Povežite se s nama

Hronika

Оптужен за крађу 54 литра ракије и 15 кутија ламината

Objavljeno

dana

Оптужен за крађу 54 литра ракије и 15 кутија ламината

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Поред тога, Андријевчанин је украо и алат, тестеру, бормашине, брусилице и кључеве

Основни суд у Беранама је потврдио оптужницу Основног тужилаштва, 6. октобра,  подигнуту против окривљеног Д.С из Андријевице због тешке крађе.

Оптужницом је представљено да је окривљени ннеутврђеног дана током фебруара, у селу Божиће, општина Андријевица, обио кућу и помоћни објекат оштећеног М.В.

– Подесним средством је развалио прозор од кухиње на првом спрату, а затим ускочио у унутрашњост и одузео: 15 пакета ламината, ручни цилкулар, ручну електричну глачицу, комплет алат-среберна кутија са шрафцигерима, шублерима и гедорама, пластичну канту са 50 кључева, моторну тестеру, три бормашине, нову шлајферицу са двије брусилице за оштрење алата, електричну машину за оштрење моторне тестере- наведено је оптужницом.

Advertisement

Након тога је са помоћног објекта, на висини од 1,50 метара уклонио цријеп са крова, а онда кроз тако направљен отвор ускочио.

– Затим је отворио поклопац од тавана димензија 80 пута 80 центиметара, ушао у унутрањост и одузео пет комада пластичних бидона са 54 литра ракије у укупној вриједности од 1.961,00 еура, а све у намјери да њиховим присвајањем себи прибави противправну имовинску корист- стоји у оптужници.ДАН

Hronika

Ухапшено више особа: Крали новац, грађевински материјал, дјелове од возила….

Objavljeno

dana

Ухапшено више особа: Крали новац, грађевински материјал, дјелове од возила....

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Осим тога једна кривична пријава је поднијета против В.М. из Никшића због сумње да је извршио крађу на штету једне особе

Службеници Управе полиције расвијетлили су осам кривичних дјела извршених током новембра на територији општине Никшић. 

-Због тешке крађе кривично ће одговарати Б.М. из Никшића. Њега је полиција затекла у извршењу кривичног дјела и лишила га слободе на лицу мјеста. Он је, сумња се, провалио у један објекат и отуђио грађевински материјал и алат. За Б.М. је судија за истрагу одредио притвор и он је спроведен у УИКС-наводе из Управе полиције.

Кривична пријава у редовном поступку поднијета је надлежном тужилаштву против С.С. (23), П.М. (19), С.Н. (17), Ф.Е. (17) и В.В. (16) због сумње да су извршили четири тешке крађе на штету трговинских објеката и спортских кладионица. Сумња се да су проваљивали у унутрашњости ових објеката и отуђивали новац и друге предмете.

Advertisement

-Никшићка полиција је лишила слободе Б.М. (19) и Ш.Б. (19) због сумње да су извршили крађу у продуженом трајању. Они су у пет наврата извршили крађе на начин што су отуђивали дијелове из путничких и теретних возила које су потом продавали на отпаду секундарних сировина. У вези неведеног, идентификовани су и власници секунадрних сировина и против Д.В. (22) и З.З. (56) је поднијета кривична пријава због сумње да су извршили кривично дјело прикривање. Отуђени предмети су пронађени и одузети- наводе из УП.

Осим тога једна кривична пријава је поднијета против В.М. из Никшића због сумње да је извршио крађу на штету једне особе.ДАН
Nastavite čitati

Hronika

Бар: Ухапшени због крађе оружја и новца

Objavljeno

dana

Бар: Ухапшени због крађе оружја и новца

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Ухапшена је Улцињанка Л.И. и држављанин Србије Д.М.

Барска полиција је лишила слободе Л.И. (21) из Улциња због сумње да је извршила кривично дјело тешка крађа.

– Она је у насељу Добра вода у Бару приликом вожње у возилу оштећеног лица искористила његову непажњу и из торбицеотуђила новац у износу од 4.400 америчких долара- наведено је из полиције.

Осим тога, у Бару је полиција лишила слободе и Д.М. (40) из Републике Србије због сумње да је извршио кривично дјело крађа и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Advertisement

– Он је из породичне куће оштећеног лица отуђио пиштољ Застава ЦЗ99, калибра 9 мм ЛУГЕР и пиштољ Застава ЦЗ М57, калибра 7.62 мм. Интензивним радом барске полиције извршиоци ових дјела су идентификовани, лоцирани и процесуирани- речено је из полиције.ДАН
Nastavite čitati

Hronika

Ухапшен Јунчај: Заплијењено 338,5 килограма резаног дувана

Objavljeno

dana

Ухапшен Јунчај: Заплијењено 338,5 килограма резаног дувана

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Контролисано је возило којим је управљао Џ.Ј., пронађена су 23 већа паковања са 677 мањих паковања резаног дувана

У Тузима, у реону Белведера, након вишедневних планских осматрачких активности службеници Управе полиције су реализовали акцију и заплијенили 338,5 килограма дувана. Према незваничним сазнањима портала Дан, ухапшен је Џозеф Јунчај.

– Контролисано је возило којим је управљао Џ.Ј. (19). Прегледом су пронађена 23 већа паковања са 677 мањих паковања резаног дувана укупне масе 338,5 килограма- навели су из полиције.

Осумњичени је лишен слободе због сумње да је извршио кривично дјело кријумчарење и он је уз кривичну пријаву приведен поступајућем тужиоцу на даљу надлежност.

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Najčitanije