Povežite se s nama

Politika

Даниловић тврди: Нисмо ништа знали о преговорима ДФ-а са Демократама

Objavljeno

dana

Даниловић тврди: Нисмо ништа знали о преговорима ДФ-а са Демократама

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Нисмо никог вукли за рукав и трговали око мандата као око цјепаница, не отимамо се око мјеста по дубини и ширини, тврди лидер Уједињене

Лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић тврди да о преговорима које је у име коалиције За будућност Црне Горе водио ДФ са Демократама нису знали ништа.

– Нисмо о томе обавијештени ни поруком, ни позивом ни било како другачије. И не само што нисмо ми него нијесу ни неки други конституенти коалиције. Та уцјењивачка и неотесана политика је дубоко погрешна и никад неће донијети резултат. Никада нећемо разумјети зашто се наше колеге тако потцјењивачки односе са онима који имају мандат или два и чине парламентарну већину, а не труде се да ту већину од тачно 41 посланика не прошире за подршку још којег субјекта? Љутили се  или не „политички велеуми“ морају знати да је то  непристојно, некоректно, незнавено и аматерски. Ипак, и када и тако поступају, а направе договор, ми подржимо колико год то било неваспитано и понижавајуће. Подржимо јер нам је као пристојним људима често више стало до резултата него до начина на који се до њега долази- каже Даниловић.  

Он наводи да је лично на посљедњем састанку парламентарне већине молио да се у тишини договоре они који су тада били у највећем неспоразуму око реконструкције или избора нове Владе и да потом ми остали само помогнемо да се рјешење уобличи.

Advertisement

– Али ствар се не рјешава тако што се у поноћ објави медијима рјешење које је коначно и по систему „то је то – узми или остави“. Понављам, то је дубоко погрешно и тјера свакога ко има и трунку достојанства да се успротиви без обзира на политичку цијену. Ако великим субјектима не требају мали онда нека свако ради као му воља; свађа, мирење сваки трећи дан, политичко истребљивање и понижаваје до бесвијести. Kада бисмо знали да је ово посљедње дешавање посљедње мучење ове врсте ми бисмо и то опростили. Ипак, на велику жалост, није. Није јер је редослед потеза погрешан и док се не промијени принцип и не потисне ужасни, а празни, политички его, неће бити боље и нећемо кренути новим путем- истакао је Даниловић. 

Према његовим ријечима, Уједињена није молила да буде дио побједничке коалиције.

– Нисмо вукли за рукав и трговали око мандата као око цјепаница, не отимамо се око мјеста по дубини и ширини и што је најважније ништа не морамо да чинимо нити нас ико од бивше или садашње власти може уцијенити. Ово је наш последњи апел и молба и коалицији ЗБЦГ и владајућој већини да се прекине ова пубертетска лакрдија и омаловажавање другога. Молимо због општег добра. Молимо зато што нисмо никоме дужни. Или ће бити тако или ћете тражити већину код оних који своје подршке наплаћују по навици – скупо и прескупо. Честитаћемо на томе само ако договор буде важио макар пар сати- закључио је Даниловић. ДАН
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Politika

Група грађана Цетиња најавила за сутра протест испред Владе

Objavljeno

dana

Група грађана Цетиња најавила за сутра протест испред Владе

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Истичу да је потоњом “срамотном одлуком Управе за катастар и државну имовину Црне Горе довршен чин који је марионетска Влада у Подгорици започела 5. септембра ове године”

Група грађана Цетиња позвала је све црногорске грађане да се придруже сјутра протесту у 18 сати у Подгорици испред,  „издајничке Владе Црне Горе“.

image

Цетињски манастир враћен власнику

Advertisement

Истичу да је потоњом “срамотном одлуком Управе за катастар и државну имовину Црне Горе довршен чин који је марионетска Влада у Подгорици започела 5. септембра ове године”.

Навели су, између осталог,  да је “издајничка црна тројка на власти – Кривокапић, Абазовић и Бечић”, на чело црногорских институција поставила изроде, издајнике и туђе слуге који ће све у Црној Гори, наглашавају у саопштењу, подредити плановима Српскога света Александра Вучића.ДАН
Nastavite čitati

Politika

ДФ: Манастир уписан у складу са Уставом и законом

Objavljeno

dana

ДФ: Манастир уписан у складу са Уставом и законом

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Они су казали да је “готово невјероватно и помислити да у 21. вијеку неко може доводити у питање право својине вјерских заједница”

Директор Управе за катастар и државну имовину, Коча Ђуришић је у складу са Уставом и законом потписао рјешење о упису имовине Цетињског манастира на Митрополију црногорско приморску, сматрају у Демократском фронту.

Из ДФ-а су поручили да у потпуности подржавају Ђуришића.

– Оркестрирана хајка екстремистичких кругова, који су 5. септембра покушали извести државни удар, наставља се кроз обрачун са Ђуришићем, само зато што је поштовао Устав и постојеће законе- поручили су из ДФ-а.

Advertisement

Они су казали да је “готово невјероватно и помислити да у 21. вијеку неко може доводити у питање право својине вјерских заједница”.

– Атаком на Ђуришића, поражени екстремистички талибани бившег режима само потврђују исправност наше досадашње политичке борбе у очувању традиционалних и духовних вриједности Црне Горе- каже се у саопштењу ДФ-а.

Они су оцијенили да ће се “сличан сценарио од 5. септембра понављати и у наредном периоду”, јер се, како су додали, маргинални екстремизам не мири са поразом.

Из ДФ-а су закључили да је, без обзира на политичке разлике, дужност парламентарне већине да се “одупре злим наумима” и одбрани тековине августовске побједе и литија.ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Лидера БС Ервина Ибрахимовића поново задржавали на граници: „Србија се удаљава од европских вриједности“

Objavljeno

dana

Лидера БС Ервина Ибрахимовића поново задржавали на граници: "Србија се удаљава од европских вриједности"

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


„Оваквим односом према посланику у Скупштини Црне Горе, који посједује дипломатски пасош, свјесно се крши Бечка конвенција“

Предсједник Бошњачке странке и посланик у Скупштини Црне Горе Ервин Ибрахимовић, данас је поново од стране граничне полиције Србије доживио непријатност, баш као и прије два мјесеца.

Гранична полиција Србије је јутрос и данас поподне, без икаквог разлога, детаљно претресла аутомобил у којем се налазио Ибрахимовић и без разлога га задржала на граници више од сат ипо времена.

-Наставља се пракса која се већ мјесецима спроводи према посланицима Скупштине Црне Горе, од стране граничне полиције, по налогу државе Србије. Приликом одласка за Србију, гдје је присуствовао једној џенази, а касније и приликом повратка, према предсједнику Ибрахимовићу су поново спровођене против законите радње, које су у супротности са међународном праксом.

Advertisement

Понашање полицајаца је било крајње професионално, али оваква политика Србије је показатељ да у тренутку када сви говоримо о уједињеној Европи, Европи без граница, данас се Србија удаљава од европских вриједности. Ако се држава сусјед на овај начин опходи према лидеру бошњачког  народа у Црној Гори, онда је кристално јасно какав однос државни врх Србије преферира не само према Бошњацима, већ и према свим грађанима Црне Горе.

Оваквим односом према посланику у Скупштини Црне Горе, који посједује дипломатски пасош, свјесно се крши Бечка конвенција. Међутим, очигледно да до поштовања међународних уговора нашим сусједима није стало.

Увјеравамо све да нас овакви поступци неће поколебати да наставимо нашу борбу за европску, грађанску и мултиетничку Црну Гору, која жели најбоље односе са свим сусједима. Ово је додатни показатељ да је Црна Гора усвајањем Резолуције о геноциду у Сребреници направила цивилизацијски искорак, јер су се након усвајања наведене резолуције, откриле намјере бројних актера, како у Црној Гори, тако и шире.

С обзиром да се овакве провокације и непријатности, којима смо изложени посљедњих мјесеци, нијесу дешавале раније, показатељ су да актуелна Влада нема капацитета да очува интегритет легитимно изабраних представнка народа, али и државе Црне Горе. Позивамо међународну заједницу да омогући слободан проток људи и капитала, који спадају у категорију основних људских права и слобода и који чине суштину европских вриједности-наводе у саопштењу.ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije