Povežite se s nama

Novosti.rs

TUŽILAŠTVO POSLEDNJA LINIJA ODBRANE PRETHODNOG REŽIMA: Novi protest nekadašnjih radnika Vektra Boke

Objavljeno

dana

TUŽILAŠTVO POSLEDNJA LINIJA ODBRANE PRETHODNOG REŽIMA:  Novi protest nekadašnjih radnika Vektra Boke

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


PROTESTNOM šetnjom od parka Boka do Sat kule nekadašnji radnici preduzeća „Vektra Boka" ponovo su ukazali na probleme sa kojima se suočavaju od privatizacije HTP „Boka".

Foto: V.V.

Advertisement

Prvenstveno je tu nemogućnost da naplate potraživanja iz radnog odnosa, ali i opstrukcije Privrednog suda koji osam meseci odlaže da u „Vektra Boku" uvede ponovni stečaj.

Protestu su se pridružili predsednik i potpredsednik hercegnovske Opštine Stevan Katić i Mirko Mustur, predsednik SO Ivan Otović, poslanica Tamara Vujović, odbornik Nikola Samardžić i brojni građani.

 

Vučinić je istakao da se Brković  branio  govoreći kako je branio državu od Rusa i hitao da za što manje para kupi nekadašnju državnu imovinu.  Predsednik kaže da Rusija vodi hibridni rat protiv Crne Gore, a pitanje je "kako se naziva rat koji su oni vodili 30 godina protiv  države i naroda. NJihov rat se zvao pohara"

Advertisement

 Mi smo zaustavili tu poharu, rekao je Vučinić I dodao da će i Blažo Jovanović koji je osvedočeni neprijatelj radničke klase i jedan od glavnih kasapina crnogorske privrede, ako nastavi da radi protiv radnika, morati biti uhapšen po hitnom postupku.

Predsednik NVO "Bivši radnici Vektra Boke" Đorđe Rajak, pitao je u ime svojih kolega zbog čega su predsednik Privrednog suda i stečajni sudija dozvolili da se stečaj odlaže, je li cilj da se pokrade  preostala imovina, a od nekadašnjeg giganta ostao je jedan hotel? Rajak je podsetio da su nekoliko puta podnosili krivične prijave, ali specijalni državni tužilac -  ćuti, a predsednik Privrednog suda „pokušava  da legalizuje pljačku poslodavca" smatra Rajak. Primer je činjenica da su radnici sa  prvog mesta za isplatu sklonjeni a tu je OTP banka.

- Shvatili su da treba da se vrati pet, šest miliona evra, pa su smislili da to dobije banka, verovatno da bi novac išao u isti krug, ogorčen je Rajak.

Advertisement

- Dugovanja radnicima su oko 5,5 miliona. Zar mislite da ne vidimo da je reč o sumnjivim radnjama, da ne vidimo da podržavate stečajnog upravnika i nelegalne poteze društva koje ništa ne radi preko računa Vektra Boke! Novac se nosi u tašnama i ko zna preko kojih računa. Stanite više na kraj tome, poručio je Rajak.

Stevan Katić istakao je da je unazad 15 godina bio podrška radnicima u zaštiti  prava od "sramnih privatizacija" koje su  u prethodnom periodu uništile hercegnovsku  privredu i turizam.

- Uslovi za raskid ugovora sa „Vektra Bokom" stečekli su se 2011. godine, punih deset godina nas drže kao taoce, jer je vlast u prethodnih 30 godina imala svoje interese, rekao je Katić, a  proteste i prijave radnika okarakterisao kao doprinos "da se ljudi koji su upropastili grad, nalaze sada tamo gde im je mesto".Katić nagoveštava rasplet situacije jer se Privredni sud oglasio, ali Tužilaštvo ostaje I dalje poslednja linija odbrane prethodnog režima.

Advertisement

Maksim Vučinić, predsjednik Komisije za praćenje i kontrolu privatizacije u Skupštini Crne Gore je istakao da je Herceg Novi pokazao kako se bori za pravo i pravdu. Ponovio  je da je vlasnik „Vektra Boke" Dragan Brković sa „organizovanom kriminalnom grupom"  oštetio radnike HTP Boka za oko 5,5 miliona a državu za oko 7 miliona evra, što je prema njegovom mšljenju samo deo sada otkrivenog.

-Pravda ne može biti zadovoljena dok se ne ispoštuju sva potraživanja radnika i dok se državi ne namiri odšteta, poručio je Vučinić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Advertisement

BONUS VIDEO: POLA SVETA POD KUPOLAMA: "Novosti" na Beogradskom sajmu pred početak konferencije nesvrstanihNovosti
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Novosti.rs

KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ULCINJ PREKINUTA: Stigla dva predloga za čelnika zakonodavne vlasti

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


PREKINUTA konstitutivna sednica Skupštine opštine Ulcinj nakon verifikacije mandata odbornicima.

Foto: B. Dabić

Advertisement

Iako je bilo planirano da nakon verifikacije bude izabran predsednik skupštine opštine Ulcinj, to se nije dogodilo jer su za mesto čelnika zakonodavne vlasti stigle dve kandidature – jedna iz opozicionog DPS-a, a druga iz Force koja je u vladajućoj kolaciji.

Konstitutivnoj sednici predsedava najstarija odbornica u parlamentarnom sazivu Jasmina Hasa iz redova DU Albanaca.

Hasa je kazala da će biti obrazovana komisija koja će se izjasniti o kandidatima. Pre nego što je Hasa odredila pauzu od pola sata, koja se produžila u popodnevne sate, skupštinsko zasedanje napustili su odbornici partija DPS i DUA.

Advertisement

Kandidat "Force" je Adrijan Mavrić.

- S obzirom na to da su dva kandidata, procedura je da se formira komisija koja će odlučiti o njihovoj kandidaturi, obrazložila je Hasa, nakon prekida sednice.

Nakon verifikacije mandata odbornicima i biranja predsednika Skupštine opštine, lokalni parlament sazvaće sednicu na kojoj će biti odabran i predsednik opštine Ulcinj.

Advertisement

Podsetimo, nosilac izborne liste koalicije "Za novi početak" Omer Bajraktari i predsednik Force Genci Nimanbegu potpisali su koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Ulcinju u naredne četiri godine.

Prema odredbama sporazuma, prve dve godine funkciju predsednika opštine Ulcinj će obavljati predstavnik koalicije Za novi početak, a potom predstavnik Force. Rotacija će biti obavljena 2024. godine.

BONUS VIDEO: 

Advertisement

GEJZIR U MAKSIMA GORKOG: Mlaz vode na sred ulice

Advertisement

 Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

SPASILI MLADIĆA IZ SRBIJE: Osveženje zamalo kobno po život

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


ZA DRŽAVLJANINA Srbije S. O. (33) osveženje u moru bilo je zamalo kobno po život. On je danas oko 14 časova spasen na gradskoj plaži u Baru. Muškarac je ušao u vodu i počeo da se davi.

Foto: B.Dabić

Advertisement

Da gubi bitku sa vodom uočili su prisutni u ugostiteljskom objektu na Barskoj rivi i uspeli da ga izvuku na plažu. Navodno, muškarac nije znao da pliva, a u more je ušao da se osveži.

Kolima Hitne pomoći on je transportovan u Opštu bolnicu Bar.

"Novostima" je potvrđeno da je hospitalizovan na Odeljenju intenzivne nege.

Advertisement

BONUS VIDEO:

GEJZIR U MAKSIMA GORKOG: Mlaz vode na sred ulice

AdvertisementNovosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

POGLEDAJTE PRIVOĐENJE MILOŠA MEDENICE

Objavljeno

dana

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


MILOŠ Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, uhapšen je danas na aerodromu, nakon što je avionom iz Beograda sleteo u Podgoricu.

Printscreen/Tviter

Advertisement

Snimak hapšenja na svom profilu objavio je Marko Milačić, a kao što se vidi u priloženom videu, Medenica je više nego opušten dok ga pripadnici policije iz automobila sprovode u stanicu.

Za Medenicom je Viši sud 5. maja naredio raspisivanje nacionalne poternice jer se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu čiji je član bila i njegova majka, dugogodišnja prva žena crnogorskog sudstva.

Po podacima Evropola, Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge. Medenica se do sada, navodno, nalazio u jednoj beogradskoj klinici, gde se lečio od bolesti zavisnosti.

Advertisement

NJegova majka Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru.Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije