Povežite se s nama

Politika

Митровић: Како би заштитио себе, Спаjић дао отказ радници коjа није крива за пропуст у случаjу Томаша Бошковића

Objavljeno

dana

Митровић: Како би заштитио себе, Спаjић дао отказ радници коjа није крива за пропуст у случаjу Томаша Бошковића

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Вратите невину жену на посао, обjективно утврдите свачиjу кривицу, па као одговоран човjек станите испред људи коjе Ви заступате и понудите оставку, наводи Митровић

Умjесто да поднесе оставку због грубих пропуста у организациjи ресора коjим руководи и скандала коjи jе настао током одузимања дjеце Томашу Бошковићу, Милоjко Спаjић jе кривца нашао у стручноj радници, маjци, особи коjа jе 22 године радила часно своj посао, и наредио да jоj се да отказ. Притом ова радница, коjу jе Спаjић жртвовао да би себе спасао, нема везе са предметним случаjем, па jе самим тим и врло упитна њена одговорност, истакао је посланик ДПС-а у Скупштини Црне Горе Иван Митровић.

На самом почетку рада 42. Владе Црне Горе, како се наводи у саопштењу, било jе jасно шта ће се дешавати у ресору социjалне заштите, само нико ниjе могао претпоставити да ћемо свjедочити оволикоj количини популизма, примитивизма и лицемjерjа.

– Стручни радници, коjи се носе са тешким, осjетљивим и рањивим категориjама друштва, коjи су њихова даноноћна подршка у свим животним ситуациjама представљени су као џелати. Ниjесте министре ни обишли те људе, па им немоjте ни судити са даљине! – истиче Митровић.

Министре, и због мањих ствари министри у претходним владама Црне Горе су подносили оставке тиме показуjући своjу одговорност, додао је он.

– Сjетимо се Павла Радуловића, Боба Радуновића… А шта сте Ви урадили? Пропустили сте да поставите адекватно руководство, заказали у организациjи руководилаца коjе сте Ви именовали приjе само два мjесеца, па их сада штитите, а застрашуjете друге запослене отказима.

Посебно забрињаваjу Ваши „креативни“ моменти у виду предлога да се сада отпуштена радница премjести у JУ Комански мост?! Да ли Вама та институциjа личи на мjесто за кажњене стручне људе? – наводи се у саопштењу.

Под притиском jавности а у намjери да избjегнете одговорност, окривили сте невине како би кривицу макли са оних стварно кривих, а Вама блиских,  правдаjући то краткоћом времена коjе су провеле на новом радним мjесту.

Ни смjешниjег оправдања ни тужниjег саопштења. Будите мало искрени па информишите jавност да сте поставили руководиоца коjи ради само четири сата а обавља наjстручниjе послове у центру за социjални рад.

Вратите невину жену на посао, обjективно утврдите свачиjу кривицу, па као одговоран човjек станите испред људи коjе Ви заступате и понудите оставку. То jе много часниjе него да своj немар и пропусте маскирате кривицом стручних радника, закључио је Митровић у саопштењу.ДАН

Nastavite čitati
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar Prijavite se

Ostavite komentar

Politika

Медојевић о Спајићу и Милатовићу: Убице економије, хитно рушити ову Владу

Objavljeno

dana

Медојевић о Спајићу и Милатовићу: Убице економије, хитно рушити ову Владу

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Убице економија, војници глобалне дубоке државе у налету. Хоће да продају ЕПЦГ, Аеродроме, Луку Бар

Након што су се поводом оснивања предузећа Montenegro Works огласили министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић те министар економског развоја Јаков Милатовић, реаговао је на Твитеру лидер ПЗП-а Небојша Медојевић.

-Убице економија војници глобалне дубоке државе у налету. Хоће да продају ЕПЦГ, Аеродроме, Луку Бар… Да доврше посао Ђукановића и Веса Вукотића. Хитно рушити ову Владу- написао је Медојевић.ДАН

Nastavite čitati

Politika

Кнежевић: Шундић ће добити отпремнину као да је играо за Реал

Objavljeno

dana

Кнежевић: Шундић ће добити отпремнину као да је играо за Реал

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Испада да је ТВЦГ водио неко ко личи на њега, казао је лидер ДНП-а

Један од лидера ДФ-а и предсједник ДНП-а Милан Кнежевић у свом стилу је прокоментарисао данашње саопштење одлазећег генералног директора РТЦГ Божидара Шундића, који је казао да је отказао свој уговор о раду у јавном сервису. 

image

Шундић отказао уговор о раду: С поносом одлазим са мјеста директора РТЦГ

– Судећи по отпремнини коју ће добити Шундић, испада да је он све вријеме играо у Реал Мадриду, а да је ТВЦГ водио неко ко личи на њега- казао је Кнежевић. 

Подсјетимо, Шундић је данас казао да одлази с поносом након три године проведене на челу најважније медијске куће у држави, иако је његов тим често, како тврди, био мета напада. ДАН

Nastavite čitati

Politika

Демократе: Бечић ради у корист владавине права

Objavljeno

dana

Демократе: Бечић ради у корист владавине права

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Овим проглашењем, ситуација се драстично промијенила у корист владавине права, јер без представника Владе у ТС, Бориса Марића, који у овом тренутку има фактички “златни глас”, нови ТС неће моћи ни да ради, ни да одличује, па самим тим неће се моћи доносити одлуке о избору тужилаца и руководилаца државних тужилаштава

Посланик Демократа у Скупштини Црне Горе Момо Копривица, поводом проглашења Тужилачког савјета каже да је овом одлуком, предсједник Скупштине Алекса Бечић блокирао претходни ТС и да је то учинио у корист владавине права.

– Предсједник Скупштине Црне Горе, Алекса Бечић, прогласио је шест чланова Тужилачког савјета (ТС), чиме престаје мандат претходном Савјету познатом по политичкој пристрасности и контроли од стране тада владајућих партија на челу са Демократском партијом социјалиста. На овај начин блокиран је претходни ТС који је планирао да додноси одлуке по диктату бившег режима и самим тим противно праву и вољи грађана Црне Горе буде инструмент спровођења нелегалних и нелегитимних интереса једне политичке групације – каже Копривица.

Он истиче да се, овим проглашењем, ситуација се драстично промијенила у корист владавине права, јер без представника Владе у ТС, Бориса Марића, који у овом тренутку има фактички “златни глас”, нови ТС неће моћи ни да ради, ни да одличује, па самим тим неће се моћи доносити одлуке о избору тужилаца и руководилаца државних тужилаштава, како је то, од данас већ бивши ТС, планирао да учини у прелазном периоду, то јест, од ступања на снагу новог Закона до избора новог ТС.

– Понављамо, Тужилачки савјет по Закону броји 11 чланова. Овим проглашењем представник Владе Црне Горе је шести и од њега зависи кворум за рад и одлучивање. То јест, без њега се, до избора угледних правника које бира Скупштина, не може донијети нитј једна одлука- истиче Копривица.

Он каже да је овим фактички одсвиран крај партијском Тужилачком савјету, који је био батина у рукама бившег режима.

– Због овога смо толико чврсти у ставу да се та прилика једноставно не смије прокоцкати, и следствено томе, све се мора урадити без једне једине грес̌ке с̌то подразумијева да процес мора бити законит, мора бити у интересу свих грађана ове земље, и мора резултирати потпуно независним и партијски необојеним институцијама. Није тешко на бази лоших вишедеценијских искустава закључити да ко год жели партијски обојен ТС тај нема ни личне ни политичке храбрости за обрачн са организованим криминалом и корупцијом. А то је темељни задатак овог друштва – закључује Момо Копривица.ДАН

Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije