Povežite se s nama

Politika

Rakočević: SD ponosan što je odbio učešće u Abazovićevom lažnom pomirenju i smještanju kadrova DF-a po dubini

Objavljeno

dana

Rakočević: SD neće biti taster partija, u Podgorici nije moguća koalicija sa GP URA

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Posjeta premijera koji nije premijer napaćenoj i ratom razorenoj Ukrajini sa svojom rendžerskom svitom, više je ličila na film Stivena Spilberga, kada Tom Henks i Vin Dizel, spašavaju redova Rajana, kog glumi Met Dejmond, nego na posjetu ozbilje državne delegacije, ocijenio je član Predsjedništva Socijaldemokrata Marko Rakočević.

“Dojam je da su Dritan i ekipa pošli tamo više marketinški nego kao iskrena podrška našim evropskim prijateljima koje je zadesio pakao ruske agresije. A kakav su utisak ostavili, govori i poruka predsjednika Zelenskog da je ugostio premijera Albanije Dritana, i premijera Crne Gore Ramu. A kako bi drugačije i napisao, kad stvarni premijer Joković, sa svojom partijom još nije skupio snagu da agresiju nazove pravim imenom, već je to za njega i dalje vojna operacija, opravdana vjerovatno, jer tako kaže njegov gazda iz Beograda”, navodi Rakočević.

Prema njegovim riječima dok su bili uživljeni u uloge normandijskih spasilaca, u državi su na čelo Fonda za zdravstveo osiguranje doveli čovjeka koji se javno divio Kneževićevim dostignućima na Košarama i prilikom ustoličenja na Cetinju gotovo do mitskih razmjera, čovjeka koji je bio spreman da sa kriminalnim grupama udari na Crnogorce okupljene na Belvederu.

Advertisement

“Ostaje nejasno i čiji je kadar, obzirom da je amplituda kretanja od Zdravka Krivokapića do DF više nego uočljiva. Pa nam to negdje stidljivo nagovještava i da je na snazi onaj čuveni dogovor, da se DF ne “dira” po dubini. A negdje u toku kafe pauze u zasijedanju Vlade i Zoran Đurišic je imenovan za “prvog vazduhoplovca ” Crne Gore. Reciklaža kadrova na djelu, ipak je to dio zelene politike”, istakao je on.

Na kraju, dodao je Rakočević, iskrcavanje u Normandiji je označavalo i kraj 2. svjetskog rata u simboličkom smislu, a da li će desant na Kijev označiti i početak kraja ove Vlada u suštinskom?

“Spilberg je za svoje ostvarenje dobio Oskara, a šta li će Dritan dobiti za svoje u liku “manjinske vlade”, preko koje nam nudi lažno pomirenje, i DF po dubini, ostaje da se vidi. Ono što već sada znamo je to da je SD svakim danom sve ponosniji na svoju odluku da ne bude dio političkog rijalitija, čija štetna pozadina osmišljena ne u domaćoj, nego tuđoj kuhinji, postaje sve očiglednija”, zaključio je Rakočević.

AdvertisementAktuelno
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

Abazović u posjeti vatrogascima u Kotoru: Svaka čast herojima, svi koji gase požar biće nagrađeni od države

Objavljeno

dana

Autor

Abazović u posjeti vatrogascima u Kotoru: Svaka čast herojima, svi koji gase požar biće nagrađeni od države

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Svaka čast herojima, poručio je premijer Dritan Abazović koji je danas posjetio na terenu vatrogasce u Kotoru gdje je aktivan požar na lokalitetu Dražin vrt u Perastu.

Kako je saopšteno na Telegramu, Abazović, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem, ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem i direktorom direktorata za vanredne situacije Miodragom Bešovićem posjetio je kotorske vatrogasce na lokalitetu Dražin vrt gdje je prethodne večeri veliki požar ugrožavao obližnje kuće.

Advertisement

“Čestitamo lokalnim službama zaštite i spašavanja, koje uz podršku MUP-a, Vojske i dobrovoljačkih društava pokazuju veliku požrtvovanost, profesionalizam i patriotizam, braneći kuće i prirodu od vatrene stihije”, poručio je Abazović.

,,Svi koji učestvuju u gašenju požara biće nagrađeni od države”, istakao je premijer Abazović.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Crnogorska zastava i na Omerbašića džamiji u Starom Baru

Objavljeno

dana

Autor

Crnogorska zastava i na Omerbašića džamiji u Starom Baru

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Na zidinama ispred Omerbašića džamije u Starom Baru večeras je u znak podrške, okačena crnogorska zastava.

Zajedno sa zastavom okačena su i dva manja transparenta.

“Bog/Alah je jedan. Sve je kulturno blago – majka je Crna Gora”, poruka je napisana na transparentu.

Advertisement

Na ovaj način pružena je podrška crnogorskim građanima koji su pokrenuli akciju postavljanja zastava na brojnim crkvama u Crnoj Gori.

Akcija je pokrenuta nakon što je monahinja S.S.  u subotu zgužvala i bacila na zemlju crnogorsku zastavu okačenu na ogradi Cetinjskog manastira.

Posjećamo, prošle večeri crnogorska zastava okačena je na Osmanagića džamiji u Staroj varoši.

Advertisement

Zastave su danas postavljene i na Sabornoj crkvi Svetog Đorđa i crkvi Svete Gospođe na Njegušima, crkvi Svete Trojice u Lipovu, crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Grahovcu.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Kome smetaju dijaspora i Bošnjaci iz Crne Gore u Americi?

Objavljeno

dana

Autor

Kome smetaju dijaspora i Bošnjaci iz Crne Gore u Americi?

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Već par dana kruži providno montirani video kojem je namjera da se blate i ponižavaju naši najaktivniji građani koji cijeli svoj vijek provedu u inostranstvu i posvećuju se naćoj domovini Crnoj Gori, a kao veliki humanisti nezaboravljaju cijelu regiju, saopštio je Upravni odbor Bošnjačkog saveza Crne Gore u Njujorku. Pitaju kome smetaju dijaspora i Bošnjaci iz Crne Gore u SAD-u?

“Kome smetaju ljudi poput velikog donatora i humaniste Smaja Srdanovića i dr Mersima Zilikića? Odgovor je logičan – smetaju onima koji ne vole bošnjacko zajedništvo Merhamet Humanizam i privženost svojoj domovini Crnoj Gori i cijelom Balkanu”, ističu u BSCG iz Njujorka.

Poručuju da je Bošnjački savez njihova jedina nacionalna organizacija, i najoštrije osuđuje ovo podmuklo podmetanje ljudima koji u svojim humanitarnim aktivnostima nikada nijesu gledali ko je odakle i koje je vjere i nacije.

Advertisement

“Zato zgnusno odbacujemo ovo pakovanje kojim žele našu dijasporu spustiti na taj nivo. Pozivamo sve nadležne organe u Crnoj Gori i u SAD-u, da podhitno otkriju počinioce ovog nečasnog djela”, zaključuje se u saopštenju BSCG u Njujorku.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije