Povežite se s nama

Crna Hronika

Abazović i Sekulović o slučaju „Belivuk“

Objavljeno

dana

Abazović i Sekulović o slučaju "Belivuk"

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Vijesti.me


vanredna pres konferencija

Abazović i Sekulović o slučaju „Belivuk“

Pres konferenciju možete direktno pratiti od 9 sati na portalu i televiziji Vijesti


Foto: Boris Pejović
Advertisement

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i državni sekretari MUP-a Rade Milošević i Zoran Miljanić, održaće danas vanrednu pres konferenciju povodom slučaja Belivuk.

Advertisement

Slučaj Belivuk ponovo je aktuelizovan nakon prijave koju je Milošević podnio protiv službenice Granične policije S. I.

Nakon što je ta policajka tužiocu Vukasu Radonjiću saopštila da je bila na odmoru krajem decembra prošle godine, kada je Belivuku i Marku Miljkoviću ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru, preksinoć su saslušani i uhapšeni policijski funkcioneri Aleksandar Bošković i Saša Đurović.

Oni su juče pušteni po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva koje je utvrdilo da nisu počinili krivično djelo.

Po nalogu tog tužilaštva, koje je preuzelo predmet od Radonjića, juče je saslušan smijenjeni pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković, koji je Boškoviću i Đuroviću navodno dao usmeni nalog da ukinu zabranu optuženim srbijanskim kriminalcima.

Advertisement

Doskorašnji pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović nije htio Vijestima da odgovori da li je on izdao nalog za ukidanje zabrane ulaska u Crnu Goru optuženim kriminalcima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, rekavši da to reći tužiocima na saslušanju.

Pres konferenciju možete direktno pratiti od 9 sati na portalu i televiziji Vijesti.


VijestiVijesti
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Hronika

Prijave za nasilje odbacivane, Nikolić na kraju do smrti tukao trudnu suprugu

Objavljeno

dana

Žrtve porodičnog nasilja u malim sredinama na sjeveru vrlo rijetko ljekarima otkrivaju uzroke povreda, a medicinsku pomoć traže kada moraju

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Vijesti.me


tokom 2019. godine registrovane dvije prijave

Prijave za nasilje odbacivane, Nikolić na kraju do smrti tukao trudnu suprugu

Sagovornik uključen u istragu kazao je da se očekuje kvalifikacija krivičnog djela, ali da se Više državno tužilaštvo još nije izjasnilo da li će Nikolića teretiti za teško ubistvo trudne Zurmite


Ilustracija, Foto: Shutterstock
Advertisement

Optuženjem nije završila nijedna od prijava srodnika sada pokojne Zumrite Nerde (27), u kojima su navodili da je maltretira nevjenčani suprug Dalibor Nikolić (33) – ona je negirala da je muž tuče.

Advertisement

Poslednje batine bile su kobne – trudna dvadesetsedmogodišnjakinja pala je u komu, a ljekari su se nakon toga danima borili za njen i život nerođene bebe.

Sagovornik uključen u istragu kazao je da se očekuje kvalifikacija krivičnog djela, ali da se Više državno tužilaštvo još nije izjasnilo da li će Nikolića teretiti za teško ubistvo trudne Zurmite.

Ta Baranka 16. januara donijeta je u barsku bolnicu u besvjesnom stanju, a ljekari iz te zdravstvene ustanove odah su je transportovali u Klinički centar Crne Gore.

Nikolić, sa kojim dvadesetsedmogodišnjakinja ima troje djece, pokušao je da pobjegne iz Crne Gore – uhapšen je 17. januara na graničnom prelazu Dobrakovo.

Advertisement

Dežurni tužilac u barskom Osnovnom državnom tužilaštvu odredio mu je pritvor do 30 dana.

Rođaci prijavljivali, ona negirala

Iz Uprave policije Vijestima su odgovorili da su službenici Centra bezbjednosti Bar tokom 2019. godine registrovali dvije prijave protiv Nikolića. Obje su bile za nasilje u porodici na štetu nevjenčane supruge Zumrtie.

„Prva prijava je registrovana 20. jula 2019. godine od strane V.N. (brat oštećene) u kojoj je naveo da D.N. duže vrijeme fizički zlostavlja njegovu sestru. što je prijavljeni negirao. Izjava je uzeta i od N.Z. koje negirala navode iz prijave. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemanta krivičnog djela. Policija je protiv D.N. podnijela prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u porodici na štetu Z.N.“, objasnili su iz Uprave policije. Prekršajnu prijavu tada su podnijeli i protiv Zumritinog brata – „Zbog fizičkog napada na zeta D.N.“.

Zumrita je 27. avgusta iste godine prijavila Nikolića za fizičko nasilje.

Advertisement

„Ona je tada upućena na ukazivanje ljekarske pomoći gdje je zadržana na bolničkom liječenju. Osumnjičeni D.N. je odmah priveden i na sebi je imao vidne povrede za koje ne naveo da su mu ih nanijeli srodnici nevjenčane supruge i on je upućen na ukazivanje ljekarske pomoći. Obavještenja su prikupljena od B.N. i Đ.N. Nadležni državni tužilac je naložio da se protiv D.N. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Krivična prijava za isto dijelo je podnijeta protiv V.N. i Đ.N. za isto djelo na štetu zeta D.N“.

