Povežite se s nama

Novosti.rs

POČEO NOVI OBRAČUN SA SRBIMA U CRNOJ GORI: Kovačević na saslušanju zbog Srebrenice

Objavljeno

dana

KOVAČEVIĆ OCENIO: Nikšić može računati na investicije iz Srbije

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


MARKO Kovačević, gradonačelnik Nikšića saslušan je dans u Višem tužilaštvu u Podgorici zbog iznetog stava oko Srebrenice, a po tužbi Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića.

Foto: V.K.

Advertisement

- Bio sam u tužilaštvu da dam izjavu povodom krivične prijave DPS-a za negiranje navodnog genocida u Srebrenici, kazao je kratko Kovačević.

Nedavno je DPS bio pokrenuo inicijativu za smenu Kovačevića sa mesta predsednika Opštine Nikšić, ali je parlamentarna većina odbila i o njoj se nije  raspravljalo.Novosti
Advertisement

Novosti.rs

MEDOJEVIĆ IZAZVAO ABAZOVIĆA: Hoće da ukrsti argumente o ključnim pitanjima

Objavljeno

dana

MEDOJEVIĆ IZAZVAO ABAZOVIĆA: Hoće da ukrsti argumente o ključnim pitanjima

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


PREDSEDNIK Pokreta za promjene (PzP) pozvao je potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića na TV duel na kojem bi ukrstili argumente o rezultatima koje je izvršna vlast ostvarila u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Foto: Fejsbuk/Nebojša Medojević

Advertisement

- Mislim da Vlada nije uradila ništa na tom polju. Prvo se uhapse neki ljudi, pa se puste posle nekoliko dana i to se predstavlja kao ozbiljna borba protiv organizovanog kriminala - kazao je Medojević na konferenciji za novinare.

Komentarisao je i što je ministar finansija Milojko Spajić odbio da dođe na TV duel kako bi pričali o planu Evropa sad.

- Činjenica da to radi već drugi put to pokazuje da program Evropa sad predstavlja samo običnu marketinšku političku floskulu. Problem sa tim planom je da se populističkim merama pokušavaju dobiti birači. Nema toga ko neće prihvatiti povećanje zarada. Ali, ozbiljni državnici moraju da vode računa da ta ponuda bude održiva a ne da uruši javne finansije - naveo je Medojević.

Advertisement

Smatra kako je ideja je da se na političkoj sceni zadrži status-kvo kako bi ljudi iz "drugosrbijanskog tabloida Vijesti" koji stoje iza projekta Vlade pokušali da dođu do birača na narednim izborima.

- Jedini problem je što oni ne mogu da dođu do birača a sa pet odsto bi da vladaju Crnom Gorom. Jasno je da bi plan Mikija Spajića povećao cene i nezaposlenost. Plan je da isplate jedna, dve plate pre izbora pa da posle ako dobiju kažu da im MMF to više ne dozvoljava. Zapitajte se kako se neko toga ranije nije setio - naveo je Medojević.

(Alo)

AdvertisementNovosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

PODNELI ZAHTEV ZA RUŠENJE KRIVOKAPIĆA: U inicijativi opozicije da se glasa o nepoverenju Vladi Crne Gore na meti Srbija i SPC

Objavljeno

dana

Autor

PODNELI ZAHTEV ZA RUŠENJE KRIVOKAPIĆA: U inicijativi opozicije da se glasa o nepoverenju Vladi Crne Gore na meti Srbija i SPC

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


SRBIJA se brutalno meša u unutrašnje političke i izborne procese u Crnoj Gori, Srpska pravoslavna crkva bila je presudan faktor koji je doveo do formiranja aktuelne vlade u Podgorici.

Foto Skupština CG

Advertisement

Izvršna vlast u svom dosadašnjem delovanju bila je efikasna, jedino u pitanjima za koja je zainteresovanost pokazala SPC - od ubrzanog i netransparentnog usvajanja izmena Zakona o slobodi veroispovesti, pa sve do poslednjeg primera ustoličenja mitropolita SPC Joanikija.

Ovo se navodi u inicijativi 40 poslanika opozicije u Crnoj Gori, uključujući i DPS, koji su uputili predsedniku Skupštine Aleksi Bečiću, tražeći da se po hitnom postupku glasa o nepoverenju Vladi Crne Gore na čijem je čelu Zdravko Krivokapić. Ovaj zahtev bi mogao da se nađe na dnevnom redu parlamenta 15. decembra.

U obrazloženju se nabrajaju i ovi razlozi za smenu - politička i institucionalna blokada, ugrožene evropske integracije, međunarodna pozicija Crne Gore, ekonomska i epidemiološka kriza. A za Krivokapića se navodi da se ponaša više kao vernik jedne verske zajednice, a mnogo manje kao premijer svih građana.

Advertisement

U zahtevu piše i da "međunarodni partneri brutalno mešanje Srbije u unutrašnje političke i izborne procese u našoj državi tretiraju kao ozbiljno ugrožavanje suvereniteta jedne nezavisne države". Kao pečat rušenja građanskog koncepta države i potiranja crnogorskog identiteta, opozicija navodi resor kulture i obrazovanja kojim rukovodi ministarka Vesna Bratić. Naglašavaju da su posebna tema kadrovska rešenja, gde mesta direktora dobijaju "ekstremni nacionalisti, podržavaocu osuđenih ratnih zločinaca"...Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

PRVOG DECEMBRA „DANI SRPSKOG SABORA“: Proslava izmeštena posle zabrane lokalnih vlasti

Objavljeno

dana

Autor

PRVOG DECEMBRA "DANI SRPSKOG SABORA": Proslava izmeštena posle zabrane lokalnih vlasti

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


U okviru manifestacije „Dani srpskog sabora“, u Pljevljima će se 1. decembra, u svećanoj sali hotela Pljevlja, sa početkom u 19 časova, obeležiti praznik srpskog naroda u Crnoj Gori – Dan ujedinjenja Srbije i Crne Gore, najavili su iz Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore, Srpskog informativno-kulturnog kluba "Sveti Sava" i Srpskog kulturnog centra "Patrijarh Varnava", koji su i organizatori ove manifestacije.

M.Drobnjak

Advertisement

Svečanu besedu izgovoriće dr Novica Stanić. Dok će u umetničkom programu učestvovati: ansambl „Knjaz Miloš“ Udruženja „U ime živih“ iz Beograda, etnogrupa „Gorica“ iz Podgorice, i guslar Vaso Đondović. Kulturno-umetnički program vodiće Dragan Alorić, urednik Srpskog radija.

Ranije danas iz Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore saopštili da lokalna vlast u Pljevljima nije dozvolila srpskim organizacijama da u okviru manifestacije „Dani srpskog sabora“ u Domu kulture u Pljevljima obeleže praznik „Dan ujedinjenja Crne Gore i Srbije“.

Treba kazati da se na popisu iz 2011. godine  57,07 odsto stanovništva grada pod Golubinjom izjasnilo kao Srbi dok se  67,52 odsto stanovnika Pljevalja izjasnilo da govori srpskim jezikom.                     

AdvertisementNovosti
Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije