Povežite se s nama

Politika

Vešović: Robotskim saopštenjima Demokrate izbjegavaju odgovore i recikliraju propagandni otpad DF-a

Objavljeno

dana

Vešović: Crnogorska nezavisnost nefunkcionalna samo za podobne medije aktuelne vlasti

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Skrećemo pažnju Demokratama, možda u svom naletu bijesa i nemoći nijesu primijetili, ali zabagovao im je softver za saopštenja pa vrti stalno jedan isti tekst, i to pogrešan. Resetujte tog robota, pa onda odgovorite na pitanja koja vam cio dan postavljamo, saopštio je predsjednik Odbora DPS Glavnog grada, Časlav Vešović.

“Dakle, odgovorite: Zašto se plašite da, onako kako bi se očekivalo od jedne odgovorne partije, glasate za smjenu Marka Kovačevića, iako je on svojim postupcima i izjavama, posebno onom kojom je negirao genocid u Srebrenici, zaslužio da bude smijenjen? Nije li vas sramota, da najgore uvrede razmjenjujete sa Demokratskim frontom, a da onda sa njima sjedite u istim foteljama, i zavisite od njih?”, navodi Vešović.

Prema njegovim riječima to djeluje kao prilično ponižavajuća pozicija.

“Zašto branite postupke Vesne Bratić, ostrašćeni revanšizam i klerikalno – nacionalističku indoktrinaciju koju sprovodi u sektoru obrazovanja?”, ističe Vešović.

Upitao je da li je to ona Crna Gora kojoj se vi nadate, iako lansirate floskule o etničkom skladu i multinacionalnom društvu?

“Zašto se vaša ‘pomiriteljska’ politika ogleda u istrajnom omalovažavanju, emitovanju mržnje i klevetanju svakog neistomišljenika? Da li to radite u afektu ili imate neki drugi problem?”, naglasio je Vešović.

Poručuje da onaj snimak koji su pustili, nema nikakve veze sa tekstom koji su napisali.

“Znamo da vam je propaganda DF, srbijanskih tabloida Karadžićevih ratnih ministara atraktivna, pa je često pozajmite i upotrebite. Ali, sljedeći put kad reciklirate tabloidni otpad, bar se potrudite da odgledate snimak, a ne bi bilo loše i da pustite integralni govor, a ne da se služite montiranim isječenim djelovima, i dopisujete tekst koji ne postoji”, zaključio je Vešović.Aktuelno

Politika

Danilović: I ja bih volio novu Vladu, ali ako bi to moglo bez posljedica

Objavljeno

dana

Autor

Danilović: Ako ne možemo biti ponosni na bratoubilački rat, na 13. jul 1941. moramo

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Izbori nijesu rješenje za političku krizu u kojoj je Crna Gora, jer bi i nakon njih političke partije morale za isti sto kako bi se dogovorile, ocijenio je za NOVU M lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Kaže da bi Demokratski front trebalo da razmisli da li ozbiljnom rekonstrukcijom Vlade mogu doći do nekog kompromisa, a ako misle da ne – poručuje im da je sruše.

Izbori su posljednje rješenje za političku krizu u kojoj je vladajuća većina, smatra lider Ujedinjene CG. Nije, kaže, siguran da su iscprili sve što ide prije toga pa se svom snagom zalaže da sjednu i da se ponovo pokušaju da se dogovore.

“U najboljem slučaju, morali bismo posle tih izbora da sjednemo i da se dogovorimo. Mislim da nikome takva politika nije jasna, pa ni onima koji je ovih dana gorljivo zastupaju. Zbog čega bismo se lakše dogovorili nakon nego prije izbora, kada imamo sigurnu parlamentarnu većinu? Imamo problem sa Vladom? Riješimo ga. Kako? Isključivostima ne sigurno. Ne tako što će dio pobjedničkih koalicija reći ne može smjena Vlade, a drugi može i onda nema sredine”, rekao je on.

A ako se, poručuje, neko uželio prebrojavanja ili misli da će postići bolji rezultat – neka izvoli, jer on će, kaže, svoj rezultat odbraniti, dok drugi treba da razmisle mogu li odbraniti svoje.

“Ja mislim da bi DF trebalo da razmisli da li nekom ozbiljnom rekonstrukcijom možemo napraviti međukorak, ako ne možemo, moja poruka je, pa makar bila i ironična, radite šta god hoćete, srušite je, samo da prekinemo sa maltretiranjem i sebe i drugih, ali nemojte da selite odgovornost na našu ili moju stranu jer tražim racionalniji pristup. Pa i ja bih volio novu Vladu, ali kad bi to moglo bez posljedica”, dodao je.

A da li bi podržao proteste Fronta, koje najavljuju za jesen?

“Ako ne možemo kao parlamentarna većina da završimo posao drugačije nego protestima, podržaćemo. Ali treba prethodno, ako je nekom stalo, da mi objasni protiv koga protestujemo.  Samo protiv Vlade (11 ministara i predsjednika Vlade) ili protiv te Vlade i sebe jer izvršna vlast su i državni sekretari, direktori direktorata, direktori moćnijih državnih preduzeća, meni je to malo neobično i ja ovu vrstu političke logike ne razumijem”, naglasio je.

A tom logikom i međusobnim svađama, smatra Danilović, zadovoljan može biti samo DPS.

“Za proteste protiv Vlade koju smo mi formirali nema potrebe ako imamo političku petlju da, u trenutku kad ne možemo da se dogovorimo s partnerima, je srušimo s kime god”, ocijenio je.

Stoga, predsjednik Ujedinjene Crne Gore zaključuje da se tenzije dižu bespotrebno jer će u dogledno vrijeme sjesti i tražiti da im se zaboravi što se ranije nisu dogovorili.Aktuelno

Nastavite čitati

Politika

Mikić prozvao Demokrate: Nije poenta da imamo krnji Tuzilački savjet

Objavljeno

dana

Autor

Mikić: Neophodno jednom rezolucijom osuditi sve zločine u Crnoj Gori

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


Nakon što je proglašeno šest od 11 članova Tužilačkog savjeta reagovali su iz Građanskog pokreta URA pozdravljajući proglašenje koje ipak, kako navodi izvršni direktor te partije Zoran Mikić, ne znači mnogo dok ne bude proglašen kompletan sastav Tužilačkog savjeta.

Iz URE su još jednom pozvali kolege iz parlamentarne većine da se što prije kompletira Tužilački savjet navodeći da bez toga nema prijeko potrebnih reformi niti iskoraka u poglavljima 23 i 24 koja su ključna na putu ka Evropskoj uniji.

“Nakon što su proglašeni članovi Tužilačkog savjeta iz reda tužilaca i predstavnik Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, a imajući u vidu da je nadležni skupštinski odbor dao zeleno svijetlo za uglednog pravnika predstavnika NVO sektora preostalo je još da se izaberu četiri predstavnika iz reda uglednih pravnika. Nije poenta da imamo “krnji” Tuzilački savjet i da neko u njemu ima blokirajući mehanizam već da se isti izabere u punom sastavu i što prije počne da radi. Samo kompletan Tužilački savjet stvara preduslove za odlučnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala”, ukazao je Mikić.

Ističe da bi cilj svih u parlamentarnoj većini morao da bude depolitizovan, nezavisan, ali i ne manje važno reformski nastrojen Tužilački savjet koji će biti sposoban da započne prijeko potrebne reforme u svim granama tužilaštva.

“Zbog ovakvog stanja i pravnog vakuma najviše trpe reforme u zemlji, a prije svega borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i ispunjavanje mjerila iz poglavlja 23 i 24”, navode u URI.

Iz URE su još jednom pozvali sve poslanike u Skupštini Crne Gore da bez odlaganja i bespotrebnih prolongiranja izaberu Tužilački savjet u punom sastavu navodeći da svako ko svjesno ili nesvjesno opstruira taj izbor radi u korist kriminalnih struktura i neformalnih centara moći.Aktuelno

Nastavite čitati

Politika

Medojević: U Tužilačkom savjetu vlasnici Vijesti će imati tri predstavnika

Objavljeno

dana

Autor

Medojević: U Tužilačkom savjetu vlasnici Vijesti će imati tri predstavnika

Najnovije Političke Vijesti, izvor portal: Aktuelno.me


U Tužilačkom savjetu vlasnici Vijesti će imati tri predstavnika, ali to nije politički uticaj, naveo je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Stevo Muk, advokat Siniša Gazivoda iz kancelarije Rodić i kandidat kojeg će predložiti ministar Vijesti Sergej Sekulović, koji “obnaša” funkciju smjenjenog ministra pravde Leposavića. A sve pošteno, nepartijski i građanski, pa ko koga zaj..e. Demokrate su predložile dva svoja kandidata, ali je problem advokat Nikola Bulatović. Znači , “ugledni “ pravnik je samo onaj koga predlože Miško Perović i Željko Ivanović i Aleksa. Sad Milo i Miško Perović imaju većinu u Tužilačkom savjetu. Sve građnaski i mafijaški. Tužioci predložili pet kandidata po kriterijumu ko je više glasova za DPS prikupio. To je to “nezavisno” tužilastvo. Izbor se obavio u prostorijama Bemaxa”, navodi Medojević.Aktuelno

Nastavite čitati

Novi Komentari

Najčitanije