Povežite se s nama

Novosti.rs

DILOVAO MARIHUANU: U Budvi uhapšen Nikšićanin

Objavljeno

dana

DILOVAO MARIHUANU: U Budvi uhapšen Nikšićanin

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


POSTUPAJUĆI po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, policija je u Budvi, posle pretresa vozila i stana koje koristi, uhapsila Z. D. (31) iz Nikšića, sa boravkom u Budvi.

Foto MUP CG

Pretresom je pronađeno i oduzeto 868,5 grama marihuane, vaga za precizno merenje, kao i PVC folija za pakovanje i novac u iznosu od 2.490 evra.

Nakon privođenja o svemu je obavešten tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se Z. D. uhapsi, zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i da se uz krivičnu prijavu privede na saslušanje u Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Advertisement

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKUNovosti

Novosti.rs

PROTEST TAKSISTA U PODGORICI: Traže razgovor s ministrima

Objavljeno

dana

Autor

PROTEST TAKSISTA U PODGORICI: Traže razgovor s ministrima

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


U PODGORICI su u toku protesti taksista u organizaciji Strukovnog sindikat taksista Crne Gore, čiji su članovi obišli Upravu prihoda i carina, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i vladu, pozivajući na nalaženje hitnih rešenja za izlaz iz, kako kažu, aktuelnog katastrofalnog stanja.

Foto: Printskrin/ TV Vijesti

Predsednik Strukovnog sindikata taksista Borislav Pavlović izjavio je da su protest organizovali iz više razloga, među kojima je glavni situacija u auto taksi prevozu u Crnoj Gori, i da traže da ih novi ministri prime na razgovor, prenosi Pobjeda.

- Želimo da pokažemo da nas ima, a kako ćemo dalje reagovati videćemo. Ne očekujemo da će nas primiti ministri, ako nisu za godinu, ne očekujemo ni da će danas - rekao je on novinarima pre početka protestne vožnje.

Advertisement

Pavlović je kao probleme naveo “nerad inspekcija i rapidni rast sive ekonomije, koja je uništila 2021. turističku sezonu, koja je trebalo da nam bude godina oporavka".

- Želimo da ukažemo na to da ima 1.500 preduzetnika koje nisu pitali u kakvim uslovima rade - kazao je on.

On je istakao da su do sada poslali više od 40 dopisa novim ministrima, te da do danas nije bilo odgovora i razgovora.

- Zato smo na ulici. Na protestu će učestvovati 50 vozila, zbog mera, kolege sa severa nismo opterećivali zbog celokupune situacije, ali imamo podršku - naglasio je Pavlović.

Dodao je i da je proces fiskalizacije problematičan iz više razloga.

Advertisement

- Prvi je što je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja promenilo 1. juna pravilnik za fiskalizaciju taksi prevoza, čime je ona obesmišljena i ne funkcioniše zato što nisu obezbeđeni aparati koji treba da nas povežu sa kasom -  objasnio je Pavlović.

Prema njegovim rečima, problem postoji i sa licencama koje se, tvrdi, ne izdaju transparentno.

- To zavisi od toga ko ste, kako ste i čime se bavite. To je duži niz godina problem. Licence se izdaju netransparantno. Ona jeste jednaka za sve, ali je izdaju lokalne samouprave - zaključio je Pavlović.

Predstavnici taksista su svoje zahteve predali su Ministarstvu finansija.Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Novosti.rs

NOVA VLADA BI BILA FUNKCIONALNIJA: Kovačević o volji naroda u Crnoj Gori, nema rušenja sa DPS-om

Objavljeno

dana

Autor

NOVA VLADA BI BILA FUNKCIONALNIJA: Kovačević o volji naroda u Crnoj Gori, nema rušenja sa DPS-om

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


GRADONAČELNIK Nikšića Marko Kovačević ocenio je da bi nova Vlada bila funkcionalnija od sadašnje i održavala bi narodnu volju sa izbora 30. avgusta 2020. Smatra da za to još uvek ima vremena.

Foto: V.K.

- Ta inicijativa trebala bi da potekne od samog premijera i da on ponudi rekosntrukciju vlade koja bi odražavala izbornu volju. Mislim da postoji još vremena da premijer da ponudu i da uloži svoj autoritet, i da predlog koji će razrešiti trenutnu situaciju. Kada pokrivate tako odgovornu poziciju imate i odgovornost za to i obavezu da i vi tu situaciju razrešite. Ne vidim da se premijer trudi, mnogo više to čini parlamentarna većina ali mislim da bi to donelo novu stabilnost kako bi se moglo raditi normalno do kraja mandata - kazao je Kovačević u emisji Link na Radiju Crne Gore.

Ako se to ne desi, dodaje, DF neće rušiti vladu sa DPS-om.

Advertisement

- Mi se time nećemo baviti ali želimo da se sitaucija pozitivno razreši. Postoji i mogućnost da se u okviru nove paramentarne većine napravi dogovor o novoj Vladi koja bi funkcionisala i koja bi sigurno bila funkciolanija od trenutne - kazao je Kovačević.Novosti
Nastavite čitati

Novosti.rs

KREĆE SE SA PROJEKTOM: Turističke valorizacije LJubišnje

Objavljeno

dana

Autor

KREĆE SE SA PROJEKTOM: Turističke valorizacije LJubišnje

Šta susjedi pišu o CG, izvor portal: Novosti.rs


U NAJSKORIJE vreme krenuće se u turističku valorizaciju planine LJubišnje, dogovoreno je na sastanku ministra poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i predstavnika Rudnika uglja, Pljevlja.

M.Drobnjak

Prilikom radne posete Pljevljima, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, posetio je i Rudnik uglja AD Pljevlja sa svojim saradnicima.

Tom prilikom postignut načelni dogovor o zajedničkom poslu na realizaciji ideje o turističkoj valorizaciji planine LJubišnja. Dogovoreno je da, u najskorije vreme, cela zamisao bude formalizovana i podrobnije razrađena kroz potpisivanje sporazuma o saradnji između resornog Ministarstva i Rudnika uglja.

Advertisement

Ministar Stijović je saopštio da će doprinos Rudnika u ovom projektu biti od velikog značaja, ističući da će resorno ministarstvo izmiriti sve obaveze po osnovu budućeg angažovanja mehanizacije Rudnika uglja za posao probijanja puteva i ostalih, projektom predviđenih usluga.

Kada je reč o rekultivaciji zemljišta rudničkih kopova  i eksperimentalnom projektu sadnje lekovitog bilja, izvršni direktor Rudnika uglja  je upoznao delegaciju Vlade Crne Gore sa idejom, do sada realizovanim i planiranim aktivnostima. Ministar Stijović  je poručio da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

uputiti svaku moguću, na zakonu utemeljenu, konkretnu pomoć takvim i sličnim projektima.Novosti
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije