Povežite se s nama

Avaz.ba

Otkrivena najveća plantaža marihuane u Crnoj Gori: Pronađeno skoro 3.700 stabljika

Objavljeno

dana

Otkrivena najveća plantaža marihuane u Crnoj Gori: Pronađeno skoro 3.700 stabljika

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Avaz.ba


Planskim aktivnostima pripadnika Centra bezbjednosti Podgorica sprovedena je višenedjeljna akcija kodnog naziva „Dvogled“ i otkriven je do sada najveći zasad marihune u Crnoj Gori, saopćeno je iz Uprave policije.

Kako je navedeno, pripadnici policije oduzeli su skoro 3.700 stabljika marihune.

Oduzet i karabin

– Danas je policija lišila slobode M. G. (34) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija – piše u saopćenju.

Višenedjeljna akcija „Dvogled“ uspješno je realizovana danas nakon što je podgorička policija utvrdila činjenično stanje na terenu i inicirala naredbu za pretres porodične kuće i imanja osumnjičenog u naselju Rvaši kod Cetinja, navode iz Uprave policije.

– Dolaskom na imanje prijavljenog zatečeno je sedam većih plantaža na kojima su pronađeni zasadi 3.346 stabljika veličine do dva metra i 347 saksija sa zasadima marihuane.

Preradom i prodajom navedene biljne materije osumnjičeni bi dobio vešemilionski iznos novca čime je spriječeno da navedena droga bude krijumčarena kako na teritoriji Crne Gore tako i prema zemljama regiona.

Pretresom porodične kuće pronađena je veća količina opojne droge marihuana koja je već bila spremna za prodaju kao i lovački karabin sa dva komada municije – piše u saopćenju.

Treća zapljena

Kako je navedeno, pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica svakodnevno tokom svog rada na terenu sprovode aktivnosti u cilju sprečavanja prodaje i proizvodnje opojne droge i tokom jula 2021. godine ovo je treća zapljena sa takozvanih plantaža kojom prilikom su procesuirana četiri osobe osumnjičene da su uzgajale marihuanu na svojim porodičnim imanjima.

– U narednom periodu službenici Uprave policije će se nastaviti sa pojačanim aktivnostima na sprečavanju i otkrivanju distribucije narkotika i drugih nezakonitih postupanja – zaključuje se u saopćenju.



Avaz

Avaz.ba

Ulcinj pun Bosanaca, čak 43.000 turista je trenutno u gradu

Objavljeno

dana

Autor

Ulcinj pun Bosanaca, čak 43.000 turista je trenutno u gradu

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Avaz.ba


Ulcinj, najjužnija turistička destinacija u Crnoj Gori, pun je kao šipak. Zvanični podaci kažu da je ovdje trenutno 43.000 turista i po tome je Ulcinj na drugom mjestu u Crnoj Gori, odmah iza Budve. 

Na svim plažama, od Male u srcu Starog grada do Velike plaže i Ade Bojane, traži se suncobran ili baldahin viška.

Ulcinj gostima nudi dobru hranu u restoranima i pristupačne cijene. Tržni centri i prodavnice hrane, pića i kućnih potrepština imaju cijene na nivou sarajevskih, tako da Bosanci ovdje, makar u tom dijelu novčanika, ne osjete veliku razliku.

Cijene smještaja, odnosno apartmana, su u prosjeku oko 50 eura za četveročlanu porodicu.

Veliki broj gostiju je sa Kosova i iz dijaspore. Tablice na automobilima to najbolje ilustruju, ima ih od njemačkih, luksemburških, ruskih do srbijanskih, bosanskih ili američkih.



Avaz

Nastavite čitati

Avaz.ba

Zaključeno prvo istospolno životno partnerstvo između Bosanke i Crnogorke u Podgorici

Objavljeno

dana

U Podgorici sklopljen prvi istospolni brak

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Avaz.ba


U Podgorici je danas zaključeno prvo istospolno životno partnerstvo između državljanki Crne Gore i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz PG Biroa.

Oni su kazali da su matičari Sekretarijata za lokalnu samoupravu partnerke upoznali sa pravima i obavezama, shodno odredbama Zakona o partnerstvu lica istog pola, nakon čega su partnerke dale saglasnost za sklapanje partnerstva.

Podsjetili su da je Sekretarijat za lokalnu samoupravu ranije preduzeo sve neophodne korake u cilju adekvatne implementacije Zakona, te su matičari Podgorice pohađali seminare i obuke na tu temu, koje je organizirala crnogorska LGBTQ asocijacija „Queer Montenegro“ i nevladina organizacija „Juventas“.

– Zaposleni u Sekretarijatu upoznali su se sa detaljima o polnom i rodnom identitetu, značenjima termina i pravima pripadnika LGBTIQ zajednice, te su bez poteškoća pristupili sklapanju ovih životnih partnerstava – navodi se u saopćenju.

Grad Podrgorica je čestitala partnericama na sklopljenom životnom partnerstvu, uz poruku da je sloboda apsolutna kategorija i svaki čovjek, bez izuzetka, treba da uživa jedanka prava i živi u skladu sa ličnim opredjeljenjem, piše AntenaM.



Avaz

Nastavite čitati

Avaz.ba

Ovo je mladić iz BiH koji se jučer utopio na Velikoj plaži u Ulcinju: Trebao da se ženi

Objavljeno

dana

Autor

Bešlić: Izgubljena mladost

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Avaz.ba


Mladić iz BiH koji se jučer utopio na Velikoj plaži u Ulcinju u Crnoj Gori je Memsud Bešlić (28) iz Visokog, potvrdilo je portalu „Avaza“ više njegovih prijatelja.

Ovaj tragični događaj duboko je potresao njegove sugrađane koji su još u šoku i nevjerici.

Bešlić je inače važio za uzornog i odgojenog mladića.

U firmi „Transport Hajdarević“ gdje je bio zaposlen kao vozač kamiona s tugom su dočekali vijest o njegovoj smrti, te su naveli da je bio požrtvovan i vrijedan radnik.

Inače, Memsud je sa svojom porodicom živio u visočkom naselju B Mahala, a nedavno se vjerio sa svojom djevojkom te je s njom uskoro planirao i brak. No, sudbina se teško poigrala i planovi ovog mladića nažalost su ostali ne ostvareni.

Podsjećamo da je i pored brze intervencije spasilaca na plaži, kao i Hitne pomoći mladiću nije, nažalost, bilo spasa.



Avaz

Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije