Povežite se s nama

Politika

Zeković Uri: Izbor je jednostavan, DF ili EU

Objavljeno

dana

Zeković: Premijeru, uozbiljite se

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Lider Ure Dritan Abazović napustio je principe te partije i sada služi Demokratskom frontu, saopštio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bojan Zeković.

On je reagovao na saopštenje potpredsjednika Ure Gorana Đurovića koji je naveo da DPS-SDP retorika vodi u ekstremizam i dalje podjele i sukobe.

Advertisement

Zeković navodi da nezadovoljan što Abazović gazi odluke GO URA i služi DF-u, Đurović za to krivi Konjevića.

”Nije krivo ogledalo što je slika ružna.”

O napuštanju sopstvenih principa i služenju DF-u ne govorimo samo mi, na to su javno i glasno ukazali prvi predsjednik i osnivači URA. Zašto vi ćutite, opet nije pitanje za SDP. Ako vam to nešto znači, iskreno mi je žao što su cijela URA, uključujući mnogo meni dragih i vrijednih ljudi postali taoci Abazovićevih obaveza. Akrepi bivše vlasti – krivi ste i što prema njima nijeste primijenili zakon, ne mogu biti opravdanje što cijelo društvo vučete unazad i u sukobe- naveo je Zeković.

Podsjetio je Đurovića da je, kako je kazao, SDP podržao sve dobre inicijative nove većine, kojih nažalost nije bilo mnogo.

”Tačno je da dijalog nema alternativu, i mi na njemu insistiramo mjesecima. Predsjednik SDP-a se više puta pisano obraćao i nudio podršku u neophodnoj reformi pravosuđa, ali vi nažalost taj dijalog odbijate godinu dana. Vi jedino znate za razgovor sa Andrijom Mandićem i za dijalog unutar vjerskih objekata”, kazao je Zeković.

Advertisement

On je poručio Uri da umjesto razgovora sa njima i manjinskim partijama oni aplaudiraju ludostima Vesne Bratić i Bata Carevića.

“Mi smo vas “sa ulice” uveli u prelaznu vladu, snažeći potencijalne saveznike, a vašem predsjedniku je SDP glavni protivnik. Nije ni čudo kad vam je Vučić glavni saveznik. Nije Konjević nego upravo Abazović, suprotno jedinstvenom mišljenju cijelog bezbjednosnog sektora, koji je sam izabrao, i protivno odluci sopstvene partije, insistirao na desantu na Cetinje. Nije Konjević, nego Abazović dok govori o sekularnoj državi išao u vjerske objekte, na noge popovima, da mu sastavljaju Vladu. Dakle, u pravu ste, problem je što vi te zamjerke ne smijete saopštiti lideru vaše partije“, kaže Zeković.

SDP je, kako je dodao, zbog dužeg neslaganja sa politkom Vlade g. Đukanovića svojevoljno napustila vlast 2015. godine.

“Zašto vi ne učinite isto danas, već sprovodite politiku DF-a, pitanje je za URA, ne za SDP. Podsjećamo i da je tada g. Đukanović dobio neprincipijenu podršku vašeg tadašnjeg lidera g. Pajovića, a vi ga optuživali da je “kupljen” od Đukanovića. Zašto se vaš sadašnji lider, pružajući neprincipijenu podršku i izvršavajuću naloge iz Beograda, protivno odlukama sopstvene partije, ponaša kao da je, što bi vi reklli “kupljen” od Vučića, nije pitanje za SDP. O kontinuitetu kupovine lidera ćete morati unutar partije.

Nemojte misliti da javnost ne vidi kako su za Vučića svi izdajnici, jedino su dobri Andrija Mandić i Dritan Abazović, koga će “srpska omladina na rukama nositi kroz Beograd”.

Advertisement

Ako zaista želite dijalog, mi ćemo još jednom ponoviti inicijatuvu. Izbor je na vama i vrlo je jednostavan: DF ili EU“, zaključio je Zeković.Aktuelno

Politika

DPS Žabljak: Nova kadrovska struktura spremna da se uhvati u koštac sa svim izazovima u našoj opštini

Objavljeno

dana

Autor

DPS Žabljak: Nova kadrovska struktura spremna da se uhvati u koštac sa svim izazovima u našoj opštini

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Jučerašnjom 9. Opštinskom izbornom konferencijom DPS na Žabljaku, nastavljen je trend kadrovskog snaženja partije u cilju efikasnijeg rada stranačke strukture i širenja podrške naše partije u ovoj opštini, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Žabljak.

“Na konferenciji je učestvovao 81 delegat i izabran je novi saziv Opštinskog odbora. Osim novoizabranih 50 članova, ovo stranačko tijelo će po funkciji činiti i 18 odbornika naše partije iz Skupštine opštine Žabljak.

Advertisement

Na izbornoj konferenciji je bilo riječi o potrebi partije da nastavi proces reformi koji bi trebalo da rezultira novim kvalitetom javnih politika naše partije, intenziviranjem odnosa sa građanima i predanim radom u cilju rješavanja problema sa kojima se naši sugrađani susrijeću”, navode u saopštenju.

Ova izborna konferencija, kako dodaju, imala je za cilj i podmlađivanje sastava Opštinskog odbora kao i ravnopravnu rodnu zastupljenost.

“Podatak da novi Opštinski odbor u svom sastavu broji preko 30% žena i 25% mladih, pokazatelj je spremnosti da se stvori što jača i šira kadrovska struktura spremna da se uhvati u koštac sa svi izazovima, kako na lokalnom tako i na državnom nivou.

Konferenciji su prisustvovali potpredsjednik i koordinator ispred Predsjedništva DPS dr Jevto Eraković, član Izvršnog odbora Jovan Martinović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Žabljak Milorad Zarubica, članovi Glavnog odbora iz naše opštine, kao i brojni drugi gosti”, zaključeno je u saopštenju.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

NSD: Abazović i Radulović ćutali dok je Rastoder vrijeđao SPC i srpski narod

Objavljeno

dana

Autor

NSD: Abazović i Radulović ćutali dok je Rastoder vrijeđao SPC i srpski narod

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Delegacija Crne Gore, koja u Njujorku boravi o trošku građana, mirno je odslušala uvrede koje je DPS-ov aktivista, pod okriljem Bošnjačkog saveza, uputio većinskoj Crnoj Gori vrijeđajući srpski narod i SPC, optužujući ih na jedan brutalan način uličarskim jezikom mržnje i šovinizma, navodi se u reagovanju Nove srpske demokratije (NSD) koji su osudili, kako kažu, nastup predsjednika Bošnjačkog saveza Crne Gore Esada Rastodera.

“U petak je, kako javljaju mediji bliski bivšem režimu, u Njujorku, predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore Esad Rastoder žestoko kritikovao potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića i savjetnika potpredsjednika, Filipa Adžića“, navode iz NSD-a.

Advertisement

Svima je, kako kažu, jasno da je bivši režim izvor svake mržnje i nepočinstva i prepreka pomirenju u Crnoj Gori, pa zato, dodaju, čudi šta je delegacija Vlade tražila na ovom sastanku.

“Ako je bila potreba da u nekoj njujorškoj kafani dobiju podršku okupljenog društva da DF ne uđe u rekonstruisanu Vladu dobili su je, ali se pitamo da li je to put ka stabilizaciji prilika u parlamentarnoj većini i Vladi. Ako je obilazak američkih kafana bio jedan od ciljeva Abazovićeve posjete, predložiće im DF dvadeset drugih kafana u Čikagu i na desetine drugih širom Amerike, gdje će im okupljeno društvo svašta reći zbog toga što je DF do sada bio isključen iz Vlade, poručuju iz NSD-a.

Prema njihovim riječima, od ovog sastanka su prošla dva dana, a još niko se, kako kažu, od predstavnika manjinskih naroda i takozvanih građanskih partija iz opozicije nije oglasio i ogradio od “šovinizma i nacionalizma predsjednika Bošnjačkog saveza, a nadamo se da ćutanje nije odobravanje”.

“NSD i DF oštro osuđuju ovakav nastup Esada Rastodera i ostaju pri stavu da Crnoj Gori nikada nije bila potrebnija politička stabilnost i pomirenje, da je rekonstrukcija Vlade i stabilnost parlamentarne većine jedina brana sve agresivnijoj kampanji bivšeg režima, koji je ovu državu za proteklih trideset godina toliko osiromašio i podijelio da će biti potrebno mnogo znanja i mudrosti da se saniraju sve štete koje su nastale.

Manjinskim narodima još jednom poziv da se izvuku iz ralja DPS-a, da prihvate ponudu parlamentarne većine i da u interesu svog naroda uzmu učešće u kreiranju društveno-političkih kretanja, a ne da u rukama DPS-a i satelita budu sredstvo destabilizacije političkih prilika u Crnoj Gori”, zaključuju iz NSD-a.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Politika

Knežević: Djelovi bezbjednosnog sektora ne smiju se otgrnuti od Ustava

Objavljeno

dana

Autor

Knežević: Protesti DF u septembru, Krivokapić da vrati loptu sa petra ili da je mi skinemo

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević (DF) kazao je da se ne smije dozvoliti nikad više da se djelovi bezbjednosnog sektora otrgnu od Ustava i zakona i srastu s organizovanom kriminalom. Knežević je to rekao za Portal RTCG uoči sjutrašnje sjednice Odbora na kojoj će saslušati predstavnike bezbjednosnog sektora.

“Sjutrašnje kontrolno saslušanje treba da pokaže značaj institucija koje imaju zadatak da se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ne mogu ni pretpostaviti kakve informacije ćemo sjutra dobiti, ali svakako je zajednička obaveza da doprinesemo da se nikad više djelovi bezbjednosnog sektora ne otrgnu od Ustava i zakona i srastu s organizovanom kriminalom”, istakao je Knežević.

Advertisement

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu saslušaće sjutra potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, povodom dešavanja u bezbjednosnom sektoru.

Odbor će, kako je najavljeno, saslušati i direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Vukšića i šefa specijalnog policijskog odjeljenja Dragana Radonjića.

Odluku o kontrolnom saslušanju Odbor je donio jednoglasno, na inicijativu predsjednika tog tijela Milana Kneževića.

Obrazlužući inicijativu, Knežević je kazao je da nije tajna da je u Crnoj Gori narušena, ne samo bezbjednosna, već i društveno-politička situacija, i da je to posljedica naslijeđenog višedecenijskog stanja.

“Plašim se da je ovih dana i nedjelja bezbjednosna situacija toliko kulminirala, da posljedice mogu da budu nesagledive, i smatram da je nadležnost Odbora da učini sve i doprinese da se sačuva integritet i institucija i države Crne Gore”, dodao je Knežević.

Advertisement

Sjednica će biti održana u prostoriji za razmatranje materijala označenih stepenom tajnosti.

Sjutrašnje kontrolno saslušanje treba da pokaže značaj institucija koje imaju zadatak da se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ne mogu ni pretpostaviti kakve informacije ćemo sjutra dobiti, ali svakako je zajednička obaveza da doprinesemo da se nikad vise djelovi bezbjednosnog sektora otrgnu od Ustava i zakona i srastu s organizovanom kriminalom.Aktuelno
Nastavite čitati

Najčitanije