Povežite se s nama

Politika

Vešović: Robotskim saopštenjima Demokrate izbjegavaju odgovore i recikliraju propagandni otpad DF-a

Objavljeno

dana

Vešović: Crnogorska nezavisnost nefunkcionalna samo za podobne medije aktuelne vlasti

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Skrećemo pažnju Demokratama, možda u svom naletu bijesa i nemoći nijesu primijetili, ali zabagovao im je softver za saopštenja pa vrti stalno jedan isti tekst, i to pogrešan. Resetujte tog robota, pa onda odgovorite na pitanja koja vam cio dan postavljamo, saopštio je predsjednik Odbora DPS Glavnog grada, Časlav Vešović.

“Dakle, odgovorite: Zašto se plašite da, onako kako bi se očekivalo od jedne odgovorne partije, glasate za smjenu Marka Kovačevića, iako je on svojim postupcima i izjavama, posebno onom kojom je negirao genocid u Srebrenici, zaslužio da bude smijenjen? Nije li vas sramota, da najgore uvrede razmjenjujete sa Demokratskim frontom, a da onda sa njima sjedite u istim foteljama, i zavisite od njih?”, navodi Vešović.

Prema njegovim riječima to djeluje kao prilično ponižavajuća pozicija.

Advertisement

“Zašto branite postupke Vesne Bratić, ostrašćeni revanšizam i klerikalno – nacionalističku indoktrinaciju koju sprovodi u sektoru obrazovanja?”, ističe Vešović.

Upitao je da li je to ona Crna Gora kojoj se vi nadate, iako lansirate floskule o etničkom skladu i multinacionalnom društvu?

“Zašto se vaša ‘pomiriteljska’ politika ogleda u istrajnom omalovažavanju, emitovanju mržnje i klevetanju svakog neistomišljenika? Da li to radite u afektu ili imate neki drugi problem?”, naglasio je Vešović.

Advertisement

Poručuje da onaj snimak koji su pustili, nema nikakve veze sa tekstom koji su napisali.

“Znamo da vam je propaganda DF, srbijanskih tabloida Karadžićevih ratnih ministara atraktivna, pa je često pozajmite i upotrebite. Ali, sljedeći put kad reciklirate tabloidni otpad, bar se potrudite da odgledate snimak, a ne bi bilo loše i da pustite integralni govor, a ne da se služite montiranim isječenim djelovima, i dopisujete tekst koji ne postoji”, zaključio je Vešović.Aktuelno
Advertisement
Vaše mišljenje? Ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

Božović o izboru Vukovića: Građani žrtva nasilne politike, lažne demokratije i bezakonja DPS-a

Objavljeno

dana

Autor

Božović o izboru Vukovića: Građani žrtva nasilne politike, lažne demokratije i bezakonja DPS-a

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Izbor Ivana Vukovića za gradonačelnika je nezakonit čin koji sa sobom nosi niz problema, a posledice će u narednom periodu trpjeti svi građani Podgorice, kazala je poslanica Demokratskog fronta DF Jelena Božović.

“Ni jednim pravnim aktom nije propisana mogućnost za ovakvo djelovanje i nasilno produžavanje mandata i odbornicima i gradonačelniku. Brutalno se krše zakoni, ali i osnovno ustavno pravo građana da na izborima biraju i budu birani. Jedna mala grupa ljudi dala je sebi za pravo da donosi važne odluke o životu svih građana, a da prethodno od tih istih građana nisu dobili podršku. Time je DPS sa svojim koalicionim partnerima još jednom pokazao da su uskopartijski interesi ispred opšteg interesa”, kazala je Božović.

Nakon odlaganja izbora za jesen, ovo je, ističe ona, još jedan eklatantan primjer očajnika koji su zbog straha od glasa naroda i lošeg rezultata na izborima u Podgorici i drugim opštinama spremni da povuku niz nezakonitih poteza kako bi još koji mjesec zadržali poziciju vlasti.

Advertisement

“To će direktno uticati na kvalitet i život građana jer svaka odluka, svaki projekat, svaki ugovor koji nezakonito izabran gradonačelnik bude potpisao, biće nelegalan, nelegitiman i ništavan posao, a na ovakav način izabranom gradonačelniku se otvara mogućnost za brojne zloupotrebe. Građani su i ovog puta žrtva nasilne politike, lažne demokratije i bezakonja koje DPS decenijama sprovodi. Ma kakvim političkim akrobacijama da se koriste, DPS će doživjeti pad i poraz u Podgorici, kao što su poraženi u svim opštinama od 30. avgusta do danas”, zaključuje Božović.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Komar: Svaki ministar koji podigne ruku za ovakav Ugovor nosi ličnu krivicu za nenadoknadivu štetu

Objavljeno

dana

Autor

Komar: Svaki ministar koji podigne ruku za ovakav Ugovor nosi ličnu krivicu za nenadoknadivu štetu

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Svaki ministar i ministarka koji podignu ruku za usvajanje tzv. Temeljnog ugovora sa SPC nosi ličnu krivicu za nenadoknadivu štetu koja će tim činom biti učinjena crnogorskom društvu, upozorava profesorica na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore, Olivera Komar.

Njenu objavu na Tviteru prenosimo integralno:

“Integracija u Evropsku uniju u destabilizovanom i podijeljenom crnogorskom društvu jedini je prioritet oko kojeg postoji široki konsenzus.

Advertisement

Preko 74% građana i građanki svih vjera i nacija, koji glasaju za sve partije i imaju najrazličitije političke stavove, eksplicitno podržava evropski put Crne Gore. Evropska integracija i želja za reformama jedine su koje nas sve povezuju.

Umjesto da obnavlja društvo na ovom konsenzusu, posebno sada, kada su se „vrata“ Evropske unije iznenadno na kratko širom otvorila i kada ova Vlada sticajem međunarodnih okolnosti dobija istorijsku šansu da obezbijedi privođenje kraju pregovora i integraciju relativno brzo, premijer ničim opravdano gura na dnevni red potpisivanje ugovora koji je sa relevantnih pravnih adresa označen kao neusuglašen sa pravnim poretkom Crne Gore, od strane evropskih partnera kao neprioritetan, i koji učvršćuje podjele, te antagonizuje polovinu biračkog tijela – ugovora koji najvjerovatnije izaziva pad te iste Vlade.

Iako ćemo novim izborima vjerovatno izaći iz ovog mučnog i nefunkcionalnog eksperimenta upravljanja zasnovanog na obmanama i potcjenjivanju građanki i građana, izgubićemo šansu za ubrzanom integracijom koju priželjkujemo.

Advertisement

To, pak, nikome nije u interesu sem onima koji žele trajnu nestabilnost na Zapadnom Balkanu. Svaki ministar i ministarka koji podignu ruku za usvajanje ovakvog ugovora nosi ličnu krivicu za nenadoknadivu štetu koja će tim činom biti učinjena crnogorskom društvu.

Sa druge strane, odgovornost je i obaveza svakog pojedinca, organizacije i partije koja smatra da je evropski put prioritet ovog društva, da stane na put njegovoj očiglednoj opstrukciji”, napisala je Komar.Aktuelno
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Proglas građana i građanki: Namjera Vlade da sa SPC potpiše ugovor – akt nacionalne izdaje

Objavljeno

dana

Autor

Proglas građana i građanki: Namjera Vlade da sa SPC potpiše ugovor – akt nacionalne izdaje

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Iskazujemo odlučno i oštro protivljenje namjeri Vlade Crne Gore da sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) potpiše predstavljeni ugovor o takozvanom definisanju međusobnih odnosa, navodi se u tekstu Proglasa građana i građanki Crne Gore koji se protive potpisivanju Temeljnog ugovora.

“Taj čin bi za sve nas, dolje potpisane, predstavljao akt nacionalne izdaje jer ono što je navedeno u tekstu navodno usaglašenog ugovora prevazilazi sve što je od istinskog interesa i značaja za stvarni, svakodnevni, život vjernika i svještenstva jedne vjerske zajednice i predstavlja ozbiljnu manipulaciju koja može trajno narušiti političke, građanske i međuetničke odnose u Crnoj Gori”, ističe se u proglasu koji je potpisalo preko 6.000 građana i građanki Crne Gore.

Namjera predstavljenog teksta ugovora je, kako je ocijenjeno, da se predstavi da je Crnu Goru “stvorila i održala SPC koja na taj način polaže pravo na njeno gotovo kompletno istorijsko i duhovno nasljeđe uključujući i pravo da usmjerava i njen dalji sveukupni razvoj”.

Advertisement

“Smatramo da Vlada Crne Gore ne smije pristati na ovakvo tretiranje istorije jer se radi o provjerljivim falsifikatima sa namjerom da je cjelokupna crnogorska tradicija srpska. Namjera ove i prethodne Vlade u potpunosti (raz)otkriva da motiv litija “Ne damo svetinje” nije bio odbrana vjerskih prava i sloboda nego klerikalizacija i potčinjavanje Crne Gore interesima jedne vjerske zajednice i države Srbije. Zbog udvorništa režimu predsjednika Aleksandra Vučića, Vlada Crne Gore daje SPC prava koja joj ne priznaje ni matična država Srbija – pravni kontinuitet od 1220. godine, iako joj ga Srbija priznaje tek od 1836. godine”, navodi se u tekstu Proglasa građana i građanki Crne Gore.

Umjesto da se, dodaju, konkretnim ugovorom, država Crna Gora postavi “kao zaštitnik sekularnog poretka, što joj je u dužnosti po Ustavu ove zemlje, ona se prilagođava željama SPC i imerijalistiučkim ciljevima države Srbije”, koja na, ocijenjeno je u tekstu proglasa, perfidan način pokušava da sebi prisvoji milenijume hrišćanstva na ovom prostoru.

“Podržavamo Vladu Crne Gore da sa svim vjerskim zajednicama zaključi samo one ugovore kojima će se otkloniti svaki vid eventualne diskriminacije i unaprijediti vjerske slobode. Zadatak Vlade nije da narušava građanski mir, slogu i međuetničke odnose, niti da falsifikate i manipulacije utvrđuje i proglašava za istorijske činjenice. Zahtijevamo od Vlade Crne Gore da se posveti evropskoj budućnosti Crne Gore i jednom za uvijek da odustane od vjerske agende”, zaključuje se u tekstu Proglasa građana i građanki Crne Gore.

AdvertisementAktuelno
Nastavite čitati

Najčitanije