Nepun mjesec kasnije barsko Osnovno državno tužilaštvo obavijestilo je policiju da su obje krivične prijave odbačene:

„Policija je 19. septembra 2019. godine obaviještena od strane tužilaštva da su obje ove krivične prijave odbačene te su u daljem postupku protiv osumnjičenih podnijeli prekršajne prijave iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici“, kazali su iz UP.

Advertisement

VijestiVijesti
Nastavite čitati

Crna Hronika

Pješak stradao u Radanovićima

Objavljeno

dana

Bjelopoljac poginuo u udesu

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Vijesti.me


saobraćajna nesreća

Pješak stradao u Radanovićima

Šezdesetpetogodišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine oborio automobil


Ilustracija, Foto: Shutterstock
Advertisement

Državljanin Bosne i Hercegovine Momir Šuša (65) stradao je jutros u udesu u Radanovićima.

Advertisement

Njega je, dok je hodao, u 6.53 sati oborio automobil, rečeno je Vijestima iz Uprave policije.


VijestiVijesti
Advertisement
Nastavite čitati

Crna Hronika

Petričević: Neće me uplašiti

Objavljeno

dana

Petričević: Neće me uplašiti

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Vijesti.me


kazala da ne zna od koga joj prijeti opasnost

Petričević: Neće me uplašiti

Nakon što joj je policija dodijelila dvadesetčetvoročasovno obezbjeđenje, vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina poručila je da se neće povući i da je ne mogu uplašiti


Petričević juče sa obezbjeđenjem, Foto: BORIS PEJOVIC
Advertisement

Nakon što joj je policija dodijelila dvadesetčetvoročasovno obezbjeđenje, vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina Milena Petričević poručila je da se neće povući i da je ne mogu uplašiti.

Advertisement

Petričević je policijsku zaštitu dobila prošle sedmice, svega nekoliko dana nakon što cu carinici u Slobodnoj carinskoj zoni u Baru otkrili pola tone kokaina.

Ona je juče za Vijesti kazala da ne zna od koga joj prijeti opasnost.

Iz Agencije za nacionalnu bezbjednosti (ANB) nijesu odgovorili na pitanje od koga šefici UPC prijeti opasnost, a iz Uprave policije precizirali su da je štite u skladu sa procjenom i preporukama nadležnog državnog organa (ANB):

”Zbog činjenice da je imenovana na čelu organa čiji su službenici u prethodnom periodu bili uključeni u značajnim aktivnostima suzbijanja krijumčarenja koji su poznati javnosti”.

Advertisement

”Ne znam da li i odakle stižu prijetnje niti kakve su, ali cijenim da su ozbiljne, jer je Uprava policije promptno reagovala i dodijelila mi obezbjeđenje. Znam i da se neću povući što god da se bude dešavalo, niti me mogu uplašiti”, rekla je Petričević.

Ona je istakla da će i dalje raditi isključivo u skladu sa zakonom:

”I truditi se da naše granice budu prepreka za sve vrste nelegalnih aktivnosti i naravno, uporedo da unaprijedimo naplatu javnih prihoda kroz poreze i prikupimo (obezbijedimo) planirane budžetske prihode”.

Vijesti su juče objavile da je policija dodijelila obezbjeđenje Petričević i da su je iz te bezbjednosne institucije nekoliko dana nakon zapljene kokaina obavijestili da je moraju čuvati.

Advertisement

Izvor “Vijesti” nije otkrio od koga v.d. direktorici Uprave prihoda i carina prijeti opasnost, odnosno, da li i ko planira da ugrozi njen život, ali je kazao da je ta informacija stigla od međunarodnih partnera.

Na pitanja da li ih je i koja služba o tome obavijestila nijesu odgovorili iz UP, niti iz Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Iz UP su objasnili da njihovi službenici u odnosu na Petričevićevu preduzimaju kontinuirane preventivno-operativne mjere zaštite.

Iz ANB-a ni juče nijesu odgovorili na pitanja Vijesti izrađuju li procjenu bezbjednosti Petričević i to čine, zbog čega.

Advertisement

Oko pola tone kokaina zaplijenjeno je sredinom januara u logističkom centru kompanije Voli u Podgorici.

Iako je prva informacija bila da su skupocijeni bijeli prah pronašli magacioneri tog trgovinskog lanca, Petričević je tada za Vijesti otkrila da je u pitanju bila kontrolisana isporuka i da su kokain 11. januara pronašli službenici Slobodne carinske zone u Luci Bar.

Droga je otkrivena u jednom od kontejnera kojim su iz Portugala transportovane banane.

Carinici su po nalogu Petričevićeve pozvali policiju, a potom je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva dogovorena strategija – da kontaminirani kontejner “propuste” na skeneru u Podgorici, ali da kamion u kome je prate do logističkog centra Volija.

Advertisement


VijestiVijesti
Nastavite čitati

Najčitanije