Povežite se s nama

Kurir.rs

MOBILNI KRIJU TAJNU SAMOUBISTVA DEČAKA (13) IZ PLJEVALJA? Policija pored 2 telefona proverava i naloge na Tiktoku i mrežema!

Objavljeno

dana

MOBILNI KRIJU TAJNU SAMOUBISTVA DEČAKA (13) IZ PLJEVALJA? Policija pored 2 telefona proverava i naloge na Tiktoku i mrežema!

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: Profimedia, Printscreen Youtube
Advertisement

Oba mobilna telefona i naloge tragično nastradalog 13-godišnjeg V.K. iz Plevalja koji je pre nekoliko dana izvršio samoubistvo skokom sa mosta na Tari, proverava policija.

Advertisement

Sve se dešava samo dvadesetak dana nakon što je na istom mestu i na isti način sebi život oduzela dvadesetogodišnja M. G, TikTokerka iz Crne Gore koju je dečak pratio, prenosi Blic.

„Oba telefona koja je moj brat imao dali smo policiji. Rečeno nam je da će istražiti naše sumnje koje smo im obrazložili. Prosto sve to na društvenim mrežama što se pominje, i te poruke i najave samoubistva, nama su potpuno nejasne, jer on nije imao razloga da se ubije“, ispričala je za sestra tragično nastradalog dečaka.

Advertisement

Starija sestra trinaestogodišnjaka rekla je da bi volela da se slučaj samoubistva njenog brata detaljno istraži, kako zbog njenog brata koji više nije živ, kao izbog druge dece, jer je plaši informacija da je na društvenim mrežama najavljeno još jedno samoubistvo na istom mestu do kraja meseca.

Milica Goločevac
foto: Printscreen

„Volela bih da se ovo istraži do kraja, da policija ne stane ovde. Zbog mog brata iako više nije živ, a izbog druge dece. Po kraju kažu da je najavljeno još jedno samoubistvo za 13 dana“, rekla je sestra nastradalog tinejdžera.

Iz policije Crne Gore saopštili su da istražuju ova dva slučaja i da za sada nema nikakve naznake da je u pitanju neki internet izazov, niti delovanje sekte.

Poznato je i da je V. K. (13) na ovoj mreži „pratio“ M. G, ali i da je nakon njene smrti objavljivao njene fotografije i komentare da je ona „ljubav njegova najveća“ i da „želi da ide kod nje u Raj“.

Advertisement

„Do sada preduzete radnje u odnosu na dva tragična slučaja koja su se dogodila na području Pljevalja ne ukazuju na to da je u pitanju delovanje sekte ili neki internet izazova. Policija vrši intenzivne provere i u tom smeru i javnost će o ishodu istrage biti blagovremno obaveštena“, saopštio je MUP.

U saopštenju je istaknuto da, s obzirom na starost žrtava, Uprava policije postupa sa posebnom pažnjom i senzibilitetom.

„Službenici Uprave policije analiziraju sve raspoložive informacije koje su dostupne na društvenim mrežama a koje se mogu dovesti u vezu sa predmetnim samoubistvima i rade na identifikaciji osoba koje stoje iza dva profila na društvenoj mreži“, saopštio je MUP Crne Gore.

Advertisement

„Zaštita dobrobiti dece je obaveza celokupnog društva gdje i policija ima određenu ulogu te apelujemo na celokupnu društvenu zajednicu da posveti dužnu pažnju deci i mladima kao i identifikovanju i rešavanju njihovih problema i izazova sa kojima se susreću u periodu odrastanja. Apelujemo na roditelje da povećaju nadzor nad načinom korišćenja interneta od strane njihove dece i da sve neobične i neprimerene sadržaje i objave, poruke i slično ukoliko ih primete prijave najbližoj policijskoj stanici“, kaže se u paelu MUP.

Podsetimo, misterija oko ova dva samoubistva nastala je kada se nakon smrti V. K. otkrilo da je dečak bio veoma aktivan na društvenoj mreži TikTok i da je nakon samoubistva dvadesetogodišnje sugrađanke najavio i svoje.

Nekoliko dana pre tragedije, na društvenoj mreži TikTok, trinaestogodišnjak je ostavio poruku u kojoj je najavio šta će učiniti.

Advertisement

Prema rečima sestre preminulog V. K. oba profila preminulih su i dalje aktivna, što ukazuje da neko upravlja njima.

„Ja sam čula da su oba profila i dalje aktivna, što znači da neko upravlja njima“, rekla je starija sestra dečaka.

Dečakova sestra ispričala je da V. K. nije poznavao preminulu M. G. osim sa društvenih mreža, kao i da ne znaju da li su njih dvoje možda nekada komunicirali. Istakla je i da je dečak u poslednje vreme često bio na telefonu, ali da je bio veseo i srećan i da ništa nije ukazivalo na tragediju. Isto je rekao dečakov otac.

Advertisement

Kurir.rs/Blic


KurirKurir
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kurir.rs

ČAK 3 PUTA TELEFONIRAO DOK JE SEJAO SMRT?! Koga je sve Borilović zvao: Jedan poziv je POSEBNA MISTERIJA

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: EPA/Boris Pejović, Privatna Arhiva
Advertisement

Masovni ubica Vuk Borilović je tokom svog krvavog pohoda čak tri puta telefonirao, saopštila je crnogorska Uprava policije.

Javnost je saznala da je Borilović nakon što je zverski ubio Natašu Martinović i njena dva sina, pozvao njenog supruga Miloša hladnokrvno mu poručivši da je ubio i svoju i njegovu porodicu. Međutim, druga dva poziva i dalje su nerazjašnjena, od kojih je jedan posebna misterija.

Advertisement
žrtve Vuka Borilovića
žrtve Vuka Borilovićafoto: Facebook

Uprava policije (UP) izdala je opširno saopštenje u kojem rekonsturiše kretanje i ponašanje pomahnitalog masovnog ubice navodeći između ostalog da je za vreme monstruoznog akta obavio čak tri telefonska razgovora. I to u različitim vremenskim intervalima, neke čak i kada je bio teško ranjen.

Miloš Martinović
Miloš Martinovićfoto: Printscreen Facebook

1. 15.30 sati zove Miloša Martinovića: „Pobio sam i moju i tvoju porodicu“

-Pobio sam i tvoju i moju porodicu, monstruozne su reči koje je Vuk Borilović navodno uputio Milošu Martinoviću nakon što mu je ubio najmilije.

-Na osnovu do sada sprovedenih izviđajnih radnji, uključujući i izjave, odnosno prikupljena obaveštenja proizilazi da je oko 15.30 časova V.B. (34) obavio telefonski razgovor sa drugim licem, čiji identitet za sada, iz razloga zaštite oštećenih i svedoka, nećemo saopštavati, a u kojem je, između ostalog, saopštio da je u svojoj kući lišio života porodicu koja je kod njega stanovala, odnosno dvoje maloletne dece, navodi se u saopštenju UP.

Na osovu nezvaničnih informacija koje su procurile u medije, vreme i opis ovog poziva poklapa se sa pozivom koji je ubica uputio Milošu Martinoviću, ali rečenica koju je izgovorio i dalje navlači veo misterije oko čitavog slučaja.

Advertisement

Naime, Borilović, do tog trenutka nije ni bio u kontaktu ni sa jednim od članova svoje porodice, ni bliže ni dalje, a od svih žrtava u rodbinskim vezama je bio samo sa stricom Goranom Đurišićem kojeg je surovo likvidirao.

Vuk Borilović
Vuk Borilovićfoto: EPA/Boris Pejović, Privatna Arhiva

2. 15.50 sati zove poznanika: „Neću preživeti“

U medijima je obelodanjeno i da je jedan od tri poziva bio upućen poznaniku kojem je rekao da je teško ranjen i da najverovatnije neće preživeti.

Naime, kako je UP prenela, prilikom razmene vatre sa ubicom na kojeg je ispaljeno 20 projektila, jedan službenik policije ranjen je u predelu glave.

Advertisement

-Do sada sprovedene mere i radnje ukazuju da je jedan od projektila koji je ispaljen od strane policijskih službenika pogodio V.B. i tom prilikom ga teško ranio. Nakon naizmenične upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika i V.B., shodno njihovim izjavama i izveštajima, u jednom trenutku više nije bilo upotrebe oružja od strane V.B., navodi se u saopštenju koje je stiglo i na redakciju „Blica“.

Upravo se u istom dokumentu dalje navodi da je ubica tada uputio pomenuti poziv poznaniku čiji identitet nije otkriven i saopštio mu da „neće preživeti“.

-Ovo potvrđuje i izjava svedoka koji je telefonom razgovarao sa V.B. oko 15.50 časova, odnosno dvadesetak minuta posle telefonskog razgovora koji je prethodno vodio V.B. Po izjavi svedoka, u ovom telefonskom razgovoru od 15.50 časova, V.B. je izjavio da je lišio života veći broj lica i da je teško ranjen i da misli da neće preživeti, potvrđuje se u policijskom saopštenju.

Advertisement

3. Poziv potpuna misterija

Crnogorska Uprava policije izvestila je da je Vuk Borilović obavio još jedan telefonski poziv dok je sejao smrt po Cetinju, odnosno navodno pre nego što je pozvao Miloša Martinovića, ne navodeći tačno vreme.

Međutim, taj treći poziv je i dalje potpuna misterija budući da iz policije nisu naveli ni njegov sadržaj, kao i kome je on bio upućen. Nadležni, navodno, iz bezbednosnih razloga ne žele da saopšte sa kim je Borilović razgovarao tokom svog krvavog pira.

Advertisement

-Ovom razgovoru (sa Milošem Martinovićem, prim. nov.) je prethodio još jedan razgovor o čijoj sadržini i identitetu osoba se za sada, iz istih razloga (bezbednosnih, prim. nov.), nećemo izašnjavati ali koji potvrđuju prethodne navode (da je lišio života porodicu koja je kod njega stanovala, prim. nov), stoji u pomenutom saopštenju.

Dakle, može se zaključiti da je Vuk Borilović nakon ubistva Nataše Martinović i njenih sinova obavio dva telefonska razgovora, dok je treći poziv uputio teško ranjen na samrti.

Nije bilo ranijih konflikta

Advertisement

-U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promene u njegovom ponašanju ali ne i na potencijalno izvršenje ovakvog zločina, te je tim povodom bio zakazan specijalistički pregled V.B.

Naglašavamo i da ne postoje saznanja, niti je policiji prijavljivano, da su postojali raniji konflkti, niti bilo kakav prethodni napad u poslednjem periodu od strane V.B. na porodicu podstanara. U istom smislu, ne treba dovoditi u uzročno-posljedičnu vezu izvršenje ovog teškog zločina sa bilo kakvim protivpravnim ponašanjima iz prethodnog perioda“, navodi policija uz apel na solidarnost i odgovorno izveštavanje o masovnom zločinu kakav Crna Gora ne pamti.

-Veoma je važno, posebno u kontekstu brojnih neodgovornih komentara, objava, saopštenja i ponašanja da se spreče bilo kakvi povodi za dalje konflikte između porodica, a pogotovo u okviru negativnih običaja koji treba da budu iskorenjeni na području Crne Gore, navodi se u policijskom apelu.

Advertisement

Podsetimo, Vuk Borilović ubio je 10 sugrađana u petak, a ranio njih šest pre nego što je i sam ubijen. Tokom krvave drame iz lovačke puške nasumično je pucao u podstanare, komšije, zatim ekipu Hitne medicinske pomoći i pripadnike policije koji su došli na mesto pucnjave, ali i prolaznike.

I dalje se čeka obdukcioni nalaz koji će pokazati ko je tačno zadao smrtonosni metak Vuku Boriloviću. Prema za sada nepotvrđenim informacijama, njega je usmrtio sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović nakon što ga je policija prethodno ranila, a upravo će obdukcioni nalaz otkloniti sve sumnje.

Kurir.rs/Blic

Advertisement


KurirKurir
Advertisement
Nastavite čitati

Kurir.rs

MONSTRUM BORILOVIĆ I KALUĐEROVIĆ DOŽIVELI ISTU SUDBINU: Neno je Vuka zaustavio u krvavom piru, a obojica su preživela TRAGEDIJE

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: EPA/ Boris Pejović, Printscreen
Advertisement

Vuk Borilović koji je u petak ubio desetoro ljudi, kao i Nenad Kaluđerović koji ga je u daljem masakru sprečio, preživeli su istu tragičnu sudbinu, tvrde meštani Cetinja. Naime, kako naši sagovornici kažu, Borilović i Kaluđerović ostali su bez braće koja su digla ruku na sebe.

Cetinjani su neutešni nakon masakra u kom je Borilović ubio 10 ljudi, a ranio šestoro.

Advertisement
borilović izrešetao deset ljudi
borilović izrešetao deset ljudifoto: EPA/Boris Pejović, Privatna Arhiva

– Borilović i Kaluđerović doživeli su istu sudbinu! Ubici se pre 15 godina ubio brat, obesio se. Tada je bio mladić, i taj tragičan događaj zavio je u crno celu porodicu koja godinama nije mogla da se oporavi – kaže za Kurir meštanin Cetinja i dodaje:

– Isto je prošla i porodica Nena Kaluđerovića, koga svi slave kao heroja, jer je usmrtio monstruma, a koji je 2008. godine ostao bez mlađeg brata. Za Kaluđerovićem je 2006. bila raspisana poternica zbog ubistva mladića i njegov brat, kako se tada pričalo, nije mogao da izdrži pritisak i ubio se.

nenad kaluđerović
nenad kaluđerovićfoto: printscreen Instagram pg_forass

Naš sagovornik kaže da je Nenov brat, Janko Kaluđerović, tada mladić od 25 godina digao ruku na sebe.

– Sedeo je ispred porodične kuće, u jednom trenutku je ušao unutra, uzeo pištolj i pucao sebi usta. Nakon Jankove sahrane Neno se predao, a kasnije je oslobođen optužbi za ubistvo – kaže Cetinjanin.

On podseća i da je Janko Kaluđerović bio nerazdvojan prijatelj sa pokojnim Cetinjaninom Jasminkom Šahovićem, navodnim pripadnikom škaljarskom klanu, koji je u januaru raznet eksplozivom u Podgorici. Sumnja se da je Šahović još jedna žrtva rata između Kotorskih klanova koji traju od kraja 2014. godine.

Advertisement
razneti automobil šahovića
razneti automobil šahovićafoto: Kurir

O njihovom drugarstvu postoji i fotografija koju je Šahović objavio na društvenoj mreži samo dva meseca pre likvidacije uz potresnu poruku, da ga nikad neće zaboraviti.

– Pobratime moj, nikad ne možeš biti zaboravljen, jer pobratim te čuva od zaborava. Voli te brat – napisao je krajem oktobra 2021. godine Šahović, dok je već 10. januara raznet bombom koja je bila ispod njegovog automobila.

šahović (desno) pre ubistva objavio fotografiju sa jankom kaluđerovićem (levo)
šahović (desno) pre ubistva objavio fotografiju sa jankom kaluđerovićem (levo)foto: Društvene mreže

Podsetimo, Vuk Borilović u petak oko 15.30 sati pobio je 10 ljudi, dok su njegove prve žrtve bili majka i dvoje dece stare osam i 11 godina.

Krvavi pir nastavio je Borilović i tako izrešetao svoje komšije, ali i ujaka koji je pokušao da ga spreči. Borilović je prema navodima crnogorske policije ubijen sa pet hitaca, ali za sada još uvek nije potvrđeno da li su ga pogodili meci koje je ispalila policija ili Nenad Kaluđerović, koji je od tada u bekstvu.

(Kurir.rs)

Advertisement


KurirKurir
Advertisement
Nastavite čitati

Kurir.rs

MONSTRUM OTIŠAO U CRKVU I POMOLIO SE, PA POBIO 10 LJUDI: Vratio se u kuću pa započeo KRVAVI PIR! ČITAJTE U KURIRU

Objavljeno

dana

Autor

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Kurir.rsFoto: EPA/Boris Pejović, Privatna arhiva, Shutterstock
Advertisement

Cetinjanin Vuk Borilović (34) koji je u petak počinio najveći zločin u novijoj istoriji Crne Gore u kom je stradalo i dvoje dece, pre masakra posetio jednu svetinju, saznaje Kurir

Advertisement

Cetinjanin Vuk Borilović (34) zvani Vučko koji je u petak ubio 10 ljudi, među kojima i dvoje dece, i ranio šest osoba, pre počinjenog stravičnog zločina otišao je u crkvu i pomolio se Bogu, saznaje Kurir!

Borilović se potom vratio u porodičnu kuću u cetinjsko naselje Medovina i počinio krvavi pir.

Advertisement

Odneli kamere

– Borilović je pre nego što je pobio nevine ljude, i decu među njima, otišao u crkvu i pomolio se Bogu. Uzeo je pušku i krenuo da ubija, na kraju je zaustavljen nakon pucnajve u kojoj su učestvovali policajci i meštanin Nenad Kaluđerović – kaže za Kurir naš izvor.

Njegova porodica je prema priči meštana, jedna od najstarijih i najuglednijih na Cetinju.

Advertisement
lovačkom puškom pobio 10 ljudi
lovačkom puškom pobio 10 ljudifoto: EPA/Boris Pejović, Privatna Arhiva

– Borilovići godinama idu redovno u crkvu, a uoči svakog Božića iznose badanjak ispred manastira. I Vuk je redovno učestvovao u ovim ceremonijama. Gde će mu duša, kakvo je to zlo ušlo u njega, zašto je pobio svoje komšije i dvoje dece – pričaju očajni Cetinjani.

Oni dodaju da je kuća Borilovića pokrivena kamerama i da bi to moglo da donekle reši misteriju šta je navelo ubicu da počini masakr.

– Vuk u porodičnoj kući imao video-nadzor, kako unutra, tako i spolja. Celo dvorište pokriveno je kamerama koje su policajci odneli nakon zločina. Trebalo bi da se utvrdi šta je ubica radio nakon što je došao iz crkve – kažu žitelji.

Pomahnitali Vuk Borilović u petak oko 15.30 sati ubio je najpre svoje podstanare Natašu Pejović Martinović (35) i njene sinove Mašan (11) i Marka (8), a potom i njihovog porodičnog kuma Milana Mitrovića (37), svog ujaka Gorana Đurišića (54) koji je pokušao da ga zaustavi, a onda i komšije Rajka (56), Dimitrija (81) i Danicu (74) Drecun, pa Danijelu (51) i njenu sestru Aleksandru (52) Radunović.

Advertisement

Kurir.rs – Ekipa Kurira)

NJANOVIJE DETALJE IZ ISTRAGE, KAO I SVE O OKOLNOSTIMA KOJE SU PRETHODILE TRAGEDIJI, O ČUDNOM PONAŠANJU MONSTRUMA VUKA BORILOVIĆA, KOJE NAŽALOST NIKO NIJE OZBILJNOI SHVATIO SAZNAJTE U DANAŠNJEM KURIRU

Štampano izdanje 15.08.2022.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE SUTRA OVAJ SJAJAN POKLON! UZ DNEVNO IZDANJE NOVINA DOBIĆETE KAŠIKU ZA SOS

poklon
foto: Kurir

Naša kašika za sos je neophodan dodatak kako u modernoj, tako i u tradicionalnoj kuhinji.

Ako volite da provodite vreme u kuhinji, ako ste ljubitelj raznih sosova i sa zadovoljstvom ih pripremate, mi vam poklanjamo koristan proizvod.

Advertisement

Osim kvalitetne hrane koju servirate vašoj porodici, važno je i kakav escajg imate na stolu.

Pored lepog izgleda, kašika za sos je vrlo praktična, jer je idealnih dimenzija, lagana za rukovanje. Jednostavnog je oblika, modernog dizajna i vrlo izdržljiva.

Pored kućne namene, može da se koristiti i u restoranima.

Advertisement


KurirKurir
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije