Povežite se s nama

Kurir.rs

ISPRAVLJENA NEPRAVDA: Cetinjski manastir konačno upisan kao svojina Mitropolije crnogorsko-primorske SPC!

Objavljeno

dana

ISPRAVLJENA NEPRAVDA: Cetinjski manastir konačno upisan kao svojina Mitropolije crnogorsko-primorske SPC!

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Profimedia

Uprava za katastar i državnu imovinu, područna jedinica Cetinje, postupajući po zahtevu Mitropolije crnogorsko primorske a na osnovu Zakona o državnom premeru i katastru nepokretnosti, donela je rešenje, kojim se imovina Cetinjskog manastira opet vodi kao svojina Mitropolije.

Advertisement

Naime, ovim rešenjem od 15. oktobra 2021. godine, vrši se ispravka greške nastala unosom podataka iz rešenja od 11. aprila 1996. godine, kada je u kompijutersku bazu podataka upisano „korišćenje“ umesto „svojina“ Mitropolije nad Manastirom Svetog Petra i objektima na katastarskim parcelama br. 4073, 4097, 4082/1, 4110 i 4119 u LN br 915 KO Cetinje 1.

Osnov promjene je rešenje Komisije za izlaganje na javni uvid podataka premera katastarskog klasiranja zemljišta i utvrđivanja stvarnih prava na nepokretnostima za KO Cetinje 1, br UP I 05-915 od 11. 4. 1996. godine, piše u rešenju u koje je IN4S imao uvid.

U obrazloženju rešenja, piše, da se MCP obratila ovom organu zahtevom za ispravku rešenja, 13. oktobra 2021, te da je proverom, utvrđeno da je došlo do greške prilikom kompjuterskog unosa, te se ovim rešenjem greške nastale 1996. godine, ispravljaju.

Advertisement

VD direktora Uprave za katastar i imovinu Crne Gore Koča Đurišić, u kratkoj izjavi za naš portal, kazao je, da je rešenje doneto po zakonu, na način, što je ispravljena greška iz 1996. godine, i da će u narednom periodu biti ispravljene sve uočene greške, po službenoj dužnosti bez obzira o kom subjektu prava je reč.

Pravo svojine je zagarantovano ustavom i međunarodnim konvencijama i ono se mora poštovati a zvanične evidencije koje vodi uprava za Katastar i državnu imoviinu moraju biti tačne, naglasio je Đurišić.

Kurir.rs/In4s


KurirKurir
Advertisement

Kurir.rs

SLAVLJE U MOJKOVCU! NEK SE ČUJE DO NEBESA, NEMA VIŠE DPS-a: Andrija Mandić saopštio ime novog gradonačelnika! (VIDEO, FOTO)

Objavljeno

dana

Autor

SLAVLJE U MOJKOVCU! NEK SE ČUJE DO NEBESA, NEMA VIŠE DPS-a: Andrija Mandić saopštio ime novog gradonačelnika! (VIDEO, FOTO)

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Printscreen/Facebook

Gradonačelnik će biti naš nosilac liste Vesko Delić, saopštio je Andrija Mandić

Advertisement

U štabu koalicije „Za budućnost Mojkovca“ slavlje posle izbora, a lider DF Andrija Mandić proglasio je pobedu u tom gradu.

– Vlast ćemo formirati sa našim koalicionim partnerima. Gradonačelnik će biti naš nosilac liste Vesko Delić – saopštio je Andrija Mandić.

Mojkovac
foto: Printscreen/Facebook

– Dragi moji Mojkovčani, slobodna Crna Goro, srećna vam pobeda. Mojkovac ima novu, narodnu vlast. U ponedeljak sa našim tardicionalnim koalicionim partnerima počinjemo pregovore – kazao je Delić, praćen skandiranjem „nek se čuje do nebesa, nema više DPS-a“.

Deliću je čestitao i Marko Kovačević, gradonačelnik Nikšića.

Advertisement
Mojkovac
foto: Printscreen/Facebook

– Čestitam brate! Zasluženo. Mojkovac je izabrao budućnost! Idemooooooo! – napisao je Kovačević na Fejsbuku.

Kurir.rs/Alo


KurirKurir
Nastavite čitati

Kurir.rs

IZBORI NA CETINJU: DPS zabeležio pad, ali ostaje najjača stranka

Objavljeno

dana

Autor

HAOS U NAJAVI: Posle Veljovićevog poziva policiji da otkaže poslušnost, komite krenule da se naoružavaju!

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Profimedia/AFP/Savo Prelević, Borba.me

DPS je osvojio 14 mandata. Socijademokratska partija osam, URA četiri, a Demokrate i Stara Garda po tri mandata

Advertisement

Demokratska partija socijalista (DPS) predsednika Mila Đukanovića na Cetinju je zabeležila značajan pad na današnjim lokalnim izborima, ali je ostala pojedinačno najjača stranka sa oko 43 odsto osvojenih glasova, pokazuju prvi nezvanični stranački rezultati.

Prema prvim preliminarnim, nezvaničnim rezultatima na lokalnim izborima na Cetinju DPS je osvojio 14 mandata.

Socijademokratska partija je osvojila osam mandata, URA četiri, a Demokrate i Stara Garda po tri mandata.

Advertisement

Jedan mandat osvojila je koalicija SD-LP.

Nosilac liste DPS-a na Cetinju Miloš Ražnatović rekao je da je ta partija ostala najjači politički subjekt i istakao ;da će imati pad u odnosu na očekivanja ali da će biti okosnica vlasti.

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je da je DPS izgubio vlast na danas održanim izborima u Mojkovcu, dok je u Petnjici DPS proglasila pobedu.

Sva tri grada su bila jaka uporišta DPS-a.

Izbori u tri crnogorske opštine – Cetinju, Mojkovcu i Petnjici održani su bez prisustva domaćih posmatrača iz nevladinog sektora, jer nisu dobili akreditacije.

Advertisement

Kako je saopšteno iz Centra za demokratsku tranziciju, koji od 2000. godine prati izbore u Crnoj Gori, iz Državne izborne komisije (DIK) su im kazali da zbog činjenice da još nije izabran predsednik DIK-a, oni ne mogu da odlučuju o zahtevu za praćenje izbora.


KurirKurir
Nastavite čitati

Kurir.rs

ZATVORENA BIRAČKA MESTA U TRI CRNOGORSKE OPŠTINE! DPS izgubio izbore u Mojkovcu, opozicija dobila poverenje građana!

Objavljeno

dana

Autor

PRAVILA U Crnu Goru se ulazi samo uz jedan od dokaza iz nacionalne kovid potvrde

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Narda Gongora / Panthermedia / Profimedia

Biračka mesta za lokalne izbore na Cetinju, Mojkovcu i Petnjici, na kojima pravo glasa ima 26,8 hiljada građana zatvorena su u 20 sati. Cetinje i Mojkovac su jaka uporišta Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića a Petnjica je najmlađa i među najmanjim opštinama u Crnoj Gori.

Advertisement

Kako prenosi https in4s.net, DPS je izgubio izbore u Mojkovcu, te da je opozicija, prema nezvaničnim podacima pobedila u tom gradu.

Preko 80 odsto građana je danas u Mojkovcu izašlo na izbore i da je velika pobeda dosadašnje opozicije u tom gradu, prema nezvaničnim podacima, prenosi in4s.net.

U sve tri opštine na poslednjim izborima je pobedila DPS koja je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima izgubila vlast na državnom nivou.

Advertisement

Izborni dan na Cetinju i u Petnjici protekao je mirno dok je u Mojkovcu bilo manjih incidenata.

U Mojkovcu, prvi put na izbore izašla je lista grupe građana pod nazivom „Ne damo Mojkovac“ bliska premijeru Zdravku Krivokapiću.

Izbori u tri crnogorske opštine održali su se bez prisustva domaćih posmatrača iz nevladinog sektora, jer nisu dobili akreditacije.

Kurir.rs/Beta/in4.net

Advertisement

KurirKurir
Nastavite čitati

Najčitanije