Povežite se s nama

Politika

Ne treba nam manjinska, nego tehnička Vlada

Objavljeno

dana

Trideset godina ničega

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Piše: Miodrag Živković

Znam da se nakon najave o formiranju manjinske vlade značajan broj zabrinutih građana za sudbinu Crne Gore, osjeća “relaksirano”, (kako to voli da kaže Dritan Abazović), ali ja nijesam uvjeren da je ovo dobar model za rješenje naše duboke i sveukupne krize, čak što više, mislim da bi to bio samo nastavak naše agonije i propadanja.

Nakon godinu i po dana, satiranja Crne Gore, URA nas kroz naknadnu pamet, svojim predlogom o manjinskoj vladi, vraća na početak priče gdje je ovakav projekat imao smisla nakon 30. avgusta, ali danas je gotovo besmilen.

Advertisement

Nije trebala velika pamet nakon izbora, odmah shvatiti da je vršenje vlasti sa DF-om i Demokratama, ravno egzibicionizmu sa pogubnim posledicama za državni, Evropski, građanski, sekularni i antifašistički karakter Crne Gore. Posebno je to bilo lako vidjeti, kada se dobro znalo i vidjelo da su DF i Demokrate samo dva različita oblika velikosrpske i svetosavske zavjere protiv Crne Gore.
Nikada ne treba zaboraviti da je upravo URA na čelu sa Dritanom Abazovićem, koji nam danas pokušava pokazati svijetlo na kraju tunela, Amfilohijev poraz na izborima (DF i DEmokrate osvojile manje od 45%), pretvorila u izbornu pobjedu i širom otvorila vrata “srpskom svetu” sa očiglednim zadatkom satiranja i nestanka Crne Gore.

Ne treba zaboraviti da je odlukom URA-e, najveće kulturno i sakralno blago ove zemlje i ovoga naroda upisano kao vlasništvo crkve Srbije i države Srbije. Da su Dritanova vlada i većina od prvog dana, do dana današnjega uz vulgarni populizam i demagogiju vrijeđali dostojanstvo ove zemlje i svih onih građana koji je vole i poštuju.

Ista ta vlast nas je ponižavala i nazivala teroristima i banditima, štiteći isključivo interese crkve Srbije i njenog mitropolita, a preko svojih specijalaca u vladi (Bratićka, Stijović i ostali po dubini) kršila ljudska prava i dostojanstvo uz flagrantnu diskriminaciju svih onih koji se ne osjećaju Srbima.

Advertisement

Pod pokroviteljstvom URA-e je zaživio fašizam svuda oko nas u različitim oblicima mržnje i nepodnošljivosti.

Uz odobravanje URA-e je na čelo Univerziteta doveden čovjek iz Rusko-Srpske agenture i jedan od vlasnika profašističkog portala koji truje javni prostor ove zemlje i sada dovode u Upravni odbor Univerziteta popa crkve Srbije da tamo štiti državne interese.

Udaljili su nas od Evrope i civilizovanog svijeta, a baš Abazović bi nas sada upakovao u “srpski svet” kroz hegemonistički velikosrpski projekat “otvoreni Balkan”.

Advertisement

Ovo je samo mali dio razloga zbog čega ne smijemo biti “relaksirani” i olako prihvatiti novi projekat manjinske vlade, lukavih naknadnih pametara u kojem bi Crna Gora nastavila svoju agoniju sa obiljem zaposlenih po dubini i širini koji razgrađuju ovu zemlju.

Ne smijemo biti “relaksirani” uklanjanjem velikosrba iz vlade, a zadržavanjem u njoj onih koji su zajedno sa njima svo ovo vrijeme mrcvarili Crnu Goru, pokušavajući je baciti na koljena.

Moramo biti svjesni da oni koji bi izabrali i podržali manjinsku vladu, ne bi imali više glasova i da je smijene (jer ne bi mogli računati na glasove URA-e i SNP-a, naprimer), tako da bi ona mogla i potrajati.

Advertisement

Zato, umjesto MANJINSKE VLADE, Crnoj Gori treba TEHNIČKA VLADA, sa oročenim vremenom trajanja od 6-8 mjeseci, koja bi pripremila i organizovala prijevremene parlamentarne izbore.

Umjesto eksperimenata i improvizacija populista i politikanata, nama treba čisti model koji će garantovati izbore i kraj ove agonije iz koje smo valjda nešto naučili.

A valjda smo naučili da ovu zemlju mogu vratiti samoj sebi i učiniti je mnogo boljom, samo oni koji je vole i poštuju.

AdvertisementAktuelno
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

Bošković: Niko iz DPS nije pod uticajem kavačkog ili bilo kog kriminalnog klana

Objavljeno

dana

Autor

Bošković o događaju u Danilovgradu: Direktno svrstavanje na stranu agresora

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković najoštrije odbacuje tvrdnje jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića da je bilo ko iz DPS-a pod uticajem kavačkog ili bilo kog kriminalnog klana.

“Siguran sam da je toga svjestan i poslanik Knežević koji u želji da politički poentira, neodgovorno crta meta sopstvenim kolegama”, istakao je Bošković na Tviteru.

Ipak, dodaje, sve ovo neće prikriti činjenicu da kolege iz opozicije svoju neprincipijelnost kod zakazivanja saslušanja pokušavaju neosnovano prebaciti na DPS.

Advertisement

“Naime, još prilikom zakazivanja saslušanja kazali smo da nećemo prisustvovati ovoj sjednici zbog odbijanja kolega iz opozicije da podrže kontrolno saslušanje povodom audio snimka komandanta PTJ , čime su jasno pokazali svoju nedoslednost i princip dvostrukih aršina”, naveo je Bošković.

Advertisement

Podsjetimo, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević saopštio je danas da počinje da sumnja da su kolege pod uticajem kavačkog klana.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Poslanici predložili izmjene zakona kako bi Zeta postala opština

Objavljeno

dana

Autor

Poslanici predložili izmjene zakona kako bi Zeta postala opština

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Poslanici nove parlamentarne većine podnijeli su prijedloge izmjena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Zakona o Glavnom gradu, kojim je predviđeno formiranje nove opštine – Zeta.

Prijedlog su potpisali poslanici Daliborka Pejović, Miloš Konatar, Draginja Vuksanović Stanković i Amer Smailović.

“Donošenjem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji, kojim se opštini u okviru Glavnog grada Golubovci utvrđuje status opštine, ukazala se potreba za brisanjem odredaba Zakona o Glavnom gradu, kojim je utvrđeno da su Golubovci opština u okviru Glavnog grada. Predlogom Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Glavnom gradu brisane su odredbe koje su uredivale simbole i praznik i pečat opštine u okviru Glavnog grada, poslove opštine u okviru glavnog grada, organe opštine u okviru Glavnog grada, odnos organa opštine i organa Glavnog grada, kao i odredbe koje su uređivaie način fmasiranja opštine u okviru Glavnog grada”, navodi se u obrazloženju.

Advertisement

Ističe se da je prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore usaglašen sa Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi Savjeta Evrope, te da za sprovođenje zakona nijesu potrebna dodatna sredstva u budžetu Crne Gore.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Klub poslanika DPS: Senzacionalistički izvještaji o finansiranju pojedinih sportskih klubova, pokušaj nanošenja štete istaknutim sportskim radnicima

Objavljeno

dana

Autor

Medija centar DPS: Sramotni komentari na portalu Borba, zahtijevamo odgovornost uredništva portala

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) najoštrije osuđuje senzacionalističke medijske izvještaje povodom finansiranja pojedinih sportskih klubova, a koji nijesu utemeljeni na činjenicama, već smišljeno i tendenciozno imaju za cilj nanošenje političke štete istaknutim sportskim radnicima u Crnoj Gori, poručili su iz Kluba poslanika DPS Crne Gore.

“Ovo je ujedno nastavak prakse koju je uvela prethodna vlada, koja ima za cilj politizaciju sporta i korištenje sportskih rezultata za dnevno-političke medijske obračune pritom zloupotrebljavajući za to neke od sportskih kolektiva koji su našu državu na najslavniji način predstavljali na međunarodnoj sceni i donijeli medalje sa najvećih svjetskih takmičenja”, pojasnili su iz DPS.

Odali su priznanje, poslaniku Boškoviću, “kao jednom od sportskih radnika najzaslužnijih za rukometne rezultate”.

Advertisement

“Takođe, koristimo ovu priliku i da odamo prizanje Predragu Boškoviću, istaknutom sportskom radniku, jednom od najzaslužnijih za sjajne rukometne rezultate na svim nivoima i dugogodišnjem potpredsjedniku Evropske rukometne federacije, za nemjerljiv doprinos razvoju rukometa i sporta uopšte. Ljudi poput njega, predstavljaju ponos Demokratske partije socijalista, a ostvareni rezultati pod njegovim rukovodstvom u ŽRK Budućnost ostaće trajno upisani zlatnim slovima u istoriji crnogorskog sporta”, dodali su iz Kluba poslanika DPS.

Pa poručili sljedeće.

“Marginalnim pojavama, poput Marka Begovića, za koga je inspekcija utvrdila da ne ispunjava uslove ni za v.d. direktora Uprave za sport i mlade i čiji je doprinos razvoju crnogorskog sporta ravan nuli, ovom prilikom se nećemo ni baviti”, zaključili su iz Kluba poslanika DPS.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Najčitanije