Povežite se s nama

Politika

Muratović: Iz protesta zbog skidanja crnogorske zastave i nepoštovanja 21. maja, napustili smo sjednicu SO, Nikšić nikad neće biti provincija ”srpskog sveta”

Objavljeno

dana

Muratović: Nadležne institucije da rade svoj posao i reaguju na poplavu govora mržnje i mizoginije

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Odbornici DPS, SD, LP i nezavisna odbornica Tanja Knežević Perišić napustili su devetu sjednicu Skupštine opštine Nikšić. Na današnjoj sjednici kolegama, predstavnicima medija, i svim sugrađanima, Boris Muratović šef Kluba odbornika Evropskog tima za Nikšić ukazao je da taj odbornički klub svojim ponašenjem i odnosom prema Skupštini opštine Nikšić, kao i prema predloženim odlukama, a koje se tiču poboljšanja uslova i kvaliteta života u našem gradu, pokazali su svoju odgovornost, profesionalizam, kao i to da ni u jednom trenutku svog djelovanja nijesu politikantski kalkulisali.

“To dokazujemo i danas, dajući kvorum i legitimitet ovoj sjednici koja je sazvana nakon tri mjeseca nerada, tek da bi se ispoštovali zakonski rokovi. Dajemo kvorum, ali isto tako želimo da izrazimo svoj protest i revolt zbog odnosa lokalne vlasti prema građanskom i evropskom Nikšiću i prema odbornicima naše liste”, započeo je svoje izlaganje Muratović.

On je ispred svog Kluba odbornika izrazio protest zbog skidanja crnogorske zastave sa zgrade Opštine, za šta tvrdi da nikšićkoj javnosti nije dato na uvid rješenje kojim je naložen ovaj, kako je to sam ocijenio, sramni čin.

Advertisement

“Pitamo, ako ste toliki legalisti i dosljedni u poštovanju zakona, kada ćete smijeniti funkcionere i odgovorna lica koja sjede tokom intoniranje državne himne, ili ulaze u sale nakon završetka iste?!
Izražavamo revolt, zbog malicioznog odnosa prema 21. maju, Danu nezavisnosti, i prema vašem kreativnom ukrašavanju grada. Možda je idejni tvorac ovog šibicarskog čina mislio kako će doskočiti onima kojima je Dan nezavisnosti najsvjetliji i najsvetiji praznik novije crnogorske istorije, ali doskočio je sebi i svojoj niskoj namjeri”, saopštio je Muratović.

Takođe, u svom današnjem obraćanju, on je izrazio protest i zbog odbijanja zahtjeva UBNOR-a, da se centralna proslava povodom 13. jula održi u Nikšiću i dosjetke o održavanju tzv. petrovdanskog vašara i kazao da lokalna vlast grad pretvara u vašarišta, s tendencijom da od slobodarskog, građanskog, antifašističkog Nikšića napravite palanku ‘”srpskog sveta”.

Ostim toga, ukazao je i na nekorektan odnos iskazan kroz djelovanje na društvenim mrežama pojedinih predstavnika lokalne vlasti, kao i kroz, kako je to istakao, šarlatanski pristup pisanju odgovora na postavljena odbornička pitanja, jedan su od razloga našeg protesta.

Advertisement

“Na našu korektnost od načina predaje vlasti do odnosa u parlamentu vi ste odgovorili nekorektno i pokušajima lične diskreditacije. Zato će odbornici Evropskog tima za Nikšić napustiti ovu sjednicu kojoj smo dali kvorum i aktivno učestvovali u radu odbora i pokazali još jednom svoju odgovornost. Već na sljedećoj sjednici bićemo ovdje da identifikujemo probleme iz realnog života građana Nikšića i predlažemo konkretna rješenja za njihovo prevazilaženje”, rekao je Muratović.

On je iskoristio priliku i pozove sve one iz vladajuće većine koji su iznijeli svoje neslaganje sa skidanjem zastave i za koje je saopštio da nakon gašenja kamera svoje glasanje i odluke pravdaju van očiju javnosti, da svoju korektnost i hrabrost pokažu sad i zajedno sa odbornicima Kluba Evropski tim za Nikšić napuste sjednicu, jer kako je to poručio čast i bruka žive dovijeka, a odnos prema svojoj zemlji se pokazuje djelima!

“Onima koji pokušavaju uniziti Nikšić, Crnu Goru i našu državnu zastavu poručujemo da nikad neće dosegnuti visinu naše zastave koliko god je bacali na opštinske pločnike i nikad naš grad neće biti provincija “srpskog sveta” nego luča antifašističke, građanske i evropske Crne Gore. Da je vječna Crna Gora”, zaključio je Boris Muratović, šef Kluba odbornika Evropski tim za Nikšić.

AdvertisementAktuelno
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

DPS Budva: Prije nego što zakuca pravda i na vaša vrata, sudiće vam građani na izborima

Objavljeno

dana

Autor

Tičić: Budvi potreban ozbiljan destinacijski menadžment, a ne lokalna politička prepucavanja

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Za razliku od budvanskog DF-a, Milan Tičić nema potrebu, a ni razlog, da se od bilo koga i bilo čega krije, a čelnici Fronta, i bivši i sadašnji, itekako imaju, mada će im to sve teže polaziti za rukom, poručuju iz Opštinskog odbora DPS Budva u reagovanju na saopštenje Demokratskog fronta.

“Nakon objavljenih kontroverznih snimaka koji svjedoče o vezama Marka Carevića i njegovih partnera iz DF-a i URA-e, sa bezbjednosno interesantnim licima iz Budve, jasno se vidjela i čula njihova pretenzija da kadriraju u bezbjednosnom sektoru. U mjesecima pred nama, vidjećemo šta se još skriva od očiju budvanske javnosti”, navode u saopštenju.

Takođe, dodaju, tek treba da “budemo upoznati da li će pomenuta kabadahijska politička družina biti predmet izviđajnih radnji od strane tužilaštva, povodom ovog nezapamćenog skandala”.

Advertisement

“Nećemo prestati da upozoravamo nadležne organe ni da je ostalo neistraženo, i za sad, još uvijek neprocesuirano, kako je Marko Carević kao prikriveni podizvođač, pobjeđivao na tenderima koje je sam raspisivao kao bivši prvi čovjek opštine. Nema još uvijek abera iz tužilaštva ni povodom nelegalne uzurpacije pola miliona hektara državnog zemljišta na Krimovici, od strane bivšeg predsjednika Opštine Budva”, ističu iz budvanskog DPS-a.

No, kako kažu u DPS-u, pravda je spora, ali dostižna.

“Zakucaće i na vrata onih kojima su usta puna poštenja, a koji su zloupotrijebili upravljanje Budvom da završe neke sopstvene poslove. Zna se to u Budvi. Zato će svima njima, prije pravosudnih organa, suditi građani na predstojećim lokalnim izborima. Oni će izreći kaznu i smijeniti vlast koja je brojnim nepočinstvima i kršenjem zakona, ugled naše opštine bacila pod noge, i nekadašnju metropolu crnogorskog turizma, pretvorila u destinaciju za izbjegavanje”, zaključuju u saopštenju.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Politika

Bošković: Da li će tužilaštvo otvoriti istragu o tome što pripadnici kriminalne grupe nabavljaju kriptovane telefone Abazoviću

Objavljeno

dana

Autor

Bošković: Gospodine Vukšiću, uzalud igrate duplu igru sa ruskim nalogodavcima, nećete ostati direktor ANB-a

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Da li će tužilaštvo otvoriti istragu o tome što pripadnici OKG (organizovane kriminalne grupe) nabavljaju kriptovane telefone sadašnjem premijeru a tadašnjem potpredsjedniku i šefu Biroa za operativnu koordinaciju bezbjednosnog sektora, pita se poslanik Demorkatske partije socijalista Predrag Bošković.

On je prokomentarisao navode M portala da u SKY ECC komunikaciji, koju je Europol dešifrovao, da se u komunikaciji pripadnika kriminalnog klana pominje premijer Dritan Abazović koji navodno traži da mu se nabave četiri kriptovana telefona preko Boža Milonjića koji je, u vrijeme kada je razgovor vođen, bio Generalni sekretar Vlade Zdravka Krivokapića.

Bošković ocjenjuje da je ovo “najveći skandal u prethodne dvije godine”, a bilo ih je, ističe, svakako dosta.

Advertisement

“Da vidimo da li zakon važi jednako za sve. Jedan tekst u Vijesti bio je dovoljan da se formira predmet protiv Dragana Samardžića”, naveo je Bošković na Tviteru.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Politika

Rmuš: Dugogodišnjoj predstavi SNP-a došao je kraj

Objavljeno

dana

Autor

Rmuš: Dugogodišnjoj predstavi SNP-a došao je kraj

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Odbornik Demokrata u Beranama Milun Rmuš poručio je predjsedniku SNP-a Vladimiru Jokoviću i potpredsjedniku te partije Tihomiru Bogavcu, da je njihovoj dugogodišnjoj predstavi došao kraj, ističući da obraz i čast nemaju cijenu.

“Imajte dostojanstva, nemojte da dozvolite sebi da cvilite za foteljama, zapalile se! Pokušajte da se ponašate dostojanstveno. Tako to rade pravi glumci”, navodi se u reagovanju Rmuša.

Kako je naveo, Demokrate su mislile da je Joković šampion u izvaljivanju gluposti, ali dodaje, Bogavac ga odlično prati.

Advertisement

“Ista škola, iste kognitivne sposobnosti, očito. I tako Joković i Bogavac završiše sa onima zbog kojih su njihove porodice stradale, po njihovim riječima, a stradanje je bilo takvo da je Joković za vrijeme DPS-a postao milioner, a Bogavac izvođač prljavih zadataka za račun svog šefa milionera što dalje implicira, saglasićete se, da se ni Bogavac nije dao izgubiti”, dodao je Rmuš.

No, ocjenjuje, dok je Joković razvijao svoj biznis, kupovao stanove, višemilionski vrijedne poslovne prostore, dok je kupovao po Kini patike za osam eura, a napaćenom i progonjenom narodu ih prodavao po 100 eura, pošteni građani koji su tada glasali za SNP su hapšeni, prebijani, praćeni, prisluškivani i ostavljani bez posla, a njihova djeca nijesu mogla čak ni da se školuju i studiraju jer su rang liste za njih bile nedostupne.

“Očito su Joković i Bogavac ovo sve zaboravili. Al praštamo, pune ruke posla su imali”, kazao je Rmuš.

Advertisement

Kako je naveo, ako je nešto očigledno to je onda tužna ali istinita činjenica da, bez obzira na ,,platežnu moć“ SNP-a, nijesu uspjeli da postanu krupni igrači već totalno suprotno.

“Postali ste toliko sitni DPS-ovci da ste omogućili da jedan od visokorangiranih članova Kavačkog klana napusti zemlju i izbjegne ruku pravde. Toliko ste mali DPS-ovci da ste na mjestu pomoćnika direktora ANB-a izabrali najtvrđeg DPS-ovca, a za Generalnog inspektora, ni manje ni više nego izvršioca teških krivičnih djela i, da stvar bude još zanimljivija, za javnog funkcionera Vlade izabrali ste jednog od najistaknutijih aktera afere Stanovi. I naravno, vi se toga ne stidite. Zašto bi se i stidjeli, kad ste se za njihovo vrijeme obogatili i postali milioneri. To je izgleda bilo najvažnije”, dodaje Rmuš.

Ali, ovdje se vaša priča tj vaš doprinos nemjerljivi ne završava..

Advertisement

“Toliko ste mali DPS-ovci da nikad nijeste smjeli pomenuti niti jedno jedino ime iz kriminalnog miljea, a znate li zašto? Zato što sa pojedinima od njih posluju vaši visoki partijski funkcioneri. Korektno od vas, zaista. Nego, jeste li se korektnošču vodili i kad ste za pomoćnike ministara u Vladi izabrali sve čisti DPS, a smijenili sve Demokrate.
Niste. I neka niste”, dodaje Rmuš.

Poručuje da čovjek treaba da bude ono što jeste, pogotovo nakon toliko godina skrivanja i potiskivanja, dodajući da za takvu predstavu, koju su toliko dugo godina igrali, zaslužuju aplauz. Ogromni.

“Vašoj predstavi je kraj. Imajte dostojanstva, nemojte da dozvolite sebi da cvilite za foteljama, zapalile se! Pokušajte da se ponašate dostojanstveno. Tako to rade pravi glumci”, naveo je Rmuš.

Advertisement

Poručio je Bogavcu da, i u najboljim predstavama i najvećim zapletima, obraz i čast nemaju cijenu.

“Aplauz ste i dalje zaslužuli al se nemojte vraćati na bis”, zaključio je Rmuš.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije