Povežite se s nama

Hronika

Бошковић и Ђуровић поднијели кривичну пријаву против тужиоца Вукаса Радоњића

Objavljeno

dana

Бошковић и Ђуровић поднијели кривичну пријаву против тужиоца Вукаса Радоњића

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Из Специјалног државног тужилаштва раније су саопштили да након истражних радњи је утврђено да нема основане сумње да су полициjски руководиоци злоупотребили положај

Полициjски руководиоци Александар Бошковић и Саша Ђуровић поднијели су кривичну пријаву Специјалном државном тужилаштву против основног државног тужиоца у Подгорици Вукаса Радоњића, потврђено је за портал Дан из Управе полиције. Пријавили су га због злоупотребе службеног положаја. Сматрају да је на такав начин, повезујући их са криминалом, довео их у опасност. 

– Поступао сам у свему по Уставу и закону ,онако како сам се заклео пред Тужилачким савјетом, пошто сам изабран за државног тужиоца и то ће се доказати- казао је за портал Дан Радоњић.

Претходно су Бошковић и Ђуровић били ухапшени по налогу Радоњића због сумње да су злоупотриjебили службени положаj укидањем забране уласка у Црну Гору припадницима криминалне групе, Београђанима Вељку Беливуку и Марку Миљковићу краjем прошле године. Тих сумњи су ослобођени.

Advertisement

image


– АЛЕКСАНДАР БОШКОВИЋ (ФОТО: ТВИТЕР, УП)

Из Специјалног државног тужилаштва раније су саопштили  да након истражних радњи је утврђено да нема основане сумње да су полициjски руководиоци Александар Бошковић и Саша Ђуровић злоупотребили положај. Тако је отклоњена сумња да су повезани са укидањем забране уласка Вељку Беливуку у Црну Гору.

– У Специјалном државном тужилаштву поводом кривичне пријаве посланика М.М. формирани су списи предмета против З.Л., због кривичног дјела стварање криминалне организације. У току извиђаја по наведеној кривичној пријави ово тужилаштво је прикупило одређене податке и документацију. По кривичној пријави Министарства унутрашњих послова – Државног секретара Р.М., која је поднијета 13.10.2021.године против службенице Управе полиције С.И., због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја, Основно државно тужилаштво у Подгорици је формирало предмет који је 14.10.2021.године, након прикупљања одређених податка доставило овом тужилаштву ради оцјене да ли постоји кривично дјело из надлежности Специјалног државног тужилаштва. Поступајући по пријему наведених списа, ово тужилаштво је предузимајући мјере и радње из своје надлежности дало налог Специјалном полицијском одјељењу да узме изјаву од Е.Б., те затражило одређену документацију од Министарства унутрашњих послова и Управе полиције. Анализом свих прикупљених доказа оцијењено да нема основане сумње да су А.Б. и С.Ђ. који су претходно, по налогу Основног државног тужилаштва у Подгорици лишени слободе, извршили кривично дјело злоупотреба службеног положаја, па је дат налог Специјалном полицијском одјељењу да се наведена лица пусте на слободу. Истовремено обавјештавамо јавност да ће Специјално државно тужилаштво у наведеном предмету који је обједињен, наставити поступак извиђаја и прикупљање неопходних података и доказа, и о резултату истих благовремено обавијестити јавност- речено је тада из СДТ-а.ДАН
Advertisement

Hronika

Ухапшено више особа: Крали новац, грађевински материјал, дјелове од возила….

Objavljeno

dana

Ухапшено више особа: Крали новац, грађевински материјал, дјелове од возила....

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Осим тога једна кривична пријава је поднијета против В.М. из Никшића због сумње да је извршио крађу на штету једне особе

Службеници Управе полиције расвијетлили су осам кривичних дјела извршених током новембра на територији општине Никшић. 

-Због тешке крађе кривично ће одговарати Б.М. из Никшића. Њега је полиција затекла у извршењу кривичног дјела и лишила га слободе на лицу мјеста. Он је, сумња се, провалио у један објекат и отуђио грађевински материјал и алат. За Б.М. је судија за истрагу одредио притвор и он је спроведен у УИКС-наводе из Управе полиције.

Кривична пријава у редовном поступку поднијета је надлежном тужилаштву против С.С. (23), П.М. (19), С.Н. (17), Ф.Е. (17) и В.В. (16) због сумње да су извршили четири тешке крађе на штету трговинских објеката и спортских кладионица. Сумња се да су проваљивали у унутрашњости ових објеката и отуђивали новац и друге предмете.

Advertisement

-Никшићка полиција је лишила слободе Б.М. (19) и Ш.Б. (19) због сумње да су извршили крађу у продуженом трајању. Они су у пет наврата извршили крађе на начин што су отуђивали дијелове из путничких и теретних возила које су потом продавали на отпаду секундарних сировина. У вези неведеног, идентификовани су и власници секунадрних сировина и против Д.В. (22) и З.З. (56) је поднијета кривична пријава због сумње да су извршили кривично дјело прикривање. Отуђени предмети су пронађени и одузети- наводе из УП.

Осим тога једна кривична пријава је поднијета против В.М. из Никшића због сумње да је извршио крађу на штету једне особе.ДАН
Nastavite čitati

Hronika

Бар: Ухапшени због крађе оружја и новца

Objavljeno

dana

Бар: Ухапшени због крађе оружја и новца

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Ухапшена је Улцињанка Л.И. и држављанин Србије Д.М.

Барска полиција је лишила слободе Л.И. (21) из Улциња због сумње да је извршила кривично дјело тешка крађа.

– Она је у насељу Добра вода у Бару приликом вожње у возилу оштећеног лица искористила његову непажњу и из торбицеотуђила новац у износу од 4.400 америчких долара- наведено је из полиције.

Осим тога, у Бару је полиција лишила слободе и Д.М. (40) из Републике Србије због сумње да је извршио кривично дјело крађа и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Advertisement

– Он је из породичне куће оштећеног лица отуђио пиштољ Застава ЦЗ99, калибра 9 мм ЛУГЕР и пиштољ Застава ЦЗ М57, калибра 7.62 мм. Интензивним радом барске полиције извршиоци ових дјела су идентификовани, лоцирани и процесуирани- речено је из полиције.ДАН
Nastavite čitati

Hronika

Ухапшен Јунчај: Заплијењено 338,5 килограма резаног дувана

Objavljeno

dana

Ухапшен Јунчај: Заплијењено 338,5 килограма резаног дувана

Najnovije Vijesti iz Hronike, izvor portal: Dan.co.me


Контролисано је возило којим је управљао Џ.Ј., пронађена су 23 већа паковања са 677 мањих паковања резаног дувана

У Тузима, у реону Белведера, након вишедневних планских осматрачких активности службеници Управе полиције су реализовали акцију и заплијенили 338,5 килограма дувана. Према незваничним сазнањима портала Дан, ухапшен је Џозеф Јунчај.

– Контролисано је возило којим је управљао Џ.Ј. (19). Прегледом су пронађена 23 већа паковања са 677 мањих паковања резаног дувана укупне масе 338,5 килограма- навели су из полиције.

Осумњичени је лишен слободе због сумње да је извршио кривично дјело кријумчарење и он је уз кривичну пријаву приведен поступајућем тужиоцу на даљу надлежност.

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Najčitanije