Povežite se s nama

Novosti.rs

PRED SUDOM ZBOG MIZOGENIH KOMENTARA: Zakazano ročište Spasoju Tomiću zbog objava na račun Draginje Vuksanović Stanković

Objavljeno

dana

I DRAGINJA IDE U SREBRENICU: "Ovaj koncept se mora braniti i rečima i delima!"

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


U NIKŠIĆKOM Sudu za prekršaje 14. februara je zakazano ročište povodom, navodnih, mizogenih komentara na društvenim mrežama koje je na račun poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković uputio funkcioner Nove srpske demokratije Spasoje Tomić.

Foto: V.K.

Advertisement

Sporan je Tomićev komentar na Tviteru nakon što je Vuksanović Stanković primila treću dozu vakcine protiv virusa korona: „ Draginja primila vakcinu, da i nju nešto ubode.“ On je uz komentar podelio i fotografiju poslanice SDP sa vakcinisanog punkta.

-Spasoje Tomić opet je predmet  zaostalih kadrova Demokratske partije socijalista  i na meti onih koji su 18 godina zajedno sa DPS-om arčili Crnu Goru. Podsećam čitaoce portala „Novosti“ da se protiv mene vodi još jedan prekršajni postupak, a samo iz  razloga  što sam kao  novinar prisustvovao skupu podrške Vladimiru Leposaviću. Diskriminaciji Srba mora se jednom stati na kraj poručuje Tomić, koji će se, slučajno ili ne, upravo na Dan zaljubljenih na sudu suočiti sa Draginjom Vuksanović Stanković!

-Zahtevaću da na tom ročištu budu prisutni novinari. U slučaju da javnost bude isključena iz ovog procesa tražiću izuzeće sudije- kateoričan je Tomić.

Advertisement

Foto: Vidovdan.org

 

                                                                                                            

AdvertisementNovosti
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Novosti.rs

MILO OPET UDARA NA SPC: Temeljni ugovor mu neprihvatljiv, dogovor sa Miraševim raskolnicima „pozitivan“

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas da Vlada ne treba da žuri sa odlukom o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) i poručio da svaka Vlada mora da sledi interese države.

Foto: Jutjub/Balkan Weltschmerz/FACE HD TV

Advertisement

Đukanović je novinarima, nakon otvaranja manifestacije "Poslovni razgovori Crna Gora - San Marino", rekao da očekuje da Vlada na odgovoran način razmotri to pitanje i da na osnovu obavljenih procedura donese odluku koja će biti u interesu Crne Gore.

Odgovarajući na pitanje da li je za Demokratsku partiju socijalista (DPS) prihvatljiva aktuelna verzija ugovora, on je rekao da nije, i da su iz te stranke to već saopštili.

- Ovu fazu razgovora doživljavam kao pripremnu. Treba razgovarati i o obimu inkluzije svih zainteresovanih strana u definisanju, ne najvažnijeg, ali aktuelnog pitanja. Verujem da će Vlada na odgovoran način razmotriti ta upozorenja - poručio je Đukanović.

Advertisement

I dok mu ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom nije prihvatljiv, ugovor sa nepriznatom Crnogorskom pravoslavnom crkvom je po njegovom mišljenju "pozitivan".

- Svako ima pravo da formira versku zajednicu i svako ima pravo na ugovor sa državom - rekao je crnogorski predsednik.

U odgovoru na pitanje da li DPS može da uskrati podršku Vladi, rekao je da je njegova ranija izjava bila da Vlada treba da ima jasan prioritet, a to je obnova pregovaračkog procesa.

Advertisement

Drugi prioritet je, kako je naveo, pokušaj da se obnovi poljuljano poverenje investitora, jer je prošla Vlada urušila investicioni ambijent.

Takođe je poručio da ne želi danas da govori o tome šta je za DPS "crvena linija".

- Ono što je za nas crvena linija je da svaka vlada mora slediti državne interese Crne Gore. Ako neko to napušta, onda to nije ta agenda. Nadam se da do toga neće doći - naveo je Đukanović.

Advertisement

Odgovarajući na pitanje da li oseća zadršku međunarodne zajednice kod tog pitanja, on je rekao da ne oseća, nego da zna.

- Imao sam sastanak sa ambasadorima prošle sedmice, oni su veoma eksplicitno postavili pitanje, da nam date dobre argumente za oktobarski izveštaj, da iskoristite šansu. Otvorila se ta šansa, a vi se bavite nečim drugim. Verujem da ćemo se svi dozvati odgovornosti koja se podrazumeva - naveo je Đukanović.

BONUS VIDEO: U LAŽI SU KRATKE NOGE - Draginja tvrdi da je "pravoslavna Crnogorka", dokumenta je demantuju

AdvertisementNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

DEČAK IZ SRBIJE IZBODEN U ROŽAJAMA: Napadnut na ulici, uhapšen četrnaestogodišnjak

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


ŠESNAESTOGODIŠNJI državljanin Srbije, sa prebivalištem u Rožajama, ranjen je oštrim predmetom u Ulici maršala Tita.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Advertisement

Dve godine mlađi A. L. priveden je zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Policija je o incidentu obaveštena kada je M. P. (16) zatražio pomoć u Službi hitne medicinske pomoći.

Službenici rožajske policije o događaju su obavestili Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju, po čijem nalogu je obavljen uviđaj.

Advertisement

- Četrnaestogodišnji A. L. pronađen je i lišen slobode po nalogu postupajućeg tužioca. Od obojice su, u prisustvu socijalnog radnika, uzete izjave - rekao je izvor.

Isti izvor dodao je da je postupajući tužilac krivično delo kvalifikovao kao ubistvo u pokušaju.

(Vijesti)

Advertisement

BONUS VIDEO: SNIMAK POLICIJSKE AKCIJE U BEOGRADU - Uhapšeni makroi, pogledajte kako su im stavili lisiceNovosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

I SVETLANA FILIPOVA U KOLU KOMITA: Peticiju protiv potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC potpisalo 3.000 građana

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


MEĐU tri hiljade potpisnika protivljenja usaglašenog teksta Temeljnog ugovora između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, kako su objavili mediji bliski ideologiji bivšeg režima, nalazi se i Svetlana Vujanović, supruga nekadašnjeg predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, dugo godina sudija Višeg i Apelacionog suda.

Foto Arhiva "Novosti"

Advertisement

Među potpisnicima ima značajan broj onih koji nisu pravoslavni Crnogorci nego Bošnjaci i Albanci. Čak se jedan potpisao kao Ante Pavelić!

Advokat Mitropolije crnogorsko-primorske Dalibor Kavarić obratio se potpisnicima takozvanog "Proglasa - peticije protiv potpisivanja Temeljnog ugovora Vlade Crne Gore sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

- Ako bi se na ovom nesrećnom spisku protivnika i ratnika protiv Crkve i protiv Boga, nesrećnim slučajem, našao neki moj pokojni prijatelj, drug, kum, rođak, klijent, ili koji god drugi pokojnik kojeg sam na bilo koji način nekad poznavao ili imao bilo što sa njim, ja se javno odričem takvog neprijatelja Crkve, jer sa takvima, koji nas 95 odsto pravoslavnih vernika i Srpsku pravoslavnu crkvu kao jedinu kanonsku Crkvu, smatra izdajnicima i okupatorima sopstvene države, ja ne želim niti ću imati ikakve veze ili odnosa. Neka se takvi, ne muči da me zove ni na svadbu ni na sahranu. Ni na radost ni na žalost - navodi se u reagovanju advokata Kavarića, koji dodaje da sa takvim bogoborcima i bogohulnicima neće nastaviti normalnu komunikaciju kada se pred Bogom i pred Svetom Crkvom i u Manastiru pokaju i ispovede za svoju glupost, za svoju zabludu, i za svoj rat protiv Boga i protiv Crkve.

Advertisement

Pitanje Temeljnog ugovora antivernike i antipravoslavce gurnulo je u očaj. Komite u nedostatku podrške za ovu peticiju zloupotrebljavali su imena ljudi koji ničim ne pripadaju njihovoj ideologiji. Društvene mreže su prepune takvih koji prete tužbama i krivičnim prijavama.

Najava da će Temeljni ugovor Vlada Crne Gore potpisati vrlo brzo sa SPC po mišljenju jednog od lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, to će ipak sačekati jedno vreme, odnosno dozvolu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

- On će ili trgovati sa međunarodnim faktorom ili kupovati vreme ili će srušiti Vadu.

Advertisement

Neće ići to baš tako lako. Đukanović je bio izložen pritisku na samitu NATO u Madridu, da je neprihvatljivo, čak i za NATO, da se jedna tradicionalna verska zajednica tretira na taj način - ocenio je Medojević.

AMBASADA SAD ZA PRAVDU

AMBASADORKA SAD u Podgorici DŽudi Rajzing Rajnke poručila je da bi sve verske zajednice u Crnoj Gori trebalo da budu tretirane pravedno i ravnopravno. Što se tiče konkretno Temeljnog ugovora ona je izjavila da ne može da govori o tom dokumentu, jer ne zna šta potencijalni pregovori obuhvataju, ali smatra da bilo koji sporazum mora biti srazmeran onome što će imati bilo koja druga zajednica.Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije