Povežite se s nama

Politika

Mitrović: Spajić dao otkaz radnici koja uopšte nije kriva da bi zaštitio sebe

Objavljeno

dana

Mitrović: Revanšizam u najavi i u sektoru socijalne i dječje zaštite

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


“Umjesto da podnese ostavku zbog grubih propusta u organizaciji resora kojim rukovodi i skandala koji je nastao tokom oduzimanja djece Tomašu Boškoviću, Milojko Spajić je krivca našao u stručnoj radnici, majci, osobi koja je 22 godine radila časno svoj posao, i naredio da joj se da otkaz”, smatra poslanik DPS-a Ivan Mitrović.

“Pritom ova radnica, koju je Spajić žrtvovao da bi sebe spasao, nema veze sa predmetnim slučajem, pa je samim tim i vrlo upitna njena odgovornost”, dodaje.

“Na samom početku rada 42. Vlade Crne Gore bilo je jasno šta će se dešavati u resoru socijalne zaštite, samo niko nije mogao pretpostaviti da ćemo svjedočiti ovolikoj količini populizma, primitivizma i licemjerja. Stručni radnici, koji se nose sa teškim, osjetljivim i ranjivim kategorijama društva, koji su njihova danonoćna podrška u svim životnim situacijama predstavljeni su kao dželati. Nijeste ministre ni obišli te ljude, pa im nemojte ni suditi sa daljine!”

“Ministre, i zbog manjih stvari ministri u prethodnim vladama Crne Gore su podnosili ostavke time pokazujući svoju odgovornost. Sjetimo se Pavla Radulovića, Boba Radunovića… A šta ste Vi uradili? Propustili ste da postavite adekvatno rukovodstvo, zakazali u organizaciji rukovodilaca koje ste Vi imenovali prije samo dva mjeseca, pa ih sada štitite, a zastrašujete druge zaposlene otkazima”, smatra Mitrović.

“Posebno zabrinjavaju Vaši „kreativni“ momenti u vidu predloga da se sada otpuštena radnica premjesti u JU Komanski most?! Da li Vama ta institucija liči na mjesto za kažnjene stručne ljude?

Pod pritiskom javnosti a u namjeri da izbjegnete odgovornost, okrivili ste nevine kako bi krivicu makli sa onih stvarno krivih, a Vama bliskih, pravdajući to kratkoćom vremena koje su provele na novom radnim mjestu.

Ni smješnijeg opravdanja ni tužnijeg saopštenja. Budite malo iskreni pa informišite javnost da ste postavili rukovodioca koji radi samo četiri sata a obavlja najstručnije poslove u centru za socijalni rad.”

“Vratite nevinu ženu na posao, objektivno utvrdite svačiju krivicu, pa kao odgovoran čovjek stanite ispred ljudi koje Vi zastupate i ponudite ostavku. To je mnogo časnije nego da svoj nemar i propuste maskirate krivicom stručnih radnika”, zaključuje se u saopštenju DPS-a koje potpisuje poslanik Mitrovič.Aktuelno

Politika

Danilović: I ja bih volio novu Vladu, ali ako bi to moglo bez posljedica

Objavljeno

dana

Autor

Danilović: Ako ne možemo biti ponosni na bratoubilački rat, na 13. jul 1941. moramo

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Izbori nijesu rješenje za političku krizu u kojoj je Crna Gora, jer bi i nakon njih političke partije morale za isti sto kako bi se dogovorile, ocijenio je za NOVU M lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Kaže da bi Demokratski front trebalo da razmisli da li ozbiljnom rekonstrukcijom Vlade mogu doći do nekog kompromisa, a ako misle da ne – poručuje im da je sruše.

Izbori su posljednje rješenje za političku krizu u kojoj je vladajuća većina, smatra lider Ujedinjene CG. Nije, kaže, siguran da su iscprili sve što ide prije toga pa se svom snagom zalaže da sjednu i da se ponovo pokušaju da se dogovore.

“U najboljem slučaju, morali bismo posle tih izbora da sjednemo i da se dogovorimo. Mislim da nikome takva politika nije jasna, pa ni onima koji je ovih dana gorljivo zastupaju. Zbog čega bismo se lakše dogovorili nakon nego prije izbora, kada imamo sigurnu parlamentarnu većinu? Imamo problem sa Vladom? Riješimo ga. Kako? Isključivostima ne sigurno. Ne tako što će dio pobjedničkih koalicija reći ne može smjena Vlade, a drugi može i onda nema sredine”, rekao je on.

A ako se, poručuje, neko uželio prebrojavanja ili misli da će postići bolji rezultat – neka izvoli, jer on će, kaže, svoj rezultat odbraniti, dok drugi treba da razmisle mogu li odbraniti svoje.

“Ja mislim da bi DF trebalo da razmisli da li nekom ozbiljnom rekonstrukcijom možemo napraviti međukorak, ako ne možemo, moja poruka je, pa makar bila i ironična, radite šta god hoćete, srušite je, samo da prekinemo sa maltretiranjem i sebe i drugih, ali nemojte da selite odgovornost na našu ili moju stranu jer tražim racionalniji pristup. Pa i ja bih volio novu Vladu, ali kad bi to moglo bez posljedica”, dodao je.

A da li bi podržao proteste Fronta, koje najavljuju za jesen?

“Ako ne možemo kao parlamentarna većina da završimo posao drugačije nego protestima, podržaćemo. Ali treba prethodno, ako je nekom stalo, da mi objasni protiv koga protestujemo.  Samo protiv Vlade (11 ministara i predsjednika Vlade) ili protiv te Vlade i sebe jer izvršna vlast su i državni sekretari, direktori direktorata, direktori moćnijih državnih preduzeća, meni je to malo neobično i ja ovu vrstu političke logike ne razumijem”, naglasio je.

A tom logikom i međusobnim svađama, smatra Danilović, zadovoljan može biti samo DPS.

“Za proteste protiv Vlade koju smo mi formirali nema potrebe ako imamo političku petlju da, u trenutku kad ne možemo da se dogovorimo s partnerima, je srušimo s kime god”, ocijenio je.

Stoga, predsjednik Ujedinjene Crne Gore zaključuje da se tenzije dižu bespotrebno jer će u dogledno vrijeme sjesti i tražiti da im se zaboravi što se ranije nisu dogovorili.Aktuelno

Nastavite čitati

Politika

Mikić prozvao Demokrate: Nije poenta da imamo krnji Tuzilački savjet

Objavljeno

dana

Autor

Mikić: Neophodno jednom rezolucijom osuditi sve zločine u Crnoj Gori

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Nakon što je proglašeno šest od 11 članova Tužilačkog savjeta reagovali su iz Građanskog pokreta URA pozdravljajući proglašenje koje ipak, kako navodi izvršni direktor te partije Zoran Mikić, ne znači mnogo dok ne bude proglašen kompletan sastav Tužilačkog savjeta.

Iz URE su još jednom pozvali kolege iz parlamentarne većine da se što prije kompletira Tužilački savjet navodeći da bez toga nema prijeko potrebnih reformi niti iskoraka u poglavljima 23 i 24 koja su ključna na putu ka Evropskoj uniji.

“Nakon što su proglašeni članovi Tužilačkog savjeta iz reda tužilaca i predstavnik Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, a imajući u vidu da je nadležni skupštinski odbor dao zeleno svijetlo za uglednog pravnika predstavnika NVO sektora preostalo je još da se izaberu četiri predstavnika iz reda uglednih pravnika. Nije poenta da imamo “krnji” Tuzilački savjet i da neko u njemu ima blokirajući mehanizam već da se isti izabere u punom sastavu i što prije počne da radi. Samo kompletan Tužilački savjet stvara preduslove za odlučnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala”, ukazao je Mikić.

Ističe da bi cilj svih u parlamentarnoj većini morao da bude depolitizovan, nezavisan, ali i ne manje važno reformski nastrojen Tužilački savjet koji će biti sposoban da započne prijeko potrebne reforme u svim granama tužilaštva.

“Zbog ovakvog stanja i pravnog vakuma najviše trpe reforme u zemlji, a prije svega borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i ispunjavanje mjerila iz poglavlja 23 i 24”, navode u URI.

Iz URE su još jednom pozvali sve poslanike u Skupštini Crne Gore da bez odlaganja i bespotrebnih prolongiranja izaberu Tužilački savjet u punom sastavu navodeći da svako ko svjesno ili nesvjesno opstruira taj izbor radi u korist kriminalnih struktura i neformalnih centara moći.Aktuelno

Nastavite čitati

Politika

Medojević: U Tužilačkom savjetu vlasnici Vijesti će imati tri predstavnika

Objavljeno

dana

Autor

Medojević: U Tužilačkom savjetu vlasnici Vijesti će imati tri predstavnika

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


U Tužilačkom savjetu vlasnici Vijesti će imati tri predstavnika, ali to nije politički uticaj, naveo je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Stevo Muk, advokat Siniša Gazivoda iz kancelarije Rodić i kandidat kojeg će predložiti ministar Vijesti Sergej Sekulović, koji “obnaša” funkciju smjenjenog ministra pravde Leposavića. A sve pošteno, nepartijski i građanski, pa ko koga zaj..e. Demokrate su predložile dva svoja kandidata, ali je problem advokat Nikola Bulatović. Znači , “ugledni “ pravnik je samo onaj koga predlože Miško Perović i Željko Ivanović i Aleksa. Sad Milo i Miško Perović imaju većinu u Tužilačkom savjetu. Sve građnaski i mafijaški. Tužioci predložili pet kandidata po kriterijumu ko je više glasova za DPS prikupio. To je to “nezavisno” tužilastvo. Izbor se obavio u prostorijama Bemaxa”, navodi Medojević.Aktuelno

Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije