Povežite se s nama

Crna Gora

OŠ “Oktoih”: Roditelji traže procjenu bezbjednosti đaka

Objavljeno

dana

OŠ “Oktoih”: Roditelji traže procjenu bezbjednosti đaka

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Roditelji odjeljenja IV-2 Osnovne škole „Oktoih“ traže od Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, kao i od Ministarstva unutrašnjih poslova procjenu bezbjednosti učenika škole i uvođenje školskog policajca. Na tu ideju su došli nakon incidenta u kojoj je jedan učenik bio žrtva proganjanja nepoznate osobe.

U ime roditelja, predstavnica odjeljenja u Savjetu roditelja Nađa LJiljanić obratila se ministarstvu prosvjete, MUP-u i upravi OŠ „Oktoih“.

Advertisement

“Nakon vijesti koju su, prije nekoliko dana objavili brojni mediji, o proganjanju osnovca na Zabjelu, želim da skrenem pažnju na taj problem. Nakon ovog događaja zabrinuti smo za bezbjednost naše djece, kao i njihovu sigurnost. Kao predstavnica roditelja odjeljenja IV-2 podsjećam da osjećaj nesigurnosti ili ugroženosti, veoma negativno utiče na psihološki razvoj djece. Molimo da izvršite bezbjednosnu procjenu i po mogućnosti odredite uniformisano lice, koje će tokom nastave biti u školskom dvorištu. Trenutno strahujemo da li su nam djeca u školi ili školskom dvorištu ugrožena. Prioritet je bezbjednost i sigurnost naše djece, najvažnije grupe građana”, piše između ostalog u dopisu koje je Ljiljanić poslala Ministarstvu prosvjete i MUP-u.

Nađa LJiljanić kaže da očekuje da će nadležna ministarstva reagovati i zaštititi djecu u školi, njenom dvorištu kao i okolini.

“Obratila sam se MUP-u i Ministarstvu prosvjete, kao i upravi škole sa zahtjevom procjene bezbjednosti školskog dvorišta, kao i okoline škole. Prioritet nam je bezbjednost i sigurnost djece. Nadam se da će nam obezbijediti uniformisano lice koje će biti tokom nastave u školskom dvorištu. Prioritet svih nas trebalo bi da bude bezbjednost najmlađih, posebno u školi i školskom dvorištu. Nadam se da ćemo ih svi zaštititi i da se više nikada neće ponoviti situacija kao prije neki dan”, rekla je Ljiljanić.



Aktuelno
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Crna Gora

Sjutra kiša

Objavljeno

dana

Autor

U subotu kiša

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Sjutra pretežno oblačno, povremeno sa kišom, u južnim i centralnim predjelima tokom noći i pljuskovima sa grmljavinom.

Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku veći dio dana bez kiše. Vjetar ponegdje umjeren do jak južnih smjerova.

Advertisement

Jutarnja temperatura vazduha od 5 do 17, dnevna od 12 do 21 stepen.



Aktuelno
Nastavite čitati

Crna Gora

Obnovljena krovna kontrukcija na objektima Doma zdravlja Kotor

Objavljeno

dana

Autor

Obnovljena krovna kontrukcija na objektima Doma zdravlja Kotor

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Dom zdravlja Kotor, u okviru kontinuiranih aktivnosti na modernizaciji zdravstvenih objekata, završio je kompletnu sanaciju krovne kontrukcije na glavnom objektu ustanove u Dobroti, kao i na zgradi zdravstvene stanice u Risnu.

Kako su naveli iz te zdravstvene ustanove, radovi na krovovima oba objekta, površine 120, odnosno 125 kvadrata, obuhvatili su skidanje postojeće i izradu nove hidroizolacije ravnog krovišta, sa svim potrebnim elmentima, zatim opravku metalnih opšivaka, slivnika i oluka na kosom krovu i zamjenu oštećenih crijepova.

Advertisement

“Ukupna vrijednost radova bila je gotovo 15 hiljada eura, koje je iz sopstvenih sredstava obezbijedio Dom zdravlja Kotor”, piše u saopštenju.

Ovo je, kako su kazali, nastavak kontinuiranih aktivnosti, koje Dom zdravlja Kotor sprovodi u cilju osavremenjavanja ustanove i obezbjeđivanja kvalitenijih uslova za rad zaposlenih i tretman pacijenata.



Aktuelno
Nastavite čitati

Crna Gora

Treća doza bez sumnji na neželjene reakcije

Objavljeno

dana

Autor

Talas epidemije nevakcinisanih osoba

Najnovije Vijesti iz Crne Gore, izvor portal: Aktuelno.me


Institutu za ljekove i medicinska sredstva(CInMED) do 19. oktobra dostavljeno je 387 prijava sumnji na neželjene događaje nakon primjene vakcina protiv korona virusa.

Kako je do tada data ukupno 488.661 doza, to znači da su na svakih 5.000 primijenjenih doza, dostavljene četiri prijave.

Advertisement

Iz Instituta navode i da im za sada nije dostavljena nijedna prijava sumnje na neželjeni događaj nakon primjene treće doze vakcine.

Najčešće prijavljivani neželjeni događaji nakon primjene vakcina protiv COVID-19 su povišena temperatura, bol na mjestu primjene vakcine i malaksalost. Osim toga, prijavljivana je i glavobolja, drhtavica, kao i bolovi u mišićima i zglobovima nakon primjene vakcine.

“U pitanju su očekivani neželjeni događaji, koji su kod nekih pacijenata bili intenzivniji. U nešto manjem broju prijavljeni su takođe očekivani događaji kao što su mučnina, bol u leđima, pospanost. Zabilježeni su i pojedinačni slučajevi vaskularnih i neuroloških poremećaja, uglavnom kod starijih i pacijenata sa prethodno prisutnim oboljenjima, dok se nekoliko prijava odnosilo na alergijske reakcije, različitog stepena ozbiljnosti”, ističu iz CInMED-a.

Najviše prijava za Sputnik V

Najveći broj do sada dostavljenih prijava, ukupno 231, odnosi se na vakcinu Sputnik V.

Advertisement

“Osim toga, 79 prijava se odnosilo na vakcinu proizvođača Sinopharm, a 56 na vakcinu proizvođača AstraZeneca. Dostavljena je i 21 prijava sumnje na neželjene dogadaje nakon primjene vakcine Comirnaty, proizvođača Pfizer/BioNTech”, navode iz ClnMED-a.



Aktuelno
Nastavite čitati

Najčitanije