Povežite se s nama

Društvo

ФОТО прича са Параде поноса у Подгорици

Objavljeno

dana

ФОТО прича са Параде поноса у Подгорици

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


Парада је прошла без инцидената, послате су поруке надлежнима

У Подгорици је данас одржана девета Парада поноса под слоганом „Љубав, људи“. Парада је прошла без инцидената, послате су поруке надлежнима, а ове године је протекла уз присуство министара и потпредсједника Дритана Абазовића.

Како је све изгледало, погледајте у ФОТО причи фото-репортера „Дана“:

image

Parada ponosa

Advertisement

PARADA PONOSA – LAZAR RUZICДАН

Društvo

Туроператорима из Албаније посебно интересантан сјевер Црне Горе

Objavljeno

dana

Туроператорима из Албаније посебно интересантан сјевер Црне Горе

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


Они су боравили у Колашину и Рожајама, гдје су обишли ски центре Колашин 1450, Колашин 1600 и Хајла, како би се упознали са актуелном понудом ових скијалишта

Туроператори из Албаније, који су претходних дана боравили у студијској посјети Црној Гори у организацији Националне туристичке организације, имали су прилику да посјете сјевер Црне Горе који је на њих оставио посебан утисак. 

Они су боравили у Колашину и Рожајама, гдје су обишли ски центре Колашин 1450, Колашин 1600 и Хајла, како би се упознали са актуелном понудом ових скијалишта.  У циљу увезивања туроператора из Албаније са туристичком привредом са сјевера, Национална туристичка организација организовала је у Рожајама у ризорту Јela Natural Resort пословну Б2Б радионицу. 

Директорица Јela Natural Resort Amina Kurtagić, која је пристуствовала радионици казала је да су изузетно задовољни и да су већ договорили аранжмане са албанским туроператорима за наредни период. 

Advertisement

– Имали смо прилику да, у сарадњи са Локалном туристичком организацијом Рожаје, туроператорима презентујемо нашу понуду, као и пројекте који се односе на развој сеоског туризма. Охрабрени смо утисцима који су оставили наши гости и са задовољством се радујемо периоду који је пред нама јер се рожајски туризам буди. Јела ризорт ће и у наредном периоду врло радо подржати сваку иницијативу и бити партнер НТО-у и ЛТО Рожаје- казала је Куртагић. 

Наташа Пајовић, помоћница директора Скијалишта Црне Горе, казала је да су туроператоре детаљно упознали са понудом њихове компаније, плановима за предстојећу зимску туристичку сезону, као и дугорочним плановима за даљи развој Скијалишта.

– Од овог Б2Б догађаја очекујемо успостављање сарадње са туроператорима и туристичким агенцијама из Албаније, која нам чини примарно тржиште. Веома смо задовољни организацијом овог догађаја од стране НТО и надамо се да ћемо имати прилику да присуствујемо сличним радионицама са другим тржиштима и привредним субјектима- казала је Пајовић. 

Представник агенције ALDE TRAVEL из Тиране каже да су веома задовољни организацијом комплетног студијског пута и агендом.ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Društvo

Ски-центар Колашин 1600 спремно дочекуjе нову сезону, званично отварање 18. децембра

Objavljeno

dana

Ски-центар Колашин 1600 спремно дочекуjе нову сезону, званично отварање 18. децембра

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


Ове године ћемо имати и велики броj новина, коjе подразумиjеваjу изнаjмљивање моторних санки и савремене опреме, дневно и ноћно ходање на крпљама, зимски хаjкинг, турно скиjање те школе скиjања и бордовања, казао jе Меденица

Ски-центар Колашин 1600 спремно дочекуjе званично отварање зимске туристичке сезоне планирано за 18. децембар, и биће конкурентан наjразвиjениjим ски-центрима у региону па и шире, тврди руководилац тог ски-центра Боjан Меденица. 

Према његовим риjечима, жичара К7, коjа спаjа Ски-центар Колашин 1600 и Ски-центар 1450 обезбиjедиће укупно 45 километара стаза, а ширење понуде ће додатно привучи туристе. 

– Ски-центар Колашин 1600 jе технички и садржаjно спремниjи него икада раниjе. Ове године ћемо, поред стандардних садржаjа, имати и велики броj новина, коjе, између осталог, подразумиjеваjу изнаjмљивање моторних санки и савремене опреме, дневно и ноћно ходање на крпљама, зимски хаjкинг, турно скиjање те школе скиjања и бордовања – казао jе Меденица.

Advertisement

image

Боjан Меденица


– приватна архива

Додаjе да ће у понуди бити разноврстан аниматорски, такмичарско спортски и забавни музички програм током циjеле зиме.

Велике гужве, проузроковане недостатком мjеста за паркинг отежавале су прилаз ски-центрима прошле године, те се интензивно радило на проширењу паркинг капацитета.

– Ове сезоне наши посjетиоци имаће на располагању додатних 350 мjеста, што би требало да побољша функционалност – казао jе Меденица. 

Advertisement

Недавно jе Ски-центар Колашин 1600 учествовао на саjму туризма у Тирани, гдjе су промовисали своjу понуду и планове за предстоjећу сезону. 

– Очекивања од ове сезоне су озбиљна, спремни смо за клиjентелу са различитим захтjевима и убиjеђени смо да jе уживање на планини загарантовано свим посjетиоцима, скиjали или не – поручио jе Меденица.

Аутор текста је Анђела Минић, студент друге године мастер студија Факултета политичких наука, смјер новинарствоДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Društvo

Трећу дозу примило више од 54 хиљаде грађана

Objavljeno

dana

Трећу дозу примило више од 54 хиљаде грађана

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


Прву дозу вакцине примило је 277.326 особа

У Црној Гори првом дозом вакцине против коронавируса вакцинисано је 60,7 одсто пунољетног становништва, а ревакцинисано 56,8 одсто.

Прву дозу вакцине примило је 277.326 особа или 44,7 одсто, а другу 259.738 или 41,9 одсто укупног становништва. У Црној Гори у посљедња 24 сата прву дозу вакцине примило је 106 особа, а ревакцинисано је 269.

Трећу дозу до сада су примиле 54.264 особе, а у посљедња 24 сата 359. Масовна вакцинација против КОВИД-а 19 у Црној Гори почела је 4. маја.

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Najčitanije