15 miliona eura vrijednog kokaina?

4. Gospodine Katniću, da se bavite švercom kokaina, osim što ga javno hvalite, a da ste svjedok svih prethodnih mjeseci velike javne priče i ogromnog bačenog javnog svjetla na slobodnu carinsku zonu – i oko šverca cigareta, i svega ostalog – da li biste se odlučili da upravo na tom mjestu preuzimate kokain?

5. Kako to gospodine Katniću da niste prikazali ni jednu jedinu sliku praćenja, pretovara i drugih radnji koje ste kako kažete preduzeli?

Advertisement

6. Kako objašnjavate gospodine Katniću da Voli zaključi ugovor sa špediterskom agencijom, ali je samo i jedino običan zaposleni kriv za sve? Kakva je to OKG od jednog čovjeka i konačno, ko je unajmio tog špeditera ako ne kompanije gospodina Bokana i gospodina Rastodera?

7. Molimo Vas gospodine Katniću, prije nego što nastavite sprdnju sa tužilaštvom i sa javnošću, odgovorite nam kakvo je to bezbjedonosno praćenje pošiljke koju na kraju otkrivaju, ne bezbednjaci koji su navodno uključeni, nego obični građani u sred logističkog centra Volija?

8. Gospodine Katniću, kako biste – više u svojstvu portparola Volija, nego Specijalnog državnog tužioca – svim silama odbranili onog u čijim prostorijama je pronađeno pola tone kokaina skandalozno ste se drznuli da pribjegnete i totalnim, paušalnim konstrukcijama gdje ste javnost ekskluzivno obavijestili da je prošle godine nestalo oko tri tone kokaina iz slobodne carinske zone.

Advertisement

To ste zaključili na osnovu toga što je u tri navrata falilo oko tri tone robe. Odakle znate i odakle Vam pravo da pred čitavom crnogorskom javnošću tvrdite da je riječ o kokainu, kada za to nemate niti jedan jedini dokaz? Možda je riječ o oružju, možda o skanku, možda o bananama, možda o luku. Vi na ovaj način, osim što nemušto branite jednu privatnu kompaniju, širite javnu paniku.

9. Gospodine Katniću, mašete juče dopisima Volija koje je slao institucijama da provjeravaju kontejnere za tu firmu, što nije dokaz ničije čistote, već može biti itekako suprotno. Građana radi, zar nije više nego indikativno da je poslednji dopis stigao upravo 11. januara, upravo na dan kada je skenirana roba i otkriven kokain od strane demokratizovane i oslobođene Uprave prihoda i carina, a Crna Gora je mala i dojave teku brzo.

10. Gospodine Katniću, juče niste dali ni približno zadovoljavajući odgovor na pitanje zašto se reakcija nadležnih institucija u slučajevima Budimira Krstovića i Dragana Bokana itekako razlikuje? Krstović u čijem magacinu je pronađeno tonu ipo kokaina je u pritvoru skupa sa svojom ćerkom, a Bokan u čijem magacinu je pronageno pola tone kokaina nije ni saslušan“, navodi Milačić u saopštenju.

Advertisement

Milačić je ocijenio da je pres konferencija „djelovala iznuđeno“.

„Zahvaljujući Vašem političkom angažmanu na mjestu SDT-a, došli smo u situaciju da znamo što se događa kod nestanka ovolike količine droge. Ako je neko mogao da zanemari gubitak tolikog novca, a u tom svijetu su i stostruko manji iznosi predmet bespoštedne borbe, onda sigurno nije, bez pokušaja da ga sačuva, doveo u pitanje sopstveni život. Konačno, čudno je da na Vašoj pres konferenciji održanoj dva dana nakon zaplijene, koja je djelovala iznuđeno, nije bilo ni jedne fotografije praćenja, preuzimanja pošiljke, slike otvaranja kontejnera, upada policije, hitnog obavještenja javnosti sa svim detaljima akcije i sve ono što i u Crnoj Gori i svuda prati akcije ovakvog obima. Djeluje kao da ste se sakrili iza gospođe Petričević koja je očigledno na svojim leđima dala ključnu informaciju o pošiljci, koju Vi sada stavljate u neki neprirodan i nelogičan kontekst.“

„Prava Crna Gora, na osnovu svega prethodnog, otvoreno sumnja u juče iznešenu zvaničnu verziju oko pola tone kokaina pronađenog u magacinu Volija, pa očekujemo što hitnije kadrovske promjene u tužilaštvu kako bi građani Crne Gore bili sigurni i kako bi Crna Gora na pravi način krenula u borbu protiv organizovanog kriminala“, zaključuje Milačić u saopštenju.

Advertisement


VijestiVijesti
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

Ćulafić: Dok većina građana skuplja pomoć, jedan dio pristalica nakaradne ideologije slavi i daje podršku agresiji

Objavljeno

dana

Autor

Ćulafić: Dok većina građana skuplja pomoć, jedan dio pristalica nakaradne ideologije slavi i daje podršku agresiji

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Vijesti.me


odbornik dps u skupštini glavnog grada o sinoćnjim okupljanjima u podgorici i baru

Ćulafić: Dok većina građana skuplja pomoć, jedan dio pristalica nakaradne ideologije slavi i daje podršku agresiji

Saopštio da su „pojedine strukture koje služe velikosrpskim i ruskim interesima u našoj državi“ vjerovatno dugo već „podstrekivane i brojnim izjavama pojedinih funkcionera DF-a koji su u Skupštini Crne Gore svoje nadahnute govore često završavali poklicima „Slava Rusiji“

Advertisement

Ćulafić, Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore

Advertisement

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Glavnoga grada Stefan Ćulafić poručio je da je sinoć nakon Nikšića, u Podgorici i Baru nastavljeno okupljanje „propagatora i pristalica rata, apatičnih na gubitke života vojnika, nedužnih civila i suze njihovih najbližih“, uz, kako navodi u saopštenju, „skandalozne parole, prepoznatljivu ikonografiju sa sve četničkim zastavama od kojih se svakom zdravorazumnom građaninu naše države diže kosa na glavi.“

Ćulafić je kazao da dok „većinski dio građana Crne Gore na Trgu nezavisnosti u Podgorici prikuplja humanitarnu pomoć i pokazuje solidarnost sa žrtvama rata u Ukrajini, jedan dio pristalica nakaradne političke ideologije, slavi i daje podršku agresiji i pokazuje da ne pripadaju civilizovanom svijetu.“

Advertisement

„Vidimo da njima moralna vertikala i osnovne temeljne vrijednosti nijesu zajednički imenitelj sa maltene čitavim demokratskim svijetom kojeg su dešavanja u Ukrajini ujedinile više nego ikada ranije“, poručuje u saopštenju.

Ćulafić je saopštio da su te „pojedine strukture koje služe velikosrpskim i ruskim interesima u našoj državi“ vjerovatno dugo već „podstrekivane i brojnim izjavama pojedinih funkcionera DF-a koji su u Skupštini Crne Gore svoje nadahnute govore često završavali poklicima „Slava Rusiji“.“

„Ipak, Crna Gora neće dozvoliti da je sile mraka odvuku tamo gdje bi željele određene strukture koje su rezultat politika društvene klime i ambijenta i za čiju proizvodnju je odgovorna ona politika koja već odavno nije dio savremenog svijeta“, zaključio je Ćulafić u saopštenju.

Advertisement


VijestiVijesti
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Nikolić: Bulajić o “tuđem ratu” priča iz tuđe glave, Savjet nije ni imao na dnevnom redu slanje crnogorskih vojnika

Objavljeno

dana

Autor

Nikolić: Bulajić o “tuđem ratu” priča iz tuđe glave, Savjet nije ni imao na dnevnom redu slanje crnogorskih vojnika

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Vijesti.me


Član Predsjedništva dps-a i poslanik u skupštini crne gore

Nikolić: Bulajić o “tuđem ratu” priča iz tuđe glave, Savjet nije ni imao na dnevnom redu slanje crnogorskih vojnika

„A Ukrajini svi treba da se poklonimo. Ne samo zato što brani svoj dom. To se svuda podrazumijeva. Osim u jednom dijelu Crne Gore. Na našu sramotu“

Advertisement

Nikolić, Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore

Advertisement

Član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanik u Skupštini Crne Gore Andrija Nikolić poručio je da nije iznenađujuće da potpredsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Strahinja Bulajić smatra kako „odbrana univerzalnih vrijednosti koje su u moralnom i istorijskom temelju i Crne Gore i Crnogoraca, i koje su nas udružile u savez sa najrazvijenijim zemljama evropskog i evroatlantskog prostora, predstavlja “tuđi rat”, te da je tu priču „počeo ničim izazvan“ jer Savjet za odbranu i bezbjednost „nije uopšte ni imao na dnevnom redu slanje crnogorskih vojnika bilo đe, niti o tome može da odlučuje bez saglasnosti Skupštine, na čijem čelu se Bulajić slučajno zatekao.“

Nikolić je upitao da li je borba za pravo svakog naroda na planeti da sam odlučuje o svojoj budućnosti tuđi rat i „je li tako mislio o tom pitanju i kada se Crna Gora borila da ostvari to pravo“.

Advertisement

„Je li i tada mislio da dozvolu za naš izbor treba da nam odobri Srbija? Kao što, reklo bi se, Bulajić danas takvo pravo u odnosu na Ukrajinu, “odobrava” Rusiji. Odobrava joj i agresiju na susjednu i bratsku Ukrajinu, čija je borba za slobodu, nezavisnost i goli opstanak, po Bulajiću, – tuđi rat?! Ili će prije biti, da tuđi i prljavi osvajački rat protiv Ukrajine, vode oni sa kojima Bulajić verbalno i nedostojanstveno sadejstvuje, sa pozicije predsjednika Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Ruskom Federacijom“, piše u saopštenju.

Nikolić je izjavio da Ukrajini „svi treba da se poklonimo“, ne samo zato što brani svoj dom, jer se to, kako navodi, svuda podrazumijeva.

„Osim u jednom dijelu Crne Gore. Na našu sramotu. Nego, prvenstveno zato što Ukrajina danas brani nešto mnogo skuplje. Brani evropsku bezbjednost i slobodu kao univerzalnu i temeljnu evropsku vrijednost. Ne bi se moglo reći da kolega Strahinja Bulajić sve ovo ne zna. Prije će biti da priču o tuđem ratu, priča iz tuđe glave“, zaključuje u saopštenju.

Advertisement


VijestiVijesti
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

SD Kotor: Mikijelj podržava rat i slavi ukrajinske žrtve, Jokić da ga smijeni

Objavljeno

dana

Autor

SD Kotor: Mikijelj podržava rat i slavi ukrajinske žrtve, Jokić da ga smijeni

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Vijesti.me


„podijelio fotografiju skandalozne koreografije navijača Crvene zvezde“

SD Kotor: Mikijelj podržava rat i slavi ukrajinske žrtve, Jokić da ga smijeni

Ističu i da se radi o običnom građaninu Kotora i Crne Gore bilo bi strašno i za svaku osudu, „a ne što je u pitanju jedan od čelnih ljudi opštine u kojoj, od njenog postanka do danas, vlada multinacionalni i multivjerski sklad i ljudi žive u miru“

Advertisement

SD, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Advertisement

Iz Opštinskog odbora Socijaldemokrata Kotor saopštili su da je menadžer Opštine Kotor Ivan Mikijelj na svom Instagram profilu podijelio fotografiju koreografije navijača Crvene zvezde tokom koje je prikazano groblje u bojama ukrajinske zastave, te da je on na taj način dao podršku takvoj koreografiji.

Oni su pozvali predsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića da smijeni Mikijelja.

Advertisement

„Menadžer Opštine Kotor, Ivan Mikijelj, vjerovatno u nacionalističkom naboju, na svom Instagram profilu podijelio je fotografiju skandalozne koreografije navijača Crvene zvezde tokom koje je prikazano groblje u bojama ukrajinske zastave i dao podršku takvoj koreografiji, saopšteno je iz OO Socijaldemokrata Kotora“, navodi se u saopštenju.

Fotografija koju su dostavili iz SD Kotor
Fotografija koju su dostavili iz SD Kotorfoto: SD Kotor

Iz SD Kotor su dodali i da u vremenu kada u Ukrajini ginu civili, starci, žene i djeca, kada se ogromne žrtve broje i sa jedne i sa druge strane, kada jedna država usljed invazije druge biva opustošena, menadžer Opštine Kotor, „očigledno dajući podršku agresoru, nalazi za shodno da na svom profilu podržava rat i slavi ukrajinske žrtve“

Ističu i da se radi o običnom građaninu Kotora i Crne Gore bilo bi strašno i za svaku osudu, „a ne što je u pitanju jedan od čelnih ljudi opštine u kojoj, od njenog postanka do danas, vlada multinacionalni i multivjerski sklad i ljudi žive u miru“.

„Stoga smatramo da je apsolutno nedopustivo da osoba sa ovakvim svjetonazorima obavlja funkciju menadžera Opštine Kotor, grada koji je srce građanske, kulturne i emancipovane Crne Gore. Od predsjednika Opštine Kotor očekujemo da javnosti da jasan stav o ovakvom ponašanju Mikijelja i da ga, ukoliko nije saglasan sa njegovim svjetonazorima, u najkraćem roku smijeni sa pozicije na kojoj se nalazi”, navode Socijaldemokrate Kotora“

Advertisement


VijestiVijesti
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije