Povežite se s nama

Tehnologija

HTC Vive Flow je kompaktan VR uređaj, koji se može upariti sa telefonom

Objavljeno

dana

HTC Vive Flow je kompaktan VR uređaj, koji se može upariti sa telefonom

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsIako nije previše aktivan na polju telefona, HTC i dalje održava svežom svoju Vive liniju VR hardvera. Kompanija je predstavila najnoviji VR uređaj, pod nazivom Vive Flow. U pitanju je lagani model, koji se koristi kao naočare i ima težinu od svega 189 grama.

Vive Flow ima ugrađene zvučnike, dva mikrofona sa utišavanjem buke i eha, a podržava Bluetooth zvuk. Dostupno je 64GB memorije za skladištenje podataka i 4GB RAM-a.

Advertisement

VR uređaj ima 1600 x 1600p displeje, sa osvežavanjem od 75Hz i poljem pregleda od 100 stepeni. Tu je i ugrađeni venzilator koji odvlači topao vazduh oko lica, a izbacuje ga preko gornjeg otvora.

HTC Vive Flow se napaja preko USB-C porta, a HTC je uspeo da smanji potrošnju na svega 7.5W, čime je omogućeno da kompatibilan telefon ili powerbank napaja Vive Flow.

Advertisement

htc2_63.jpg

Uređaj poseduje podesive fokus objektive sa obe strane, što korisnicima omogućava da vide jasno bez potrebe za korektivnim sočivima. Prisutne su i dve kamere usmerene ka napred, koje se koriste za video pregled kako bi korisnik bio svestan svog okruženja. HTC je dodao da će u nekom trenutku dodati funkciju koja kamerama omogućava da prate pokrete ruku.

Vive Flow nema daljinski ili kontrolere, a umesto toga se uparuje sa telefonom i kontroliše se pomoću aplikacije. Aplikacija podržava virtuelni daljinski upravljač. Tu je i podrška za Bluetooth 5.0, Wi-Fi i Miracast konekciju.

HTC Vive Flow je dostupan u pretprodaji, po ceni od 499 dolara, a isporuka se očekuje tokom novembra.

Advertisement

Izvor: XDA-developers

 

AdvertisementBenchmark
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Tehnologija

Ovo je mobilni GPU koji će promeniti igranje na telefonima

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsSamsung je predstavio Exynos 2200, mobilni čipset koji podržava hardverski ubrzanu ray tracing tehnologiju. U ovom trenutku mu se pridružuje i kompanija ARM sa svojim Immortalis rešenjem. Kakve su mu specifikacije i zbog čega je ovo važan korak napred prenosi 9to5Google.

Advertisement

Šta je tačno ray tracing? To je tehnologija koja omogućava realističnije iscrtavanje osvetljenja u video igrama i koja zahteva hardversku podršku od strane grafičkog čipa kako bi se mogla ostvariti na pravi način. Ray tracing je prisutan u svetu računara već neko vreme, dok je prvi mobilni čipset koji je doneo hardversku podršku za ray tracing Samsung Exynos 2200. Međutim, sada se u tu trku uključuje i ARM.

Immortalis-G715 prvi je GPU kompanije ARM koji donosi podršku za hardverski ubrzan ray tracing. Prem navodima ove kompanije, segment na čipu određen za ray tracing zauzima samo 4% fizičkog prostora rezervisanog za šejderske jedinice. Međutim, i tako mali deo čipa donosi preko 300% poboljšanja performansi u odnosu na softverski ray tracing.

Advertisement

ArmImmortalisraytracingslide1200w619h.jpg

Immortalis-G715 je novi najjači grafički procesor zasnovan na klasičnoj Mali arhitekturi koji donosi od 10 do 16 jezgara i obećava oko 15% više performansi na prethodnu perjanicu ove kompanije. Pored toga, ARM tvrdi kako ovaj GPU donosi i poboljšane sposobnosti za mašinsko učenje i kompjutersku obradu fotografije.

