Povežite se s nama

Crna Gora

Tzv. premijer umislio da je neki apostol, arhimandrit ili neki matrak… Čemu strah od CPC i Crnogoraca?

Objavljeno

dana

Tzv. premijer umislio da je neki apostol, arhimandrit ili neki matrak… Čemu strah od CPC i Crnogoraca?

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Juče je biblijska pošast koja se nad Crnom Gorom nadvila u formi aktuelnog premijera, tzv. prof. Krivokapića, kako saznajemo u Albaniji poznatog kao PCR Krivokapić izjavila: „…formiranjem tzv. Crnogorske pravoslavne crkve (CPC)…“, „…ili od strane države ili te NVO…“.

Da podsjetimo tzv. premijera PCR Krivokapića, CPC je regularno upisana u Registar vjerskih zajednica države Crne Gore. Dakle u skladu sa svjetovnim zakonima države kojima podliježu svi njeni građani pa čak i tzv. premijer. Crkveni i nebeski zakoni ne treba da zanimaju jednog popa u pokušaju koji sebe smatra tzv. premijerom!

Ponižavanje CPC poredeći je sa NVO je u stvari kompliment i za CPC i za sve Crnogorce. Od koga je, mnogo je! Tzv. premijer Krivokapić mjeri svojim metrom, i čojstvo i pamet i znanje i vjeru. Narativ pokojnog popa Rista znanog kao Amfilohije o tome da je jedna vjerska zajednica NVO je diskriminišući i uvredljiv a biblijska pošast u formi tzv. premijera je namjerno ponavlja vrijeđajući ne samo CPC i njene vjernike već i sve ostale Crnogorce. Tzv. premijer ne shvata da su sve vjerske organizacije nevladine. Njegov alkoholom dezinfikovan um smatra da je Crkva Srbije vladina organizacija u Crnoj Gori a da je on neki apostol, arhimandrit ili neki matrak.

Čekamo dan kad će premijer prozvati i neku drugu vjersku zajednicu takozvanom. Oćete li uz četničke pjesme da počnete da propovijedate da su tzv. CPC, tzv. Islamska zajednica, tzv. Katolička crkva, tzv. Jevjerska zajednica?

Tzv. premijer otvoreno diskriminiše jednu vjersku zajednicu. Diskriminiše i njene vjernike. Čemu strah od CPC i Crnogoraca? Ako ste pripadnik „jedine prave crkve“ i ako je vaša vjera toliko jaka da možete da pomjerate brda i planine, čemu toliki strah, mržnja, homofobija, prema Crnogorcima i CPC?

Građani Crne Gore, tzv premijer svih građana, homofob čija se istorija straha treba ispitati medicinski, danas otvoreno naziva jednu vjersku zajednicu, Crnogorsku pravoslavnu crkvu, takozvanom i nevladinom organizacijom. Ništa od toga nije tačno. Kao što je laž i to što zove Crnogorce braćom. Ako diskrimiše svoju braću, Crnogorce, ako iz dna duše mrzi kako on kaže isti narod, koji ima istu vjeru, ako njegova mržnja izbija da ne može više da je sakrije, što mislite koliko mrzi muslimane, katolike, jevreje? Koliko mrzi Albance, Bošnjake, Hrvate, Makedonce i druge? Dezinfikuje li se poslije dodira sa Dritanom? Što mislite koliko će trebati da počne da diskriminiše gore pomenute vjeroispovjesti i nacije? Ili će ako uspije da slomi Crnogorce preći na LGBTQ pa onda redom?

Građani Crne Gore, Hitler je ekonomski podigao Njemačku na noge. A tzv. premijer ne može stajati na nogama. Ako se ne zaustavi, tzv. premijer bi da napravi isto što i Hitler, samo ne kao predvodnik Njemaca već kao predvodnik Srba. Čekamo kad će muslimani početi da smrde na loj, da počne da se pakuje da ide na Kosovo i da zida kapelu na Lovćenu uz pomoć Joanikija Sotone drugog.

Nego, Joanikije i Porfirije nisu Srbi. Bog čuva Srbe. Da su pomenuti popovi Srbi uzdignute glave bi lagano prošetali od helikoptera do Cetinjskog manastira jer Bog čuva pravednike. Dakle, pošto su nam to najveći Srbi u ponudi, daleko su od pravednika kad su rizikovali da ih srce okine od napora trčanja. U strahu su brzi popovi!

 Aktuelno

Nastavite čitati
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Crna Gora

Savremena saznanja o palijativnoj medicini

Objavljeno

dana

Autor

Savremena saznanja o palijativnoj medicini

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Dom zdravlja Podgorica organizuje 23. septembra 2021. u okviru Interreg IPA projekta prekogranične saradnje – IMPHACT „Poboljšanje kvaliteta i dostupnosti usluge palijativne zdravstvene njege u prekograničnom području”, edukaciju pod nazivom „Savremena saznanja o palijativnoj medicini”, čiji predavači će biti prof. dr sc. Marijana Braš, prim. dr med. i prof. dr sc. Veljko Đorđević, prim. dr med, saopšteno je iz podgoričkog Doma zdravlja.

Kako je navedeno, polaznici edukacije biće socijalni radnici iz svih crnogorskih opština i članovi porodica pacijenata kojima je potrebna palijativna njega, a cilj radionice je, dodaju, edukacija o palijativnoj medicini.

“Detalje o edukaciji, mjesto održavanja i satnicu, kao i način prijavljivanja, zainteresovani mogu naći na sajtu Doma zdravlja Podgorica”, piše u saopštenju.Aktuelno

Nastavite čitati

Crna Gora

Počelo asfaltiranje rekonstruisane Jabučke ulice na Cetinju

Objavljeno

dana

Autor

Počelo asfaltiranje rekonstruisane Jabučke ulice na Cetinju

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Podgorička kompanija Aviopetrol počela je asfaltiranje Jabučke ulice. Rekonstrukcija saobraćajnice, u dužini od oko 335 metara, sprovedena je u okviru Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2021. godinu.

Osim radova na kolovoznoj i trotoarskoj konstrukciji, rekonstrukcija je obuhvatala izgradnju vodovodne infrastrukture, priključaka fekalne i atmosferske kanalizacije, kao i elektoinstalacija jake i slabe struje, saopšteno je iz Prijestonice.

Radovima je obuhvaćena i rekonstrukcija saobraćajnog prilaza sa parking prostorima. Planirano je i uređenje putnog pojasa oko saobraćajnice i postavljanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije i oprema puta. Vrijednost radova po ugovoru iznosi oko 348,7 hiljada eura.Aktuelno

Nastavite čitati

Crna Gora

Đuranović predstavnica Crne Gore u Stalnom komitetu Regionalnog komiteta SZO

Objavljeno

dana

Autor

Đuranović predstavnica Crne Gore u Stalnom komitetu Regionalnog komiteta SZO

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Načelnica Odjeljenja za međunarodnu saradnja u Ministarstvu zdravlja i dugogodišnja nacionalna koordinatorka za Svjetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) Mirjana Đuranović, naimenovana je za člana Stalnog komiteta Regionalnog komiteta (SCRC) SZO, saopšteno je iz Ministarsva zdravlja.

Na virtuelnoj sjednici Regionalnog komiteta SZO 53 zemlje evropskog regiona, izabrani su članovi Stalnog komiteta Regionalnog komiteta na trogodišnji mandat. Zemlje članice izglasale su, između ostalih, za člana Odbora, koji se sastoji od predstavnika 12 zemalja evropskog regiona, i predstavnika Crne Gore.

Ovo upravljačko tijelo SZO sastaje se nekoliko puta godišnje kako bi formulisali odluke i politike Regionalnog komiteta. Odbor ima savjetodavnu ulogu za regionalnog direktora SZO za Evropu i o svom radu izvještava Regionalni odbor na godišnjem sastanku.

Šefica Kancelarije SZO za Crnu Goru dr Mina Brajović, čestitala je Crnoj Gori na imenovanju i izrazila uvjerenje da će kroz novi oblik saradnje i članstvo u ovom prestižnom tijelu, Ministarstvo zdravlja Crne Gore i SZO dodatno produbiti saradnju i doprinijeti razvoju zdravstvenog sistema u našoj zemlji, navode u saopštenju iz Minisarstva zdravlja.Aktuelno

Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije