Povežite se s nama

Politika

Абазовић хвали министарку: Хвала Боровинићки што брине о Црној Гори

Objavljeno

dana

Абазовић хвали министарку: Хвала Боровинићки што брине о Црној Гори

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Честитам на изванредним резултатима против пандемије, поручио је вицепремијер

Вицепремијер Дритан Абазовић честитао је министарки здравља Јелени Боровинић Бојовић на, како је казао, изванредним резултатима у борби против КОВИД-а 19.

Advertisement

– Хвала што бринете о Црној Гори, поносни смо на вас- казао је Абазовић. 

Подсјетимо, министарка је јутрос саопштила да први пут од јула 2020. године када је Европска унија и званично скинула Црну Гору са листе епидемиолошки безбједних земаља и затворила границе за наше држављане, Црна Гора испуњава услове за повратак на зелену листу.

– Очекује се да ће листа бити ажурирана почетком наредног мјесеца- казала је Боровинић Бојовић. 

AdvertisementДАН
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Politika

Добричанин: Нема здравог ткива ДПС, то је њихова измишљена категорија

Objavljeno

dana

Добричанин: Нема здравог ткива ДПС, то је њихова измишљена категорија

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Што би Ниче рекао “видјети зло, а не предузети ништа је исто као и учинити зло”. То је суштина. Знали су и нису ништа предузели, поручио је он

 Владимир Добричанин, посланик Уједињене Црне Горе, саопштио је да је још једном покренут поступак којим се покушава реинкарнација бивше власти и још један облик подјела на оне који су за и оне који су против.

Advertisement

– За шта и против чега је основни облик владавине ДПС-а деценијама.  Та подјела је суштина њихове, назови политике, која се сводила на измишљање непријатеља, сијање страха међу несигурним становништвом, државним шверцом и дезавуисањем политичких противника на најпримитивнији могући начин. Иако увијек нађу неког другог да уради посао за њих, тај политички траг ДПСа се осјети на километар јер и даље “смрди нечовјештвом”. Иако је прошло већ више од годину дана од освојене слободе, сам процес развлашћивања ДПС-а још увијек није довршен јер је за његов завршетак  потребно и вријеме и одлучност која нам је недостајала. У тој нашој неодлучности су они и потражили сламку спаса. Увјеравају своје гласаче да су надомак повратка на власт и да се само још мало стрпе и све ће бити као некада.  Већ је покренут поступак изгласавања неповјерења Влади, а гласине које се шире Црном Гором шапућу како је све већ ријешено и како ће тога дана пасти Влада уз помоћ неког од “нас из владајуће већине”- истакао је Добричанин.

Нема, понавља, „нема здравог ткива дпс-а“.

-То је измишљена категорија њих самих како би омекшали став према њиховим непочинствима и лоповлуцима. То, назовимо “здраво ткиво” је деценијама гледало како се пљачкају грађани Црне Горе, како се производе разноразни тајкуни, како се организује државни шверц цигарета и банана “на грам”, како се “уклањају” политички противници,  како се праве подјеле у народу, како су нас њихови челници опет пели на тракторе и пријетили погромом, позивали на шуму и депортовали наше свештенике на исти начин на који су депортовали и оне несрећнике деведесетих.  На све то је ово “здраво ткиво” жмурило на оба ока. Што би Ниче рекао “видјети зло, а не предузети ништа је исто као и учинити зло”. То је суштина. Знали су и нису ништа предузели. И они су политичка девијација, и они су политички канцер овог друштва. Портали су ових дана пуни разноразних комбинација ко ће са ким у мањинску или чак неку нову Владу која би била сачињена од већине оних који су 30. августа изгубили на изборима. Тим чином би демократија у Црној Гори престала да постоји и Црна Гора би улетела у понор анархије и безвлашћа! Ми, из Уједињене Црне Горе не желимо ни да размишљамо о могућности да неко појединачно или који субјект из актуелне већине подржи иницијативу опозиције за изгласавање неповјерења Влади- нагласио је он.

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Politika

Бранислав Бане Ненезић нови предсjедник ОО СД Бар

Objavljeno

dana

Бранислав Бане Ненезић нови предсjедник ОО СД Бар

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


На предлог новог предсjедника изабрано jе и ново руководство, тако да ће функциjу потпредсjедника ОО СД Бар у наредном периоду обављати: Недељко Лале Човић, Бећир Берjашевић, Данило Орландић и Милена Ђоновић, док jе за секретара ОО СД Бар изабран Стефан Шуштер

Социjалдемократе Бара су протекле недјеље на своjоj II конвенциjи, коjа jе одржана електронским путем изабралИ нови Општински одбор коjи броjи 98 чланова, а исти jе jедногласно за предсjедника изабрао Бранислава Банета Ненезића.

Advertisement

На предлог новог предсjедника изабрано jе и ново руководство, тако да ће функциjу потпредсjедника ОО СД Бар у наредном периоду обављати: Недељко Лале Човић, Бећир Берjашевић, Данило Орландић и Милена Ђоновић, док jе за секретара ОО СД Бар изабран Стефан Шуштер.

Такође, ОО СД Бар jе за новог предсjедника СД ЦГ jедногласно предложио др Дамира Шеховића, а jедногласно jе дониjета и одлука да почасни предсjедник ОО СД Бар буде Мићо Орландић – jедан од утемељивача социjалдемократиjе у Бару и Црноj Гори.

– Социjалдемократе у Бару и Црноj Гори окрећу нови лист у свом политичком дjеловању, придржаваjући се основних начела због коjих смо и основани – грађанског, мултиетничког, мултиконфесионалног и секуларног Бара и Црне Горе. Те вриjедности, уз проактиван приступ рjешавању нагомиланих економских проблема наших суграђана/ки, биће доминантно у фокусу нашег бављења политиком. Подмлађивањем партиjског руководства и Општинског одбора, иновативним идеjама и њиховом реализациjом од стране наших досљедних чланова, сигурни смо да смо на добром путу да поновимо одличан резултат на претходним локалним изборима у Бару.

Advertisement

Наш задатак ће у наредном периоду бити да предложимо што бољи изборни програм у коjем ће се наћи сви они проблеми са коjима се сусрећу наши суградjани/ке и реалан план за њихово отклањање као и валоризациjа свих природних ресурса по коjима jе наш град познат.

Поред тога, циљ  нам jе  да кроз нове идеjе, побољшамо статус нашег града као туристичке дестинациjе, а самим тим и статус свих грађана Бара.

Млади састав Општинског одбора поjачан људима са дугогодишњим искуством у бављењу политиком и привредом,  са правом даjу оптимизам да ћемо и успjети у своjим циљевима – поручио jе новоизабрани предсjедник ОО СД Бар  Бранислав Бане Ненезић.

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Politika

Лакетић: УРА ће у Моjковцу формирати Канцелариjу за грађане

Objavljeno

dana

Лакетић: УРА ће у Моjковцу формирати Канцелариjу за грађане

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Општина не постоjи да би неко у њоj имао власт, већ да би била сервис свих грађана, мjесто за рјешавања свих правних, инфраструктурних, животних, пословних проблема заjеднице, наводи кандидат УРА Мојковац

Општина ниjе само зграда са безброj лавирината кад треба извадити обичан документ, општина треба да буде отворена и транспарентна институциjа за све грађане. Општина не постоjи да би у њеним просториjама неко испиjао кафе и у њеним фотељама се башкарио, већ да би у интересу свих грађана предано… радио, саопштио jе данас кандидат за одборника моjковачке УРА на предстоjећим изборима Бошко Лакетић.

Advertisement

Како jе jош истакао, општина не постоjи да би неко у њоj имао власт, већ да би била сервис свих грађана, мjесто за решавања свих правних, инфраструктурних, животних, пословних проблема заjеднице.

– Ми ћемо доласком на власт, формирати посебну Канцелариjу за грађане, коjа неће бити само соба у згради општине, већ мjесто гдjе ће грађани добиjати све потребне информациjе и мjесто са коjег ће се кретати у реализациjу њихових проблема – наводи Лакетић.

Напомиње да су у фокусу њихове политике сви грађани Моjковца. ,,Наша jе желjа да сприjечимо одлазак младих из Моjковца и у том смислу, за сваки склоплjени брак ћемо помоћи брачни пар са 1000 еура, док ћемо свако новорођено диjете помоћи са 500 еура. За локалну управу коjа ће радити у интересу свих грађана Моjковца”, заклjучуjе он.

AdvertisementДАН
Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije