Povežite se s nama

Politika

Медојевић: Шверцерски лоби управља Владом, биће лове за џипове и Демохришћанску странку

Objavljeno

dana

Медојевић: Шверцерски лоби управља Владом, биће лове за џипове и Демохришћанску странку

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


– У игри је сто милиона еура – увјерава он

Предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић поручио је да шверцерски лоби управља Владом, као и да су складишта у Луци Бар пуна цигарета.

– Рок им истиче у новембру. У игри је сто милиона еура. Неко у Влади трља руке. Биће лове и за џипове и за Демохришћанску странку и за кумове и за пријатеље – написао је он на Фејсбуку, након што је Влада донијела одлуку да разријеши Александра Дамјановића са функције в.д. директора Управе прихода и царина.ДАН
Advertisement

Politika

Храповић остао без накнаде: Бивши министар неће више примати преко 1.700 еура

Objavljeno

dana

Храповић остао без накнаде: Бивши министар неће више примати преко 1.700 еура

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Храповић имао већу зараду од актуелне министарке Боровинић Бојовић

Административни одбор, којим је данас предсједавао посланик ДФ-а Милун Зоговић донио је рјешења о престанку права на накнаду бившим министрима Владе Душка Марковића, међу којима је и бивши министар здравља Кенан Храповић. 

image

Бивши министар се не одриче накнаде: Храповић у августу примио 1.716 еура

Advertisement

Међу министрима који више неће примати накнаду су и Осман Нурковић, Александар Богдановић, Мехмед Зенка и Дарко Радуновић.

Храповић је недавно тражио надокнаду штете избог неискоришћеног одмора.

Бивши министар користио је право на једногодишњу функционерску накнаду, јер је у децембру остао без функције, након што његова партија- Социјалдемократе (СД) послије септембарских избора није била дио власти.

Храповић је иначе био у врху списка по износу накнаде коју добија – 1.716,30 еура, односно 2.561,65 бруто, о чему је Портал Дан и писао.

Advertisement

Подсјетимо, плата актуелне министарке Јелене Боровинић Бојовић, према званичним подацима, износи 1.567,20 еура нето, што значи да је Храповић имао већу зараду од актуелне министарке. 

Бројне афере пратиле су Храповићев рад у Марковићевој Влади, па је тако оптужен да је злоупотријебио службени положај приликом јавног конкурса за расподјелу средстава за финансирање приојеката и програма НВО.

image

Обустављен поступак за злоупотребу службеног положаја: Суд није нашао доказе против Храповића

Дан је писао раније да је Виши суд у Подгорици обуставио тај поступак.

Advertisement

Храповића је министарка Боровинић Бојовић оптужила да је направио озбиљне пропусте, због којих је дошло до застоjа у преговорима о набавци вакцине, чиме jе, како је тврдила, угрожено jавно здравље.

image

Специјално тужилаштво Храповића не криви за застој у набавци вакцина

Специjално државно тужилаштво саопштило је да није успјело да прибави доказе који би потврдили њене наводе. Напротив, рад специјалног тужиоца у овом случају финиширан је закључком да нема основа за кривично гоњење.ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Коњевић о Кривокапићу: Лијепо ли ова сабља чита, фино ли нас данас разговори

Objavljeno

dana

Коњевић о Кривокапићу: Лијепо ли ова сабља чита, фино ли нас данас разговори

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Питања новинара су заиста била вишак, прокоментарисао је лидер СДП-а

Лидер СДП-а Рашко Коњевић прокоментарисао је данашњу конференцију на којој су премијер Здравко Кривокапић и министри представили рад Владе за годину дана. 

-Година рада Владе најбоље је исказана цињеницом да се премијер захваљује Позитивној Црној Гори на перманентној подршци. “Ал’ је ђаво, али су мађије, али нешто теже од обоје? Лијепо ли ова сабља чита, дивно ли нас данас разговори”. Питања новинара су заиста била вишак- прокоментарисао је Коњевић. ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Politika

Министар Радуловић у посjети Хрватскоj: Диjалог, приjатељство и европске вриjедности темељ међудржавних односа

Objavljeno

dana

Министар Радуловић у посjети Хрватскоj: Диjалог, приjатељство и европске вриjедности темељ међудржавних односа

Najnovije Vijesti iz Politike, izvor portal: Dan.co.me


Црногорски шеф дипломатиjе jе, такође, додао да двиjе државе немаjу отворених, већ само питања око коjих имаjу различите погледе

Диjалог и приjате1ство одувиjек су оно наjвриjедниjе што као људи даjемо jедни другима. Црна Гора и Хрватска воде се принципима добросусjедства, европских вриjедности и стратешког партнерства дефинисаног кроз чланство двиjе државе у НАТО. Досадашња билатерална сарадња доказ jе да имамо чврст темељ, а пред нама су броjне могућности њеног даљег унапређења, рекао jе шеф црногорске дипломатиjе Ђорђе Радуловић током прве званичне посjете Републици Хрватскоj домаћину Гордану Грлићу Радману, министру вањских и европских послова сусjедне земље.

Он jе нагласио да Алиjанса и ЕУ мораjу остати водећи актери у региону, како би се одржала и поспjешила европска и евроатлантска перспектива, оjачала стабилност и обезбиjедила просперитетниjа и боља будућност. Говорећи о савезништву, он jе поздравио сарадњу двиjе државе у свиjетлу заjедничког учешћа у броjним међународним мисиjама, те захвалио Хрватскоj на подршци црногорскоj инициjативи коjа се тицала Западног Балкана, а коjа jе резултирала организовањем посебне сесиjе на недавном састанку министара вањских послова у Риги.

Говорећи на заjедничкоj конференциjи за медиjе, црногорски шеф дипломатиjе истакао jе да добросусjедска сарадња представља jедан од стубова наше вањске политике, те да jе за Црну Гору она jеднако важна као и њен стратешки циљ, пуноправно чланство у Европскоj униjи. На линиjи ЕУ интеграциjе, министар Радуловић jе истакао да Црна Гора високо вреднуjе недвосмислену подршку Хрватске, подсjетивши да jе за нас посебно важна чињеница да jе током хрватског предсjедавања Савjетом ЕУ, наша земља отворила и посљедње преговарачко поглавље. У том контексту, нагласио jе неупитну преданост да суштинским реформама у области владавине права, борбе против корупциjе и организованог криминала испунимо критериjуме за нову етапу интеграционог процеса.  

Advertisement

Црногорски шеф дипломатиjе jе, такође, додао да двиjе државе немаjу отворених, већ само питања око коjих имаjу различите погледе.

Министар Грлић Радман истакао да jе посjета министра Радуловића потврда добрих билатералних односа и заjедничке опредиjељености да они буду jош бољи у наредном периоду. 

Такође jе исказао захвалност министру Радуловићу на полагању виjенаца у бившем логору Морињ, нагласивши да изузетно циjени оваj гест.

Министар Грлић Радман jе исказао неупитну подршку даљем европском путу Црне Горе и спремност за рjешавањем отворених питања кроз диjалог, у духу добросусjедства и приjатељских односа.

У наставку jе министар Грлић Радман указао и на потребу интензивирања сарадње на пољу заштите права националних мањина, коjе представљаjу квалитетну повезницу двиjе државе.

Advertisement

Обострано jе констатована важност наставка рада Међувладиног мjешовитог одбора (ММО) за спровођење Споразума између Црне Горе и Републике Хрватске о заштити права хрватске мањине у Црноj Гори и црногорске мањине у Републици Хрватскоj.

Шефови дипломатиjа размиjенили су мишљења о заштити права мањина, те указали на значаj њихових активности коjе пружаjу препознатљив допринос мултиетничком и мултикултуралном складу држава. Претходно, министар Радуловић састао се са представницима Националне заjеднице Црногораца Хрватске, чиjи jе предсjедник Данило Ивезић представио реализоване проjекте и планове за обиљежавање предстоjећег jубилеjа- 30 година од оснивања ове Заjеднице, те информисао о положаjу наше мањине у тоj земљи.

Током посjете Загребу, министар вањских послова састао се са потпредсjедником Хрватског сабора Жељком Реинером током кога jе констатована добра билатерална сарадња уз нагласак на унапређењу интерпарламентарне сарадње кроз интензивирање активности црногорско-хрватске Групе приjатељства.

Реинер jе исказао захвалност Црноj Гори на помоћи коjу jе упутила приликом разорног земљотреса у реону Петриње.

Поздравио jе приврженост Црне Горе европским вриjедностима и поновио подршку Хрватске нашим интеграционим процесима.

Advertisement

Нагласио jе важност унапређења економских односа двиjе државе, нарочито у области енергетике, туризма, саобраћаjа, грађевинарства, ИТ сектора и индустриjе. У том контексту, указао jе на важност даљих конкретних активности на плану изградње Транс-jадранског гасовода, док jе у домену саобраћаjа поздрављено поновно успостављање директне авио линиjе на релациjи Подгорица – Загреб.

Министар Радуловић jе изразио захвалност на донациjи 10.000 вакцина коjе jе Хрватска донирала Црноj Гори. Такође,  истакао jе важност подршке Хрватске евроатлантским интеграциjама наше земље, те пренио очекивања да она неће изостати ни у наредним фазама приступног процеса ЕУ.

Обострано jе истакнута важност сарадње са представницима националних мањина.ДАН
Advertisement
Nastavite čitati

Najčitanije