Povežite se s nama

Politika

Šaranović: Ukoliko dio parlamentarne većine podnese inicijativu za provjeru povjerenja Vladi biće to pakt sa DPS-om

Objavljeno

dana

Potrebna 16,2 miliona za povećanje minimalne penzije

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Vijesti.me


„Nova prevara“

Šaranović: Ukoliko dio parlamentarne većine podnese inicijativu za provjeru povjerenja Vladi biće to pakt sa DPS-om

„Raniji pregovori o obaranju Vlade nijesu urodili plodom, pa pregovarači traže prikrivene modele za obaranje Vlade, a potom formiranje parlamentarne većine sa DPS-om“

Advertisement

Šaranović, Foto: Boris Pejović

Advertisement

Poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović saopštio je da „ukoliko dio parlamentarne većine prihvati naredbu DPS-a i njihovih pomagača i pregovarača i podnese inicijativu za provjeru povjerenja Vladi (izglasavanje nepovjerenja) biće to pakt sa DPS-om“.

On je u saopštenju naveo i da raniji pregovori o obaranju Vlade nijesu urodili plodom, te da pregovarači „traže prikrivene modele za obaranje Vlade, a potom formiranje parlamentarne većine sa DPS-om“.

Advertisement

„Prikriveni model znači da Inicijativu ne podnese opozicija, već dio parlamentarne većine. Da za Inicijativu glasaju dio parlamentarne većine, dio opozicije (koalicioni partneri DPS-a) i neki pozajmljeni članovi poslaničkog Kluba DPS-a, kako bi na kraju ispalo da sa DPS nije srušena Vlada, te da ih na kraju čeka “nagrada” za prekompoziciju vlasti. Providna i jeftina igra da bi bila uspješna. Građani će zajedno sa nama i ovu podvalu razbiti“, naveo je Šaranović.


VijestiVijesti
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Raosavljević: Ne postoji fotelja ministra niti direktora koju branimo

Objavljeno

dana

Raosavljević: Ne postoji fotelja ministra niti direktora koju branimo

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Vijesti.me


ODRŽAN PROTEST U BIJELOM POLJU

Raosavljević: Ne postoji fotelja ministra niti direktora koju branimo

„Šaljemo poziv svim narodima Crne Gore, pripadnicima svih političkih stranaka na jedan suživot, razgovor i razumijevanje. Mi nećemo odustati, ovo je naš trg slobode i odavde ćemo braniti Crnu Goru“

Advertisement

Raosavljević, Foto: Privatna arhiva

Advertisement

U Bijelom Polju je zbog najave izglasavanja nepovjerenja Vladina gradskom na trgu održan protest građana.

Funkcioner Ujedinjene Crne Gore, odbornik u lokalnom parlamentu, Nikola Raosavljević kazao je građani šalju poruku demokratije i mira.

Advertisement

„Šaljemo poziv svim narodima Crne Gore, pripadnicima svih političkih stranaka na jedan suživot, razgovor i razumijevanje. Mi nećemo odustati, ovo je naš trg slobode i odavde ćemo braniti Crnu Goru. Evropa je noćas na ulicama Bijelog Polja i svakog grada Crne Gore, Evropa danas tu stanuje“, rekao je Raosavljević, prenosi Radio Bijelo Polje.

On je naveo i da okupljanjem ne brane tuđe fotelje.

„Večeras niko od nas ne brani ničiju fotelju, ne postoji ta fotelja ministra niti direktora koju večeras branimo, jer jedina fotelja koju branimo jeste ona u našoj kući, pored toplog radijatora ili šporeta, odakle imamo jedinu želju da posmatramo da u nekoj novoj, slobodnoj, evropskoj, demokratskoj, multinacionalnoj i multikonfesionalnoj Crnoj Gori žive naša djeca“, kazao je Raosavljević.

Advertisement

Dodao je i da su svjedoci „političkih promjena i, prve prave parlamentarne vlade od njenog postojanja“.

„Ta vlada je nastala narodnom voljom, a ne voljom pojedinaca koji stoje u parlamentu. Pojedinci u parlamentu su morali ispoštovati tu narodnu volju, i zbog toga je danas narod na ulici, jer želi da se ta volja ostvari u punom mandatu četiri godine“, kazao je Raosavljević, prenosi Radio Bijelo Polje.

Advertisement

VijestiVijesti
Nastavite čitati

Politika

Nikolić: Đurović da opservacije o stranačkoj politici zadrži u granicama URA

Objavljeno

dana

Autor

Nikolić: Krivokapićevi mentori i uzori Đinđića i mrtvog "opominjali" da "ko se mača lati, od mača će i da strada"

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Vijesti.me


„sve drugo neprimjereno i politički nekulturno“

Nikolić: Đurović da opservacije o stranačkoj politici zadrži u granicama URA

„Potpredsjednik URA Goran Đurović, kako smo već i poručili njegovom predsjedniku Dritanu Abazoviću, trebalo bi da obrati pažnju kako i na koji način komunicira sa Demokratskom partijom socijalista“

Advertisement

Nikolić, Foto: DPS

Advertisement

Demokratska partija socijalista (DPS) moraće i u budućnosti vaspitno da djeluje na sve one koji pomisle da imaju pravo ili legitimitet da uređuju odnose ili kadriraju unutar Demokratske partije socijalista, saopštio je poslanik i portparol DPS-a Miloš Nikolić.

On je reagovao na navode potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović, koji je kazao da se DPS „neće pojavljivati u Vladi sve dok ne raščisti sa ljudima za koje se vezuju brojne afere“.

Advertisement

„Potpredsjednik URA Goran Đurović, kako smo već i poručili njegovom predsjedniku Dritanu Abazoviću, trebalo bi da obrati pažnju kako i na koji način komunicira sa Demokratskom partijom socijalista. Kako smo već jasno kazali, bićemo partneri svima da srušimo ovu štetočinsku Vladu koja iz dana u dan nanosi štetu ugledu Crne Gore, Vladu koja je konstituisana upravo zahvaljujući presudnim glasovima URA-e. I baš kako ni mi ne pitamo URU gdje je bila prethodnih godinu dana i zbog čega je kleronacionalističkim strukturama dozvoljavala da ruše ustavni poredak, što upravo kulminira ovih dana, najljubaznije molimo gospodina Đurovića da svoje opservacije o stranačkoj politici zadrži u granicama partije kojoj pripada“, naveo je Nikolić.

Dodaje da je „sve drugo poprilično neprimjereno i politički nekulturno“.

„Te ćemo morati da i u budućnosti vaspitno djelujemo na sve one koji pomisle da imaju pravo ili legitimitet da uređuju odnose ili kadriraju unutar Demokratske partije socijalista“, zaključio je u saopštenju Nikolić.

Advertisement


VijestiVijesti
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Đurović: DPS se neće naći u Vladi dok se ne suoči sa svojom prošlošću

Objavljeno

dana

Autor

Đurović: Demokrate da se odluče hoće li evropsku Crnu Goru ili vrijeme sankcija i viznog režima

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Vijesti.me


„dijelom odgovorni za podjele koje danas postoje“

Đurović: DPS se neće naći u Vladi dok se ne suoči sa svojom prošlošću

Poslanik Demokratske Crne Gore, Momo Koprivica, istakao je da se u rušenje Vlade krenulo onda kada je izglasan set reformskih zakona

Advertisement

Đurović, Foto: GP URA

Advertisement

Demokratska partija socijalista (DPS) neće se pojavljivati u Vladi sve dok ne raščisti sa ljudima za koje se vezuju brojne afere, kazao je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović.

On je, u emisiji Akcenti na Televiziji Crne Gore, rekao da je DPS poražen na izborima i da se u nekoj vladi neće naći sve dok se ne suoči sa svojom prošlošću.

Advertisement

Đurović je to kazao komentaričući izjavu poslanika DPS-a Nikole Rakočevića, koji je kazao da će ta stranka, u narednih 14 mjeseci, biti partija koja odlučuje u vlasti, i da će se DPS o modelu manjinske vlade odrediti kad dođe vrijeme za to.

“DPS je poražen na izborima i u nekoj vladi se neće naći sve dok se ne suoči sa svojom prošlošću, sve dok ne sagleda šta je uradila minulih 30 godina”, poručio je Đurović.

Prema njegovim riječima, DPS je dijelom odgovoran za podjele koje danas postoje.

Advertisement

“DPS se neće pojavljivati u Vladi sve dok ne raščisti sa ljudima za koje se vezuju brojne afere i to oni moraju da znaju. Kada će to biti to nije do nas”, kazao je Đurović.

Đurović je naveo da su URA-u optuživali za izdaju i nakon izbora od 30. avgusta, a to se, kako je dodao, ponavlja i sada.

“Zašto, zato što imamo svoje mišljenje, zato što smo skupili petlju da donesemo hrabru odluku, da nešto što ne valja mijenjamo i jedini smo izašli sa predlogom”, istakao je Đurović.

Advertisement

Poslanik Demokratske Crne Gore, Momo Koprivica, istakao je da se u rušenje Vlade krenulo onda kada je izglasan set reformskih zakona.

Koprivica je podsjetio da su DPS i Socijaldemokrate tražili vanredne izbore, a da sad to, kako je dodao, ne traže.

“Zašto neko ih je ohrabrio, ohrabrila ih je ponuda manjinske Vlade, a manjinska vlada nije ništa drugo no vraćanje DPS-a u poziciju da odlučuju”, kazao je Koprivica.

Advertisement

On je ocijenio i da je bilo skrivenih razgovora sa DPS-om.

“Inicijativa za rušenje Vlade nije pala sa neba, nego je neko sjeo napravio dogovor i podnio tu inicijativu. Zašto je to skriveno”, upitao je Koprivica.

Koprivica je demantovao navode da Demokrate stoje iza portala izdaja.me.

Advertisement

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP), Dragan Ivanović, kazao je da ta stranka nije potpisala inicijativu za smjenu Vlade i da za to neće glasati.

“To što radi Rakočević to je politika, a ko je kriv da je DPS na toj poziciji, kako Rakočević misli, mislim da smo malo krivi i svi zajedno”, naveo je Ivanović.

Ivanović je ocijenio da je Tužilački savjet trebalo ranije izabrati, i da su bili efikasniji i u Skupštini i u Vladi drugačije bi bilo i DPS-u.

Advertisement

On je dodao da su za to svi krivi i da su teško dolazili do razgovora sa predstavnicima Vlade.

“Ova parlamentarna većina imala je šansu i mislim da je nijesmo iskoristili”, kazao je Ivanović.

Ivanović je ponovio da Glavni odbor (GO) SNP-a nije donio odluku o manjinskoj vladi, ali da su raspravljali o tome.

Advertisement

On je naveo i da je zbog propagande dio članstva SNP-a zbunjen.

“Kod našeg članstva pojedinog postoji ubjeđenje da ćemo mi da pravimo manjinsku vladu sa DPS-om, jer to propaganda radi”, kazao je Ivanović.

Kako je kazao, da dio članstva SNP-a ne zna ni definiciju manjinske vlade.

Advertisement

Ivanović je istakao da vjeruje da ta ideja ima podršku GO.

“Ja mislim da ima, ne da mislim da ima nego sam siguran, to što ima različitih mišljenja to je demokratija”, kazao je Ivanović.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da je Vlada u prethodnih godinu dana pokazala izvanredne rezultate imajući u vidu ekonomsko stanje koje su zatekli i odnose u vlasti.

Advertisement

Milatović je istakao da su najbolji rezultati pristigli u decembru, usvajanjem niza zakona i projekta Evropa sad.

“Ovi postupci prethodnih dana upravo opstruiraju program Evropa sad, opstruira naše zajedništvo i ponovo podstiče podjele”, kazao je Milatović i pozvao sve na očuvanje izborne volje građana.

On je pozvao se sve poslanike parlamentarne većine, da budu pametni i da sačuvaju izbornu volju građana.

Advertisement


VijestiVijesti
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije