Povežite se s nama

Gamers - Video Igre

Ažuriranje za PlayStation 5 korisnicima sada omogućava da dodaju svoj SSD u konzolu

Objavljeno

dana

Ažuriranje za PlayStation 5 korisnicima sada omogućava da dodaju svoj SSD u konzolu

Najnovije Gamers Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsSony PlayStation 5 konzola stiže sa fiksnom količinom prostora za skladištenje podataka. Za one, koji žele više prostora za smeštanje svojih omiljenih igara, stižu lepe vesti.

Nedavno je Sony objavio ažuriranje za PS5, koje otključava SSD slot u konzoli. To znači da korisnici sada mogu da otvore konzolu i dodaju svoj SSD ukoliko im je potreban dodatni skladišni prostor. Prethodno je ova opcija bila dostupna samo beta testerima.

Ipak, Sony je objavio i spisak zahteva koje će SSD-ovi morati da ispune kako bi bili podobni za PS5. Prema informacijama sa Sonijeve stranice za podršku, SSD koji korisnik bira mora biti M.2 SSD a ne M.2 SATA SSD. Takođe, kompletan SSD mora da bude formatiran za PS5 i ne može se podeliti na particije.

Pored navedenog, SSD ne može da ima svoj provodnik toplote, a Sony ovo preporučuje zbog toga što bi korišćenje ovakvih modela moglo uticati na efektivnost ugrađenog provodnika toplote u konzoli. Na kraju, SD mora da ima bar 5500 MB/s brzinu i PCIe Gen4 interfejs.

Advertisement

Izvor: Ubergizmo

 Benchmark
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Gamers - Video Igre

God of War na PC stiže 14. januara 2022.

Objavljeno

dana

Autor

God of War na PC stiže 14. januara 2022.

Najnovije Gamers Vijesti, izvor portal: Benchmark.rs 

Santa Monica Studio, kompanija za programiranje video igara, sa sedištem u Los Anđelesu i u vlasništvu PlayStation Studios, tvorac je veoma uspešne igre – God of War. Juče je ova kompanija objavila da će objaviti port za God of War za vlasnike računara, ulazeći na potpuno novo tržište.

Advertisement

Portovanje igre za PC će omogućiti hiljadama igrača da uživaju u priči o Kratosu i njegovim avanturama uz značajno povećanje kvaliteta grafike. Prema najavi kompanije, PC portovanje će omogućiti fino podešavanje grafičkih postavki, uključujući niz novih tehnologija koje će ga podržati. Neke bitne nadogradnje preko porta za konzolu uključuju izvorno 4K renderovanje i neograničenu brzinu kadrova.

 


Advertisement

 

Kompanija je navela da je vod ambijentalne okluzije nadograđen GTAO i SSDO tehnologijom, stvarajući jedinstvene vizuelne efekte. Pored toga, igra će sadržati podršku za NVIDIA super uzorkovanje dubokog učenja (DLSS) i Reflex tehnologiju niske latencije.

Advertisement

Kada su u pitanju kontroleri, igra će imati podršku za Sony DualSense i DualShock4 kontrolere. I na kraju, ali ne i najmanje važno, igrači na ultra širokim monitorima takođe imaju sreće, jer igra podržava format širine i visine 21: 9. Kako prenosi Techpowerup, ova igra će biti dostupna od 14. januara 2022. na Steam prodavnici.

 Benchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Gamers - Video Igre

Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition stiže u novembru, potvrđeni PC zahtevi

Objavljeno

dana

Autor

Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition stiže u novembru, potvrđeni PC zahtevi

Najnovije Gamers Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsProšlo je nekoliko nedelja od kako je Rockstar zvanično najavio Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition. Sada se studio ponovo oglasio, najavljujući datume objave digitalne i fizičke verzije remasterovane kolekcije igara, a potvrđeni su i PC sistemski zahtevi.

GTA trilogija će imati cenu od 60 dolara u pretprodaji, a Rockstar je potvrdio minimalne i preporučene sistemske zahteve za ove igre.

Minimalno

OS: Windows 10 64-bit
CPU: Intel Core i5-2700K / AMD FX-6300
GPU: Nvidia GeForce GTX 760 2GB / AMD Radeon R9 280 3GB
RAM: 8GB
Skladište: 45GB

Advertisement

Preporučeno

OS: Windows 10 64-bit
CPU: Intel Core i7-6600K / AMD Ryzen 5 2600
GPU: Nvidia GeForce GTX 970 4GB / AMD Radeon RX 570 4GB
RAM: 16GB
Skladište: 45GB

Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition će prvo biti dostupan digitalno od 11. novembra, nakon čega 6. decembra stiže u fizičkom formatu.

Izvor: KitGuru

Advertisement

 Benchmark
Nastavite čitati

Gamers - Video Igre

God of War je zvanično druga najprodavanija PlayStation igra svih vremena

Objavljeno

dana

Autor

God of War je zvanično druga najprodavanija PlayStation igra svih vremena

Najnovije Gamers Vijesti, izvor portal: Benchmark.rsKada je 2018. godine objavljena osvežena verzija God of War igre, cilj je bio da se klasična PlayStation franšiza oživi, nakon što je počela da bude manje relevantna. Upravo to se i desilo, igra je ostvarila ogroman uspeh, osvojila je Game of the Year titulu, prodala se u milionima primeraka, a Kratos se ponovo našao u centru pažnje.

Pred PC objavu igre, koja se očekuje početkom sledeće godine, objavljeno je da je God of War postao drugi najprodavaniji PlayStation naslov svih vremena. Igra je prodata u 19,55 miliona kopija za PlayStation 4, zaključno sa avgustom 2021. godine.

Ispred God of War 2018 igre, jedino se nalazi The Last of Us, koji je prodat u više od 20 miliona primeraka. Moguće je da je još igara prodato u više od 20 miliona primeraka, ali s obzirom na to koliko je Sony tajnovit kada su u pitanju prodajni rezultati, ne možemo sa sigurnošću znati zvanične rezultate prodaje igara za PlayStation.

Ostaje da se vidi kako će God of War proći na PC platformi, na koju stiže 14. januara 2022. godine (preko Steam servisa).

Advertisement

Izvor: KitGuru

 Benchmark
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije