Povežite se s nama

Politika

DF: Radulović serijom podvala kritikuje sprski narod, na istim je antisrpskim pozicijama kao montenegrinski ekstremi

Objavljeno

dana

DF: Krivokapić nam nije lojalan, imenovanjem Vukšića prekršio Ustav i Zakon o ANB-u

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Prosto je fascinantno kako se ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović osokolio da serijom laži i podvala kritikuje Srbiju i srpski narod, ali ga ne pamtimo da je “zucnuo kada je njegova koleginica iz Ministarstva vanjskih poslova pozivala da se spaljuju crkve i vjernici SPC” – poručili su danas iz Demokratskog fronta u reagovanju na saopštenje Ministarstva u kojem su kazali da Rezolucija o Srebrenici nije usmjerena protiv Srbije i osvrnuli se na “zabrinjavajuće miješanje državnog vrha Srbije”.

“Podsjećamo građane Crne Gore na skandal – da je Radulović na mjesto ministra došao kao jedan od kadrova Srđe Darmanovića i drugih iz DPS koji su vodili crnogorsku diplomatiju u vrijeme Mila Đukanovića”, kazali su iz DF-a-

Advertisement

Kako su naveli, saopštenje Ministarstva vanjskih poslova samo govori da su “Radulović i njegov kabinet na istoj ideološkoj poziciji kao Srđa DarmanovićMirna Nikčević, Miodrag Vlahović i ostali montenegrinski ekstremi.”

“Samo nas čudi da Radulović nije sa Mirnom Nikčević otišao i u onaj ,,inspekcijski nadzor” radova na toaletima u Cetinjskom manastiru. Ali nije kriv Radulović, što se kao dio diplomatskog kadra DPS našao u ovoj vladi koja je trebala da preslika volju građana koji su pobijedili 30. avgusta, već Zdravko Krivokapić, koji ga je odabrao, a koji ovih dana, uz DPS, Bečića, Abazovića, i ostale pokazuje neskrivenu mržnju prema Srbiji i srpskom narodu”, navode iz DF-a.

Iz tog saveza kazali su da još nije zabilježeno antisrpstvo kao ono koje se emituje prethodih dana. Poručuju da je sve počelo izglasavanjem antisrpske rezolucije o Srebrenici i smjenom ministra Leposavića “od strane DPS, Zdravka Krivokapića, Demokrata, Ure, SD”.

“Kao što vidimo, nastavlja se žestokim ispoljavanjem netrpeljivosti prema Srbiji i srpskom narodu od strane istih činilaca”, ističu iz tog saveza.

Oni su poručili da kampanja ponižavanja, mržnje i napada na srpski narod neće dati rezultat, a dodaju i da oni koji su je pokrenuli i u njoj učestvuju zaslužuju samo prezir, posebno oni koji su prevarama dobijali glasove Srba.

Advertisement

“Očekujemo, međutim, da se ovi koji su zalutali dozovu pameti, da ne idu putem izdaje, jer su već dobro zagazili na tu stazu”, zaključuju iz DF-a.Aktuelno

Politika

Vujović: Demokrate sa ljubiteljima Ratka Mladića grade građansku harmoniju

Objavljeno

dana

Autor

Vujović: Demokrate sa ljubiteljima Ratka Mladića grade građansku harmoniju

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Nakon što je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sumirajući utiske sa nedeljnih lokalnih izbora, poručio da su “Demokrate jedina partija istinske građanske profilacije”, oglasio se generalni sekretar Socijaldemorkatske partije (SDP) Ivan Vujović.

Funkcioner SDP-a reagujući na izjavu Bečića, poručio je da Demokrate sa” ljubiteljima Ratka Mladića grade građansku harmoniju”.

Advertisement

“Partija istinske građanske profilacije kojoj je strateški partner DF. U izboru između DF i EU izabrali DF. Sa ljubiteljima Ratka Mladića grade građansku harmoniju. Dok je na CT 5. 09. trebalo”građanski” i za tuđe interese ugaziti proteste. Da sve nije opasno, bilo bi smiješno”, objavio je Vujović na Twitter-u.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Eraković: Premijer da počne da piše memoare, Vladu da vode oni koji znaju

Objavljeno

dana

Autor

Eraković: Premijer da počne da piše memoare, Vladu da vode oni koji znaju

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Premijer Zdravko Krivokapić trebalo da počne da piše memoare a Vladu da vode i čine oni koji znaju kako do cilja, poručio je potpredsjednik Demokratske partije socijalista Jevto Eraković.đ

On se osvrnuo na današnje izlaganje Krivokapića na konferenciji povodom godišnjice rada Vlade.

Advertisement

-Krivokapić: “Ja posle godinu dana ne znam odakle da krenem…”

Predsjednik Vlade nek počne da piše memoare, a Vladu da vode i čine oni koji znaju i odakle da počnu i kako do cilja- napisao je Eraković na Tviteru.Aktuelno
Nastavite čitati

Politika

Damjanović: Godinu rada vlade jedino možemo okarakterisati kao godinu koju su pojeli skakavci

Objavljeno

dana

Autor

Damjanović: Godinu rada vlade jedino možemo okarakterisati kao godinu koju su pojeli skakavci

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Danas smo imali priliku da gledamo novi performans izdajničke Vlade kojim je moderirao odlazeći premijer Zdravko Krivokapić. Tom prilikom su nam poslali novu poruku “Za zdravu Crnu Goru” koja je još jedan marketinški trik očajnihka koji su izgubljeni u vremenu i prostoru, saopštio je predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović.

Kako navodi, nakon godinu dana rada ”pokojne”  Vlade,  Crna Gora  ne da nije zdrava nego je oboljela da će joj trebati težak i dug oporavak uz nadzor specijalista ekonomske struke.

Advertisement

”Složiću se sa odlazećim premijerom da će njegova Vlada ući u istoriju Crne Gore po više osnova. Pamtićemo je kao Vladu koja je od Crne Gore otimala svetinje, zatim služila interesima srpskog sveta i koja je odgovorna za smrt velikog broja građana zbog njene loše zdrastvene politike. Takođe za vrijeme apostolske Vlade u Crnoj Gori ne postoji proizvod i usluga koja nije poskupila što jedino ne vidi premijer koji prima mjesečnu zaradu koja je pet puta veća od prihoda pet medicinskih sestara koje rade na covid odjeljenju”, navodi Damjanović.

Novi budžet koji nudi “ ekspert”  Milojko  građanima nudi nove namete u vidu poskupljenja cijena i posticanja sivog tržišta.

”Vlada budžetom za 2022.godinu lokalne samouprave priključuje na respirator da se bore za vazduh kojeg će im i te kako nedostajati. Ne možemo zaobići ni loš rad bezbjedonosnog sektora koji je čak dozvolio da se prilikim desanta na Cetinje njime upravlja iz susjedne države i da on služi interesima Srpske pravoslavne crkve. Ova Vlada argumentovano dokazala da svaka promjena nije ljekovita i da svako ne može sebi dodjeljivati titulu eksperta”, stoji u saopštenju.

Kako dodaje, vjeruje da će Crna Gora ubzo početi ozdravljenje kada prođe opoziciona inicijativa za smjenu 42 “pokojne” Vlade koju ćemo svi pamtiti prvenstveno po neznanju.

Na kraju suma sumare godinu rada izdajničke Vlade jedino možemo okarakterisati kao godinu koju su pojeli skakavci.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Najčitanije