Povežite se s nama

Hronika

Пребијање тужитељке: Предмет преузео ОДТ Херцег Нови

Objavljeno

dana

Пребијање тужитељке: Предмет преузео ОДТ Херцег Нови

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Дан незванично сазнаје да барска полиција има индиције ко би могао бити осумњичени, али је тужитељка одбијала тада да поднесе пријаву

Предмет пребијања основне државне тужитељке у Бару Б. Х., које се десило током марта, након што је формиран достављен је Основном државном тужилаштву Херцег Нови.

Дан је раније незванично сазнао да барска полиција има индиције ко би могао бити извршилац, те да се наводно ради о познатој особи, али пошто је тужитељка одбијала да поднесе тада пријаву, прикупљање материјалних доказа је било отежано.

Из барског Основног тужилаштва одмах смо добили одговоре на питања.

Advertisement

– Основно државно тужилаштвo у Бару је одмах након сазнања за предметни догађај прикупило потребну документацију и формирало списе предмета Ктр.бр.94/21 дана 21.03.2021.године, и истог дана упутило захтјев Вишем државном тужилаштву у Подгорици да донесе Рјешење о изузимању Основног државног тужилаштва у Бару будући да је оштећена у овом догађају запослена у ОДТ Бар. Више државно тужилаштво је 25.03.2021. године је донијело Рјешење којим се усваја овај наш захтјев и одређује као стварно надлежно Основно државно тужилаштво у Херцег Новом- одговорио је на питања портала Дан руководилац ОДТ Бар Радован Ђуришић.

Како је раније писао Дан, тужитељка је затражила након напада медицинску помоћ, али је љекарима одбила да каже како је задобила повреде. Они су били дужни да случај пријаве полицији, што су и урадили.ДАН

Hronika

(ФОТО) Заплијењено 88 кг марихуане: Преко Скадарског језера шверцовали дрогу у џаковима

Objavljeno

dana

(ФОТО) Заплијењено 88 кг марихуане: Преко Скадарског језера шверцовали дрогу у џаковима

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Претрагом терена полицијски службеници су пронашли три одбачена већа паковања са садржајем опојне дроге марихуана укупне тежине 88 килограма

У приобалном подручју Скадарског језера, у селу Подхум, полиција је спријечила кријумчарење 88 килограма опојне дроге марихуана. 

-Полицијски службеници су средствима за ноћно осматрање регистровали мање пловило и на њему једно лице које превози три џака, а након тога и на импровизованом пристану, регистровано је неколико лица која преузимају ове џакове- саопштено је из Управе полиције.

image


– Фото: УП, заплијењена дрога
Advertisement

Претрагом терена полицијски службеници су пронашли три одбачена већа паковања са садржајем опојне дроге марихуана укупне тежине 88 килограма.

Интензивно се ради на идентификацији и лоцирању извршилаца овога дјела.ДАН
Nastavite čitati

Hronika

Гоксијева жена: Звали су ме да препознам искасапљено тијело мужа, он није био шкаљарац

Objavljeno

dana

Гоксијева жена: Звали су ме да препознам искасапљено тијело мужа, он није био шкаљарац

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Горан јесте био трн у оку некима, али само на трибини и искључиво због љубави према Партизану. Мој муж се бавио уградњом столарије и био је роштиљ мајстор, а не некакав мафијаш, напомиње Јелена

Јелена Величковић (34) из Београда, супруга свирепо убијеног Горана Величковића Гоксија (34), вође Партизанове навијачке групе „Јанг бојс“, за чије убиство су осумњичени Вељко Беливук (37), Марко Миљковић (32) и други, у потресној исповијести испричала је како се осјећала када је видјела свог мртвог мужа као и када су почели проблеми с Беливуком, пише Kurir.rs/Informer.

– Вољели смо се 17 година, нисам ни слутила да ће завршити у некој „кланици“ у Ритопеку-казала је она.

Горан Величковић је нестао 3. августа 2020, а како је утврђено истрагом, Беливуков „војник“ Бојан Хрватин намамио га је у Ритопек, гдје су га чекали Веља Невоља, Миљковић и остали припадници банде. Звјерски су га мучили, а затим убили, искасапили и самљели у машини за мљевење меса.

Advertisement

Гоксијева супруга Јелена каже да је њен муж познавао Беливука, али искључиво са трибине и никада нису пословно сарађивали.

– Горан је много волио Партизан. Годинама је ишао на утакмице и временом упознао много људи на трибини. Тако је упознао и Беливука. Никакав проблем нису имали све до средине децембра 2017, када је група навијача силом покушала да преотме јужну трибину и да протера Беливука и његове „Јањичаре“ – прича Јелена за Informer.

За тај навијачки „пуч“, напомиње Гоксијева жена, Беливук је директно оптужио Милоша Радисављевића Кимија, њеног мужа и још неке виђеније навијаче.

– Наравно да су Кими, Гокси и остали тада отишли са јужне трибине. Основали су нову фракцију навијача под именом „Партизановци“ и утакмице посматрали са источне трибине. Тада је и Беливук промјенио назив своје групе „Јањичари“ у „Принципи“. Од тада креће пакао за мог мужа и нашу породицу – објашњава она.

Крајем маја 2018. „Принципи“ су направили сачекушу за „Партизановце“ на наплатној рампи „Наис“ на аутопуту, а Горану је тада била разбијена глава и сломљене су му обје руке. Дошло је подметање локатора под аутомобил, али и претње телефоном и на друштвеним мрежама, добацивања… На дан Гоксијевог нестанка, прича Јелена, ништа није слутило на зло. Горан је већ био резервисао љетовање и спремали су се за пут.

Advertisement

– На дан нестанка, 3. августа 2020, били смо на ручку код мојих родитеља. У једном тренутку ми је рекао да мора да се види са неким и можда ми први пут у животу није рекао с ким иде да се нађе. Одвезла сам га заједно с дјецом до Вишеградске улице око 16.30. Договорили смо се да одведем дjецу на пливање, а да ће он доћи кући таксијем или ће га неко довести колима. Том приликом је намерно или случајно, нисам сигурна, оставио телефон у нашим колима – објашњава она.

Исте вечери, пошто се Горан није вратио кући, Јелена је позвала пријатеља и замолила га да пита Горана на заштићеној апликацији Скај гдjе је и зашто га нема.

– Неко је са Горановог Скаја одговорио: „Чекам.“ Неколико сати касније друг је поново послао Горану поруку на Скај, и добио је одговор: „У гужви сам.“ Цијелу ноћ нисам ока склопила… Наредног јутра друг је поново писао Горану, а одговор је био: „Спавам. Јавићу се“, а мало после тога: „Доћи ћу кући око 17 часова.“ Пошто се ни тада није појавио кући, пријатељ је поново писао Горану и тада је добио одговор: „Набави пиштољ и убиј Исака. Он ме је намјестио“ – рекла је Јелена.

Гоксијева супруга и њен друг су тада већ били сигурни да им неко други шаље поруке умјесто Горана, па су га упитали: „Шта сам ти купио за рођендан“, а добили су одговор: „Немој да ме смараш, уради шта сам ти рекао.“ Кад су поновили питање за рођендански поклон, стигао је одговор: „Ма добићеш ти пакет испод кола.“

– Шокирала сам се и исте вечери пријавила Горанов нестанак – каже Јелена.

Advertisement

Наредни месеци су били паклени за њу.

– Наш син је тада био још беба, ћеркица исто мала, била сам преплашена. Нисам знала шта од кога могу да очекујем. Сањала сам Горана сваке вечери. Почетком фебруара 2021. из медија сам сазнала да су ови зликовци (Беливук и остали, прим. аут.) похапшени и да се сумња да су они убили Горана и самљели га у Ритопеку – прича она и додаје да је убрзо стигао позив из Тужилаштва за организовани криминал како би препознала мужевљево тијело:

– Оне слике искасапљеног тијела… Била сам ужаснута, тај дан никад нећу заборавити… Тешко ми је да причам о томе. Имам двоје мале дјеце са Гораном, а тако је завршио… Ни сањала нисам… Није био ‘шкаљарац’-наводи она.

Гоксијева супруга истиче и да њен муж није имао никакве везе са „шкаљарским кланом“, са којим су Беливук и његова банда били у крвавом рату за рачун „кавачког клана“.

– Те приче да је Горан сарађивао са „шкаљарцима“ обичне су измишљотине. Горан јесте био трн у оку некима, али само на трибини и искључиво због љубави према Партизану. Мој муж се бавио уградњом столарије и био је роштиљ мајстор, а не некакав мафијаш – напомиње Јелена.

Advertisement

(Kurir.rs/Informer)ДАН
Nastavite čitati

Hronika

Рониоци и данас трагају за женом: Снимљен тренутак несреће?

Objavljeno

dana

Рониоци и данас трагају за женом: Снимљен тренутак несреће?

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Претраживање дна ријеке је мукотрпно, али наши рониоци неодустају, казао је за портал Дан директор Регионалног ронилачког центра Бијела Веско Мијајловић

Рониоци Регионалног ронилачког центра Бијела и данас настављају потрагу за страдалом Никшићанком, врше претрагу ријеке Зете од насеља Вир па низводно. Он је у четвртак поподне упала у ту ријеку. Како незванично сазнаје портал Дан, одређена камера је снимила догађај несреће. Према истим информацијама, женаска особа се оклизнула и упала у ријеку.

image

Трагедије које упозоравају: Скок у хладну воду кобан, доводи до колапса и смрти

Advertisement

– Ријека је врло брза, набујала услед обилних падавина и слаба је видљивост. Претраживање дна ријеке је мукотрпно, али дајемо све од себе, наши рониоци не одустају – казао је за портал Дан директор Регионалног ронилачког центра Бијела Веско Мијајловић.

Како је јуче казао Данило Миjаjловић из РРЦБ, рониоци су почели са претрагом риjеке Зете у циљу проналаска женске особе.

image


REGIONALNI RONILACKI CENTAR BIJELA – потрага

– Услови роњења су веома тешки jер jе риjека усљед обилних падавина набуjала и излила се изван корита, што нам додатно отежава претрагу.  У претрази су учествовала два тима ронилаца коjи су претраживали око 1.000 метара дужине риjечног корита. У потрази нам помажу никшићки ватрогасци коjи од jуче претражуjу површински дио са своjим чамцима- казао је Миjаjловић.

Како је недавно казао за портал „Дана“ казао командир Службе заштите и спасавања Славко Тадић мјештанка Вира, из за сада неутврђених разлога, упала је у Зету у непосредној близини своје куће. Како смо тада сазнали, није у питању самоубиство већ несрећан случај, а Никшићанка у тренутку када је упала у набујалу ријеку била је сама.

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Najčitanije