Povežite se s nama

Politika

Bečić: Crna Gora se voli, samo ako se voli cijela, od Herceg Novog do Gusinja, od Ulcinja do Pljevalja

Objavljeno

dana

Bečić: Crna Gora se voli, samo ako se voli cijela, od Herceg Novog do Gusinja, od Ulcinja do Pljevalja

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


U ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, svim građankama i građanima čestitam 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore, saopštio je predsjednik te partije, Aleksa Bečić. 

“Ovo je jedan od dva najveća državna praznika i jedan od najvažnijih datuma u našoj novijoj istoriji. Sa ponosom ističem da šesnaestu godišnjicu nezavisnosti slavi sve više sugrađana različitih ideoloških, političkih, vjerskih i nacionalnih ubjeđenja, a tako i treba i mora da bude – zbog budućnosti i prosperiteta Crne Gore i unutrašnjih odnosa u njoj”, naveo je Bečić u čestitki.

Kako je kazao, rovovi prošlosti, iako se nerijetko otvaraju ili produbljavaju od strane neodgovornih pojedinaca i partija čiji je partikularni, uskostranački interes ispred državnog, moraju konačno biti zatvoreni, kako bi ovo najljepše parče zemlje u Evropi ostvarilo svoj puni potencijal i postalo najljepše mjesto za život. A svi preduslovi su tu. Crna Gora je kredibilna članica Sjevernoatlantskog saveza i kandidat za članstvo u Evropskoj uniji. Kandidat koji ne želi vječnu kandidaturu ili zamjenu već skoro punopravnočlanstvo.

Advertisement

“Zato budućnost Crne Gore kao multietničke i multikonfesionalne države i uvaženog NATO partnera, koji njeguje različitosti, mora biti u porodici najrazvijenijih evropskih država. I tačka”, ocjenjuje Bečić.

On je poručio da se, Crna Gora voli, samo ako se voli cijela, ako se voli svaki njen pedalj, od Herceg Novog do Gusinja, od Ulcinja do Pljevalja. Crna Gora se čuva ako jačate cnogorskog građanina i crngorske institucije. To su stubovi samostalnosti, opstanka i vječnosti Crne Gore.

“Zato sam ponosan na istorijske odluke kojima smo u prethodnim mjesecima obezbijedili dječije dodatke, besplatne udžbenike, naknade majkama, veće plate, penzije i staračake naknade. Ponosan sam i što smo našom istrajnošću i odlučnošću omogućili da se dese reforme u tužilaštvu i da ruka pravde krene u borbu za budućnost Crne Gore. Ponosan sam i što smo ustanovljenjem Dana Njegoševog rođenja kao državnog praznika vratili našeg velikana tamo đe mu je mjesto. I sve je to urađeno za kratko vrijeme”, dodao je Bečić u čestitki.

Advertisement

Takođe, dodaje, žuvajući tradiciju, njegujući naše različitosti kao najveće bogatsvo, izgrađujući nezavisne, profesionalne i kredibilne institucije, ekonomski i politički jačajući naše građane, na najbolji, najpostojaniji i najpatriotskiji način čuvamo hrabrog i postojanog građanina, čuvamo našu svetu crnogorsku zemlju, njenu slobodarsku i antifašističku istoriju. Jednom riječju – čuvamo njenu budućnost.

“I na ovom putu treba nam budnost svih naših građana, budnost i aktivizam, da najzad uspijemo u onome zbog čega svaka država postoji: da bude efikasan, kvalitetan servis svojih građana, čuvar uspomena na svijetlu istoriju i generator još svjetlije budućnosti. U uvjerenju da ćemo naredni Dan nezavisnosti naše otažbine dočekati u umnogome izmijenjenim društveno-političkim prilikama, svim građanima i građankama još jednom čestitam Dan nezavisnosti. Živjela Crna Gora”, zaključio je predsjednik Demokratske Crne Gore.Aktuelno
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

Đukanović – Džozef: Crna Gora igra ključnu ulogu na Balkanu u kriznim vremenima

Objavljeno

dana

Autor

Đukanović – Džozef: Crna Gora igra ključnu ulogu na Balkanu u kriznim vremenima

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Edvard Džozef, predavač na Univerzitetu Džon Hopkins u Vašingtonu danas se sreo sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Hopkins je ocijenio susret kao sveobuhvatan, a diskusiju kao iznavrednu u momentu političke krize kako za našu državu, tako i za region.

“Crna Gora igra veliku ulogu za SAD i EU, i Rusiju, na Balkanu”, dodao je Džozef.

Advertisement

 

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Politika

Demokrate: Članovi Sudskog savjeta već dogovoreni, to su Vučinić, Korać, Šoć, Medojević, a moguće i Aneta Spajić

Objavljeno

dana

Autor

Demokrate: Na sjednici Vlade prekršeno načelo transparentnosti, kadrovska rješenja nisu ni imenom pomenuta

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


“Zli jezici” govore da su imena članova Sudskog savjeta već dogovorena i, da su to: Nebojša VučinićRadoje KoraćDragan ŠoćDražen Medojević a, moguće i (ili) Aneta Spajić, saopštile su Demokrate.

Prema njihovim riječima, sezona fingiranja dijaloga sa unaprijed poznatim ishodima je, reklo bi se, blizu svog vrhunca.

“Konkretnije, brojna prethodna iskustva sugerišu da se obično dijalog oko važnih pitanja pokretao onog trenutka kada određeni učesnici dogovore njegove konačne rezultate. Dok se jedni javno nude za dogovor oko pravosudnih funkcija, za šta zauzvrat dobijaju funkcije po dubini, “zli jezici” govore da su imena članova Sudskog savjeta već dogovorena i, da su to: Nebojša Vučinić, Radoje Korać, Dragan Šoć, Dražen Medojević a, moguće i (ili) Aneta Spajić”, kazale su Demokrate.

Advertisement

Da se dijalog, smtraju oni, unaprijed obesmišljava govori i to da su, kako dodaju, ove informacije prisutne u javnosti “u trenutku dok traje ispitivanje kandidata pred nadležnim skupštinskim Odborom”.

“Stoga, ako određeni politički akteri postižu međupartijski dogovor da Sudski savjet bude političko tijelo, onda ne iznenađuje matrica prema kojoj se vrše imenovanja na rukovodećim mjestima u ključnim institucijama i državnim kompanijama. Nas ne iznaneđuje svakodnevni politički revanšizam isključivo prema Demokratama. Onda nas neće iznenaditi ni ako se na sjutrašnjoj sjednici Vlade iz Odbora direktora Aerodroma Crne Gore razriješi samo kadar Demokrata, Branko Vuković, a kadrovi DF-a i URA-e samo zamijene svoje pozicije u samom Odboru”, zaključuju Demokrate.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Đurović sjutra sa liderima parlamentarnih političkih partija

Objavljeno

dana

Autor

Đurović: Vlada da odluči sa kojim će vjerskim zajednicama, na koji način i kada potpisivati temeljne ugovore

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastaće se sjutra sa liderima parlamentarnih političkih partija u Crnoj Gori, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

“Ključne teme sastanka odnose se na izbor sudija Ustavnog suda, imenovanje članova Sudskog savjeta, izbor Vrhovnog državnog tužioca, te reformu izbornog zakonodavstva”, navodi se u saopštenju.

Sastanak će, kako je najavljeno, biti održan u Bijelom salonu Skupštine Crne Gore, sa početkom u devet sati.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Najčitanije