Povežite se s nama

Politika

Izabran Novski odbor DPS-a: Usmjeriti rad ka rješavanju pitanja koja najviše pogađaju naše sugrađane

Objavljeno

dana

Izabran Novski odbor DPS-a: Usmjeriti rad ka rješavanju pitanja koja najviše pogađaju naše sugrađane

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


U sklopu reorganizacije naše partije u Opštinskom odboru DPS Herceg Novi sprovođene su višemjesečne aktivnosti u skladu sa novim Statutom partije usvojenim na 9. Kongresu. Poslu smo pristupili izuzetno odgovorno sa željom da unesemo neophodnu svježinu, napravimo spoj mladosti i iskustva i krenemo u rad svjesni poruka koje su nam birači uputili na posljednjim izborima, saopštio je Dejan Stojadinović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Prema njegovim riječima, ono čime smo izuzetno zadovoljni u Herceg Novom, je činjenica da je članstvo ostalo uz partiju, i da bilježimo u zadnje vrijeme povećano interesovanje za učlanjenjem, što je rezultat sagledavanja katastrofalnih rezultata partija koje su činile doskorašnju većinu i vršile vlast nakon 30. avgusta 2020. godine.

Novi Opštinski odbor DPS Herceg Novog broji 57 članova, koji su izabrani na Opštinskoj izbornoj konferenciji, nakon dobijenih prijedloga od strane Mjesnih odbora.

Advertisement

Opštinski odbor čine: Dejan Stojadinović, Stevan Koprivica, Nebojša Kaluđerović, Nevena Keković, Aleksandar Andrija Pejović, Petar Porobić, Jelena Vukotić, Dr Goran Komatina, Teodora Španjević, Siniša Ćurčija, Slađana Šabović, Tonči Frlan, Aleksandra Radović, Dragan Janković, Slavko Vavić, Mlađen Bulajić, Dr Gordana Rajović, Gavrilo Pejović, Ana Kovačević, Dr Slobodan Bulatović, Allmir Tahiri, Mitar Srdan, Svetlana Samardžić, Gojko Brajović, Zufer Mrkulić, Jovanka Veljović, Vladimir Zloković, Jovana Božović, Marina Radulović Sijerković, Meri Balić, Milan Prelević, Milica Ćeranić, Dragan Lazarević, Dušanka Kise, Đorđije Radović, Dejan Mujić, Jasmina Vuković, Danica Prnjat, Kristina Matijašević Rabrenović, Nikola Vuković, Suzana Sterniša, Svetlana Vukašinović, Svetozar Baković, Velimir Radović, Viktorija Grle, Svetlana Vuković, Vladimir Vavić, Anđela Magdalenić, Zorica Đurović, Vjera Vujić, Vesna Zlatković, Srđan Terzović, Andrijana Lalović, Jadranka Blaha, Nina Hadžajlić, Saša Vučković i Andrija Kovačević.

U opštinskom odboru su po funkciji i odbornici: Dr Predrag Dabović, Slobodan Radović Krušo, Maja Bakrač, Borivoj Vuković, Branko Crnogorčević, Vladimir Kosić i Milica Milović.

“Smatramo da je ovaj Opštinski odbor sposoban i spreman za usmjeravanje rada u cilju ostvarivanja interesa građana i Herceg Novog. To će biti naša glavna preokupacija i uradićemo sve da pokažemo i dokažemo da je Demokratska partija socijalista najorganizovanija i najbrojnija politička organizacija u Herceg Novom. Kao opoziciona partija u lokalnom parlamentu konstantno pokazujemo konstruktivnost na temama koje se tiču dobrobiti našeg grada”, istakao je Stojadinović.

Advertisement

Takođe, naglašava, imamo kritički odnos prema radu lokalne vlasti u dijelu za koji smatramo da ne doprinosi razvoju Novoga i njegovom pozicioniranju na mjestu koje je ranije zauzimao i koje mu definitivno pripada.

“Ovaj Opštinski odbor će najviše biti usmjeren na pitanja od lokalnog značaja, jer svi zajedno moramo pokušati da ljubav prema Novome kanališemo ka rješavanju pitanja koja najviše pogađaju naše građane, bez obzira na političku pripadnost. Na kraju koristim priliku da građanima Herceg Novog čestitam predstojeći praznik 21. maj, Dan nezavisnosti, sa željom da vrijeme koje dolazi donese iskorak Crnoj Gori na svim poljima, a lokalnoj vlasti u Herceg Novom da zastupa interese svih građana i pokaže da je ovo i njen praznik, kao dijelu multietničke, multivjerske i evropske Crne Gore”, zaključio je Stojadinović.Aktuelno
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

Đukanović – Džozef: Crna Gora igra ključnu ulogu na Balkanu u kriznim vremenima

Objavljeno

dana

Autor

Đukanović – Džozef: Crna Gora igra ključnu ulogu na Balkanu u kriznim vremenima

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Edvard Džozef, predavač na Univerzitetu Džon Hopkins u Vašingtonu danas se sreo sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Hopkins je ocijenio susret kao sveobuhvatan, a diskusiju kao iznavrednu u momentu političke krize kako za našu državu, tako i za region.

“Crna Gora igra veliku ulogu za SAD i EU, i Rusiju, na Balkanu”, dodao je Džozef.

Advertisement

 

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Politika

Demokrate: Članovi Sudskog savjeta već dogovoreni, to su Vučinić, Korać, Šoć, Medojević, a moguće i Aneta Spajić

Objavljeno

dana

Autor

Demokrate: Na sjednici Vlade prekršeno načelo transparentnosti, kadrovska rješenja nisu ni imenom pomenuta

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


“Zli jezici” govore da su imena članova Sudskog savjeta već dogovorena i, da su to: Nebojša VučinićRadoje KoraćDragan ŠoćDražen Medojević a, moguće i (ili) Aneta Spajić, saopštile su Demokrate.

Prema njihovim riječima, sezona fingiranja dijaloga sa unaprijed poznatim ishodima je, reklo bi se, blizu svog vrhunca.

“Konkretnije, brojna prethodna iskustva sugerišu da se obično dijalog oko važnih pitanja pokretao onog trenutka kada određeni učesnici dogovore njegove konačne rezultate. Dok se jedni javno nude za dogovor oko pravosudnih funkcija, za šta zauzvrat dobijaju funkcije po dubini, “zli jezici” govore da su imena članova Sudskog savjeta već dogovorena i, da su to: Nebojša Vučinić, Radoje Korać, Dragan Šoć, Dražen Medojević a, moguće i (ili) Aneta Spajić”, kazale su Demokrate.

Advertisement

Da se dijalog, smtraju oni, unaprijed obesmišljava govori i to da su, kako dodaju, ove informacije prisutne u javnosti “u trenutku dok traje ispitivanje kandidata pred nadležnim skupštinskim Odborom”.

“Stoga, ako određeni politički akteri postižu međupartijski dogovor da Sudski savjet bude političko tijelo, onda ne iznenađuje matrica prema kojoj se vrše imenovanja na rukovodećim mjestima u ključnim institucijama i državnim kompanijama. Nas ne iznaneđuje svakodnevni politički revanšizam isključivo prema Demokratama. Onda nas neće iznenaditi ni ako se na sjutrašnjoj sjednici Vlade iz Odbora direktora Aerodroma Crne Gore razriješi samo kadar Demokrata, Branko Vuković, a kadrovi DF-a i URA-e samo zamijene svoje pozicije u samom Odboru”, zaključuju Demokrate.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Đurović sjutra sa liderima parlamentarnih političkih partija

Objavljeno

dana

Autor

Đurović: Vlada da odluči sa kojim će vjerskim zajednicama, na koji način i kada potpisivati temeljne ugovore

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastaće se sjutra sa liderima parlamentarnih političkih partija u Crnoj Gori, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

“Ključne teme sastanka odnose se na izbor sudija Ustavnog suda, imenovanje članova Sudskog savjeta, izbor Vrhovnog državnog tužioca, te reformu izbornog zakonodavstva”, navodi se u saopštenju.

Sastanak će, kako je najavljeno, biti održan u Bijelom salonu Skupštine Crne Gore, sa početkom u devet sati.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Najčitanije