Advertisement

Nakon kompanije Samsung, i AMR donosi GPU sa podrškom za ray tracing, pa od najvećih igrača, bez podrške za ray tracing sada ostaju samo Qualcomm grafike. Ovo je važna stvar za mobilni gejming industriju koja će dobiti više mogućnosti za prikaz realističnije grafike u igrama, a razvojni studiji će imati više prostora za bolje vizuelne efekte.

Advertisement

Međutim, za sada se mobilna gejming industrija još uvek nije ozbiljnije prihvatila ray tracing mogućnosti, pa je možda inicijativa kompanije ARM polazna tačka za implementaciju ove tehnologije unutar naslova namenjenih za mobilne telefone.

Advertisement

29.06.2022 16:44 |
Advertisement

MobileBenchmark
Nastavite čitati

Tehnologija

Xiaomi je osvojio Institutional Investor’s Asia Executive Team nagrade četvrtu godinu zaredom

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Advertisement

U segmentu tehnološkog hardvera, Xiaomi je osvojio pet nagrada, uključujući i nagradu za najboljeg izvršnog direktora, najboljeg finansijskog direktora, najboljeg stručnjaka za odnose sa investitorima, najbolji program za odnose sa investitorima i najbolji program za brigu o društvu i životnoj sredini. Ovo je prva godina da je Xiaomi postigao All-Star status, osvojivši prvo mesto u kombinovanoj rang listi u svih pet kategorija.

Lei Jun, osnivač, predsednik i izvršni direktor kompanije Xiaomi, pobedio je u kategoriji najboljeg generalnog direktora kompanije. Alain Lam, potpredsednik i glavni finansijski direktor, rangiran je prvi u kategoriji najboljeg finansijskog direktora. Anita Čen, vodeća u sektoru za odnose sa investitorima i za tržišta kapitala, osvojila je prvo mesto u kategoriji najboljeg profesionalca za odnose sa investitorima. Kompanija je osvojila nagradu u kategoriji najbolji program za odnose sa investitorima, kao i nagradu za društveno-odgovornu kompaniju. Ovo je četvrta godina da se Xiaomi nalazi na rang listi od svoje pojave na berzi. Rezultati pokazuju da su celokupno korporativno upravljanje kompanije i sposobnosti upravljanja investicionim odnosima dobro prepoznate na tržištima kapitala.

Advertisement

Alain Lam, potpredsednik i glavni finansijski direktor kompanije Xiaomi Corporation, rekao je: „Počastvovani smo što su nam dodeljene ove nagrade i što nam je odato priznanje za naš učinak na tržištu, u odnosima sa investitorima i naš trud u oblasti društvene odgovorosti. Nastavićemo da efikasno komuniciramo sa tržištima kapitala, kako bismo bili u korak sa  makro okruženjem koje se brzo menja i kako bismo maksimizirali vrednost za naše akcionare, investitore i partnere na globalnom nivou.”

Advertisement

InstitutionalInvestorAwards.jpg

Svake godine časopis Institutional Investor okuplja hiljade analitičara, menadžere fondova i istraživače u kompanijama za hartije od vrednosti i finansijskim institucijama kako bi izabrali najbolje kompanije i pojedince u kategorijama kao što su najbolji izvršni direktor, najbolji finansijski direktor, najbolji profesionalac i kompanija za odnose sa investitorima. U ovogodišnjem istraživanju All-Asia Executive Team ocenjivan je učinak kompanija u periodu od februara 2021. do januara 2022. uključujući i način na koji su kompanije reagovale i razvijale odnose sa investitorima usred pandemije Covid-19. Dobitnici nagrada su postavili merilo za industrijske standarde korporativnog upravljanja jer o njima glasaju priznati članovi finansijskog sektora, a rigorozan proces evaluacije garantuje legitimnost nagrada.

Advertisement

Ove godine u anketi pod nazivom All-Asia Executive Team Honored Companies za 2022. godinu učestvovalo je ukupno 4.854 portfolio menadžera i prodajnih analitičara, kao i 670 kupovnih analitičara. 1.612 kompanija nominovanih u 18 sektora ove godine ocenjivano je u ključnim oblastima, uključujući (1) Pristupačnost viših rukovodilaca (2) Izvršenje strategije (3) Dobro informisan i ovlašćen IR tim (4) Produktivnost NDR/Konferencija/Poziva (5) Responzivnost (6) Poznavanje poslovanja i tržišta (7) Konzistentnost i granularnost, (8) ESG informacije, (9) Pravovremenost objavljivanja itd.

PR saopštenje

Advertisement

29.06.2022 10:52 |
Advertisement

Biznis ITBenchmark
Nastavite čitati

Tehnologija

Kako da ostvarite garanciju ako ste izgubili račun?

Objavljeno

dana

Autor

Najnovije Tehnološke Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsPrilikom kupovine bele tehnike večiti problem predstavlja brdo papira i uputstava koja se dobijaju uz uređaj, a onaj najbitniji od njih, uvek se negde zagubi. Može se desiti da ga mahinalno bacimo ili da jednostavno zaboravimo gde smo ga ostavili. Ali, to ne mora da bude problem, jer postoje rešenja i u toj situaciji!

Advertisement

Jedno od njih su sajtovi proizvođača i centara u kojima su kupljeni aparati, na kojima se preko registracije može ostvariti pravo na garanciju. Međutim, u tom postupku se traži dosta dodatnih podataka koji se teško pronalaze čak i kada imate svu potrebnu dokumentaciju ispred sebe.

Takođe, često se dešava da se sve informacije koje su nam potrebne u momentu ne nalaze na istoj web stranici. Na primer gde očitati serijski broj ili gde se sve tačno treba registrovati. Veoma je frustrirajuće da, kada nam se pokvari uređaj koji želimo da koristimo, satima tražimo koji broj okrenuti i kome prijaviti problem.

Advertisement

Postoji i druga opcija za sve ove probleme, a to je Hisense Gorenje Club mobilna aplikacija na kojoj se sve rešava za samo nekoliko klikova. Njen cilj je da u potpunosti olakša korisničko iskustvo svojim potrošačima i da ponudi uslugu sa pet zvezdica.

Advertisement

Uz pomoć inovativne platforme korisnici mogu da povežu svu dokumentaciju koja se odnosi na njihove uređaje i da putem nje na brz i jednostavan način dođu do svih informacija koje im mogu biti od koristi. Možete u potpunosti zaboraviti na mučno pretraživanje papira i sajtova da biste došli do željenih podataka, sada je sve integrisano na jednom mestu.

GorenjeHiSenseAplikacija.jpg

Advertisement

Zahvaljujući Hisense Gorenje Club aplikaciji, koja je prva mobilna platforma ovog tipa, korisnik može da kroz samo nekoliko prostih koraka upravlja svim svojim uređajima. Za početak, neophodno je da se aplikacija instalira, zatim da se kreira nalog i potom da se registruju svi uređaji jednostavnim skeniranjem QR koda koji ima svaki aparat. Pored funkcionalne i jednostavne kontrole, moguće su i dodatne pogodnosti, kao što su primanje obaveštenja ili isticanje garantnih rokova.

Brend Hisense, koji je uvek vođen pouzdanošću savremene tehnologije i Gorenje, lifestyle brend koji olakšava svakodnevni život kroz odlično korisničko iskustvo, zajednički uvek na prvo mesto stavljaju brigu o svojim vernim potrošačima. Aplikacija je samo jedan od razloga zašto predstavljaju sinonim za najbolju kombinaciju inovativnosti i kvaliteta, kako usluga, tako i proizvoda na tržištu.

Advertisement

PR tekst

Advertisement

29.06.2022 15:24 |

HardverBenchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije