Povežite se s nama

Društvo

Вијеће за националну безбједност о поступању полиције на Цетињу 5. септембра

Objavljeno

dana

Вијеће за националну безбједност о поступању полиције на Цетињу 5. септембра

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


Извјештај је направила Комисија коју је формирао Биро за оперативну координацију, на чијем је челу Драган Ивановић, посланик СНП-а и члан Одбора за безбједност

Вијеће за националну безбједност сјутра ће расправљати о Извјештају о поступању безбједносног сектора током устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу 5. септембра.

Извјештај је направила Комисија коју је формирао Биро за оперативну координацију, на чијем је челу Драган Ивановић, посланик СНП-а и члан Одбора за безбједност, пише РТЦГ.  Вијеће ће расправљати о извјештају иако према јавности доступним информацијама, о њему није расправљао Биро за оперативну комуникацију. 

Предсједник Одбора за безбједност Милан Кнежевић раније је тражио да Извјештај Комисије о догађајима на Цетињу буде достављен том скупштинском тијелу, али то до сада није учињено, што нам је потврдило више чланова Одбора за  безбједност..

Advertisement

На који начин ће тећи расправа и да ли ће се на извјештај дјеловати амандмански или само прихватити или одбацити, још није сасвим јасно.ДАН
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Društvo

Киша сјутра, на сјеверу снијег

Objavljeno

dana

Киша сјутра, на сјеверу снијег

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


У Црној Гори сјутра ће бити претежно облачно са кишом, на југу локално пљускови и грмљавина, а на сјеверу у вишим планинским предјелима снијег, а у нижим киша која ће током дана прећи у сусњежицу и снијег.

Снијежне падавине, у поподневним сатима или крајем дана, могуће су и у вишим централним предјелима.

Kако је саопштено из Завода за хидрометеорологију и сеизмологију, вјетар ће, у јутарњим сатима, бити јужних смјерова, понегдје умјерен до јак, током дана ће ослабити, а у поподневним сатима скренути на сјеверни и сјевероисточни, у појачању.

Advertisement

Јутарња температура ваздуха од минус три до девет, а највиша дневна од нула до 13 степени.ДАН
Nastavite čitati

Društvo

ГИ Сачуваjмо Сињаjевину: Влада да одржи риjеч и укине воjни полигон

Objavljeno

dana

ГИ Сачуваjмо Сињаjевину: Влада да одржи риjеч и укине воjни полигон

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


Тражимо да се такве гаранциjе ставе и на папир, како би своjе активности сви могли да усмjеримо на развоj Сињаjевине као пољопривредног и туристичкоог добра, jер артиљериjски воjни полигон ни у ком облику ниjе прихватљив на нашоj планини, наводе активисти

Грађанска инициjатива Сачуваjмо Сињаjевину (ГИ) незадовоља jе учинком Владе Црне Горе, коjа ни годину дана од свог конституисања и завршетка протеста на Маргити, jош увиjек ниjе поништила одлуку о воjном полигону на Сињаjевини. Подсjетићају да jе управо на данашњи дан завршен наjвећи еколошки протест коjи jе икада виђен у Црноj Гори, а коjи jе траjао 51 дан и током коjег су сињаjевински сточари, мjештани, еколошки активисти и грађани из циjеле Црне Горе, своjим тиjелима и животима бранили наjвећи црногорски и jедан од наjвећих европских пашњака од бомби коjе jе било припремило Министарство одбране на челу са тадашњим министром Предрагом Бошковићем.

– Годину дана касниjе и даље живимо са истим проблемом и стрепњом да се сваког дана може наjавити нова вjежба, а самим тим и нова битка за Сињаjевину. Министарство одбране ниjе предложило, а Влада самим тим ниjе усвоjила одлуку коjом се поништава раниjи акт о проглашавању Сињаjевине за воjни полигон. Захтиjевамо да Министарство одбране, на челу са министарком Оливером Ињац, што приjе предложи одлуку коjом Сињаjевина више неће бити воjни полигон, како би доказали да нису само Влада од риjечи, него и од дjела – наводи се у саопштењу ГИ Сачуваjмо Сињаjевину.

Истучу да су током протеклих годину дана више пута чули да jе Сињаjевина безбjедна и сачувана, али то ниjе довољно.

Advertisement

– Тражимо да се такве гаранциjе ставе и на папир, црно на биjело, како би своjе активности сви могли да усмjеримо на развоj Сињаjевине као пољопривредног и туристичкоог добра, jер артиљериjски воjни полигон ни у ком облику ниjе прихватљив на нашоj планини.

Ми као бранитељи Сињаjевине ниjесмо спремни за компромисе, ни за предаjу ниjедног педља наше планине за бомбардовање. То смо већ показали, а уколико затреба поновићемо, jасниjе него икада до сада – истичу из Грађанске иницијативе.ДАН
Nastavite čitati

Društvo

У Тивту наjвећа 14-дневна инциденциjа на 100к становника

Objavljeno

dana

У Тивту наjвећа 14-дневна инциденциjа на 100к становника

Najnovije Društvene Vijesti, izvor portal: Dan.co.me


У Подгорици jе у посљедње двиjе седмице регистровано 706 обољелих од ковида-19 на 100 хиљада становника, на Жабљаку 682, Котору 681, на Цетињу 639, у Пљевљима 589

У Црноj Гори jе по општинама наjвећа четрнаестодневна инциденциjа нових случаjева инфекциjе корона вирусом на 100 хиљада становника регистрована у Тивту, Шавнику и Херцег Новом.

У Тивту jе регистровано 1.613 заражених на 100 хиљада становника у посљедњих 14 дана, у Шавнику 899, Херцег Новом 863, Будви 848, Моjковцу 768, Плужинама 765, Даниловграду 760, Андриjевици 720.

У Подгорици jе у посљедње двиjе седмице регистровано 706 обољелих од ковида-19 на 100 хиљада становника, на Жабљаку 682, Котору 681, на Цетињу 639, у Пљевљима 589.

Advertisement

У Колашину jе у посљедњих 14 дана регистровано 526 заражених корона вирусом на 100 хиљада становника, Беранама 522, Никшићу 504, Биjелом Пољу 491, Бару 427, Улцињу 154.

У Тузима jе у посљедње двиjе седмице регистровано 146 обољелих од ковида-19 на 100 хиљада становника, Плаву 120, Петњици 95, Рожаjама 48 и у Гусињу 25.ДАН
Nastavite čitati

Najčitanije