Povežite se s nama

Vodeni Sportovi

Ado Gargović i Jovana Kuljača motivisani čekaju SP

Objavljeno

dana

SPORTSKE VIJESTI – VODENI SPORTOVI | CG VIJESTI, izvor portal: Sportklub.rs

Advertisement
VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore koji će 21. juna početi borbe na Svetskom prvenstvu u vodenim sportovima, imaće društvo u vidu plivača Ada Gargovića i Jovane Kuljače, koje će pod komandom Danijele Đikanović Franete, nastojati da ostvare što bolje rezultate.

Ado (21) i Jovana (18), napreduju iz dana u dan, uspeli su tokom godine nekoliko puta da obore lične i državne rekorde, a upravo će to biti ciljevi kojima će težiti u konkurenciji sa najboljim plivačima planete.

Crnogorsko plivanje je trenutno daleko o svetskog vrha, ali svi zaljubljenici u ovaj zahtevni sport ulažu maksimalne napore kako bi u godinama koje slede, uz poboljšanje uslova za rad, napravili iskorak napred.

Advertisement
PVSCG

Svetsko prvenstvo koje sledi je nova prilika za sticanje iskustva, nova prilika da Ado i Jovana koji su trenutno lideri crnogorskog plivanje vide gde se nalaze u odnosu na elitne takmičare, da vide na čemu i koliko treba da rade, kako bi im se približili.

Jasno je da treba još mnogo rada, truda i odricanja, Ado i Jovana će dati sve od sebe, a u periodu koji sledi velika pažnja će biti posvećena radu sa još mlađim plivačima, kako bi Crna Gora postala konkurentnija na evropskom i svetskom nivou. Ado će plivati na 100 i 200 kraul, a Jovana na 50 leđno i 50 kraul.Sportklub
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Vodeni Sportovi

Zdelar, Radovanović i Džombeta i Holpert u finalima na EP

Objavljeno

dana

Autor

SPORTSKE VIJESTI – VODENI SPORTOVI | CG VIJESTI, izvor portal: Sportklub.rs

Advertisement
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Srpski reprezentativac u kajaku Bojan Zdelar plasirao se u četvrtak u finale trke na 500 metara na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Još dva finala zakazali su srpski veslači do sada, a uz to i dva polufinala.

Bojan Zdelar završio je svoju kvalifikacionu trku na prvom mestu, a u vremenu 1:41.909 čime je obezbedio plasman u finale.

Advertisement

Finale je zakazano za petak u 15.16.

Direktan plasman u finale obezbedio je i Vuk Radovanović u disciplini KL2 na 200 metara. Radovanović je svoje kvalifikacije izveslao 49.323 sekunde. Finale je u nedelju u 9.21.

U finalu dvoseda u kajaku na 1.000 metara gledaćemo Anđela Džombetu i Ervina Holperta koji su kvalifikacije završili u vremenu 3:17.278 i tako direktno ušli u finale koje počinje u 13.30 u subotu.

Advertisement

Kristina Bedeč završila je kvalifikacije za trku na 1.000 metara u vremenu 4:10.453 tako da će težim putem pokušati da dođe do finala. Bedeč će veslati u polufinalu u petak u 9.37.

Marija Dostanić veslaće u polufinalu kajak trke na 500 metara nakon što je kvalifikacije završila u vremenu 1:58.697. Polufinala počinju u petak od 17.30.

 

AdvertisementSportklub
Advertisement
Nastavite čitati

Vodeni Sportovi

Klakor i Marković za SK: Spremni smo za šampionat sveta

Objavljeno

dana

Autor

SPORTSKE VIJESTI – VODENI SPORTOVI | CG VIJESTI, izvor portal: Sportklub.rs

Advertisement
JK Delfin Tivat

Jedriličarska reprezentacija Crne Gore, u sastavu, Milivoj Dukić, Ilija Marković, Nikola Golubović, pod komandom selektora Ilka Klakora, morala je da promeni plan priprema, pa je usled nedostatka finansijskih sredstava, umesto u Marseju, gde će biti olimpijsko regatno polje, deset dana intenzivno radila u Ulcinju.

Uslovi za rad su bili idealni, sve što je planirano odrađeno je maksimalno, a zatim su se misli usmerile ka novim, velikim iskušenjima, a prvo u nizu je Svetsko prvenstvo za jedriličare do 21 godine, na kojem će ugled Crne Gore braniti selektor Ilko Klakor i mladi Ilija Marković.

JK Delfin

„Uslovi za rad su bili idealni. Maksimalno smo iskoristlli proteklih deset dana, podigli smo nivo fizičke i taktičke forme za period koji sledi, ali se iskreno nadam da ćemo naredne godini imati mogućnost da deo priprema odradimo na regatnom polju, na kojem će biti održane Olimpijske igre, kojima težimo i koje su primarni cilj“, naglasio je za Sport Klub, Ilko Klakor pa nastavio:

Ilko Klakor
JK Delfin Tivat

„Sada sve misli usmeravamo ka Svetskom prvenstvu za jedriličare do 21 godine. Ilija Marković je imao sjajnih rezultata tokom ove godine. Bio je u zlatnoj grupi na seniorskom Evropskom prevenstvu, bio je deseti na Evropskom prenstvu za jedriličare do 21 godine. Teško je u našem sportu davati prognoze, mnogo toga zavisi od uslova na regatnom polju, koncentracije, fokusa. Spremni smo, primarni cilj je plasman u finale, odnosno zlatnu grupu, a posle toga možemo da pričamo o novim ciljevima i dostignućima“.

JK Delfin/Duško Miljanić

Ilija Marković deluje odlučno i samouvureno. Napreduje iz dana u dan, na pomenutom Evropskom prenstvu je ostvario veliki uspeh, plasmanom u TOP 10, ali je ostao veliki žal jer je zbog problematičnih sudijskih odluka ostao bez prilike da se bori za medalju. Nedavno je na Mediteranskim igrama, u seniorskoj konkurenciji, osvojio osmo mesto.

„Spreman sam za Svetsko prvenstvo koje sledi. Kao i na svakom velikom takmičenju, cilj je da svaku regatu odjedrim maksimalno fokusirano, sa što je moguće manje grešaka. Daću sve od sebe da stignem do finala, odnosno zlatne grupe, a zatim, nadam se, sledi borba za plasman u TOP 10. U ovom trenutku obećavam da ću dati sve od sebe da nastavim nisku uspeha koje su jedriličari iz Crne Gore, uključujući i mene, ostvarivali u godini koja je u toku“.

Advertisement
JK Delfin

Svetsko prvenstvo u Portugaliji, Vilamuri, na programu je od 22. do 28. avgusta. Podsećanja radi, Ilija Marković je prošle godine na Svetskom prvenstvu za jedriličare do 21 godine zauzeo sjajno deveto mesto u paklenoj konkurenciji, koja ga očekuje i u Portugaliji.Sportklub
Advertisement
Nastavite čitati

Vodeni Sportovi

Srbija sa 15 predstavnika na Evropskom prvenstvu u Minhenu

Objavljeno

dana

Autor

SPORTSKE VIJESTI – VODENI SPORTOVI | CG VIJESTI, izvor portal: Sportklub.rs

Advertisement
FOTO: Kajakaški savez Srbije

Evropsko prvenstvo u kajaku počinje u četvrtak 18. avgusta u Minhenu.

Reprezentaciju Srbiju predstavljaće ukupno 15 takmičara raspoređenih u 14 posada. Za što bolji plasman u Nemačkoj boriće se sledeće posade:

Advertisement

K4 500 olimpijska: Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Stefan Vrdoljak i Vladimir Torubarov, K2 500 olimpijska: Stefan Vekić i Strahinja Stefanović, K1 500 neolimpijska: Bojan Zdelar, K1 1000 olimpijska: Bojan Zdelar K2 1000 neolimpijska: Anđelo Džombeta, Ervin Holpert

K4 1000 neolimpijska: Milenko Zorić, Mihajlo Subotić, Marko Subotić, Branko Lagundžić, K1 200 neolimpijska: Marko Novaković, K2 200 neolimpijska: Marko Novaković, Vladimir Torubarov, K2 500 olimpijska: Marija Dostanić, Kristina Bedeč, K1 500 olimpijska: Marija Dostanić, K1 1000 neolimpijska: Kristina Bedeč, K 1 5000 neolimpijska: Kristina Bedeč K1 200 neolimpijska: Milica Novaković, C 1 200 olimpijska: Tijana Arsić

U para kajaku Srbija će imati dvojicu aduta: KL 2 200: Vuk Radovanović, KL 3 200: Strahinja Bukvić

AdvertisementSportklub
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije